Aşılama 2 yaş aşısını yaptırmayan var mı aranızda?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

Triande

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2022
1.267
1.587
83
49
Merhaba, 24 aylık oğlumun 2 yaş aşısı için aradılar ancak hiç içimden gelmiyor bu sefer.. 2 yaş aşısı yapyırmayn veya bilgisi olan var mı acaba. Teşeklürler

Merhaba, 24 aylık oğlumun 2 yaş aşısı için aradılar ancak hiç içimden gelmiyor bu sefer.. 2 yaş aşısı yapyırmayn veya bilgisi olan var mı acaba. Teşeklürler
İçinizden çocuğunuzu hangi hastalıklara karşı savunmasız bırakmak geliyor mesela ?

Aşılar tıbbın bu güne kadarki en önemli buluşlarından biridir ve hiçbir buluş aşıların başardığı kadar insan hayatı kurtarmayı başaramamıştır. Siz sadece ‘kendinizi, bireysel’ olarak ilgilendiren bir karar olsa istediğinizi yapın derdim ama siz çocuğunuzun hayatını ilgilendiren bir karara keyfi yaklaşıyorsunuz, korkunç. Aşı yaptırmaya karşı çıkma hastalığın kötü sonuçlarına razı olmak demektir bunu unutmayın.

İçinizden çocuğunuzu hangi hastalıklara karşı savunmasız bırakmak geliyor mesela ?
Çocuğumu bazı hastalıklara karşı, savunmasız bırakmak istediğim için mi bu tereddütü yaşıyorum sizce.? Çok daha tehlikeli ve tedavisi olmayan durumlara yol açılabildiğine dair iddiaların varlığı insanı zor durumda bırakıyor haliyle

Keyfi yaklaşmak mı? Çocuğumu aşıya götürmeye üşeniyorum o gğn gezmeye gitmek istiyorum aslında deseydim haklısınız cidden korkunç olurdu. Ancak aşıların otizme sebep olduğu ile ilgili bir çok bilgi okudum doğrumudur yanlışmıdır elbette emin olma şansım yok ama korkunç olan o iddialar ve söz konusu çocuğum, olunca elbette ki en doğru olanı yapmak, istediğim için bu endişeyi yaşıyorum.

Otizm sebebi saptanamamış bir farklılık. 3 yaşından sonra gelişim seyri normal ilerleyen hiçbir çocuk aşı olduktan sonra birden bire otizmli olmaz. Aksine bebek/çocuk gelişim seyrinde ilerlemediği takdirde 6 aylıkken bile otizm farkedilebiliyor. Yine aynı şekilde ikiz çocuklardan biri otizmli diğeri normal gelişim düzeyine sahip olabiliyor (tohum otizmde faal bir annenin 2 çocuğunda olduğu gibi, bununla ilgili konferanslar da vermişti). Çocuğa aşı yaptırmamak kesinlikle ‘keyfi bir tercih’. Bahsettiğiniz yazılara yönelik sadece 1 örnek ekleyeceğim yazıdan alıntılıyorım : Bu konuda Lancette yayınlanan makale kaldırılmış ve yazan kişi meslekten men edilmiştir. Sonuç olarak, Tüm dünyada yapılan çalışmalarda hiçbir aşının doğrudan otizme yol açtığı gösterilememiştir. Otizm halen nedeni tam olarak aydınlatılamamış bir gelişimsel bozukluktur. Kaynak Tık Tık

Söz konusu küçücük bir can olunca benim sizin gibilere tahammülüm yok
Bunca bilim insanı yıllarca uğraşıyor emek veriyor masraf ediyor bu aşıları üretmek için, neden? Rahat mı batıyor bu insanlara, neler yıllarını veriyorlar senin benim bebeğim için?
Bilimden ilimden bi haberseniz tarih okuyun, ilk aşıdan başlayın aşılara neden gerek duyulmuş neler olmuşda birileri aşı üretmiş aşı üretildikten sonra neler olmuş
Hangi hastalıktan kaç bebek kaç çocuk ölmüş günümüze kadar, bu ölüm oranları nasıl düşmüş ne olur biraz okusanız
Otizm nedir? Otizme ne sebep olur? Ciltler dolusu yazı okuyabilirsiniz bu konuda hiç bir tıp kitabında aşılar otizme neden oluyor demez, neden, çünkü olmuyor
Herkes herşeyi iddia edebilir, cahili art niyetlisi kendini bilmezi…..iddiasını ispatlamazsa hepsi komplo teorisi hayaller olarak kalır
Aşı olmayan çocuklar günümüzde hala ölüyor, aşı olanlarsa malesef ki ayy bebeğime yaptırsammııııı yaptırmasammıııııı diye sabır ölçüyor

