• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 Lİ TESTİM YÜKSEK RİSKLİ ÇIKTI VE CVS TESTİ YAPTIRACAĞIM :(

Feyzen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2012
487
169
123
Maalesef 2 Li testim çok kötü çıktı 1/60 risk :KK43: dünyam başıma yıkıldı ağlamaktan gözlerimde, başımda ağrıdı.. O kadar çok sorun yaşadımki başından beri artık psikolojim kaldırmıyor ancak bir yandan da Rabbimin imtihanı diyerek isyan etmemeye çalışıyorum.

Akşam sonuçları alıp elime doktoruma gittim.. uzun uzun ihtimalleri konuştuk. Riskin yüksek olduğunu ama benimle ilgili kötü düşünceleri olmadığını bebeğimin durumu iyi görünse de yinede tedbiren ileri tetkik testlerinin uygun olacağını söyledi..

3 önerisi oldu

1.si Fetal Dna ( kan alıp ABD ye yollanması) ancak hem pahalı hemde %99 sonucunu verıyor ve sadece down sendromu teshısı için kullanılıyormuş.. Bazen kan bozuk diye 2. kez kan istenebiliyormuş bu arada kaybedilen zaman yaklaşık 1,5 ay..

2.si Amniosentez ( karından iğne ile girerek keseden su almak) bunda sonuç %100 ve down dışında diğer verilere de ulaşılıyor ancak 16. haftadan önce yapılmıyor ve sonucunu 3 hafta bekliyorsun.. yani benim durumumda bebek neredeyse 19-20 haftalık olacak bekleme süresinde ki bu ciddi bir büyüme demek neredeyse gebelik yarılanıyor, o saatten sonra kötü birşey olsa nasıl kıyarsın.. :KK43:

3.sü Cvs (karından iğne ile girerek pelesentadan parça almak) bundada sonuç %100 üstelik buda down dışında genetik veya diğer sorunlarla ilgili bilgi veriyor.. 14. haftada yapılabiliyor 3 hafta sonra 17. haftada sonuç alınıyor..

Yani darma dağın olmuş bir halde eşimle oturup bunları konuşmak çok acı bir tecrübeydi.. Ne yapacağımıza karar veremememiz, bir yandan içimizdeki şüphenin kalbimizi delip geçmesi, bir yandan Allah korkumuz bir yandan da eğer kötü bir haber alsak bile doğurma kararı verirsek bizden sonra ona kim sahip çıkar kim bakar diye düşünmek insanı delilik sınırına getiriyor..

Herkes bana ağlama cocuk etkileniyor diyor ama elimde değil :KK43:

Operasyon yarın yapılacak gibi görünüyor .. Lütfen bana ve bebeğime dua edin :KK43:

Maalesef 2 Li testim çok kötü çıktı 1/60 risk :KK43: dünyam başıma yıkıldı ağlamaktan gözlerimde, başımda ağrıdı.. O kadar çok sorun yaşadımki başından beri artık psikolojim kaldırmıyor ancak bir yandan da Rabbimin imtihanı diyerek isyan etmemeye çalışıyorum.

Akşam sonuçları alıp elime doktoruma gittim.. uzun uzun ihtimalleri konuştuk. Riskin yüksek olduğunu ama benimle ilgili kötü düşünceleri olmadığını bebeğimin durumu iyi görünse de yinede tedbiren ileri tetkik testlerinin uygun olacağını söyledi..

3 önerisi oldu

1.si Fetal Dna ( kan alıp ABD ye yollanması) ancak hem pahalı hemde %99 sonucunu verıyor ve sadece down sendromu teshısı için kullanılıyormuş.. Bazen kan bozuk diye 2. kez kan istenebiliyormuş bu arada kaybedilen zaman yaklaşık 1,5 ay..

