2 kere düşük neden olur yardım:(

tubilisah

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2009
56
0
40
mafoldumbenarkadaşlar 2 hafta önce forum açmıştım ve hamile oldugum şüpesi ile doktora gidip kan testi yamıştım 6,33 .ıkan degrim 26,35e çıkmıştı 2 gün sonra hafataya bi test daha yapalım keseye bakalım derken doktor bugün bir kanamam oldu ve doktora gittim doktor düşük başladıgını ve adet kanaması şeklinde bebegi vücudun atacagını söledi kan testi yaptırdı ve bu sefer 16 ya düşmüştü seviye:KK43: haftaya 5in altına düşmüş olur tekrar gel yeniden yapalım dedi dinlen tüm tetkikleri yaparız araştırma yaparız dedi yanlız bu benim ikinci düşügün ve ilki 3 aylıkkkaybetmiştim:KK43: pisikolejim şuanda mahvolmuş durumda bi kaç test yaptırdık herşey çok güzeldi normaldi sorun yoktu şimdi başka testlerden bahsetti doktor geldiğinde anlatırım dedi benim takıldıgım ve sormak istediğim ardarda 2 düşük neden olur bunu yaşayan varmı:KK43: ve hangi testler yapılması gerekli bunu baştan nie yaptırmadılar bu üzüntüyü bana yaşattılar artık özel hastanelere inanın güvenim kalmadı önere bilceginiz herşeyi öğerenmek istiyorum lütfen yardım edin çünkü cidden kafayı yemek üzereyim

canım oncelıkle gecmıs olsun allah bır daha yasatmasın
tekrarlayan dusuklerde ıstenen bazı tetkıklerden bahsetmıstır doktorun
bende ılk bebegımı 10.haftada kalbının durması sonucu kaybettım kurtaj oldum
sonra tranbofılı panelı adındakı testı yaptırdım ve kan pıhtılasması oldugu cıktı
suan yıne hamıleyım 20.haftamdayım hergun ıgne yapıyorum
doktoruna bu testıde ıstedıgını soyle belkı senınkıde kan pıhtılasmasıdır
baska sormak ıstedıgın bısey varsa sorabılırsın

doktorum benden ozaman kan tahlili olarak hormon toplaplazma rubella ve gatır testi flan istedi tam kan sayımı ama onlar temiz çıktı fıhtılaşma hakkında bişi demediaca ondan olabilirmi kızdığım baştan testleri neden yaptırmadı aynı acıyı 2 kere yaşadık:KK43: çok sagol canım alllah hayırlısı ile yavrularını kucagına almayı nasip etsin sanada inşallah

doktorum benden ozaman kan tahlili olarak hormon toplaplazma rubella ve gatır testi flan istedi tam kan sayımı ama onlar temiz çıktı fıhtılaşma hakkında bişi demediaca ondan olabilirmi kızdığım baştan testleri neden yaptırmadı aynı acıyı 2 kere yaşadık:KK43: çok sagol canım alllah hayırlısı ile yavrularını kucagına almayı nasip etsin sanada inşallah

canım saydıkların rutın testler her hamılelık oncesı yapılan.
benım dedıgım malesefkı 3 dusukten sonra yaptıkları testler:sinifsinif:
ben kendım ogrenmıstım bu testlerın varlıgını ve doktoruma yaptırmak ıstıyorum dedıgımde gerek yok demıstı:bbo:
ama bak yaptırdım ve ogrendım hastalıgımı
o yuzden sende bunları yaptır canım bır daha acı yasama:Saruboceq:
amın ıns hepımız sagsalım yavrularımızı kucagımıza alırız:Saruboceq:

