Çocuk Hastalıkları 2 Yas Ameliyat

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

papyonkilikli

kulillah summe zerhum....
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2012
7.898
15.456
2 yasinda bir oglum var son 6 ayda 3 kez bogaz enfeksiyonu gecirdi. yuksek ates cabasi ki zaten havale oykusu var. bugun doktor bademcik ameliyati onerdi. hem de hemen iyilesir iyilesmez yaptiralim dedi. dr a guveniyorum ama yaptirmayi dusunmuyorum daha dogrusu uzun arastirmalar sonucunda buna karar verdim. sonucta bir uzuv. 7 yasina kadar kardesimin de bu sekilde devam etmisti ama yine de bu karar evladim icin dogru mu iste ona karar veremiyorum. bu konuda tecrubesi bilgisi olan varsa paylasabilir mi?

Bademcikler sürekli şişme yapıyorsa alınıyor mecbur dıye bılıyorum .ateşli oluyor birde ya tekrar havaleye çevırirse.o daha kotu bence riske atmayın.

Çok geçmiş olsun...
Bence doğru düşünmüşsünüz. Daha bebek sayılır büyüdükçe bağışıklığı kuvvetlenecektir.
Başka bir doktordan daha görüş alabilirsiniz
Çocuklar da bir yıl bile çok farkediyor,sizde evde bağışıklığını destekleyebilirsiniz
Benim de Kızım narin, zayıf bir çocuk bu kış zinco çinko şurup verdi doktor bayağı iyi geldi kış rahat geçti

Bir doktor önerisi daha alınabilir. Senede belli sayıdan fazla enfeksiyon geçiriyorsa alıyorlar bildiğim kadarı ile.

6 ayda 3 kez mi? Benim ayda 3 kez oluyordu 6 ayda 3 kez enfeksiyon çok acil değil bence. Başka bir kbb doktoruna daha gidin daha iyi Bilgi verir. Yaş olarak da çok erken geldi bana

Bademcikler sürekli şişme yapıyorsa alınıyor mecbur dıye bılıyorum .ateşli oluyor birde ya tekrar havaleye çevırirse.o daha kotu bence riske atmayın.
surekli degil. dedigim gibi 6 ay icinde 3 kez oldu oyle 2 haftada vs degil. aslinda bence cok siradisi degil. hersey agzinda sonucta.
alindigi takdirde kucuk dilin nefes alirken bogaza kacmasi vs olaylari da var. bir tane olumlu sey okumadim bu ameliyat sonrasinda. evet bogazlar sismiyor belki ama mide bagirsak akciger enfeksiyonlarinda artis oluyor.

surekli degil. dedigim gibi 6 ay icinde 3 kez oldu oyle 2 haftada vs degil. aslinda bence cok siradisi degil. hersey agzinda sonucta.
alindigi takdirde kucuk dilin nefes alirken bogaza kacmasi vs olaylari da var. bir tane olumlu sey okumadim bu ameliyat sonrasinda. evet bogazlar sismiyor belki ama mide bagirsak akciger enfeksiyonlarinda artis oluyor.
geçmiş olsun siz yinede başka bir doktora danışın.benim de 2 yaşında oğlum var biraz pimpirikliyim

buna keyfi karar veremezsiniz.hastanın tıbbi geçmişine göre doktor uygun görür.bademciklerin sürekli iltihap kapan durumda olması onun için bir fayda değil.zaten belirli bir sayısı var, o sayının üzerinde defa iltihap kaparsa alınır.

2 yasinda bir oglum var son 6 ayda 3 kez bogaz enfeksiyonu gecirdi. yuksek ates cabasi ki zaten havale oykusu var. bugun doktor bademcik ameliyati onerdi. hem de hemen iyilesir iyilesmez yaptiralim dedi. dr a guveniyorum ama yaptirmayi dusunmuyorum daha dogrusu uzun arastirmalar sonucunda buna karar verdim. sonucta bir uzuv. 7 yasina kadar kardesimin de bu sekilde devam etmisti ama yine de bu karar evladim icin dogru mu iste ona karar veremiyorum. bu konuda tecrubesi bilgisi olan varsa paylasabilir mi?
Benim oğlumda aynı amaliyatı oldu iki yaşında geniz eti bademcik çok zor atlatlik 10 gün serumla beslendi ama benimki önceden de iştahlı bı çocuk değildi onunda etkisi var iki ay önce oldu mecburiyse yaptırın şimdiden geçmiş olsun bu arada üç tane farkı doktora bnde muayene ettirip öyle karar verdim

Allah korusun ama. Yüksek ateş de geri dönüşü olmayan hasarlar bırakabilir
Allah şifa versin

Öncelikle tecrübesi olanlar elbette olur ama herkesin bünyesi bir olmaz en iyi yol farklı uzmanlara götürmektir

Bademcikler ilerdeki senelerde hastalık sebebi olmaktan çok koruyucu rol üstleniyor. Bu günler de geçecek. Bir tıpçı olarak aldırmayın diyorum.

Hayatımdaki deneyimi anlatmam gerekirse erkek kardeşim de ben de çok fazla bademcik enfeksiyonu geçirirdik. Doktor ameliyat teklif edince ben çok ağlamış istememiştim. Erkek kardeşim bademcik ameliyatı oldu ben olmadım. Çocukken o cok daha az hasta oldu ve kilo aldı. Ama şimdi yirmili yaşlardayız. Ben çok nadir grip olurum. O her kış yatak döşek hasta olur, çok ağır geçirir

X