2 yaş annelere yardım edin oğlum çok hırçın ve saldırgan

motherderya

Nirvana
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2008
86
1
611
38
İstanbul
merhaba arkadaşlar benim oğlum 2 yaşına girecek dün akşam yaşadıgım bi olayı açmak istedim çünki bu konu beni çok üzdü lütfen bana nasıl davranmam gerektigini söylerseniz çok sevinirim.

arkadaşımın ogluna ve evimize gelen bütün cocuklara karşı çok saldırgan itiyo, ısırıyo ordan oraya kosuyo yastık tepelerinde koltuk tepelerinden atlıyo bunları arkadaşları geldiginde yapıo ama onlar yokken bu kadar yaramazlık yapmıyo ama neden böle hırçın neden böle geçimsiz benim oğlum anlamıyorum.çok üzülüyorum senağlama neden benim cocugum başka cocuklar gibi degil hırçın, geçimsiz arkadaşlar bunlar olurken ben oğluma bagırıp bir daha yapma bak arkadaşın aglıyo bi daha gelmez diyorum başka seyler gösteriyorum dalıyo bir iki dakika sonra gene hiç bişey yokken arkadaşını kosuyo kosuyo bi itiyo gümmm cocuk yerde ne yapmaya çalışıo anlamıyorum.... arkadaşlar lütfen bana yardım edin nasıl davranmalıyım. nasıl bu huyundan vazgeçirmeliyim paylaşımlarınızı bekliyorum bu cocuk yetiştirmek ne kadar zormuşş (((

Merhabalar,

Benim de oğlum sizin ki kadar olmasa da çok hırçın ve yaramaz.26 aylık ve beni bütün gün delirtiyor.Her yeri dağıtıyor, koltukların üstünden zıplıyor, deliler gibi koşuyor, bana ve babasına tokatlar atıyor, sinirlenince saçımı bir tutuyor resmen çatır çatır yoluyor.

Ama inanın ben araştırdım bunların hepsi geçici bir süreliğine oluyormuş.Bir saniye durmuyor, yatana kadar. Ben de bütün gün bağırınıyorum. Bazı çocuklarda 2 yaş sendromu oluyormuş ve genelde 3 yaşına doğru geçiyormuş.

İnternetten siz de bakıp araştırabilirsiniz. Ama benim size tavsiyem, öyle saldırgan ve huysuz olduğu zamanlarda dikkatini başka şeylere çekmeniz. Yani sevdiği bir oyuncak, şarkı ve çizgi film gibi şeyler.

İnanın siz bağırıp çağırdıkça onlar inadına yapıyorlar. Canınızı bu kadar sıkmayın, emin olun çoğu anne hele de erkek çocuğu anneleri sizinle aynı durumda.

Allah hepimizin yardımcısı olsun.

bana annem anlatır küçükken gelen misafirleri evden kovarmışım gidin diye ısırırmışım tükürürmüşüm annemde gitsinler bak sana ne yapacağım dermiş bu seferde gitmeyin diye ağlar kapıyı kilitlermişim.Bana o zamanlar verilen küçük cezalar vardı bulardan gerçekten korktuğumu hatırlıyorum mesela bisiklete o gün binemezdim ... vs vs (benimde küçük bi bebeğim var ve annem bana allah sana senin gibi bi kız versin derdi hep umarım bu bi beddua değildir :))

ne yapacagımı şaşırmış durumdayım bakıyorum netten araştırdım apartmanda oturuyo olmamız ve kış ayında oldugumuzunda etkisi olabilirmiş enerjisini boşaltamadıgı için böyle hırçın davranması normalmiş biraz guzel havalarda bi yerlere gitmek arkadaşları ziyaret iyi gelirmiş ama bizimki arkadalarına yapıyo bunları bana mesela vuramıyo birkaç gez denedi bana vurdun bi daha seninle konuşmucam dedim 10 dakika falan hiç yüzüne bakmadım bi daha yapmadı ama arkadaşlarına yaptıklarını engelleyemiyorum ne yapsam faydasız hiç takmıyo sizce ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım mesela ceza vermelimiyim deneyen ve başarılı olanlar varsa tavsiyelerinizi bekliyorum...