2.si Amniosentez ( karından iğne ile girerek keseden su almak) bunda sonuç %100 ve down dışında diğer verilere de ulaşılıyor ancak 16. haftadan önce yapılmıyor ve sonucunu 3 hafta bekliyorsun.. yani benim durumumda bebek neredeyse 19-20 haftalık olacak bekleme süresinde ki bu ciddi bir büyüme demek neredeyse gebelik yarılanıyor, o saatten sonra kötü birşey olsa nasıl kıyarsın.. :KK43:

3.sü Cvs (karından iğne ile girerek pelesentadan parça almak) bundada sonuç %100 üstelik buda down dışında genetik veya diğer sorunlarla ilgili bilgi veriyor.. 14. haftada yapılabiliyor 3 hafta sonra 17. haftada sonuç alınıyor..

Yani darma dağın olmuş bir halde eşimle oturup bunları konuşmak çok acı bir tecrübeydi.. Ne yapacağımıza karar veremememiz, bir yandan içimizdeki şüphenin kalbimizi delip geçmesi, bir yandan Allah korkumuz bir yandan da eğer kötü bir haber alsak bile doğurma kararı verirsek bizden sonra ona kim sahip çıkar kim bakar diye düşünmek insanı delilik sınırına getiriyor..

Operasyon yarın yapılacak gibi görünüyor .. Lütfen bana ve bebeğime dua edin :KK43:
Cok gecmis olsun canım allah acil şifa versin inşallah. ne yapmayi düşünüyorsun peki bebegi aldiracak mısın. sakın yapma o melegi sana allah lutfetmis belkide bu senin imtihanin. doktorlarin her dedigi de dogru çıkmıyor. cocugun sakat aldir deyip de sapa saglam dogan çocuklar var etrafimda. belkide senin meleginde öyle olur. bol bol dua et canı gönülden dua edersen rabbim geri cevirmez insallah. dilerim bebegin de sag salim dogar

Can'ım kan sonucu bu. İkili test yaptıran çoğu kadında bu çıkıyor malesef. İnşlh yavrunda bişey yoktur. Yeğenime aminosentez yüzde yüz engelli dedi. Şimdi 1. Sınıfa gidiyor . Hiç Bi sorunu yok çok şükür

Cok gecmis olsun canım allah acil şifa versin inşallah. ne yapmayi düşünüyorsun peki bebegi aldiracak mısın. sakın yapma o melegi sana allah lutfetmis belkide bu senin imtihanin. doktorlarin her dedigi de dogru çıkmıyor. cocugun sakat aldir deyip de sapa saglam dogan çocuklar var etrafimda. belkide senin meleginde öyle olur. bol bol dua et canı gönülden dua edersen rabbim geri cevirmez insallah. dilerim bebegin de sag salim dogar

Aldırmamak için en uç testi yaptırmak istedim işte.. :( bende biliyorum aldırmak günah ben bu bebeği kaç zamandır bekliyorum ona kavusana kadar neler neler yasadım yıllardır... Benden daha zor durumlar yasayan kardeslerımde var burada bılıyorum ama; engelli bir cocugun bakımı cok ama cok zor... ben hayatımdan vazgecıp kendımı cocuguma adasam dahıi her gun cekecegı ızdırabı gormeye dayanamam :( yasıtlarını kosup oynarken gormesıne bana oyle bakmasına dayanamam :( herseyı gectım ben öldükten sonra kim bakar yavrumaa ya :(

Yanı bunları dusunmek ıstemıyorum ama bunlarda ıhtımal. basına gelen elbette var. Çok zor bir sınav bu.:(

Can'ım kan sonucu bu. İkili test yaptıran çoğu kadında bu çıkıyor malesef. İnşlh yavrunda bişey yoktur. Yeğenime aminosentez yüzde yüz engelli dedi. Şimdi 1. Sınıfa gidiyor . Hiç Bi sorunu yok çok şükür

Benimde tek duam birşey çıkmaması.. okuyorum, konuşuyorum insanlarla herkesi böyle korkutmuşlar sonucta birşey cıkmamış.. Dilerim Rabbimden benide sadece korkutmuş olsunlar :(

