• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 kayınvalide ortada kalmaya çalışan gelin!

Tubik79

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2013
47
15
88
İstanbul
Kızlar merhaba, benim konum trajikomik aslında... Uzatmadan konuya giriyorum. Kayın peder 2 evlilik yapmış ilki eşimin annesi diğeri şuan ki eşi. Kayınvalide ile başlarda her şey çok güzeldi. Ben iki taraf için ortada kalmayı tercih ettim. Eltim baba tarafında olan her şeyi anneye anlatıyordu ve anneyle arası çok iyiydi. Bütün düğün alışverişi döneminde cici kayınvalidem yanımdaydı. Eşimin annesi hiç bir şeye karışmadı sormadı ilgilenmedi. Kına günümde cici kayınvalidem de geldiği için kayınvalidem bütün gece suratını asıp oturdu. Aileme afra tafra yaptı. En mutlu günümde beni ağlattı.

Düğüne 1 gün kala eşimle küs olmasınlar diye son gecemde kayınvalideme giderek gönlünü aldım aileme yaptığı o kadar şeye rağmen.

Neyse evlendik eşimle çok mutluyuz ama yine bir şekilde kayınvalidenin gölgesi üzerimizde. Hiç arayıp sormaz ben ararım buz gibi konuşur. O da zorla konuşuyor :) Bayram günü aradım. Öğlen gidicem ben evde yokum dedi. Peki dedim. Akşam 7 ye kadar eltimler onlardaydı. Sabah kahvaltıya eşimde gitti ben çalıştığım için gidemedim. Sonra öğrendim ki hiç bir yere gitmemiş. Düşünüyorum da eğer beni istemiş olsaydı iş çıkışı arayıp gel kızım ben daha gitmedim bayramlaşalım demezmiydi? Açıkçası böyle davranıldığı için bende gitmek istemiyordum. Çünkü sevilmediğim istenmediğim bir ortamda olmak ne kadar mutlu eder ki...

Bu saatten sonra nasıl davranmalıyım bilemiyorum... Vicdanım yine rahat durmuyor ne kadar üzülsem de eşimin annesi deyip yine arayıp ağzımın payını alıp kapatıyorum :)

Sizde böyle bayramlarda falan gidersiniz, nadiren ararsınız olur biter.
Madem soğuk konuşuyor uzak duruyor ne diye dert ediyorsunuz ki, zaten iki tane kayınvalideniz var bu kadar stres yetmez mi :p

O sana ne kadar yaklasiyorsa sende o kadar yaklas. Aramıyorsa arama. evde olduğu halde yakın diyorsa o çağırdığında sen gitme olsun bitsin. bu kadar da kafana takma herkes yerini belirler. benim görümcemde beni hiç aramaz. Ben de bayramda bile aramadım gibi eşimle konuşurken Selam dahi yollamam

Yani anlamıyorum ben üç günlük dünya neyi paylaşamıyorsun? Oğlunun eşiyim ben artık. Dışlanmış gelin modundayım resmen :KK43: eğer bende cici kayınvalide hakkında haberler uçursaydım eltim gibi olurdum yani benden iyisi olmazdı. Ama laf taşımak bana göre bişi değil. Hep beraber birlik içinde yaşasak ne olurdu? Eşimde bana destek oluyor. Ben arkandayım arama sorma diyor. Anneyle bağları fazla yok aslında baba büyütmüş... Ama işte benim içim rahat etmiyor... Bu yüzden de üzülen ben oluyorum sanırım

Bence cici kvdeyi kiskaniyor ve sonucta o sizin yanindaydi kvde olsaymista o sizinle ilgilenseymis hic takma ciciyle iyi ol tam kudirur

Millet biriyle ugrasamazken sende iki kayinvalide hee.. iyi niyetli birisin bak icim rahat etmiyor filan diyorsun ama dikkat et bu iyi niyetin suistimal edilmesin. Herkese hakettigi degeri vereceksin. Fazlasi zarar oluyor.

