• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. kez ameliyat olan varmı ?

venue

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2008
106
0
96
45
İstanbul
merhaba;

arkdaslar aranızda 2.ameliyat olan varmı acaba sanırım bana 2.operasyon yolu gözükcek..hatırlarsanız sağ mememde kapsül oluşmuştu ve c.tesi gunu doktoruma gidiyorum muhtemelen mudehale diyecek.(okuduklarıma dayanarak sölüyorum ) 2.ameliyat zormu , aynı surecmi bizleri bekliyor cok merak ediyorum..benım kasaltı ve koltukaltından oldu ameliyatım izlerim ilk bir senede gecti ..yeniden kesilmek narkoz ve agrı endişesi sardı benı ..
ilk ameliyatı oldugum sene 1 yıl depresyona girmiştim istedigim boyutta olmadı diye.. memelerimi kabullenmem 1 sene sonra oldu diyebilirim..her neyse tecrumesi olan varmı ?

geçmiş olsun hayırlısı olsun çok dert etme sağlıklı olman önemli
burda okuduklarıma dayanarak söylüyorum ikinci operasyon daha kolay diyen bir kaç arkadaşı okumuştum
okadar çok okuyorumki evdeysem tv bile seğrediyorsam yazmasamda açık pc yeni yazılan herşeyi anında okuyorum :9: eşim pc yi almak istediğinde :47: dönüşüytorum :60:
çok takma biran önce iğleşte nasıl olursa olsun :34:

merhaba;

arkdaslar aranızda 2.ameliyat olan varmı acaba sanırım bana 2.operasyon yolu gözükcek..hatırlarsanız sağ mememde kapsül oluşmuştu ve c.tesi gunu doktoruma gidiyorum muhtemelen mudehale diyecek.(okuduklarıma dayanarak sölüyorum ) 2.ameliyat zormu , aynı surecmi bizleri bekliyor cok merak ediyorum..benım kasaltı ve koltukaltından oldu ameliyatım izlerim ilk bir senede gecti ..yeniden kesilmek narkoz ve agrı endişesi sardı benı ..
ilk ameliyatı oldugum sene 1 yıl depresyona girmiştim istedigim boyutta olmadı diye.. memelerimi kabullenmem 1 sene sonra oldu diyebilirim..her neyse tecrumesi olan varmı ?

Canım öncelikle geçmiş olsun diyim,ben ameliyattan 1 hafta sonra sag gögsümde sıvı birikmesinden dolayı takrar ameliyat olmak zorunda kaldım.Birinci ameliyat sonrası agrılarımı tam atlatamadıgım için ikinci ameliyatın zorlugunu veya kolaylıgını anlamadım ama ikinci ameliyat tabi biraz daha kolay gibiydi.Senin ameliyatının arasından bir sene geçmiş,tabi olan yaralar,dikişler filan iyileşmiştir,şimdi tekrar kesilecek,dikilecek tabi.Ama bunları düşünmemek lazım,ben ikinci ameliyata girerken bunu düşünmemiştim,sadece olan sorundan bir an önce kurtulmak istiyordum.Belkide ameliyata gerek kalmaz,yani uyuşturularakta bu işlemi atlatabilirsin,biran önce gidip çözüm yolunu ara,inşallah sorunsuz bir biçimde atlatırsın sorunu canım.:71:

canım öncelikle geçmiş olsun.Allah sifanı versin. benimde bu ay 15. ayım doluyor. 1 seneyi geçtim. kapsul olduğunu nasıl anladın canım? yani belirtileri neydi? benim 2 gündür özellikle geceleri dikiş yerlerim(meme ucundan olmuştum) resmen zonk zonk atıyor ağrıyor. 7. ayımda kontrole gittiğimde doktor hiçbir sorun yok kamyon çarpsa bişey olmaz göğüslerine demişti ama ne bileyim bende yusuflamaya başladım açıkcası bu kapsul derdinden dolayı...çünkü 2 sene sonrada oluşabiliormuş

canım öncelikle geçmiş olsun.Allah sifanı versin. benimde bu ay 15. ayım doluyor. 1 seneyi geçtim. kapsul olduğunu nasıl anladın canım? yani belirtileri neydi? benim 2 gündür özellikle geceleri dikiş yerlerim(meme ucundan olmuştum) resmen zonk zonk atıyor ağrıyor. 7. ayımda kontrole gittiğimde doktor hiçbir sorun yok kamyon çarpsa bişey olmaz göğüslerine demişti ama ne bileyim bende yusuflamaya başladım açıkcası bu kapsul derdinden dolayı...çünkü 2 sene sonrada oluşabiliormuş

Ayyy...Allah korusun yaa...:50::50:

ayyaman allah korusun benim temmuzda 2 sene olacak.. umarım venue de en kolay şekilde atlatır bu sorunu,ama kapsül oluşunca ilk aylarda belli ediyor sanırım kendisini,uzun süre sonra niye oluşsun ki

Herkese cok teşekkür ederim ve evet umarım ameliyata gerek duyulmaz..
benım ameliyat olalı 1 diil 2.5 yıl oldu arkadaslar ..1 sene derken ameliyat sonrası küçük buldugum protezlerime alışmamı kastetmiştim tam alıştım kabullendim derken 2. yılda bu sorun cıktı..:) neyse kapsül dedigimiz şey zar arkadaslar protezle doku arasında olusan zar kimisinde ince oluyomus kimisinde kalın ki bu da kapsül oluyo..ve cok ilginctir hep sağ memede olurmus okuduklarıma göre söylüyorum.. benım kapsül teşhisime gelınce evet sağ memem digerine göre cok az daha sertti ama abartı bi durum yoktu nasıl olduysa bi an da oldu ve 6 aydır bunu düşünüyorum bunla yatıp kalkıyorum sinirler laçka..kapsül dedigimiz şey elle farkediliyo proteze bi baskı var gevşek durmuyo sıkınca proteze yapışmış gibi ele gelmıyo ve bu nedenden digerinden ufak gibi..zmn zmn agrılarım oluyodu su an yok neyseki..okuduklarıma göere bunun vucutla alakası var protezi reddediyo vucudum belli ki ..bakalım ne olacak arkadaslar bilgilendiririm sizi..

