2 li test sonuçları kötü çıkanlar

serayser

Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2013
6
1
6
İçel Mersin
arkadaşlar..2. gebeliğim yaşım 35 olduğu için riskliyim gebelik test sonucum 1:50 çıktı kısaca 100 de 2 lik çok üzgünüm..fakat bebeğimi her ne olursa olsun aldırmayı düşünmem bu yüzden asla amniyosentez istemiyorum fakat çok üzülüyorum...4 lü ve ayrıntılı ultrasyona gircem beklemek çokkk kötü allah bu durumda olanlara sabır versinn.

allah yardımcın olsun canım hiç üzme kendini yine de ablama da benzer şeyler söylemişlerdi ikizleri sağlıklı doğdu

Canim sen hic uzulme ben bu testi yaptrmyi bile dusunmuyrm gereksiz yere hamileleri uzuyrlar bnm etrafmda 4 kisiye dediler 3 bebekte saglikli masallah bri daha dgmadi ama o da %90 saglikliymis ayrntili ultrasonda bktrdik nazal.kemgini kollari el.parmklarni ense kalinliginin fln olcuyrlar ins sende bebisini.saglikli shhatli ozursuz kusursu alirsn kucagna sen canini skma. Zten o testlern altndada yazyr tarama amaclidir kesn sonuc degldir dye

arkadaşlar..2. gebeliğim yaşım 35 olduğu için riskliyim gebelik test sonucum 1:50 çıktı kısaca 100 de 2 lik çok üzgünüm..fakat bebeğimi her ne olursa olsun aldırmayı düşünmem bu yüzden asla amniyosentez istemiyorum fakat çok üzülüyorum...4 lü ve ayrıntılı ultrasyona gircem beklemek çokkk kötü allah bu durumda olanlara sabır versinn.

Esasen yuzfe 2 dusuk gibi gelsede. yinede riski azdir ..dusunsene yuz taneden sadece iki tanesii...oylee ama 98 ii iyi. bide burdan dusun canim. bardagin dolusuna bakkk.

Arkadaşım bu testlerin pek çoğu insan beynini sulandırmak için. Ne 2'li ne de 3'lü hepsi yürek hoplatmak ya da yanlış yere tebessüm ettirmek için insanları. Benim kardeşime 5 ayda amniyosentez yapalım mutlaka zeka geriliği olacak demişlerdi. Sebebi bu testlerdi. Günlerce ağladı. Amniyosentezde de kötü sonuç çıkınca dünyası başına yıkıldı. Tam bebeğini aldıracaktı ki üniversite hastanesinde kordosentez yaptırdı. O test yüzde yüz sonuç veriyordu ki hiçbir şeyciği çıkmadı bebeğinin. Gönlünü ferah tut, bunlar sadece istatistiksel değerlendirmeler. Çoğu gerçeği yansıtmıyor. Hatta hiç hata vermeyenlerin çocukları bile sorunlu doğabiliyor.

Merhaa hamile kaldığımda yaşım 36'ydı ikili tarama testinde riskim 1/260 çıktı ve doktor bana göre yüksek bir risk bence yaptır dedi ve bende 16'ıncı haftada sıvı aldırdım. Sonuç temiz geldi fakat 22 haftalıkken sıvı kaybından kızımı kaybettim. Normal doğumla doğum yaptım ve sonrada kürtaşa alındım.
Amiyosentez yaptırdığım için çok pişman oldum ama iş işten geçti yavrum öldü. Gerçi allah isteseydi olurdu. Allah verdi allah aldı.
Allah çoçuk sahibi olmak isteyen herkese hayırlı sağlıklı çoçuklar nasip etsin inşallah .
Ben birdaha hamile kalırmıyım bilmiyorum , yada ne kadar beklemem gerekiyor onuda bilmiyorum.
Allaha dua ediyorum sadece hayırlısı ise ver allahım diye, aynı şeyleri yaşamıycaksam ver diye.
Amniyosentez yaptıracak olan arkadaşlar lütfen 2 kere düşünün.

