- 23 Mart 2013
- 1.075
- 258
- 123
- 26
- Konu Sahibi WomanAndProud
-
Bu sene 1.sinif bitti mimarlikta ikinci sinif oldum sayilir artik :)
Sorum su, her okul farkli bir yol izler biliyorum ama 2.sinifta neler yaptirirlar projede? Ilk yil basit bit konut tasarlamistik en son proje olarak, bu yil neler olur sizce? :)
bir de mimarlik tarihi yapi statigi falan da alicaz, mimarlik tarihi zevkli midir? Ve yapi statiginden cok korkuyorum zaten alttan almam gereken bir ders var, cok mu zordur ya? :|
Alttan aldigim dersten gecemezsem bi de statikten kalirsam diye cok korkuyorum. Simdiden icime dert oldu resmen.
Alakasiz olacak ama iki ayri konu acmiyim dedim. Malum surekli cizim yapmak butun gece bilgisayara bakmak cok zor. Bu aralar hafif bir kamburluk hissettim kendimde annem de soyledi hatta. Duzeltebilinir mi acaba bu hafif egiklik egzersizlerle falan? Belirgin bisey yok su anda ama boyle giderse mezun oldugumda kambur olmaktan korkuyorum.
Bi de benim gozlerim cok hassas, bilgisayara bakmasam bile cizim yaparken yoruluyor gozlerim, lens kullaniyorum ama cizim yapacagim ya da bigisayara bakacagim zaman gozluk kullanmaya calisiyorum, gozlerimin zarar gormemesi icin baska ne yapabilirim?
Mimarlık okumuyorum, bu konuda bilgim yok. Ancak kamburluk meselesine çok ama çok dikkat etmeniz lazım. Belli bir süreden sonra egzersizler işe yaramaz. Sırtınızı dayayacağınız bir şey olsun mutlaka. Göze gelince, ben laptopun ışığını azaltıyorum, hiç sorun olmuyor. Ama illa gözlerim rahatsız oluyor diyorsanız, poşet çay koyarak dinlendirebilirsiniz gözlerinizi 10 dk.
1 senelik mezun bir mimar olarak hemen sorularınıza cevap veriyorum
bizim ikinci sınıf ilk dönem proje konumuz apartmandı, ikinci dönemde de sanırım kültür merkeziydi :44: zaten proje aldıgın döneme göre ölçekleri de küçük oluyor çok korkutucu konular gelmez henuz daha başlangıçta sayılırsınız
mimarlık tarihi en keyif aldıgım ders grubuydu benim, hepsinden kalmadan geçtim ki benm ezberim kötüdürama derse ilgi duydugum için dersleri dinliyordum, not tutuyordum, sınavdan önce de okumak yetiyordu o yuzden o ders grubundan hiç korkmadım.
ama statik ve türevleri dersleri almadan önce resmen korkulu ruyamdılisede her dersimi 5 getirirken fizigi 3 getirme gibi bir kabiliyete sahip insandım öyle diyeyim yani ama hiç de korktugum gibi olmadı, statik, yapı statigi betonarme ve mukavemet isimli birbiriyle baglantılı 4 dersten en düşük olanın notu BB ydi ki ben gerçekten fizik yeteneksiziydim ben bile yaptıysam kimse korkmasın o derslerden
kamburluk konusunda da mutlaka doktora gözükün derim. gemel olarak mimarların hastalıgı kamburluk veya boyun düzleşmesidir, ikisi de kaçınılmazdır, mutlaka ucundan kıyısından yakalar insanı, ama ilaçlarla vs hiç olmazsa çekilen acı azalır, yada önlenebilirmutlaka bir doktora danışın derim ben
başka bir sorunuz olursa da seve seve yardımcı olurum
mezun olmak üzere olan bi öğrenci olarak,aldığın projelerin zorluğu her dönem artıyor canım...bilgisayarla hergeçen gün daha fazla zaman geçiriyorsun..Bu sene 1.sinif bitti mimarlikta ikinci sinif oldum sayilir artik :)
Sorum su, her okul farkli bir yol izler biliyorum ama 2.sinifta neler yaptirirlar projede? Ilk yil basit bit konut tasarlamistik en son proje olarak, bu yil neler olur sizce? :)
bir de mimarlik tarihi yapi statigi falan da alicaz, mimarlik tarihi zevkli midir? Ve yapi statiginden cok korkuyorum zaten alttan almam gereken bir ders var, cok mu zordur ya? :|
Alttan aldigim dersten gecemezsem bi de statikten kalirsam diye cok korkuyorum. Simdiden icime dert oldu resmen.