Benimde tek duam birşey çıkmaması.. okuyorum, konuşuyorum insanlarla herkesi böyle korkutmuşlar sonucta birşey cıkmamış.. Dilerim Rabbimden benide sadece korkutmuş olsunlar :KK43:
Canım benim yigenim icin öyle dediler ablam haftalarca ağladı ama şimdi maşallah hem çok zeki hem çok tatlı kuzumun hicbirseyi yok üzülme sende

canım dualarım seninle çok geçmiş olsun nolur içini biraz ferah tut inş bişey çıkmaz inş güzel haberleri burda yazmayı nasip eder Allah sana..

Canım benim yigenim icin öyle dediler ablam haftalarca ağladı ama şimdi maşallah hem çok zeki hem çok tatlı kuzumun hicbirseyi yok üzülme sende

İnşallah canım; sanırım yaş sebebiyle böyle çıkıyor oranlar .. madem 35 yaş üstü riskli çıkıyor bunu biliyorlar o zaman 35 yaş üstüne göre risk oranı ayarlasınlar.

Ben yaşadığım korkuyu bilirim. herkes kendi, yaşadıgını bilir. :( Rabbim yardımcımız olsun :(

canım dualarım seninle çok geçmiş olsun nolur içini biraz ferah tut inş bişey çıkmaz inş güzel haberleri burda yazmayı nasip eder Allah sana..

Bilmiyorum canım ya.. kafayı yemek üzereyim.. kolum kanadım kırık elimden dua etmekten , korkmakdan baska birşey gelmiyor :(

Merhaba canım ,bunlar kan sonucun değil mi ultroson iyi çikmiş demiştin çok üzüldüm belki bebeginde bir sey yok ama stresi yeter ya çok haklisin kim olsa endişelenir ağlar :(3.secenekte bebegin düşme riski yok mu genelde 1 i tercih ediyor herkes ama yaptir tabi icin rahatlar bence bir sey çikmayacak annesi sonucta ultroson sonuçlari güzel kan testinde yaş da sonuçlari etkiliyor o yüzden bence umut var .bak göreceksin sonucunda temiz çikacak. bu süreçte yine de çok yipratmamaya çaliş kendini bebişin etkilenmesin ..

Allah yardimciniz olsun rabbim size guc versin insallh karamsar olmayin. Benimde arkadadimin ablasina sakat dogar aldir dediler. Sapasaglam cocuk simdi. Insallah birsey cikmaz

2li test kesin sonuç değildir şimdiden kendinizi bu kadar yıpratmayın sadece bir Olasılık.ve Down sendromu da bir özür değildir.inşallah sizin için herşey yolunda gider.

Merhaba canım ,bunlar kan sonucun değil mi ultroson iyi çikmiş demiştin çok üzüldüm belki bebeginde bir sey yok ama stresi yeter ya çok haklisin kim olsa endişelenir ağlar :KK43:3.secenekte bebegin düşme riski yok mu genelde 1 i tercih ediyor herkes ama yaptir tabi icin rahatlar bence bir sey çikmayacak annesi sonucta ultroson sonuçlari güzel kan testinde yaş da sonuçlari etkiliyor o yüzden bence umut var .bak göreceksin sonucunda temiz çikacak. bu süreçte yine de çok yipratmamaya çaliş kendini bebişin etkilenmesin ..

Canım ; testlerdeki riskleri doktorumla konuştuk; down riski 1/60 ken test riski 1/300 dolayısıyla bu durumda test daha risksiz görünüyor , Tabii yine Allaha emanet.. işlemi yapacak doktor doç. dr. ve Çapa da Perinataloji bölümünde oldukça tanınan biri . ben kliniğine gideceğim. olabilecek en az zararla kalkarım diye düşünüyorum.

aynen dedıgın gıbıultrason da hıc bır sıkıntı cıkmadı zaten kendi doktorumda bır sorun cıkacagına ınanmadıgını ancak ıcımız rahat olsun onlem olsun dıye yaptırmamız gerektıgını soyledı..