Son düzenleme:
kaçanı kovalamak gibi bir huyumuz var:KK53: arkadaşım sana ne kadar yaklaşıyorsa sen de saygını koruyarak o kadar yaklaş. eşin beraber gitmek istediğinde hayır olmaz deme ve git, ama sen eşine gidelim vs diye söyleme. eşin senin yanında annesini aradığında al telefonu bir kaç kelime sen de konuş ve kapat. yalnız gitme, eşin yanında yokken arama. polemiğe girme, girecek ortamlardan uzak dur. mutluluklar dilerim.:KK28:

Kızlar merhaba, benim konum trajikomik aslında... Uzatmadan konuya giriyorum. Kayın peder 2 evlilik yapmış ilki eşimin annesi diğeri şuan ki eşi. Kayınvalide ile başlarda her şey çok güzeldi. Ben iki taraf için ortada kalmayı tercih ettim. Eltim baba tarafında olan her şeyi anneye anlatıyordu ve anneyle arası çok iyiydi. Bütün düğün alışverişi döneminde cici kayınvalidem yanımdaydı. Eşimin annesi hiç bir şeye karışmadı sormadı ilgilenmedi. Kına günümde cici kayınvalidem de geldiği için kayınvalidem bütün gece suratını asıp oturdu. Aileme afra tafra yaptı. En mutlu günümde beni ağlattı.

Düğüne 1 gün kala eşimle küs olmasınlar diye son gecemde kayınvalideme giderek gönlünü aldım aileme yaptığı o kadar şeye rağmen.

Neyse evlendik eşimle çok mutluyuz ama yine bir şekilde kayınvalidenin gölgesi üzerimizde. Hiç arayıp sormaz ben ararım buz gibi konuşur. O da zorla konuşuyor :) Bayram günü aradım. Öğlen gidicem ben evde yokum dedi. Peki dedim. Akşam 7 ye kadar eltimler onlardaydı. Sabah kahvaltıya eşimde gitti ben çalıştığım için gidemedim. Sonra öğrendim ki hiç bir yere gitmemiş. Düşünüyorum da eğer beni istemiş olsaydı iş çıkışı arayıp gel kızım ben daha gitmedim bayramlaşalım demezmiydi? Açıkçası böyle davranıldığı için bende gitmek istemiyordum. Çünkü sevilmediğim istenmediğim bir ortamda olmak ne kadar mutlu eder ki...

Bu saatten sonra nasıl davranmalıyım bilemiyorum... Vicdanım yine rahat durmuyor ne kadar üzülsem de eşimin annesi deyip yine arayıp ağzımın payını alıp kapatıyorum :)
seni sevmeyip dışlayanı sende sevme mesafeli ol

sen yapmışsın yapacağını buna rağmen hala iteliyormuş seni

tek kv olanlar şükretsin

double kaynanası olanlar ne yapsın:KK53:

Yani anlamıyorum ben üç günlük dünya neyi paylaşamıyorsun? Oğlunun eşiyim ben artık. Dışlanmış gelin modundayım resmen :KK43: eğer bende cici kayınvalide hakkında haberler uçursaydım eltim gibi olurdum yani benden iyisi olmazdı. Ama laf taşımak bana göre bişi değil. Hep beraber birlik içinde yaşasak ne olurdu? Eşimde bana destek oluyor. Ben arkandayım arama sorma diyor. Anneyle bağları fazla yok aslında baba büyütmüş... Ama işte benim içim rahat etmiyor... Bu yüzden de üzülen ben oluyorum sanırım
Öncelikle cici kaynana diye bir şey yok adam ondan boşanıp diğeriyle evlenmiş..eşinşzin annesi sorunlu ve sizi istemiyorsa her koşulda resmi kayınvalideniz yanınızdaysa sizde kayınbabanız ve eşiyle goruşursunuz kaynanayada yılda bir selam yollarsınız olur biter..

