2. ocuk

canım ya çok üzüldüm ınankı benımde şu an 11 aylık kızım var bende kara kara düşünüyorum acaba 2.si olsunmu olmasınmı ve yaşımda 36 benım kızımda mısafırlıkte eğer kucağıma başka bir çocuk alırsam hemen tepkısını gösteriyorkı daha 11 aylık yanı düşün..............artık sızın yapacağınız usanmadan mücadele etmek hiç bu konuyla ılgılı gereken dr yardımıda aldınızmı

Tabikide yalnız sen değilsin bence bu problemi yaşayan okadar Anne vardırkii
şimdi sen iyice duygusal bir dönem yaşıyorsun haliyle yaşadıkların da gayet normal acaba hatamı yaptım çocuğuma yazık olucak ilgilenemiycemm senağlamagibi şeyler düşünürsün ama herşeyde bir hayır vardır böyle düşünüp moralini bozma inan ben daha fazla üzüntü yaşadım ama kardeşi gelince çok şükür çok mutluyduk inşallah sizdede böyle olur ,fakat sen bu sorunlarını ona çok belli etme yanındayken üzüntünden bahsetme çok etkilenir ,hep güzel ve olumlu şeylerden bahset bencee,Kolay gelsin canım
SEVGİLER:1hug:

canim kardesim,uzulme gecer inan,bir de bakmissin buyumusler en iyi dost en iyi arkadas ve en iyi kardes olmuslarr,baslangicta mutlaka zorlanacaksinn ama her zorun inan kendine gore bir guzelligi vardir,sabret canimm,gececekk,teyzesi kurban diyimm,onu bnm icin opp,kiyi bakk,

guzelim sagol paylasimin icin.inan cok zor bide ben cok hassas bi donemdeyim.oglusumda normalinden fazla ilgi istiyo.gosteremiyorum bu aralar bu sefer dahabi hirslaniyo saninirim.allah yardimcimiz olsun canim

canim senbi cok iyi anliyorum.benim oglusumda o donemlerde ayni sekilde tepki veriyodu.ama buyudukce zorlasiyo dusun simdi uc yasinda tepkileri dahabi sert yada icine kapaniyor.canim allah yardimcimiz olsun tum annelerin

çok güzel seyler yazmş arkadslarımız.aysima hanım benmde 7aylık bi kızm var.ama abimin 2.cocugu oldugunda ona hediyeler alıp sevindirdiler ve yanında yenidogan bebekle pek ilgilenmediler.onunla daha çok iligilenip istedikleini aldılar.yinede kıskançlık oluyo ama etkisi az.allah kolay dogumlar versin.umarım yardımcı olmuşumdur.

sagol paylasimin icin canim.dedigin gibi bizde simdiden oglusuma cok ilgi gosteriyoruz.bide dedikkki bak kardesin sana dogunca ne getirsindiye sorduk.hergun hediye listesine bisey daha ekleniyo gercisırnaşık şeyolsun icinden cok istedigini alicaz sanirim canim.cok sagol verdigin oneriler icin.

sanirim dedigin gibi cok duygusalim.bide durumum dahabi zorlastiya,gecen pazar hastaneyi gormeye gittim .biraz suyum geliyodu eminde deyildim ne oldugundan.neyse gitmisken sorayim dedim.doktor kotrol etti utaryona soktu .orda bebeyimin suyunun azaldigini.yarin gelmem gerektigini soyledi-.,neyse pazartesi gunu ,dort saat suni sanci cektim bebeyimin kalbi normal doguma dayanabilecekmi diye baktilar oldum oldum dilidim.sukurki sezeryana almadilar .ama kalbi iyi cikti normal doguma dayanikli dediler ama her ikigunde bi hastaneye geliceksin bakicaz bebeyine eyer suyu biraz daha azalirsa direk doguma alicaz.her geldiginde hazirlikli hgel dediler bu gun 38 haftalik hamileyim.bide bunun zorluguda eklendi simdi.allah tum bu yolda olanlara yardim etsin.bide istemeden cok gerginim yeterincede ilgilenemiyorum atik cok uzulmeye basladim.canim sagol yazdigin icin bana yanimda olmanizibilmek cok guzel:teytey:

bende aynı durumdayım oğlum nisanda 3 yaşına girecek ve ben 23 haftalık hamileyim.anlatmaya çalışıtyoruz kardeş oynucaz felan dio ama bazende vermicem memeleri dio.doğumdan sonra oğluma hediye alma işi aklıma yattı ama eve gelirken ona güzel bi araba çikolata alırız bak kardeşin sana aldı deriz inşallah işe yarar

aysima ben bu konuda çok dertliyim.gözünü korkutmak istemem ve umarım sen yaşamazsın.benim oğlum 2003 doğumlu ilk zamandan kardeşi olacağına alıştırdık hastaneden çıkarken hediye aldık.oğlum uslu bir çocuktu ve ilk zamanlar kardeşiyle hiç problem yaşamadı ama ne zaman kızım yürümeye kendini biraz ifade etmeye başladı (kızım 2005 doğumlu) oğlumun huyu tamamen değişti huysuz,hırçın bir çocuk oldu ve hala da öyle.bu konuda hiç bir şey yapamıyorum.senin avantajın şimdiden duygularını dile getirmesi olabilir,neden böyle düşündüğümü de yazmak istiyorum.oğlum için okul araştırırken birkaç okul yetkilisi okula gelirken ilk günler problem çıkartan ağlayan çocuklar daha çabuk alışıyor demişti ben bunuda yaşadım ilk başta hiç sorun yoktu şimdi okulu istemiyor.inan çok zorlanıyorum.çok uzattım inşallah bebeğini sağlıkla kucağına alırsın ve sorun yaşamadan çocuklarını büyütürsün.