çok sagol canım ben artık anlamıyorum doktorlarıda inan her hafta kontrole çağırdı 2 aydır gidip geliyorum her hafta sonuçta özel hastane imkanlarımızı zorlayarak gidiyoruz inan aman iyi sonuç alalım die ama malesef:KK43: dediğin gibi yapıcam bende şimdi

evet ama 8 hafatadan kucuk dusuklere kımyasal dusuk dıyolar ben doktora gıtııgımde doktorum kımyasal dusuklerın tedavısı yok dedı aslında vucut saglam olmayan bebegı vucuttan atıyomus doktorum bana dedıkı her ay kadınların %30 kımyasal dusuk yapar ama fakat farkına bıle varmazlar adetıne gunu gunune takıp eden dıkketlı annler hemen tesbıt eder hamıllelıgını halbukı test yapmasanız aa bu ay 5 gun gunum gectı dersınız dıyo farkına bıle varmassını yanı arkadaslar demek ıstedıgım 8 haftaya kadar arastırmıyolar dusuk nedenını

Yakın arkadaşımda 2 kez düşük yaptı 3.de aynı şeyi yaşamamak için
rahim filmi çekildi sorun çııkmadı,geniş tahliller yapıldı ve kanda pıhtılaşma olduğu
öğrenildi (bi çok kişide bu sorun var) her gün kendisi bacağından iğne yaptı kanı sulandırmak için
vee 2 gün önce bebişine kavuştu....
inş.sizde sorununuzu bulup,tekrar hamiş olup bebişine kavuşursuz...

arkadaşının bebişine ve tüm annelerin bebişlerine saglıklı uzun ömürler diliyorum canım en kısa zamanda bütün tahlilleri kendi istegimle yaptırıp sorunun ne oldugunu öğrencez hepinize çok teşekkürler

arkadaşının bebişine ve tüm annelerin bebişlerine saglıklı uzun ömürler diliyorum canım en kısa zamanda bütün tahlilleri kendi istegimle yaptırıp sorunun ne oldugunu öğrencez hepinize çok teşekkürler

Merhaba canım ne denir bilmiyorum çok üzüldüm. Ama bende aynı senin konumundayım benimde 2 düşüğüm oldu ard arda 2 si de 5 haftalıkken düştü ardından kürtaj oldum 2 kez. Sonra dr bunun nedeni neyse araştırılsın bulunsun bir kez daha aynı şeyi yaşamak istemiyorum dedim :eek:lmaz: benden bir sürü test istendi hepsini yaptırdık ufakta olsa kan pıhtılaşması çıktı şimdi bebe asprini ve folic asit içiyorum günde 1 kez dr bunu deneyelim bebe asprini yeterli gelmez bir kez daha düşük olursa o zaman iğneye başlarız dedi. CADIARZU Bu benimle ilgili bir sorunmuş seni tedavi ediyoruz kanın sulansın diye dedi bebeğe yeteri kadar oksijen gitmezmiş kan pıhtılaşınca... Anliiican deney kobayı olduk :uhm: bekliyoruz bakalım hazyırlısı daha hamile değilim :CüvCüv: inşallah olucam. Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın canım. Kendine iyi bak görüşmek üzere...

gecmıs olsun canı ınsallah kucuk bı sorunun vardır bende aynen bebe aspırını ve folıc asıt içiyorum

Merhaba canım ne denir bilmiyorum çok üzüldüm. Ama bende aynı senin konumundayım benimde 2 düşüğüm oldu ard arda 2 si de 5 haftalıkken düştü ardından kürtaj oldum 2 kez. Sonra dr bunun nedeni neyse araştırılsın bulunsun bir kez daha aynı şeyi yaşamak istemiyorum dedim :eek:lmaz: benden bir sürü test istendi hepsini yaptırdık ufakta olsa kan pıhtılaşması çıktı şimdi bebe asprini ve folic asit içiyorum günde 1 kez dr bunu deneyelim bebe asprini yeterli gelmez bir kez daha düşük olursa o zaman iğneye başlarız dedi. CADIARZU Bu benimle ilgili bir sorunmuş seni tedavi ediyoruz kanın sulansın diye dedi bebeğe yeteri kadar oksijen gitmezmiş kan pıhtılaşınca... Anliiican deney kobayı olduk :uhm: bekliyoruz bakalım hazyırlısı daha hamile değilim :CüvCüv: inşallah olucam. Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın canım. Kendine iyi bak görüşmek üzere...
canım çok teşekkür ederim sanada çok geçmiş olsun hafta içi testlere başlıcaz bakalım inşallah tüm isteyen arkadaşlar hep dediğim gibi saglıklı bir şekilde bebişlerini alır kucagına