Herkese cok teşekkür ederim ve evet umarım ameliyata gerek duyulmaz..
benım ameliyat olalı 1 diil 2.5 yıl oldu arkadaslar ..1 sene derken ameliyat sonrası küçük buldugum protezlerime alışmamı kastetmiştim tam alıştım kabullendim derken 2. yılda bu sorun cıktı..:) neyse kapsül dedigimiz şey zar arkadaslar protezle doku arasında olusan zar kimisinde ince oluyomus kimisinde kalın ki bu da kapsül oluyo..ve cok ilginctir hep sağ memede olurmus okuduklarıma göre söylüyorum.. benım kapsül teşhisime gelınce evet sağ memem digerine göre cok az daha sertti ama abartı bi durum yoktu nasıl olduysa bi an da oldu ve 6 aydır bunu düşünüyorum bunla yatıp kalkıyorum sinirler laçka..kapsül dedigimiz şey elle farkediliyo proteze bi baskı var gevşek durmuyo sıkınca proteze yapışmış gibi ele gelmıyo ve bu nedenden digerinden ufak gibi..zmn zmn agrılarım oluyodu su an yok neyseki..okuduklarıma göere bunun vucutla alakası var protezi reddediyo vucudum belli ki ..bakalım ne olacak arkadaslar bilgilendiririm sizi..
canım çok üzüldüm yaa.. ben de yeni ameliyat oldun ve bu sorun ile karşıalştın sanmıştım..içini ferah tut,belki sadece seni uyutup protezi şıkıştırarak kapsülü yırtabilirler,yani tekrardan cebin açılmasına filan gerek kalmaz..canım seni üzmezsem kapsül oluştuğunu nasıl anladın,ne gariplik vardı diğer gögsünde ,böyle dayanılmaz ağrın filan varmıydı anlatabilir misin..çok geçmişler olsun,umarım en kolay ve en acısız şekilde atlatırsın

merhabalr tekrar..gectigimiz hafta doktorumla görüştüm dur bakalım ne 2.ameliyatı dedi masaj yapmam sölendi arkadaslar bıktım masajdan ya

merhabalr tekrar..gectigimiz hafta doktorumla görüştüm dur bakalım ne 2.ameliyatı dedi masaj yapmam sölendi arkadaslar bıktım masajdan ya

:26: inş 2.ameliyata gerek kalmaz güzel haber bu
cnm ameliyat olmaktansa masaj daha az zahmetli devam et bakalım belkide hakkaten gerek kalmaz masajla tedaviyle atlatırsın :54:

çok geçmiş olsun canım inşallah ameliyatsız bir şekilde kurtulursun bu problemden.benimde en çok korktuğum bu kapsül.ameliyat olan hiç kimse bu sorunla karşılaşmaz inşallah.

Teşekkürler tabi en kötü ihtmali düşündüm hep o da amelyat ..bakalım masajlar umarım işe yarar ..

Canım ALlah yardımcın olsun. Ben de 2. ameliyatını olanlardanım:)) Dejavu gibi bişey hani. Bende gögüslerim ayrık olmasın doğal olsun demiştim ilk ameliyatta. Fazla bitişik yapmış, doğalüstü oldu:( Ortası havada duruyordu sanki ortaya da protez konmuş gibiydi ayrıca sol göğüsünde de kapsül oluşmustu. Boyutu da büyüteyim bari dedim 2. kez olmuşken. Neyse ameliyatı oldum hiç ağrı çekmedim denebilir arada batmalar oluyodu. İlk ameliyatla kıyaslarsak acının zerresini çekmedim. Ama ameliyat çok işe yaramadı ortası tamemen inmedi doktorum beni iknaya çalışıyo ama göz gördüğüne mi inansın başkasına mı:( 3.ameliyatı olmam artık. Kolay değil. Narkozdan dolayı regl düzenim bozuluyor. Bi de boyut konusunda doktorumla çok tartştık. Beni yanılttı olmaz olmaz diye istediğim ölçuyu kabul etmedi protezlerimi kendim aldım boyut çok farketmedi 5 cm için 2,500 para verdik malesef gene beğenmedim bakalım nolucak bundan sonrası. Sabır diliyorum başka bişey değil bu saatten sonra.

ben de kapsül oluşumdan 2 sene sonrasında ikinci ameliyatımı oldum. moralinii bozmak istemiyorum ama gerçekleri söylemek gerekirse ilkinden çok daha zor. ilkinde hayallerin var, heycanlı bir korkun var ama ikincisinde hayal kırıklığı, mecburiyet,üfhh... ikincisi taktıralı 1 yıl olmadı daha ama ben artık tamamen kurtulmak istiyorum. çok pişmanım böyle birşeye giriştiğiöme. bence sen de ikinci ameliyat yolu görünmüşken düşün bunu.

merhaba;

merhaba venue ne yaptın acaba doktora gittinmi lütfen hayırlı haberlerle dön yaa ilkini olmak bile beni korkuturken 2. sini düşünemiyorum umarım herşey yolundadır haberlerini bekliyoruz

üzüldüm canım yaa
çok geçmiş olsun
inşallah bu sefer sorunsuz olur herşey
Allah içine sindirsin bu sefer

Back
X