Alakasiz olacak ama iki ayri konu acmiyim dedim. Malum surekli cizim yapmak butun gece bilgisayara bakmak cok zor. Bu aralar hafif bir kamburluk hissettim kendimde annem de soyledi hatta. Duzeltebilinir mi acaba bu hafif egiklik egzersizlerle falan? Belirgin bisey yok su anda ama boyle giderse mezun oldugumda kambur olmaktan korkuyorum.
Bi de benim gozlerim cok hassas, bilgisayara bakmasam bile cizim yaparken yoruluyor gozlerim, lens kullaniyorum ama cizim yapacagim ya da bigisayara bakacagim zaman gozluk kullanmaya calisiyorum, gozlerimin zarar gormemesi icin baska ne yapabilirim?
Bu sene 1.sinif bitti mimarlikta ikinci sinif oldum sayilir artik :)
1 senelik mezun bir mimar olarak hemen sorularınıza cevap veriyorum
bizim ikinci sınıf ilk dönem proje konumuz apartmandı, ikinci dönemde de sanırım kültür merkeziydi :44: zaten proje aldıgın döneme göre ölçekleri de küçük oluyor çok korkutucu konular gelmez henuz daha başlangıçta sayılırsınız
mimarlık tarihi en keyif aldıgım ders grubuydu benim, hepsinden kalmadan geçtim ki benm ezberim kötüdürama derse ilgi duydugum için dersleri dinliyordum, not tutuyordum, sınavdan önce de okumak yetiyordu o yuzden o ders grubundan hiç korkmadım.
ama statik ve türevleri dersleri almadan önce resmen korkulu ruyamdılisede her dersimi 5 getirirken fizigi 3 getirme gibi bir kabiliyete sahip insandım öyle diyeyim yani ama hiç de korktugum gibi olmadı, statik, yapı statigi betonarme ve mukavemet isimli birbiriyle baglantılı 4 dersten en düşük olanın notu BB ydi ki ben gerçekten fizik yeteneksiziydim ben bile yaptıysam kimse korkmasın o derslerden
kamburluk konusunda da mutlaka doktora gözükün derim. gemel olarak mimarların hastalıgı kamburluk veya boyun düzleşmesidir, ikisi de kaçınılmazdır, mutlaka ucundan kıyısından yakalar insanı, ama ilaçlarla vs hiç olmazsa çekilen acı azalır, yada önlenebilirmutlaka bir doktora danışın derim ben
başka bir sorunuz olursa da seve seve yardımcı olurum
Cooook tesekkur ederim :)
Apartman nedense sevemiyorum ya, ama yaomak zorundayiz tabi eninde sonunda :) Ben hep okul otel ya da mustakil konut tasarlamak istedim onlara da sira gelir elbet cok acele etmemek gerek
Mimarlik tarihini heycanla bekliyorum zaten tam ona gore bir kitabim bile var :)
Ben de fizik pek yapamazdim ayni sizin gibi, geometri ve fizik disinda her seyi yapardim ama o ikisi yok bende :) Umarim gicik bir hoca denk gelmez :/
Hadi ya, ramazam bitsin hemen gideyim bari, zaten troid icin gidecektim. Sinifta bir kiz var simdi aklima geldi daha birinci siniftan iyicene kamburluga giris yapmis. Belki daha onceden de oyleydi bilemiycem. O zaman ders calismayan arkadaslar yasadi valla, hem mezun olucak hem de saglam kalicak oh ne ala. Umarim ilerde yasadigimiz bu eziyetlere deger bir maas ve is ortamimiz olur :)
Hazir sizi bulmusken sorayim, mezun olduktan sonra kpss isi nasil oluyor? Hic bilgim yok. Devlet mi daha iyidir ozel mi? Ben devletten yanayim. Yeni mezun olunca hep autocad isi mi veriyorlar, ben tasarim yapmak istiyorum saatlerce bilgisayar basinda uc kurus maas icin gozlerimi curutmek degil
Ayyy bu yorum beni çok mutlu etti. Ben fizik kelimesini bi cümle içinde kullanmaktan bile korkar oldum o derece. Hazırlık bitti bu sene bölüme baslycam inss. bnde senin gibi rahat gecerimm :)))
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Goz doktoruna gidince doktora danisicam, benim gozlerim yarim saat bilgisayara baksam bile agriyor cunku. Tv falan izlemiyorum hic ama bilgisayarla cok vakit geciririm. Tesekkurler :)mezun olmak üzere olan bi öğrenci olarak,aldığın projelerin zorluğu her dönem artıyor canım...bilgisayarla hergeçen gün daha fazla zaman geçiriyorsun..
ben 2. sınıfta apartman projesi almıştım.üstelik el çizimi rapidolarla...tam bi işkence gibi ama yinede güzel...
