2 yaş için İngilizce

Edebiyatci35

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2019
21
47
3
35
Selam hanimlar. Yıllardır takip ediyorum sizi artık üye oldum ve bu konuda bana yardımcı olabileceğinizi düşündüm
2 yasinda bir oğlum var evdeyken cesitli etkinlikler yapıyoruz bi yandan ingilizce de öğretmek istedim. Kelime kartlarımız var oradan bakiyoruz biraz ama bunun dışında neler yapilabilir? Simdiye kadar hiç tv tablet telefon vermedik ama önerebileceğiniz ingilizce cizgi filmler varsa günde 15 dk kadar izletilebilir diye düşünüyorum. Siz neler yaptınız, nelerden yararlandınız?

Çizgi film izletmek yerine onunla İngilizce konuşun daha iyi . 18 günlük bebeğim var , benim Türkçem eşime göre çok daha iyi ben Türkçe konuşuyorum eşim Almanca .
Gerçi ebediyen televizyondan uzak tutamayız ama ne kadar geç o kadar iyi bence günün her alanında kullanın yabancı dili , çok çabuk öğrenecektir

Benim oglum 20 aylik ben izletiyorum gunde bir 15/ 20 dakika filan. Ingilizce cocuk videolari aciyorum hem egitici oluyor hem dil gelisimini destekliyor. Bunun yani sira geldigim ulkenin lisanindada videolar acip izletiyorum ve ara sira o dilde konusuyorum oglumla. Zamanla buyudukce yabanci dilde masal kitaplari cocuk kitaplari almayi dusunuyorum. Cocuklar icin ekran iyi degil filan deniyor ama bence olcuyu kacirmadigimiz surece bir zarari yok. Dil gelisimi uzerinde en etkili yontem kabul etsekte etmesekte tv ve kitap.

Ingilizce öğretmek istiyorsanız tamamen Ingilizce konuşun ki ana dili gibi ona da aşina olsun. Dil en iyi maruz kalınarak öğrenilir yaş kac olursa olsun.

Haklısınız ingilizce konusma ve gec tv ye baslatma konusunda ben de ayni fikirdeyim. Günlük hayatta da konuşacağım bundan sonra tesekkurler

kardeşim babamla evde tamamen rusça konuşarak rusça, bakıcısıyla ingilizce konuşarak da ingilizce öğrendi. okula başlayana kadar da televizyon izlemedi. mesela okulda fransızca eğitim alıyordu bu sefer de babamla evde fransızca konuşmaya başladı hala da öyle.

tek sıkıntısı çocuğun türkçesi biraz bozuk

Benim de en çok istediğim şeylerden biri sevdiği kitaplarin ingilizcesini de okumak. Hem ingilizcesi hem türkçesini dinlerse cok daha iyi öğrenir. Sanirim 1-2 yıl sonra yapabilirim bunu. Teşekküreler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…