Bebek Beslenmesi 2 haftalık bebeğim doymuyor yardımınıza ihtiyacım var

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Ufak bebekler kuvvetli ememezler. Biraz emer, yorulup uyurlar. Fazla çekemedikleri içinde doğal olarak tam doymazlar ve sık sık emmek isterler.
Pes etmeyin sakın sık sık emzirin. Gece emzirmeleri çok önemli...Eeee annelik kolay zanaat değil

insaf diyorum bir de doğum yaptığınız hastanelere pes diyorum....1 haftalık 2 haftalık bbeğin doyup doymadığına nasıl karar verdiniz?15.günde kilo kontrolu yapılır bi durun bakalım bir aylık olsun ne maması hemen hele de sütün gelirken....
hastnede taburcu olmadan size emzirme eğitimi verilmiştir muhakkak????yeni doğan bebekler kolay uyanmaz çabuk yorulur emmeyi bırakır....20 dakikaya yakın memende duracak uyudukça ayağından yada burnunu sıkarak emmeye devam etmesini sağlaman lazım.her istedikçe ağladıkça emzirecen yoksa mamayla oyar sütün de gider sonra diğer bölümlerde sütümü nasıl arttırım başlıklarında gezmeye başlarsın.....
ne çabuk sıkıldınız bebeşinizi emzirmekten?biz mememiz açıkta gezer olduk yeterki emsin diye buradaki çoğu anne de öyle...ne olur acıyın bebeklerinize bırakın şu mamaları daha el kadar bir haflaık bebeklere bari klostrum yani ilk sütünü alsın yavrucak günah ya hu.....yazık bebeğin gücü yetmiyor diye onu mahrum etmeyin....

mama vermeyin bu kadar erken sakin. hem sizin sutunuz azalir hem de bebek memeden kesilebilir. benim bebegim de 3 saatte hatta bazen 4 saatte bir icerdi sutunu. gunduzleri de bazen saatte bir icmek isterdi. yeni dogan bebeklerin tam bir duzeni olmaz. her agladiklarinda ac da olmayabilirler. memede az kalmalari da ac kalacaklarinin gostergesi degil. benim bebegim de memede 5-10 dakika kaliyordu. bazen 5 dakka oldu olmadi hemen basini ceviriyordu. ikinci memeye gecemiyordum bile. buna ragmen ilk ayin sonunda 1.5 kilo almisti.

bebeğim uyanmıyor diyenlere çok özendim doğrusu bizimki daha 2 haftalık günde 4 saat zor uyuyor. Diğewr saatler hep bağırıyor yada göğsümde.

bebeğin sürekli uyuması iyi değil ki. Beslenemezse sarılık olur. Sarardıkça da uyur bebekler. Sen dua et seninki çok uyumuyor. Ben bebeğimi zorla uyandırıp beslemeye çalışıyordum. Sarılık olmasın diye... o da ayrı bir zor. Senin durumunda kolay değil tabii...Annelik işte..:) Allah kolaylık versin sana da

benimde 20 günlük bebeğim var..gündüz heen hemen yarımm saatte bir emiziriyorum.. yatağına yatırdığım zaman uyanıyo.. geceleri her saat başı emziriyorum.. ama bütün gün ve gecede dahil olmak üzere hiç uyumuyorr.. akşam ilk kez 60 cc mama verdim.. ve 2.5 saat uyudu... sonra kalktığın dada sürekli emzirdim.. doktora gittiğimde sadece 100 gr almış, 10 günlük takip yapalım dedi ama ben bekkleyemedim çünki gerçekten doğmuyor. ama ben sadece gece verdim mama gündüzleri sürekli anne sütü.. gecenin devamındada tabi..

Arkadaşlar merhaba;

Bugun kızım 14 günlük ..
2. doktor muaynesine gittik 7 günde 20 grm almış...

Doktorumuz rejim mi yapıyorsun diye sordu??
İnanılmaz üzüldüm =(

Dedim alakası yok öyle şey yaparmıyım dedim..

OOFF İÇİME DERT OLDUUUUU...

şimdi araştırıyorum büyük ihtimal sütüm kalitesiz... bide çok iyi beslenmiyorum sanırım... sütün kalitesini arttıracak çok bişey yemiyorum...

tecrübeli arkadaşlardan konu hakkında yardım rica edecektim.. =(

bugun kızımı bi türlü doyuramadım... 20 dk -30 dk hiç durmadan emdi .. yine aranmaya devam ettirdi...
saatte bir ağlıyo 20-30 dk emziriyom banamısın demiyor...
dün doktor mama takviyesi istermisin demişti, hayır demiştim acaba takviyemi yapmak lazım???