Gözlerine dikkat et çünkü ben artık bulanık görüyorum.
zor olsada bi şekilde bitiyor okul..
yapı statiği statik gibi derslerdende fazla korkma hocaların soru tiplerini bil.odalarına gidip anlamadığın yerleri sor tamamdır.
Ve projelerinde her dönem hocalardan teknik bilgileri iyi öğrenmeye çalış..
Mimarlıkta sen kendin öğrenmezsen,kimse sana özveriyle öğretmiyor inan..
Neden bilmiyorsun deniyor genelde..
Gozlerimi cizdirmek icin numaramin durmasi lazimmis fakat ben okula basladigimdan beri numaram artti. Biraz daha beklemeyi dusunuyorum:)En yakın arkadaşımda mimar adayı 3. Sınıfa geçti. Bildiğim kadarıyla cevap vereyim. 3.15 mi ne ortalama yaptı dersleri gayet iyiydi ama ciddiyetle çalışır. Mimarlık tarihini sevmiyordu ama gayet iyi bir notla geçti. O en çok grup arkadaşlarından çekti sorumsuzlarmış. Yaz okuluna da kalan çok kişi varmış aman diyim. Bu arada arkadaşımda lens kullanıyordu alerji olduğu için lens zarar vermiş gözlerine gözlükte takmak istemediği için çizdirdi gözlerini şuan çok memnun ve bel için spor yapmanı öneririm.
Bu ne heves diyorum :))
Dilerim o hevesiniz merakiniz ve tatli endiseniz hep devam eder...
Statikte insaat muh.ler gibi zorlamazlar, korkmayin.
Olmazsa bir sonraki yil verirsiniz. Bastan sıkı tutun yeterli. Dilerseniz ust siniflarin studyosuna gidip birebir danisabilirsiniz de.
Diger konulari zaten halledersiniz korkmayin. Bir suru ogrenci mezun oluyor, projeden usanan cok gordum de gozunde o kadar buyuttugu dersleri veremedigi icin kalani gormedim)
Proje konulari da okuldan okula hocadan hocaya degisir.
Fakat her cesitten 4yil boyunca veriyorlar bi sekilde.
Saglik icin ekran parlakligi ve sirt minderi diyorum. Hatta ortopedik askilar var sirt omuru icin. Bir de ekranin, klavyenin mausenin yuksekligi size gore olsun. Kaptopta calisiyorsaniz ikibuklum olmayacaginiz daha yuksek bi masaya koyun.
Ayrica el icin bileklik alabilirsiniz ve destekli mausepad. Asil kotu kullanimda bunda agri cekersiniz meslek hastaliklari diyoruz maalesef.
Sirtinizdaki agri yazin tatildeyken bile oluyorsa doktora gidin geciktirmeyin. Baska bir nedenden oturu olabilir. Bol bol da yuzun vucudunuzu esnetin.
