Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
3 lü testin sonucu salı çıktı salı gününden bu yana kendimi hiç ii hissetmiyorum. kendi doktorum 134 de 1 down sendromlu olma riski var dedi iki seçeneğimin olduğu birincisinin kaderime razı olup bebeği doğurmam gerektiği diğeri ise amniyosentez yaptırmam oldu. O an ne diyeceğimi ne düşüneceğimi bilemedim konuşmamızın devamında ise bi de yurt dışında bi kan testi yapıldığını fakat maliyetinin 2500 TL civarlarında odluğunu helikopterle gönderebileceğini söyledi. Bande dün başka bi dr gittim oda ikili testimi ve üçlü testimi götürdüm. üçlü testide bir hafta önce yaptırmıştım iki testi iyi olan hastalatrımın hiç birine üçlü test yaptırmıyorum dedi bebeğime baktı herşey yolunda gözüksede ultrasonla bakarak bebeğin down sendromlu olup olmadığını söyleyemeceğini haftamın geçmediğini bi üçlü testte kendisinin yapmak istediğni söyledi kan verdim sonuç yarın çıkacak bi de ayrıntılı ultrason olduğunu biraz maliyetli ama bebeğinde herhangi bi sorun varsa çıkar dedi ben de hemen rasdevu aldım yarın gidicem eğer tatmin olmazsan amniyosentez yapalım dedi. Allahtan gelene kabul ama down sendromlu olursa bebeğim ona bakmakta onun günahına girmekte çok zor olacak buna hazır mıyım bilmiyorum. ilk bebğim old için mi bu kadar karamsarım hiç bilmiyorum (( sonuş olarak çok üzgünüm
Çok çok geçmiş olsun canım. Umarım bebeğin çok sağlıklıdır ki ben öyle olduğuna inanıyorum. Ben de 21 haftalık hamileyim.Benim ikili testim temiz çıktığı için 3lü test yaptırmadım. Gittiğim hastanede 2li 3lü testleri, aytıntılı ultrasonu yapan doktor ile muayene olduğum doktor farklıydı. 2 li testi yapan doktorum 3lüye gerek olmafığını söyledi ve içim çok rahattı. Bi kaç hafta sonra rutin muayene için kendi doktoruma gittiğimde hafta olarak uygun olduğunu ve 3lü test yaptırmam gerektiğini söyledi fakat ben yaptırmadım yine de içime bi kurt düştü vicdan azabı çekmedim değil yaptırmadığım için. Ama maalesef ki şöyle bir gerçek var işin içine maddi çıkarlar girdimi annelik duygularımızı çok güzel sömürüyorlar. Yazdıklarını okuduğumda hissettiğim doktorun parasal düşündüğü oldu. İnşallah bebeğinşn sağlıklı haberlerini alırız bence içini ferah tut nihayetinde Allah'tan başka kimse bilemez.
3 lü testin sonucu salı çıktı salı gününden bu yana kendimi hiç ii hissetmiyorum. kendi doktorum 134 de 1 down sendromlu olma riski var dedi iki seçeneğimin olduğu birincisinin kaderime razı olup bebeği doğurmam gerektiği diğeri ise amniyosentez yaptırmam oldu. O an ne diyeceğimi ne düşüneceğimi bilemedim konuşmamızın devamında ise bi de yurt dışında bi kan testi yapıldığını fakat maliyetinin 2500 TL civarlarında odluğunu helikopterle gönderebileceğini söyledi. Bande dün başka bi dr gittim oda ikili testimi ve üçlü testimi götürdüm. üçlü testide bir hafta önce yaptırmıştım iki testi iyi olan hastalatrımın hiç birine üçlü test yaptırmıyorum dedi bebeğime baktı herşey yolunda gözüksede ultrasonla bakarak bebeğin down sendromlu olup olmadığını söyleyemeceğini haftamın geçmediğini bi üçlü testte kendisinin yapmak istediğni söyledi kan verdim sonuç yarın çıkacak bi de ayrıntılı ultrason olduğunu biraz maliyetli ama bebeğinde herhangi bi sorun varsa çıkar dedi ben de hemen rasdevu aldım yarın gidicem eğer tatmin olmazsan amniyosentez yapalım dedi. Allahtan gelene kabul ama down sendromlu olursa bebeğim ona bakmakta onun günahına girmekte çok zor olacak buna hazır mıyım bilmiyorum. ilk bebğim old için mi bu kadar karamsarım hiç bilmiyorum (( sonuş olarak çok üzgünüm
Arkadaşalr aranızda 2 li testi çok iyi çıkıpta 3 lü testi kötü çıkan var mı? amniyosentez yerine ayrıntılı ultrasona gidicem yarın moralim çok bozuk (
Arkadaşalr aranızda 2 li testi çok iyi çıkıpta 3 lü testi kötü çıkan var mı? amniyosentez yerine ayrıntılı ultrasona gidicem yarın moralim çok bozuk (
ayrıntılı ultrasona gittim 1,5-2 saaat kadar sürdü bebeğimin tüm organlarını ellerini kollarını ense kalınlığından tutunda dudaklarına kadar bakıldı radyoloji doktoru tarafından hepsi normal çıktı downlı bebeklerde rastlanan hiçbişeye rastlamadığnı söyledi 1/134 çıkmıştı ilk 3 lü testte ikincisinde de 1/1400 civarlarında en kötü sonucu esas alıp onun üzerinde konuşalım dedi ve bunu 1/134 değilde 1/400 1/500 olarak düşünmem gerektiğini söyledi. amniyosentez yaptırmıycam ben de kendi doktorumada 26 martta gidicem Allah kimsenin korktuğuna uğratmasın