• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık 2 kez düşük yaptım tekrar denemeli miyim ? :(

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ben de iki düşük yaşadım şimdi 4 aylık oğlum var. Sizin gibi kan tahlilim heterizigot çıkmıştı. Hamilelikte kan sulandırıcı iğne ve corasprin kullandım. Bu durumu ihmal şeyin bence muhtemelen dusuklerin nedeni bu pıhtılaşma bence. Su virüs sürecini atlattıktan sonra deneyin
Ben sabrettigim akışına bıraktıgim anda hamile kaldim
Virüs geçmeyecek diyor doktorlar :(

Canim tuplerinle alakali bi sikinti olsaydi hamilr kalamazdin zaten. Ama suan 2 kez kurtaj oldugun icin tikaniklik olmus olabilir ama deneyin olmazsa cektirieain suan sorun yok gibi gozUkuyor

evet canım yaptırdım 2 genimde heterezigot çıktı doktorum önemsemedi şuan iyi bir perinatolog da arıyorum gebelik planlamadan önce gitmek için ama bilemiyorum erken mi davranıyorum diye :(
Canım çok geçmiş olsun öncelikle. Benim pıhtılaşma sonucumuda normal dedi doktor. Yine de bu gebeliğimde tedbir amaçlı kan sulandırıcı iğne kullanıyorum ki benim gebeliklerim de kalp atışı dahi duyulmamıştı.

Canim tuplerinle alakali bi sikinti olsaydi hamilr kalamazdin zaten. Ama suan 2 kez kurtaj oldugun icin tikaniklik olmus olabilir ama deneyin olmazsa cektirieain suan sorun yok gibi gozUkuyor
Rahim filmi tek tüpler için değil rahimde perde varmı ters rahim olanlar var ona baktırmak için çektirmek lazım

Rahim filmi tek tüpler için değil rahimde perde varmı ters rahim olanlar var ona baktırmak için çektirmek lazım
Rahimde perde olsaydi 15 haftaya kadar bebek gelmezdi ters rahim olsaydida bebek bukadar buyumezdi ki ultrasonda bazi bulgulara rastlanirdi hanimefendinin durumunda gerekli degil suan rahim filmi

Rahimde perde olsaydi 15 haftaya kadar bebek gelmezdi ters rahim olsaydida bebek bukadar buyumezdi ki ultrasonda bazi bulgulara rastlanirdi hanimefendinin durumunda gerekli degil suan rahim filmi
Yazıdan alıntı yapıyorum

Perdeli bölme, yeterince damar içermediğinden bebeğin rahimde yerleşmesi için uygun bir alan değildir, bebeğin rahimde tutunması güçleşir, bu da gebe kalmayı zorlaştırır, bebek bu perdeli bölmeye tutunsa bile yeterince beslenemez ve gebelik düşükle sonuçlanır. Bebeğin gelişimi için gerekli rahim içi boşluğu perde nedeni ile daralmış olduğundan tekrarlayan düşük ve erken doğum riski yüksektir

Ultrason da malesef görünmüyor perde ancak film çekilmesi ile anlaşılıyor erkeb doğuma bile sebep olabiliyor yani bebek 15. Haftaya kadar gelir ama yeteri kadar beslenemediği için ölür

Ultrason da malesef görünmüyor perde ancak film çekilmesi ile anlaşılıyor erkeb doğuma bile sebep olabiliyor yani bebek 15. Haftaya kadar gelir ama yeteri kadar beslenemediği için ölür
Bebegin iyi beslenemedigi ultrasonlarda damarlarindan gozukuyor. Kilosu damarlarindaki kan akisi bunlarin hepsi kötu gitmesi gerektiki o ihtimali dusunelim 15 haftalik buyuk bi bebek perde bebegi bukadar biyutmeZ bunlar benim dusuncem tabiki gotmesinde fayda var ama kurtaj oldugu icin gitmesi gerek diye dusunuyorum

Canım çok geçmiş olsun öncelikle. Benim pıhtılaşma sonucumuda normal dedi doktor. Yine de bu gebeliğimde tedbir amaçlı kan sulandırıcı iğne kullanıyorum ki benim gebeliklerim de kalp atışı dahi duyulmamıştı.
sana da çok geçmiş olsun rabbim bir daha yaşatmasın...

Bebegin iyi beslenemedigi ultrasonlarda damarlarindan gozukuyor. Kilosu damarlarindaki kan akisi bunlarin hepsi kötu gitmesi gerektiki o ihtimali dusunelim 15 haftalik buyuk bi bebek perde bebegi bukadar biyutmeZ bunlar benim dusuncem tabiki gotmesinde fayda var ama kurtaj oldugu icin gitmesi gerek diye dusunuyorum
doktor da perde olmaz dedi ama bir şey çıkacağını düşünmüyorum tedbir amaçlı çektir dedi :( çok korkuyorum :(

canım doktorum da bir şey çıkacağını düşünmüyorum ama sen yine de çektir dedi işte şu anestezinin olmaması beni çok korkutuyor :(

canım doktorum da bir şey çıkacağını düşünmüyorum ama sen yine de çektir dedi işte şu anestezinin olmaması beni çok korkutuyor :KK43:
Tatlim rahim filmindenmi korkuyosun 2 sk bile surmedi hoc bir agri olmadi rahimimden su gevti sanki

Kızlar 3 hafta oldu benım hala geblık testınde cift cizgi ckıo hamılelk belırtlrm sğrüo ne zaman düzelen?

nerede çektirdiniz acaba ? vajinismus geçirdim ben :KK43: smear bile aldırırken çok zorlandım :KK43:
Canim iatanbuldamisin ben echomarda cektirdm zaten 1 numara. Sana onerim c kollu makine olmasi. C kollu makine son model oldugu icin rahimini kipirdatmiyo ve hc anlamiyosun ama devlette cektirirsen aglayabilirsin eski model cunku

Canim iatanbuldamisin ben echomarda cektirdm zaten 1 numara. Sana onerim c kollu makine olmasi. C kollu makine son model oldugu icin rahimini kipirdatmiyo ve hc anlamiyosun ama devlette cektirirsen aglayabilirsin eski model cunku
evet canım istanbuldayım ve bende şişli echomarda çektireceğim doktorum orayı önerdi ama çok korkuyorum :(

evet canım istanbuldayım ve bende şişli echomarda çektireceğim doktorum orayı önerdi ama çok korkuyorum :KK43:
Beni dinleyebilirsin cok korkarak gittim sedyeye yatmamla ilaci vermesi bir oldu. Smear alirken canim daha cok yanmisti hocbisey anlamadim saniyleik bisey

Back