birde henüz sosyal ortamda olmamasının etkisi var bence şimdi sadece sizi tanıyor oyun oynarkende tüm oyunlar onun istediği gibi arkadaşlık nasıl olur beraber oyun oynamayı paylaşmayı zamanla öğenecektir annelik gerçekten sabır işi....Birde oğlan çocukları genelde böyle ben hamile kaldığımda henüz hazır değildim o an dr bunu anladı ve çok hazır değilsen kızın olması için dua et bende oğlan var demişti sanırım senin dediklerini kastetti (bana benzerse yandım gerçi) ... anaokuluna başlayınca bence hepsi geçecek ama o döneme kadar bi psikolog veya pedegoka siz ne yapabilirsiniz bu danışılabilir arkadaşlarına hırçınlık yaptığında ne cezalar verilebilir yada iyi şeyler yaptığında en akılcı ve şımartmıyacak ödüller ne olmalı bunu öğrenebilirsin

çok teşekkürler arkadaşlar cevaplarınız için pedagog a danışmadan önce kendim bi psikolog a gözükmem gerek çok sabırsızım sanırım inşallah oğlum bu durumu cabuk atlatır ve arkadaş canlısı olur.

benim oğlumda 2.5yaşında.aynı sorunları bizde yaşıyoruz malesef.her zaman sinirli ve öfkeli(((ha birde babası sayesinde oyuncak delisi oldu.kimde ne görse aynısını istiyor.ve bunun için dakikalarca ağlıyor.çok çaresizim,sabrım tükendi.elimde olmadan bağırıp çağırıyorum.sonrada pişman oluyorum,niye yaptım diye.iştah sorunumuzda var.kahvaltı etmiyor.sadece süt içiyor.ve malesef hala ben besliyorum.kendisi yemiyor.ha unutmadan,bezimizdende kurtulamadık daha.offfffffffffffffff

benimde 3 kızım var biri 9 yaşında biri 3 diğeri henüz 10 aylık. gerçekten çocuk yetiştirmek çok zor sabır gerektiriyor.bizde ortanca çok yaramaz yuva eğitimine başlamadı henüz ben ona bağlıyorum bu durumu ilk kızım birbuçuk yaşında başlamıştı sorunsuz atlatmıştık.3 yaşına kadar hep aynı sorunlar yaşanıyor ama yuva eğitimi sosyalleşmek azaltıyor hırçınlığı daha paylaşımcı oluyor çocuklar.kızım yakında yuvaya başlayacak o günü sabırsızlıkla bekliyorum.nefes almaya ihtiyacım var.yazan arkadaşlarımı çok iyi anlıyorumm sabır diliyorum herkeze....

canım ya benim de 2.5 yaşında oglum agsts 2006 dogumlu.cok hırcın saldırgan.imseyle bişeyini paylaşmıyo.bende cok zaman verdigim tepkilere pişman oluyorum amma inan cileden cıkıyorum.allahtan iştahı iyi.gecen yazda bezi bıraktık cok şükür darısı size.inşallah bu 2-3 yaş sendrmunu kolay atlatırız:Saruboceq::a015:

Arkadaşlar merhaba yazılarınızı okudum benim oğlum 13 aylık ve aynı bu 2yaş sendromundaki şeyleri yapıyor,paylaşmıyor,oyun oynamıyor,sürekli karıştırıyor,yatak odamdaki eşyaları banyoya banyodaki herşeyi salona taşıyor,bütün dolapları boşaltıyor ama ben onları toplayıp yerine koyana kadar onlarla ilgilenmiyor,eline ne geçirse kafamıza fırlatıyor,hiçbişey yapamazsa kafasını duvarlra vuruyor,sürekli hırçın,saldırgan,konuşamıyor ama sürekli kavga eden sesler çıkartıyor,altını açarken ayağımda sallamaya kalktığımda tekmeler savuruyor,üstünü değişirken kendini yerlere atıyor (( napıcamı şaşırıyorum yaptığım hiçbirşey çare olmuyor,evimizde asla şiddet yok tam tersi fazlaca huzurlu bir ortamdayız yüksek ses bile çıkmaz,ben oğlumla çok ilgili bir anneyimdir yani ev işi vs hiçbişey onla oturup oynamamdan ön planda olmaz ama bu çocuk neden böle,2yaşında olsa sendromdur dicem ama daha erken değilmi yoksa 1yaş sendromuda varmı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…