bence bulunmaz nimet neye üzülüyorsun ki, seni sevmiyor istemiyor demekki, bayramdan bayrama resmi bi ilişkiniz olsun
vicdanın neden rahat durmuyor onu anlamadım, eşinle alakalıysa o eşinin problemi bence, senin vicdan yapacağın bişey yok, kadının keyfide yerindeymiş diğer gelinle, yanlız mı sanki boşveerr

Ay Allah sabır versin burda millet bir kayınvalideyle çıldırıyor sende iki tane varmış:KK48: Neyse ama cici olanı pek ciciymiş gerçekten sen en iyisi onunla takıl,diğerini bırak kendi haline.İstenmediğin yere zorla gidecek değilsin ya kendi bilir.Cici kayınvalideyle aran iyi ya ondan kıskanıyordur.

içinden nasıl geliyorsa oyle davran. Eşinin annesi diye sevmek zorunda da değilsin gitmek zorunda da değilsin.simdiki kayinvalidene kayinpederine git gel görevini yerine getir istersen tabi. Eşinin annesi ne de önemli günlerde ara sor soğuksa mesaj at istemezse de görüşme. Bende de farklı konular var da bu süreçte anladigim Vicdanın sesi değil kalbinin sesini dinleyip uzulmeyeceksin kendinden ödün vermeyeceksin

İşte ben istiyorum ki birlik olsun ama tek taraflı istemekle olmuyor. Eşim 3 yaşındayken annesiyle ayrılmışlar o yüzden hep birlik olsun istiyorum ben. Bana n oluyorsa kaşınıyorum galiba :) Cici kayınvalidem her şeyle ilgilendi ve hala ilgisini eksik etmiyor. İlk baştan beri kayınvalidem de böyle ilgisiz alakasız yani. oğlu evleniyor insan mutlu olmaz mı? Hala evimize gelmedi. Evin yerini dahi bilmiyor. Çeyiz serilirken ilgilenmedi gelmedi. Oyle olunca cici geldi onun yapmaıs gereken herşeyi yaptı. İnsan çocuğunun evine gelmez mi ilginç ya. O kadar alttan aldım. Ama artık benim içinde bitti. Hep susmayı tercih ettim ama susmak bir şey ifade etmiyor. Sustukça insanın üstüne geliniyor. Eşim hep kolladı destek oldu. Çok şükür eşim her şeyi görüyor. Biliyor ona göre davranıyor oda.

Neden o kadar samimi olmak istiyosunki ne güzel işte kadın senden uzaklaşıyo aramıyo sormuyo sende ilgilenme. Kendi annen gibi değil o öyle anne diye benimseme samimi olmaya çalışma. 1 tanesiyle başa çıkamıyoruz 2 tanesiyle insan çıldırır

Neden o kadar samimi olmak istiyosunki ne güzel işte kadın senden uzaklaşıyo aramıyo sormuyo sende ilgilenme. Kendi annen gibi değil o öyle anne diye benimseme samimi olmaya çalışma. 1 tanesiyle başa çıkamıyoruz 2 tanesiyle insan çıldırır

Ben araya kırgınlık girmesin diye uğraştım ancak anladım yani zorla güzellik olmaz. Artık eşim görmek isterse gider bende bayramdan bayrama yapacak bişi yok. Cici ii olduğu için çıldırmıyorum :D

Ben araya kırgınlık girmesin diye uğraştım ancak anladım yani zorla güzellik olmaz. Artık eşim görmek isterse gider bende bayramdan bayrama yapacak bişi yok. Cici ii olduğu için çıldırmıyorum :KK70:

aynen aynen boşver gider görürsün o kadar. ciciyle de çok samimi olma yinede ne olacağı belli olmaz

Ya canım benim yoktan yere dert çıkarıyorsun.yapacağın şey belli sana laf gelmeyecek şekilde asgari iletişimde bulun hele de esin qrkandaymis ne düşünüyorsun .telefonda aramiyor sa özel zamanlarda sen ara bayram gibi diğer zamanlarda ne arıyorsun ki.bu tip insanlarla az iletişim az sorun bu kadar basit .

Anam millet bir tanesiyle ugrasamiyor, Allah kolaylik versin sana

Back
X