Bende iki gündür giremiyordum ah canım okadar merak ettim ki seni naptın acaba doğum gerçekleştimi?:uhm:Umarım herşey yolunda gider sag salim bebişini kucağına alırsın
SEVGİLER:1hug:

benimde 7 yaşında bir oğlum var ve yeni doğum yaptım bence tepki vermek ona yapma demek onu kıskanmaya iter yaptıklarını normal görmek giymeye çalıştığı kıyafetleri giymesini engellememek sıradan bir davranış sergiliyormuş gibi davranmak onu bir süre sonra bu davranışlardan uzaklaştıracaktır.(uyguladım denenmiştir) Ondan yardım istemek ona ihtiyacının olduğunu hissettirmek o doğunca şöyle yaparmısın benim sana ihtiyacım var sen olmasan ben ne yapardım gibi davranışlar ve sözler sanırım etkili olur.Tabi yaş konusnda biraz endişeliyim ama umarım işe yarar

oglunla onun için hissettigin duygularını paylaş bunun yararıolur karnını ellemesine sevmesine izin ver gelecek kardeşinin abi olarak ondanyardım isteyecegini onagörevler ver kızkardeşinle ilgili güzel masallar anlat benim 15 yasında,8yaşında iki kızım var kücük kızım ablasıyla benden daha iyi anlaşıyo üzülme dogdugunda bebek eve gelirken en sevdigi cukulatayı kızkardeşi hediye getirsin eve gelen kücük bir insanın onu düşünmesi coook hoşuna gider artık her aldıgınız şeyde onada birşeyler alarak oglunuzu sevdiginizi gösterin her fırsatta onu ilk oldugu için daha cook sevdiginizi gösterin bebek geldigi zaman korkuları kalmaz ama buna siz yardım edeceksiniz:

canım bende soyle bı sey duymustum: arkadasların da dedıgı gıbı bı kere kesınlıkle sen abısın moduna sokmayın cocugunuzu cnk o da aslında bı bebek bır de sızın bır tanenızde o hep alıskın tek olmaya yanı bırden bı ortak gelecek ona anlayıslı ve sabırlı olmak lazım..(allah kolaylık wersın)bırde asla buyuk cocugu kucuk cocugun hızmetcısı gıbı kullanmamak lazımmıs yanı kardesının bezını getırırmısın, bıberonunu werırımısın..vb ısteklerde bulunmamak lazımmıs kendısı ısterse yapmalıymıs bence bu cok onemlı.bırde yakın cevrenızden rıca edebılır bebegın yerıne oglunuza bı hedıye getırmelerını ısteyebılırsınız kardesı oldugu ıcın herkezın ona hedıye getırdıgıne ınandırabılırsınız ama yınede kolay olmayacaktır..bu arada sızıde allah bı solukta kurtarsın.
annelık bambaska bırsey deyılmı?sız nasıl dogum yapacagını unutmus oglunuz ıcın endıselenıosunuz allah yardımcın olsun tekrar..

mehaba aysimacım.sağ salim bebeğini kucağına alırsın inşallah.seni zor günler bekliyor deyip moralini bozmayayım ama....işin hiç kolay olmayacak canım...büyük çocuğun gözüyle bakabilirsek olaya ne hissederdik.bunu anlamaya çalışmalıyız.yaklaşımımız buna göre olmalı.burada olayın sihri sizin anne olarak sorun çözmedeki becerinize bağlı...yani olayları olumlu algılayıp tepkileri daha yapıcı vermeliyiz.bu dönemi az sorunla atlatmanı diliyorum canım.ben bunun için çok kitap okumuştum sana tavsiye ederim.kıasacası herkesin çözümü yine kendinde saklı.benim kızım 2,5 oğlum10 yaşında.yaş farkı fazla olduğu için hiç sorunsuz atlattık bu dönemi.tek çocuk düşünen bir anneydim aradan sonra kızımı düşündük..hayatta verdiğm en doğru kararlardan biriydi..bu duyguyu yakında sende yaşayacaksın.bu mutluluğu doya doya yaşamanı tavsiye edrim canım..moralini herzaman yüksek tut yeter herşey yoluna girer..

benimde 19 aylık bir kızım var asırı kıskanç kameradaki eski görüntülerini baska çocuk zannedip kaslar çatık bi biçimde izliyor ve en zor yanı bende 1 aylık hamileyim bende napıcak diye merak edenlerdenim allah hepimizin yardımcısı olsun...

aynı sorunları bende yaşadım engel olamadım.9 yaşımda 3 yaşında ve 10 aylık kızlarım var. en ufak olanı kıskanmıyorlar hatta ona yaklaşımları çok gzl sevecen ama kavgalar bitmiyor 1. ve 2. arasında çıldırmamak elde değil sürekli çekişme kavga halindeler benim senin kavgası.ne yapacağımı şaşırıyorum.ortanca biyik olanı taklik ediyor onun yaptıklarını yapmaya çalışıyor. büyük olanda anne benimle az ilgileniyorsun diye şikayetediyor ortancayı kıskanıyor.ama evimizin en küçüğüne her zaman ilgili sevecen ve sevgi dolular nedenini anlamıyorumm.sabır taşı olsa çatlar yani ne zormuş kız çocuğu annesi olmak......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…