Yaptırmalısın bence çünkü bir çok hastalığa bağışıklık kazandırıyor yada hafif seyretmesini sağlıyor çocuğunun iyiliği için yaptırmalısın Allah korusun sen önlemini al gerisini Allah'a bırak oluca varsa bişeyin zaten önüne geçemezsin farklı yollardan olur kaderinde varsa ama aşılardan bişey olabilceğini düşünmüyorum kimsede düşünmüyo sen tehlikeye atma olmazsa kotu seylerin olma riski daha çok yağmurdan kaçarken doluya tutulmak gibi bişey

Biz zamanini kacirdik sonra da gidip asi olmadik yaklasik 3 ay gecti olabilir mi acaba

Tesekkurler
1 hafta sonra aradılar bizi
Gelicez dedik unuttuk
O sirada kaza gecirdik
Sonra 1 aydan fazladir cikamadik

Benim çocuklarım aşılı. Lakin ben araştıran insanların cahillikle yaftalanmasini cahilce buluyorum. Ben direk araştırmadan gittim yaptırdım. Neden dr diyo haklılar diye. Bırakın insanları araştirsinlar baksınlar öğrensinler. Doğruya ulaşır araştıran . Herkes kendi çocuğunu en iyi şekilde düşünüyor zaten . Anayasal olarak dr larin dahi baskı kurması suç. Üstelik bu konuda açılmış davada kazananlar da mevcut.
Ben şu doğru bu doğru demiyorum fakat araştıran insanlara cahil cahil bidi bidi konusan insanlar kadar cahil kişiler hakikaten görmedim.

Bu foruma, anneler herhangi bir konuda bir tavsiye almak istediğinde diğer annelerin bilgisi ve tecrübelerinden yaralanabilir diye girmiştim ve içtenlikle yaşadığım bir tereddütü paylaşıp başka anlelerden fikir almak için kaydolmuştum ama cidden ne tuhaf insanlar varmış öğrenmiş oldum. Hanımefendi öncelikle ordan bakınca karşınızdaki kişinin ne derece okuyan, araştıran, veya okumayan, eğitimli veya eğitimsiz mi, cahil mi kültürlü mü vs anlayıp yarıya vararak kibarca aşağılamaya çalışmanız umarım, size iyi hissetimiştir. Çok araştıran siz, o bilgilerin neden "tıp kitaplarında yazmaz" kısmınnı araştırın diyrceğim ama sizi çok aşacak farkındayım. Sizin gibilere tahammülüm yok derken tam olarak neyi kasdettiniz pek net olmadı. Belkide yazdıklarımı tam okumadınız veya okuduğunuzu anlama konusunda sorun yaşıyor olabilirsiniz. Aşı karşıtı değilim ve çocuğuma bugğne kadar aşı yaptırdım. Neyse sizin sabrınızı daha fazla ölçtürüp rahatsız etmemek adına konuyu sizinle kapatmak, isterim.

İçtenlikle bir tereddütümü yazdım ve diğer annelerden fikir almak hatta belki de içimi rahatlatacak birşeyler duymak istedim sanırım ancak çok tuhaf tepkilerle karşılaştıö. Bu siteye yeni üye olmuştum faydalı olur diye ama sanırım daha çok aşağılamak, kavga etmek ve egolarını, tatmin etmek isteyen insanlarla dolu sanırım. Size, uzun uzun yazdığınız vilgiler için ve nezaketiniz için çok teşekkür ederim

Nezaketiniz için teşeklür ederim.

Aşı üreten geliştiren annelerin bu forumda size cevap vereceğini pek sanmıyorum
Aramızda doktorlar var en fazla onlardan tatmin edici bir cevap alırsınız
Geri kalansa ben çocuğuma aşı yaptırdım şu oldu ben yaptırmadım bu oldudan ileri gitmez, size ne faydası olacak?
Araştırın öğrenin demek aşağılamak mı oluyor? Peki araştırmayın öğrenmeyin fal açın o zaman
Kompleksli misiniz? Kendinize bu kadar aşağılanmayı niye reva gördünüz?
İşinize gelmeyeni anlamama gibi bir durumunuz var sanırım neyse olabilir
Çocukların aşı olduğunu duyduğumda kendimi yeterince iyi hissediyorum sağolun
Okuduğum anlaşılır doğru düzgün yazılmışsa anlayabiliyorum, bir dahakine Türkçe yazar doğru yazarsanız anlaşılmayan yerler olmaz

2 yaş aşısının otizim e neden olduğu kanısına nerden vardınız?
Hayır iki yaş aşısının, sebep olduğuna dair bir bilgi değil. Genel olarak aşılar hakkında ve özellikle aşıların içindeki civadan buna sebep oldupuna dair çok fazla bilgi okdum, birkere karşılaşınca böyle bir bilgiyle ister istemez başak ne var diye araştırırken çok fazla yazı, vidro, doktor yorumları vs derken insan iater istemez bir korku, içine düşüyor

:)))) şaka mısınız? Aşı üreten geliştiren anneler mi? Neyse ya size iyi akşamlar dilerim.

Çok fazla yazı, doktor yorumu, video olacaktı. Klavyrme alışamadım, malesef yazım hataları için özür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…