oofff çok üzülüyorummmm

yardımm lütfen

merhaba canim benim kizimda 3bucuk aylik ve hala gece defalarca uyaniyo ve herdefasinda emmek istiyo ve emerken uyuyo bende biraz oyle duruyorum sonra birakiyorum tekrar uyuyo ve birsure sonra tekrar uyaniyo ve tekrar aynisi biz hala ek gidaya baslamadik ve ilk bir ay herkes doymuyo ondan agliyodur dedi ben hayir dedim benim kizim doyuyo bunun belirtiside kilo almasi dedim ve bikerede denedik mama vermeyi ama benim kizim icmedi acizane tavsiyem mamayi birakman canim yoksa alisir ve emmeyi birakir ben ablamdan bildigim icin hic vermemeye calisiyorum ilk 6ay annesutu alsin istiyorum yegenim 1haftalikken baslamisti mamaya ve bir hafta sonra emmeyi birakti sutun yettigine inaniyosan kesinlikle gece uyanicam diye dusunme bende aynen senin dedigin gibiyim gozlerimi acamiyorum ama bebeklerimizin saglikli olmasi icin mecburuz
bebeginle saglikli bi omur diliyorum

merhaba canim zaten ilk aylarda habire emmek istiyolar normal zaten 20 30 dakika emmesi yani bende hep oyleydi kademe kademe zamani azaliyo canim emmelerinin suresi suan benim kizim 5 10 dakika arasi emiyo sana tavsiye olarak canim benim annemin sut icin bi corbasi var ondan iciyorum sanada tavsiye ederim ince bulguru sehriye corbasi gibi bisiriyosun ve hafifte aci at ama cok az sonra sicak sicak 2tabak ust uste ic kesin sutun fazlalastigini gorursun canim ben azaldigini hissettikce yaparim ve kesin rezene cayi icmeye calis canim cok faydasi oluyo bide uzulmemeye calis cunku uzulmede etkiliyo sutu

Kızlar ben dün itibari ile Humana Still Tea diye bir çay var. Onu içmeye başladım. Sütümün az geldiğini düşünüyordum. Gerçi öyle değilmiş ama. Bugün öğrendim. bebeğim 10 günlük . 600 gr almış.Ama bu çaydan sanırım.Sütüm daha dolu dolu geliyor.

Benim de 47 günlük bir bebeğim var,göğüs uçlarım içe dönük olduğundan sağlıklı bir şekilde emziremedim,silikon uçlarla emzirmeyi denedim,bebeğim çabuk yoruluyordu,ve göğüslerim zamanla yara oldu,çok canım yandı,makineyle sağıp verdim sütümü,ara ara emzirmeyi denesem de acıdan dolayı devam edemedim ve pes ettim sonunda,şimdi sürekli olarak sağarak veriyorum,sütüm yeterli ama emziremediğim için kendimi çok suçlu hissediyorum,içimde ukde olarak kalacak sanırım ömrüm boyunca...

canım emzir gerekirse hic uyumadan emzir mama asla verme kimseye kulak asma erik kompostusu ve humana çayı iç bol süt getiriyor çenesinin altını okşa ama mama asla anne sütü sadece ben hık tuttugunda limon veriyordum doktorum onu bile yasakladı ben de seninle aynı şeyleri yaşadım resmen sıfır uyku emzirdim herkes mamaya saldırdı verdirmedim sende verme yoksa hiç emmez emdikce sütün gelecektir

canım sende hemen eczaneden garmastan pomad al gögs ucu yaralarına bire bir benim kopan gögüs ucumu düzeltti

Gögüs kremleri düzeltiyor evet. Bide sütünü sür gögsünün ucuna.Benimde çok yara oluyordu.Bide muhakkak sütün akıyordur gögüs pedide al.Benim daha çok yarayı gögüs pedi geçirdi.Akan süt gögüs pedinde kaldığı için gögsümle devamlı temas eden süt yralarıımı iyileştirdi.Am yara iken bile ısrarla emzirdim gözlerimden yaş gele gele. Bende 4-5 defa mama vermiştim. Ama artık asla vermiyorum.Geceleri bebek tabiki kalkacak. benimki saatte bir kalkıyordu.Şimdi 2 saatte bir falan kalkıyor.Çok normal.Annelere rica ediyorum.O kuzucuklar sizi uykunuzdan ediyor diye sütünüzü esirgemeyin ne olur.

arkadaslar benım bebegım 34 gunluk 1 ayda 545 grm almıs ebemız az almıs dedı sutum var ama bebegım doymuyor sankı ebemızde baktı sutum var ama benım kızım doymuyor sureklı emmek ıstıyor emzırıp ardından 30 cc mama verıyorum o zaman aglamayı bırakıp uyuyor yanı doyuyor.. ne yapmam lazım sutu olupta bebegı doymayan varmı aranızda ne yapmam gerekıyor lutfen yardımcı olun bana kafayı yıcem .. ayrıca goguslerım yara olmustu yaraları gectı ama hala ınanılmaz acıyor canım bu acı hıc gecmıcekmı..oglum 40 ım cıkana kadar zar zor emdı ve 40 cıktı bıraktı zaten mama ıcıyordu ama kızıma mama vermek ıstemıyorum..

canım sende hemen eczaneden garmastan pomad al gögs ucu yaralarına bire bir benim kopan gögüs ucumu düzeltti

ben garmestan aldım ama hıc ıse yaramadı denemedıgım bısey kalmadı.. sogan sur dedıler surdum..karbonatlı su surdum..teramısın surdum..garmestan surdum..hakıkı zeytın yagı surdum..gecmeyınce gecmıyo sımdı gectı ama hala canım fecı yanıyor..

Lansinoh krem öneririm renksiz kokusuz ve tadı yok emzirme öncesi silmen gerekmiyor bebeğinin ağız içine de bakım yapıyor çünkü

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Arkadaslar 5 aylik kizima yanlislikla 22 aylik kizimin mamasi aptamil 4 numara icirmisim 350gr 2 gun boyunca farkinda olmadan. Bugun ve dun gece huysuzdu ne gibi bi zarari olmus olabilir acayip huzursuzdu.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…