Ayyy bu yorum beni çok mutlu etti. Ben fizik kelimesini bi cümle içinde kullanmaktan bile korkar oldum o derece. Hazırlık bitti bu sene bölüme baslycam inss. bnde senin gibi rahat gecerimm :)))
öncelikle rica ederim, ben konununuz görmemişim de bi arkadaşım gonderdi linki bi bak bakalım diye, öylelikle konunuzdan haberdar oldum yardımcı olabildiysem ne mutlu bana
apartman konusunda şöyle söyleyim, size en faydalı olacak konulardan biri, zira meslek bittikten sonra karşınıza hep çok katlı yapılar çıkıyor, onlarla uğraşmak zorunda kalıyorsunuz, o sebeple mevzuatları bilmek en güzeli. ama tabi illa apartman olacak diye bi şartta yok farklı donemlerde farklı konular verildigini de gördüm ben, hocalarınıza kalmış bişey yanihangi konu çıkarka karşınıza güzel bir araştırmayla hepsini halledersiniz diye düşünüyorum
ders çalışmayan arkadaşlar yaşadı sözünüze de pek katılmıyorum, şöyle ki malesef bizim bölümde çalışmadan geçilmiyormimarlık tarihi, çağdaş mimarlık kuramları vs gibi sözel dersler için bilemem ama özellikle proje ve yapı dersleri için sıkı bir disiplin ve azım lazım, o yuzden merak etmeyin çalışmayan arkadaşlar senelerce okulda sürünecek ve eninde sonunda çalışacak kamburluk için de tavsiye veren olmuş, ben pek bişey diyemiyorum çünkü bende kamburlaşma olmadı hiç, özellikle dikkat ettigim tek şey de çizim yapmıyorken yada bilgisayar başında degilken hep dik durdum ben. ama korkunç sırt agrılarım olmuştur tabi o ayrı mesele ama siz kamburluktan rahatsızsanız doktoru ihmal etmeyin, kalıcı bir hasarınız olmasın bu okul bittiginde umarım
devlet mi özel mi diyorsanız da geçmişteki deneyimlerime bakarak cevap vereyim ( zira şuan işsizim) hep özelde çalıştım ben, ama çalıştıgım bir ofiste devletle özellikle belediyelerle iç içeydik, bir kere belediyede çalışırsanız asla tasarımla işiniz olmaz gelen projeyi inceler, eksiklerini bulur düzeltirri, bi daha inceler bi daha eksik bulur .... derken ruhsat onayı verirsiniz olay budur genellikle. bakanlıklardaki sistemi tam bilmiyorum ama şunu biliyorum ki devlet içerisinde herhangi bir yapılaşma için yarışmalar yapılıyor, tasarım yarışmaları dolayısıyla bakanlıklarda çalışınca da tasarım yapılacagını çok zannetmiyorum, daha çok onay kontrol vs gibi durumlar oluyor :26: yasi tasarım yapmak istiyorsanız, daha dogrusu tasarım yapmak istiyorsanız bunu ancak özelde yapabilirsiniz, ama geceniz gündüzünüz karışır, bolca mesai yaparsınız ama keyif alırsınız. devlette olursanız oturdugunuz yerden autocad le uğraşır arada inşaatlara gider kontrol eder, ama mesai saatlerinizi bilir bolca da dinlenirsiniz
ki bu kararı vermek için de acele etmeyin, önnünüzde en az 3 sene var, o süre içerisinde stajlarınızı da yapınca fikriniz bolca degişir
hemen şimdiden panik olma canım bi bekle helesonuçta inşaat muhendislerinde oldugu gibi komplike bişey öğretmiyorlar, bolca işlemler var, formuller var, onları bildikten sonra geçecek kadar bişey yaparsınız panik yapmayın
Tekrar tesekkurler :)
Ozel bir okuldayim ben ve malesef ki yuzunu gormedigim insanlar var sinifta, adim gibi de eminim ki ayni anda mezun olacagiz. Bir de bu arkadaslar ilk sabahlamalarinda (biz o zamana kadar haftalarca uyumamisken) sanki cok yorulmuslar gibi soylenip duruyorlar, hayir ne yaptin ki soyleniyorsun? Benim gozlerim bozuldu sirtim yamuldu adam sirf dersi gecmek icin bir gece sabahlamis ve soyleniyor.