Kafam cok karışık cok mutsuzum ıcım sıkılıyor. sağlam durmaya calısıyorum ama çıldırmak üzereyim. :(

3 önerisi oldu

Canm benim öncelikle sakin ol cok üzme yipratma kendini ve aldirmayi sakin düsünme..
Benim görümcemde ayni senin yasadiklarini yasadi hatta KESIN down sendromlu dogacak dediler..
Ama cocukda ne bi özürlülük var ne de baska birsey.. aksine cok tatli cok zeki bir cocuk.. yani anliyacagin gercekten cogu zamn yanilabiliyor doktorlar..
O yüzden sende üzme tatli canini.. kolay degil agliyolar seni.. ama bol bol dua et..

Canm benim öncelikle sakin ol cok üzme yipratma kendini ve aldirmayi sakin düsünme..
Benim görümcemde ayni senin yasadiklarini yasadi hatta KESIN down sendromlu dogacak dediler..
Ama cocukda ne bi özürlülük var ne de baska birsey.. aksine cok tatli cok zeki bir cocuk.. yani anliyacagin gercekten cogu zamn yanilabiliyor doktorlar..
O yüzden sende üzme tatli canini.. kolay degil agliyolar seni.. ama bol bol dua et..

işte bende kesin bir sonuç olmaksızın karar vermemek için cvs yaptırmaya karar verdim tüm riskleri göze aldım. Hakkımızda hayırlısı. Allah cocuguma acır onu bu hayata göndermeye karar verirse ne olursa olsun gelecek inş.. ama nasibinde dünyada ekmek yemek yoksa :( off ne diyeyim..

çok kişiye hep bunu yapmışlar insanlar perişan olmuş.. daha riskli dedikleri bebeklerden down lu dogdu diyeni duymadım.

işte bende kesin bir sonuç olmaksızın karar vermemek için cvs yaptırmaya karar verdim tüm riskleri göze aldım. Hakkımızda hayırlısı. Allah cocuguma acır onu bu hayata göndermeye karar verirse ne olursa olsun gelecek inş.. ama nasibinde dünyada ekmek yemek yoksa :KK43: off ne diyeyim..

çok kişiye hep bunu yapmışlar insanlar perişan olmuş.. daha riskli dedikleri bebeklerden down lu dogdu diyeni duymadım.
Canım bende 4lu yaptirmistim riskli çıktı doktor bir suru şey söyledi ama ben hiçbirini yapmadım allahım bize günahsız mink bi yavru vermiş hiçbir şekilde ona kiyamam.yaptirmadim bisey test sonuçlarını eşimle yırtıp attık düşünmüyoruz hiç allahım inşallah bebeklerimizi sağlık sıhhat versin hayirlisiyla kucagimiza alalım.sikma canını sende. Bi çok kisiye yapılmış ve hep yanlış yani.eskiden annelerimiz test mi yaptırıyordu bir daha hayatta böyle şeyler yaptırmak test filan.allaha emanet yavrularımiz.bolbol dua et

Canım bende 4lu yaptirmistim riskli çıktı doktor bir suru şey söyledi ama ben hiçbirini yapmadım allahım bize günahsız mink bi yavru vermiş hiçbir şekilde ona kiyamam.yaptirmadim bisey test sonuçlarını eşimle yırtıp attık düşünmüyoruz hiç allahım inşallah bebeklerimizi sağlık sıhhat versin hayirlisiyla kucagimiza alalım.sikma canını sende. Bi çok kisiye yapılmış ve hep yanlış yani.eskiden annelerimiz test mi yaptırıyordu bir daha hayatta böyle şeyler yaptırmak test filan.allaha emanet yavrularımiz.bolbol dua et

ALLAH önce yavrularımızın sonra bizlerin yardımcısı olsun..

Back