Merhaa hamile kaldığımda yaşım 36'ydı ikili tarama testinde riskim 1/260 çıktı ve doktor bana göre yüksek bir risk bence yaptır dedi ve bende 16'ıncı haftada sıvı aldırdım. Sonuç temiz geldi fakat 22 haftalıkken sıvı kaybından kızımı kaybettim. Normal doğumla doğum yaptım ve sonrada kürtaşa alındım.
Amiyosentez yaptırdığım için çok pişman oldum ama iş işten geçti yavrum öldü. Gerçi allah isteseydi olurdu. Allah verdi allah aldı.
Allah çoçuk sahibi olmak isteyen herkese hayırlı sağlıklı çoçuklar nasip etsin inşallah .
Ben birdaha hamile kalırmıyım bilmiyorum , yada ne kadar beklemem gerekiyor onuda bilmiyorum.
Allaha dua ediyorum sadece hayırlısı ise ver allahım diye, aynı şeyleri yaşamıycaksam ver diye.
Amniyosentez yaptıracak olan arkadaşlar lütfen 2 kere düşünün.

Arkadaşım sana katılıyorum 9yıl önce aynı şeyleri yaşadım kıZımı kaybettim 24.hafda ölü doğum yaptım abimiz 6 yaşındaydı ve bu olay hepimizi çok etkiledi şimdi tekrar hamileyim 9 yıl aradan sonra ama kesinlikle ne ikili ne Ne diğerleri hiç bir tarama testi yaptırmam ama diğer testlerimi yaptırırım çünkü onlarda bir durum oşursa tedavi şansı var inşallah tüm anne adayları sağlıklı bir şekilde kucağına alır yavrularını Allah a emanet yavrulrımız .

arkadaşlar..2. Gebeliğim yaşım 35 olduğu için riskliyim gebelik test sonucum 1:50 çıktı kısaca 100 de 2 lik çok üzgünüm..fakat bebeğimi her ne olursa olsun aldırmayı düşünmem bu yüzden asla amniyosentez istemiyorum fakat çok üzülüyorum...4 lü ve ayrıntılı ultrasyona gircem beklemek çokkk kötü allah bu durumda olanlara sabır versinn.

merhaba bende 2'li tarama testim 1:270 olduğu halde doktor yap dedi diye sıvı aldırdım. Ne olursa olsun bebeğimi aldırmayı düşünmediğim halde sıvı aldırdım . Sonuç temiz geldi fakat bebeğimi sıvı kaybından kaybettim.

Sana tavsiyem şu sonuç kötü olursa olsun, bebeğim beni kabulüm diyorsan aldırma. Için rahat etsin zaten bu testler % 100 sonuç değil. Ama üzülürsen zaten bebeğin iyiysede onu hasta edersin. Rahat et ve dua et herşey gönlünce olsun.

Banada dua et tekrar hamile kalayım ve bebeğim sağlıklı olsun.

bende size değerlerimi yazmak istiyorum. benim pek ümidim yok gibi ama birde siz görün istedim. yaşım 36.
gebelik haftası: 13+0
12/07/2013 deki 67,4 mm crl den
papp-a:363,0ng/ml mom:0,45
t-hcg:85,1 lu/ml mom:1,53
nt:0,9mm mom: 0,53
risk değerlendirmesi( doğumda)
dawn sendromu risk oranı : 1:598
sadece yaş risk oranı : 1:280
trizomi18/13 : 1:31700

doktorum amniyosentez önerdi bugün. ağlayarak günü bu saate getirdim. sizce gerçekten bu ihtimal yüksekmi ve amniyosentezi gerçekten yaptırmalımıyım. hoş benim için hiç ama hiç istemiyor amniyosentez yaptırmayı :(

bende size değerlerimi yazmak istiyorum. benim pek ümidim yok gibi ama birde siz görün istedim. yaşım 36.
gebelik haftası: 13+0
12/07/2013 deki 67,4 mm crl den
papp-a:363,0ng/ml mom:0,45
t-hcg:85,1 lu/ml mom:1,53
nt:0,9mm mom: 0,53
risk değerlendirmesi( doğumda)
dawn sendromu risk oranı : 1:598
sadece yaş risk oranı : 1:280
trizomi18/13 : 1:31700

doktorum amniyosentez önerdi bugün. ağlayarak günü bu saate getirdim. sizce gerçekten bu ihtimal yüksekmi ve amniyosentezi gerçekten yaptırmalımıyım. hoş benim için hiç ama hiç istemiyor amniyosentez yaptırmayı :(

Merhaba. Benim de yaşım 34. Benim ikili testim bi 1:350 biri 1:510 gibi bir değer. Doktor gayet iyi dedi. Kaldı ki senin ki riskli değil ki. Sınır 1:250 ve üstü. Başka doktora görün bence. Bir de şunu anlamıyorum neden hemen amniyosentez deniliyor anlamıyorum. Benim oğlumda ense kalınlığı fazlaydı ve ben kordonsente yaptırdım. Birincisi riski az, dah erken zamanda yapılıyor ve kesin sonuç veriyor. Eğer illaki yaptır deliyorsa kordonsentez yaptır bir prof a bence.