Devlette maaslarin iyi oldugunu duydum o yuzden devlet istiyordum , ozelde 1500den daha az baslatiyorlar ve yillar sonra 3000e falan ulasiyor en fazla diye duydum. Cok parada gozum yok ama kendime yetebileyim ve ilerisi icin de yatirim yapabileyim kendimi istedigim alanlarda gelistirmeye gucum olsun istiyorum ben. Tekrardan tesekkur ederim, dediginiz gibi daha 3 yilim var bunu dusunmek icin :) gittigim bir buroda herkesi bilgisayar basinda autocadde gorunce biraz panik olmustum
öncelikle rica ederim, ben konununuz görmemişim de bi arkadaşım gonderdi linki bi bak bakalım diye, öylelikle konunuzdan haberdar oldum yardımcı olabildiysem ne mutlu bana
apartman konusunda şöyle söyleyim, size en faydalı olacak konulardan biri, zira meslek bittikten sonra karşınıza hep çok katlı yapılar çıkıyor, onlarla uğraşmak zorunda kalıyorsunuz, o sebeple mevzuatları bilmek en güzeli. ama tabi illa apartman olacak diye bi şartta yok farklı donemlerde farklı konular verildigini de gördüm ben, hocalarınıza kalmış bişey yanihangi konu çıkarka karşınıza güzel bir araştırmayla hepsini halledersiniz diye düşünüyorum
ders çalışmayan arkadaşlar yaşadı sözünüze de pek katılmıyorum, şöyle ki malesef bizim bölümde çalışmadan geçilmiyormimarlık tarihi, çağdaş mimarlık kuramları vs gibi sözel dersler için bilemem ama özellikle proje ve yapı dersleri için sıkı bir disiplin ve azım lazım, o yuzden merak etmeyin çalışmayan arkadaşlar senelerce okulda sürünecek ve eninde sonunda çalışacak kamburluk için de tavsiye veren olmuş, ben pek bişey diyemiyorum çünkü bende kamburlaşma olmadı hiç, özellikle dikkat ettigim tek şey de çizim yapmıyorken yada bilgisayar başında degilken hep dik durdum ben. ama korkunç sırt agrılarım olmuştur tabi o ayrı mesele ama siz kamburluktan rahatsızsanız doktoru ihmal etmeyin, kalıcı bir hasarınız olmasın bu okul bittiginde umarım
devlet mi özel mi diyorsanız da geçmişteki deneyimlerime bakarak cevap vereyim ( zira şuan işsizim) hep özelde çalıştım ben, ama çalıştıgım bir ofiste devletle özellikle belediyelerle iç içeydik, bir kere belediyede çalışırsanız asla tasarımla işiniz olmaz gelen projeyi inceler, eksiklerini bulur düzeltirri, bi daha inceler bi daha eksik bulur .... derken ruhsat onayı verirsiniz olay budur genellikle. bakanlıklardaki sistemi tam bilmiyorum ama şunu biliyorum ki devlet içerisinde herhangi bir yapılaşma için yarışmalar yapılıyor, tasarım yarışmaları dolayısıyla bakanlıklarda çalışınca da tasarım yapılacagını çok zannetmiyorum, daha çok onay kontrol vs gibi durumlar oluyor :26: yasi tasarım yapmak istiyorsanız, daha dogrusu tasarım yapmak istiyorsanız bunu ancak özelde yapabilirsiniz, ama geceniz gündüzünüz karışır, bolca mesai yaparsınız ama keyif alırsınız. devlette olursanız oturdugunuz yerden autocad le uğraşır arada inşaatlara gider kontrol eder, ama mesai saatlerinizi bilir bolca da dinlenirsiniz
ki bu kararı vermek için de acele etmeyin, önnünüzde en az 3 sene var, o süre içerisinde stajlarınızı da yapınca fikriniz bolca degişir
hemen şimdiden panik olma canım bi bekle helesonuçta inşaat muhendislerinde oldugu gibi komplike bişey öğretmiyorlar, bolca işlemler var, formuller var, onları bildikten sonra geçecek kadar bişey yaparsınız panik yapmayın
Konumu tasimislar ara ara bulamadim :)
Goz doktoruna gidince doktora danisicam, benim gozlerim yarim saat bilgisayara baksam bile agriyor cunku. Tv falan izlemiyorum hic ama bilgisayarla cok vakit geciririm. Tesekkurler :)
Gozlerimi cizdirmek icin numaramin durmasi lazimmis fakat ben okula basladigimdan beri numaram artti. Biraz daha beklemeyi dusunuyorum:)
Tesekkur ederim :) ever hevesliyim, aonucta meslegim olacak bu ve elimden gelenin en iyisini yapmak isterim.
Statik dersini insaat muhendisleriyle birlikte alicaz muhtemelen o yuzden korkuyorum zaten, ama artik sagdan soldan yardim ala ala halledicem baska carem yok.
Sirt minderi cok iyi fikirmis gercekten aklima gelmemisti cok tesekkurler :) sirtim bir kac hafta once agriyordu hafiften ama o zamamdan beri dik durmaya calisiyorum hep su an agri yok cok sukur
Tekrar tesekkurler :)
Ozel bir okuldayim ben ve malesef ki yuzunu gormedigim insanlar var sinifta, adim gibi de eminim ki ayni anda mezun olacagiz. Bir de bu arkadaslar ilk sabahlamalarinda (biz o zamana kadar haftalarca uyumamisken) sanki cok yorulmuslar gibi soylenip duruyorlar, hayir ne yaptin ki soyleniyorsun? Benim gozlerim bozuldu sirtim yamuldu adam sirf dersi gecmek icin bir gece sabahlamis ve soyleniyor.
