• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2.tüp bebek denemesi öncesi

sinos

Guru
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2010
83
2
296
Diğer
merhaba sayın bahçeci kliniği uzman doktorları,
ben 29 yaşındayım ve eşimle 2 yıldır bebek sahibi olmaya çalışıyoruz.rahim filmimde çıkan sonuca göre tüplerim iki taraflı kapalı..bu nedenle tüp bebeğe yönlendirildik ve maalesef 2009 aralık ayında negatif sonuç aldığımız bir deneme yaşadık.8 tanesi olgun 9 adet yumurtam gelişti ve bunlardan 4 adedi döllendi.(bu arada eşimin sperm sayı ve hareketliliğinde herhangi bir sorun yok.) oluşan bu dört adet embriyodan 3 adet A grade embriyonun 2 adedi 3.gün transferiyle sonuncusu ise blastosist olarak 5.gün transfer edildi..herşey çok olumlu görünüyordu fakat olmadı,tutunamadılar.
size sorum şu: acaba nisan'daki denemeden önce yaptırmam gereken tetkikler ve tahliller ne olabilir?bana deneme öncesinde histerestopik yaralama adlı bir tekniğin uygulanabileceği söylendi..bu konuda sizin görüşünüz nedir?
tabii her hasta kendine özeldir muhakkak ama öğrenmek istediğim siz merkezinizde benim durumumda olan hastalara ne gibi şeyler (laparoskopi,co-kultur vs.) öneriyosunuz?
biraz uzun anlattım ama kusura bakmayın nolur.şimdiden çok teşekkür ederim,bizlere vakit ayırdığınız için.

Merhaba,
Eğer iki kanalınızda kapalıysa tüp bebek yaptırmaya devam etmelisiniz.İkincisi size yapılan tarzda ki uygulamayı biz en az on yıldır uygulamıyoruz.bir diğer önemli konuda tüp bebekte co culter,lazer vs.mucize yöntemler yoktur.Önemli olan hastayı iyi izlemek ve mümkün olan en iyi embriyoyu elde edip vermektir.Heleki szin gibi genç hastalarda iyi yumurta elde etme şansı yüksektir.buda gebelik şansını arttırır.Tüp bebekte en önemli başarı nedeni bence ekibin ve laboratuvarın başarısıdır.Buda genellikle tek bir embriyonun tutunma şansı ile ölçülür.Heleki yeni çıkan yönetmelikle artık hastaya en az sayıda embriyo transferi söz konusudur.Bu uygulamanın amacıda çoğul gebeliği ve bundan dolayı ortaya çıkacak problemi önlemektir.bu durumda başarılı laboratuvara sahip olmak daha fazla önem kazanmıştır.Yani merklezdeki tek embriyonun tutunma oaranı önem kazanmıştır.
Bundan sonraki deneme için özel bir tetkik yapmanız veya yaptırmanız gerekmez.Eğer rahim içinde problem yoksa bana göre histeroskopi gereksizdir.Yalnızca muayenede kanallarınızı bir daha değerlendirmek gerekir ve eğer bir problem yoksa denemeye başlayabilirsiniz.Bol şans selamlar.
Prof.Dr.Mustafa Bahçeci

Back