2.sezeryanını olanlar ya da olacaklar

semyxixl

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2007
672
3
merhaba arkadaşlar ben ikinci kızıma hamileyim ve yine sezeryan olucam doktorum bebeği 10 gün öncesinde almanın doğru olduğunu söyledi ama ben ne kadar kalırsa o kadar iyi olacağını düşünüyorum. Bana söylediği senin zaten bu ikinci sezeryanın çocuk doğum kanalına girdiğinde senin için riskler başlar dedi.
Sizlerde nasıl oldu merak ettim.

kusura bakma canim yine sezeryani kelimesini duyunca tepki gostermeden gecemicem...neden bebek dogum kanalina girince riske girermis canim belki normal dogumun olur.
Ben bunu hiç anlamiyorum turkiyede drlarin çogu "hemen sezeryan" "hemen alalim". yani annelerin hepsimi normal dogumu yapayacak kadar risklimi bunu anlamadim. yurt disinda bu soz konusu bile degil son ana kadar szeryan yapmazlar taaa kkiiiiii annenin yada bebegin hayati tehlikeye girerse.

selam bende ikinci kızımı sezeryanla doğuracam mecburen aralarında iki sene olacak bilmirorum bakalım allah yardım etsin.

merhaba..
bende ikinci bebeğime hamileyim ve malesef ilki sezeryan olduğu için bu da sezeryan olacak.
mntha sizin oralarda öyle ama malesef buralarda öyle değil cnm.benim normal doğum yapırır umuduyla gezmediğim doktor kalmadı.türkiyede ilk doğum sezeryanla olduysa ikinci doğumun normal yolla olma şansı yok.
benim bebeğimide beklenen doğum tarihinden bir hafta önce alacaklar:KK43:..

merhaba..
bende ikinci bebeğime hamileyim ve malesef ilki sezeryan olduğu için bu da sezeryan olacak.
mntha sizin oralarda öyle ama malesef buralarda öyle değil cnm.benim normal doğum yapırır umuduyla gezmediğim doktor kalmadı.türkiyede ilk doğum sezeryanla olduysa ikinci doğumun normal yolla olma şansı yok.
benim bebeğimide beklenen doğum tarihinden bir hafta önce alacaklar:KK43:..

Canım bende ikinci bebeğimi sezeryanla dünyaya getirdim inan ilkinden kat kat daha rahat oldu ,hatta ameliyat yerimde hiç ağrı hissetmedim .İlk doğum kesisinin olduğu bölge yıllar geçsede hafif uyuşuk olduğu için ikinci sezeryanda normal hayata hemen dönülüyor beni görenler oldukça şaşırmışlardı.Arkadaşların önerilerini alabilirsin ama doktorun sezeryan diyorsa normal yapmak için kendini ve bebeğini riske atma.Sağlıklı doğumlar dilerim.

tşkler adrenalin ve wetw...
adrenalin ben ilk sezeryanımı genel anesteziyle yani narkozla oldum.
şimdi epiduralle istiyorum daha rahat olduğunu söylüyorlar.senin nasıldı?

arkadaşlar;
eğer bir normal doğuma engel bir durum olduğu için sezeryan olunmuşsa ikincide mecburen öyle olacak demektir.
bende 25 haftalık hamileyim.
ilk doğumumda bebeğin kafası büyük çatılarımda dar olduğu için son anda sezeryasna almışlardı devlet hastanesinde doğum yapmıştım.
şimdi ise özele gidiyorum ve çatı problemim olduğu için yine sezeryan olacağım.
ilkinde narkoz vermişlerdi ikincide de narkoz alıcam uyuyacağım nasıl olucak bilemiyorum.

birde benim doğumdan sonra karnımda şişlik kalmıştı sanki yine hamile gibiydim meğer iltihap yapmış içim dikiş yerlerimi yanlardan açıp 10 gün boyunca antibiyotik verdiler ve açık olan yerler kendiliğinden kapandı tekrar dikiş atmadılar.o zaman doktor eğer bünyen yapmışsa ikincide de olma olasılığı var demişti.şimdi merak ediyorum tekrar yaşarmıyım acaba o günler çok zorlu geçmişti aynı şeyleri bidaha yaşamak istemiyorum.

siz ne dersini bir bilginiz var mı bu konuda?

bende ilk bebeğimi sezeryanla doğurdum ve şuan ikincisine hamileyim.inşallah buda sezeryan olacak.ilk doğumum epidural oldu ve çok rahattım inş.buda öyle olacak.ve benim iki doğumum arasında yaklaşık 1 yıl var doktorum 9 ay sonra hamile kalabilirsin demişti.2 yıl olması şart değil sanırım.

X