inan çok üzüldüm ... kürtaj olan kişilerde düşük çok yaşanıyormuş, eğer öncede kürtaj olduysan düşük yapmış olabilirsin. Ama artık tıp çok gelişti bir akrabam 4 kez düşük yapmıştı. Doktor , bayanın rahmi bebeğin tutunabilmesi için elverişli değil demişti. Çok değil düşüğünden 2 yıl sonra hamile kaldı bir çocuğu oldu :KK70: Sonra gene hamile kaldı gene çocuğu oldu :KK70: Kendini üzmemelisin umudunu kaybetme senin gibi 2-3 düşük yapan bi çok kişi tanıyorum ama şu an hepsinin kucağında yavrusu var :)

öncelikle çokçok geçmiş olsun canım bende 2 bebegimi kaybettim 7 haftalıkken kalp atımı alamadıkları için aldılar , doktorlar illaki 3 düşük olsun sorna araştırırz diyorlar onlara göre çok kolay ama benim için 2kez bebgimin hayallerinden kopmak o kadarda kolay olmadı , doktora gittim gecen hafta git 3,olunca gel dedi illaki 3.de düşcek diye bir kaide yok dedi ama sonra özeline gelmek istedigimi söyleyince aslında bazı testleri yapmak lazım dedi kan pıltılaşması varmı falan gibi ,kendini toparla biraz ve iyi bir doktor bul canım , umarım bir an önce hamile kalırsın ve saglıklı bir bebek sahibi olursun

slm hepinize..malesef aynı kaderi paylaşıyoruz..5 şubatta ve 26 haziranda 7 haftalık meleklerimin kalpleri durdu ve kürtaj olsum ve ikinci gebeliğim ikizdi...canımdan can aldılar her seferinde...1 de kimyasal gebeliğim olmuştu ilk başta...ve araştırmaya başladık...bu üç kaidesi türkiyenin heryerinde var malesef ... bu ne acımasızlıktır ya...her neyse...eşime ve bana kromozom analizi yapıldı normal çıktı.bana pıhtılaşma faktörlerine bakıldı MTHFR mutasyonu görüldü ama oda düşüklere sebep olmazmış...bu çarşambada rahim filmi çekirdik oda normal çıktı...anlayacağınız herşey normal...dr um deneyeceğiz ve sağlıklı bebeği bulacağız diyor ama nasıl...bu yürek 3. bir yıkıma nasıl katlanır... ay korunma süresi verdim kendime dr um 3 ay yeterli demesine rağmen...o zamana kadar tüm araştırmalarımı yaptıracağım ne gerekiyorsa...hepinizede çok geçmiş olsun...

slm hepinize..malesef aynı kaderi paylaşıyoruz..5 şubatta ve 26 haziranda 7 haftalık meleklerimin kalpleri durdu ve kürtaj olsum ve ikinci gebeliğim ikizdi...canımdan can aldılar her seferinde...1 de kimyasal gebeliğim olmuştu ilk başta...ve araştırmaya başladık...bu üç kaidesi türkiyenin heryerinde var malesef ... bu ne acımasızlıktır ya...her neyse...eşime ve bana kromozom analizi yapıldı normal çıktı.bana pıhtılaşma faktörlerine bakıldı MTHFR mutasyonu görüldü ama oda düşüklere sebep olmazmış...bu çarşambada rahim filmi çekirdik oda normal çıktı...anlayacağınız herşey normal...dr um deneyeceğiz ve sağlıklı bebeği bulacağız diyor ama nasıl...bu yürek 3. bir yıkıma nasıl katlanır... ay korunma süresi verdim kendime dr um 3 ay yeterli demesine rağmen...o zamana kadar tüm araştırmalarımı yaptıracağım ne gerekiyorsa...hepinizede çok geçmiş olsun...

çok geçmiş olsun canım seni çok iyi anlıoyrum, umarım hepimiz en kısa zamanda burda birbirimize güzel haberler verebiliriz , bende o dedigin testlere yeni başlıcam umarım çok önemli birşey çıkmaz inan bende çok korkuyorum.

X