çok teşekkür ederim. o gün kabus gibiydi. yüzüme baka baka hemen amniyosentez dedi dr. üçlü yada dörtlü test yaptırsam ayrıntılı ultrasona girsem istemiyorum bunu dediğimde gereksiz ayrıntı bunlar dedi. öyle korktum öyle üzüldüm ki anlatamam. eve geldiğimde gözlerim şişmişti ağlamaktan. kaç gündür kafamda hep bu vardı. dudaklarım uçuk yüzüm iki günde sivilcelendi :(
bugün başka bir dr a gittim.test sonuçlarına gaayet normal dedi :) şimdilik gerek yok dedi. sadece biz biraz çelimsiz olacak gibiyiz :)
ayrıntılı ultrason istedi. ama asıl ne biliyomusunuz :( ben o kadar üzülüp stres yapmışım ki bebek kasılıp bir köşeye sıkışmış :( ne yüzünü nede cinsiyetini göremedik. beni, o masum meleği bu kadar üzmeye kimin ne hakkı vardı ki?
aynı şeyleri duyarım diye içeriye girerken çok korkmuştum. ultrasonda bebeğimin kalp atışı duyuyodum ama kendi kalp atışım onu bile bastırıyodu. o korkuyla minik meleğim de kasılıp kalmış işte :(

Merhabalar...16 Kasım 2013 son adet günüm
17.02.2014 ikili test ve ultrason tarihim.
35 yaşındayım.Tam 35 yaşına girdikten bir gün sonra ikili test yaptırdım.
SONUÇLAR
fB-hCG 80,8 ng/ml 2,52 Düzeltilmiş MoM
PAPP-A 1,79 mıU/ml 0,65 MoM
CRL 68 mm
CRL ye göre gebelik yaşı 12+6
Serum alma tarihine göre gebelik haftası 12+6
Nuchal translucency 1,80 mm
1,05 MoM
Kombine risk 1:256 Cut off değerinin altında
İkili test 1:67 Cut off değerinin üzerinde
Yaş riski 1:275
Trisomy 13/18+NT <1:10000 Cut off değerinin altında

Bu sonuçlara göre doktorum beni tam teşekkülü hastaneye yönlendirdi ve risk grubunda olduğumu söyledi. Ama bu değerlerle ilgili hiç bir açıklama yapmadı. Bilmiyorum diğer doktorlar yapıyor mu? Sonradan yanına gittiğimde beni kimse bilgilendirmedi dediğimde bana kızarak doktorumu değiştirmemi söyledi. Ve bunlar risk grubunda olduğumu öğrenmemden bir gün sonra oldu.Son derece yüksek bir ses tonu ile tabiri caizse 35 yaşımda olduğumu zaten risk grubumda olduğumu, ister gergin ol ister olmak risk grubundasınız dedi. Arkadaşlar öncelikle çok zor günler geçiriyorum. Seyhan Başkent hastanesinde doktora bile görünmeden amniyosentez yapmamı söylediler. Amniyosentezin riskli olduğunu ben netten bakıp öğrendim. Kısacası arkadaşlar size içimi döktüm biraz. Benim öğrenmek istediğim şu bu sonuçlara göre durumum çok mu kötü, bi de adanada yaşayan arkadaşlar varsa bana iyi bir doktor adı önerebilirler mi? amniyosentezi seyhan başkentte mi yaptırmalıyım yoksa balcalı damı hangisi daha güvenilir? Başkentte Prof Ebru Tarım yapıyormuş, balcalıda da prof yapacak ama ben karar veremiyorum.Lütfen okuyan arkadaşlar varsa dua etsinler sonucum temiz çıksın. Bana yardımcı olursanız çok ama çok sevinirim. Şimdiden Allah razı olsun. allahım herkesin bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

Merhabalar...16 Kasım 2013 son adet günüm
17.02.2014 ikili test ve ultrason tarihim.
35 yaşındayım.Tam 35 yaşına girdikten bir gün sonra ikili test yaptırdım.
SONUÇLAR
fB-hCG 80,8 ng/ml 2,52 Düzeltilmiş MoM
PAPP-A 1,79 mıU/ml 0,65 MoM
CRL 68 mm
CRL ye göre gebelik yaşı 12+6
Nuchal translucency 1,80 mm
1,05 MoM
Kombine risk 1:256 Cut off değerinin altında
İkili test 1:67 Cut off değerinin üzerinde
Yaş riski 1:275