Devlette maaslarin iyi oldugunu duydum o yuzden devlet istiyordum , ozelde 1500den daha az baslatiyorlar ve yillar sonra 3000e falan ulasiyor en fazla diye duydum. Cok parada gozum yok ama kendime yetebileyim ve ilerisi icin de yatirim yapabileyim kendimi istedigim alanlarda gelistirmeye gucum olsun istiyorum ben. Tekrardan tesekkur ederim, dediginiz gibi daha 3 yilim var bunu dusunmek icin :) gittigim bir buroda herkesi bilgisayar basinda autocadde gorunce biraz panik olmustum
Ama ben inşaat mühendisliği okuyorum zaten
hee o zaman sizin fizigi sevmekten başka çreniz yok, benim çoğu arkadaşım inşaat muhendisliğindedir de onlardan biliyorum, temeli fizik ve matematik üzerine kurulu derslerin
O zaman kolay gelsin bana( :))
tabi kibaşarabileceginizi düşünüyorum, sadece dikkatli olup işlem hatası yapmamak lazım, bide konuları güzel dinlemek lazım o kadar
Benim ozguven sorunum var biraz calisma konusunda sizin kadar girisimci olabilirim umarimdedigim gibi panik olmak için biraz erken, ben daha öğrenciyken bile çok farklı yerlerde çalıştım, bazı ofislerde sadece patronun yanında tekniker gibi onun dediklerini çizoyorduk, bazısında da kendimiz tasarım yapıp patronla beraber geliştiriyorduk, biraz çalıştıgın yerle ilgili yani
fiyat konusunda da neden gözünü korkuttular bilmiyorum ama 1500 un altında başlamazsın emin ol, ben öğrenciyken daha 1000 tl alıyordum, küçük bir ofiste degilde biraz daha büyük bir yerde çalışırsan daha yüksek maaşlar alırsındevlet konusunda da kendin araştırıp görürsün zaten ne iş yaptıklarını, bana pek uygun gelmedigi için bu meslekte devlette çalışmak ben hiç düşünmüyorum mesela, sizin için de hayırlısı olsun
Suni gozyasi vermisti bir ara doktor, bahar alerjisi tarzi biseyden dolayi gozlerim cok capaklanip kasiniyordu. Damlayi hic kullanmamistim ama gece gozlerim kuruluktan acimaya basladi artik. Damlayi kullandigimdan beri sorun yok cok sukur :)Ekran icin filtre alabilirsin.
Bir de uzuuun uzunalisirken lensle degil gozluk kullanmani tavsiye ederim. Kuruluk falan azalacagi icin daha az agrir.
Arada ekranda uzaklasip uzaklara bak ufuk cizgisi gibi. Bir de gpzlerini az kirpanbiriysen bol bol mola ver
O sirada da gerilir vucufunu esnetirsin sirtin icin.
Benim ozguven sorunum var biraz calisma konusunda sizin kadar girisimci olabilirim umarim
Suni gozyasi vermisti bir ara doktor, bahar alerjisi tarzi biseyden dolayi gozlerim cok capaklanip kasiniyordu. Damlayi hic kullanmamistim ama gece gozlerim kuruluktan acimaya basladi artik. Damlayi kullandigimdan beri sorun yok cok sukur :)
Filtre olabilir ya, saglik cok onemli gercekten mimar olucaz diye yamuluyoruz
Kurulugu hafife almamani oneririm, yirtilmaya kadar gidiyor sonu.
Gozune ne kadar iyi bakarsan o kadar rahat edersin
Bu arada kirpik icin yag kullananip onlarla uyuyanlar var, o yaglar da goz kurulugnu tetikliyor bilgin olsun...
Eskiden daha fazla zahmetliymis yapilan is fakat goze zarari da bir o kadar az. Ustelik lens/ sus vb dertleri de daha azmis dolayisiyla sagliklari da teknolojiye ragmen cok bozulmamis, hem de ekran yenilenme suresi nedniyle o titreyen ekranlara ragmen!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?