2 yaş çocukları için nasıl oyuncaklar alıyorsunuz?

birseni

Guru
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2008
24
0
286
İstanbul
Arkadaşlar benim 22 aylık bir kızım var. Ona tahtadan yap boz aldım. Severek oynuyor. Kitaplar aldım ama artık ilgisini çok çekmiyor. Daha çok takıp çıkarmaya, açıp kapamaya meraklı. Siz neler alıyorsunuz çocuklarınıza? Çocuklarınız hangi oyuncaklarını daha çok seviyor?

Merhaba benim oglumda 2 yasini yeni doldurdu genelde lego tarzi yapbozlarla oynuyor kuleler yapiyor zeka gelistirici oyuncaklar aliyorum genelde geometrik küpler,ücgenler seviyo onlarla ugrasmayi simdide memory aldik daha 1 gün oldu alali ama kavradi baya hem konusmasina hem zekasina yararli.Benimkide kitaplardan bikti yüzüne bakmiyo.Eglenceyide unutmuyoruz bol bol evde futbol oynuyoruz,bisiklete biniyo zaman geciyo iste

18 - 24 AylarZihinde [/I][/B][/B]sonuca götürecek yollar aramaya başlar. Örneğin, yüksekte duran oyuncağı almak için yastıkları üst üstte dizer ve onların üstüne çıkarak oyuncağını almaya çalışır. Zihinsel semboller kullanır. Oyunlarında değişiklikler görülür. Aile bireylerini taklit etmeye başlar. Yakın geçmiş ve yakın gelecekle ilgilenen ve plan yapabilen bir çocuk halini alır.

Yukarıda da bahsettiğimiz üzere zeka; biyolojik ve genetik temele dayanan bir gelişim izler. Ancak bu geliştirilemez veya desteklenemez anlamına gelmemektedir. 0-6 yaş, zeka gelişiminde belirgin rol oynar. Bu süreçte anne ve babalar bebek ve çocuklarını yönlendirebilir. Bebek ve çocukların zeka gelişimi çeşitli aktivitelerle desteklenebilir.

Oyun, 0-2 yaş bebeği için en önemli gelişim desteğidir.Pek çok farklı, çeşitli oyuncak alternatifleri bebeğin zekasını birçok yönden destekleyici olabilir. Bu dönemde bebeğin gelişimini destekleyen oyun ve oyuncakları örneklersek;

Okuma ve konuşmayı geliştirecek uyarı araçlarıTahtadan harf ve sayılar, mıknatıslı harf ve sayılar, harf ve sayıları içeren oyuncaklar, dominolar, tamamlama, karşılaştırma oyunları, karatahta.

Matematik ve sayılarRenkli çubuklar, mozaik geometrik şekiller, tahta oyuncak saat veya saati öğretecek tahta küpler, matematik kavramlarını geliştirecek oyunlar.

Doğa bilimleriMıknatıs, ayna, taş, yaprak, deniz kabuğu, doğayla ilgili çocuk kitap ve CD’ler.

Müzik ve dans araçlarıRitim araçları (tef, davul, trampet, flüt, melodika, zil, çan, çıngırak), cd’ler.

Bunun dışında; çocuğumuz kalem tutmaya başladığı andan itibaren onun bu gelişimini kalemlerle, boyalarla desteklemek önemlidir. En önemli destek ise; bebeğimiz kaç yaşında olursa olsun onu övmek, yüreklendirmek ve davranışlarımızla çok yönlü aktivitelerde ona model olabilmektir. Aktif öğrenmeye açık olabilmek; bağımsızlığını ve girişimciliğini, yaşı kaç olursa olsun çocuğumuzu tanımak, onun gelişiminde etkili olacaktır.

Hande Sinirlioğlu Ertaş
Uzman Çocuk Ergen Psikoloğu
Memory Center Nöropsikiyatri Merkezi
0216 418 15 00 - Psikiyatri Psikoloji Nöroloji Tanı Tedavi Merkezi. Uzman Psikiyatrist ve Psikologlar. Alkol ve madde bağımlılığı tedavisi, depresyon tedavisi, panik atak, stres, şizofreni, alzheimer gibi tüm psikiyatrik, psikolojik ve nörolojik hastalıklarda çözüm s

Son düzenleme:
Teşekkür ederim nilifer hanım cevabınız için.Bizde evde bisikletle geziyoruz. Geçenlerde şu göz,kol, şapka takılabilen değişen parçalardan aldım pek sevmedi. Üzerinde +2 yaş yazıyor.İçindeki açıklamalarda 0-3yaş kullanmamalı diyor. Memory nasıl bir oyuncak?

memory bi cesit hafiza oyunu kartlarin üstünde hayvan-esya-tasit resimleri var 2li sekilde.Bunlari önce hepsini acip tanitiyosun cocuga sonra kartlari ters cevirip tek tek actirip eslestirme yapiyosun.Biz her esi buldugunda alkisliyoruz oglumu cok hosuna gidiyo bulamadiginda kiziyo normal olarak:))

Ben de o tür oyun kartlarından aldim, çok severek oynuyor. Parça bütün ilişkisi içeren kartlar.. Oyun hamurundan pek hoşlanmiyor. Daha çok dergi, gazete, tekerlekli oyuncaklar, müzikli kitaplar, ahşap puzzle larla oynuyoruz..

2yaşından itibaren kızıma sadece yemek yedirip ilgilenebileceği bebek aldım erkek içinde yine araba tren vs. ama ilk dönem gibi olmuyor tabi. 2yaştan itibaren oyuncak olarak bunalrla oynadık bunlar harici ahşap puzzle ve bul tak- blocklar- legolar resim yapma tahtası ve materyalleri ve montessori oyuncakları.. yani genelde hep ahşap oyuncaklar aldık 2 yaşdan itibaren..

Son düzenleme:

biz playgronun ürünlerini kullanıyoruz birçok çeşidi var. hatta geçen gün ebebekden köpekli setini aldık. daha önce fisher prices oyuncaklar almıştık onlarla pek ilgilenmedi ama playgronun ürünlerine kafayı taktı sabah akşam onlarla oynuyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…