Bu sonuçlara göre doktorum beni tam teşekkülü hastaneye yönlendirdi ve risk grubunda olduğumu söyledi. Ama bu değerlerle ilgili hiç bir açıklama yapmadı. Bilmiyorum diğer doktorlar yapıyor mu? Sonradan yanına gittiğimde beni kimse bilgilendirmedi dediğimde bana kızarak doktorumu değiştirmemi söyledi. Ve bunlar risk grubunda olduğumu öğrenmemden bir gün sonra oldu.Son derece yüksek bir ses tonu ile tabiri caizse 35 yaşımda olduğumu zaten risk grubumda olduğumu, ister gergin ol ister olmak risk grubundasınız dedi. Arkadaşlar öncelikle çok zor günler geçiriyorum. Seyhan Başkent hastanesinde doktora bile görünmeden amniyosentez yapmamı söylediler. Amniyosentezin riskli olduğunu ben netten bakıp öğrendim. Kısacası arkadaşlar size içimi döktüm biraz. Benim öğrenmek istediğim şu bu sonuçlara göre durumum çok mu kötü, bi de adanada yaşayan arkadaşlar varsa bana iyi bir doktor adı önerebilirler mi? amniyosentezi seyhan başkentte mi yaptırmalıyım yoksa balcalı damı hangisi daha güvenilir? Başkentte Prof Ebru Tarım yapıyormuş, balcalıda da prof yapacak ama ben karar veremiyorum.Lütfen okuyan arkadaşlar varsa dua etsinler sonucum temiz çıksın. Bana yardımcı olursanız çok ama çok sevinirim. Şimdiden Allah razı olsun. allahım herkesin bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

Arkadaşım merhabalar,
mesajın geçtiğimiz yıla ait fakat benimde değerlerim seninkilerine yakın aşağıda belirttiğim gibi. Senin sonucun ne oldu? Umarım herşey gönlüne göre olmuştur. Rabbim hepimize sağlıklı doğumlar versin. Mesajıma cevap verirsen çok sevinirim. Şuan çok kötü durumdayız. Konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlarımın yorumlarını sabırsızlıkla bekliyorum.

SONUÇLAR
fB-hCG 148 ng/ml 3,91 Düzeltilmiş MoM
PAPP-A 1,75 mıU/ml 0,75 MoM
CRL 65,95 mm
CRL ye göre gebelik yaşı 12+5
Nuchal translucency 0,69 mm
0,41 MoM
Kombine risk 1:543 Cut off değerinin altında
İkili test 1:84 Cut off değerinin üzerinde
Yaş riski 1:787

Arkadaşlar testleri kötü çıkanlar lütfen bu ihtimalin ihtimali testlerle bu kadar canınızı sikmayin psikolojik cokuntunuz bebeği daha çok etkiliyor ben bu testlerin hiçbirini yaptirmadim çünkü ihtimal sonuçlara göre sevinmek veya üzülmek istemedim zaten aldirmayi dusunmuyordum aldirmayi dusunmeyenler hiç yaptırıp beyinlerini bulandirmasinlar

1/300 sonucum harmony dedi. tamam yaptırcam ama 3 gundur aglamaktan şiştim

Arkadaşlar yeni bir yöntem var artık. Amniosentez yapmaya gerek kalmıyor. Bana doktorum söyledi. Sadece bir kan testiyle %99 sonuc alınabiliyor ama bu testin fiyatı 2000 tl civarındaymış. Harmony prenatal test adı. Araştırabilirsiniz.

Ben de gittim bugun kan verdim panaroma test mis 1600 tl verdik. Helqli hos olsun yeterki saglik olsun

arkadaşlar merhaba, bnde ikli test yaptrdım sonuçlarım riskli dedi, 3 lü test yaptr bide ona bakalm dedi, yaşım 24
cvp yazan olursa cok sevinirim,içim içimi yiyor.

yaş riski: 1: 958
biyokimyasal trisomy 21 riski: 1.145
kombine trisomy 21 riski 1:364
trisomy 13/18 + nt 1: 10000

papp-a : 0.62
fb-hcc: 2.90

crl: 46.8
nuchal translucency : 1.17

Back
X