Bebek Beslenmesi 2 haftalık bebeğim doymuyor yardımınıza ihtiyacım var

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

asya344

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2008
103
3
96
43
İstanbul
arkadaşlar yeni doğan bebişlerinizi anne sütü ne kadar veriyorsunuz? ben geceleri bebğim doymadığı için aptamil mama veriyorum takviye biboronla bir yandanda korkuyorum alışacak diye biborona ama doymuyor arkadaşlar birde 2 haftalık olduğu için çok yavaş emiyor bende gece çok uykusuz oluyorum başımı zor tutuyorum kesik kesik emiyor uyuyor sonra tekrar uyanıyor doymuyor uyuduğu için sizce ne yapmam lazım arkadaşlar fikir veririseniz sevinirim sütüm normal geliyor

Canım sütün mü az? Benim kızım 1 ayını doldurdu. Hala uyurken dinlenip emmeye devam ediyor... Onun bırakmasını beklemeden bir süre sonra göğsümden alıyorum... Ben mama kullanmadım kullanmayıda düşünmüyorum. Bu konuda bilgili olan arkadaşlar yardımcı olurlar inş...

Canım uyuyorsa uyanmasını bekleyeceksin uyanınca devam edecek emmeye. Doymadığını nereden biliyorsun. 1 ayda 600 gramın altında kilo mu aldı. Kaka yapmıyor mu, bezini ıslatmıyor mu? Doymadığının göstergesi bunlar, yoksa uyanıp uyanıp emmesi değil. Mama kullanmaya da ancak dr. tavsiyesi ile başlayabilirsin. Benim de ilk ayımdayken herkes doymuyor bebek dediğinde ısrarla mama vermedim çünkü sütüm de vardı. Birinci ayın sonunda 1 kilo almıştı. Vazgeçme anne sütü vermekten. 48 saat bile arada 1-2 saaat uyuyarak geçirdiğimi biliyorum sadece bebeğimi doyurmak için. Her saat başı meme emiyordu. Ame direndim mama vermedim şimdi 3 buçuk aylık hala sadece anne sütü alıyor. Vazgeçmeye de niyetli değili.

Bir aydan önce biberon verirsen dediğin gibi biberona alışır ve memeyi reddeder. Sütün de varmış. Bence derhal mama vermeyi bırak. Bebeklerin iştah atakları denen bir dönemleri de oluyor. Büyümek ve süt rezervlerini kendilerine göre artırmak için sürekli emmek istiyorlar. Muhtemelen bebeğin de böyle bir dönemden geçiyor. O yüzden her şeyi akışına bırak ve anne sütünden vazgeçme. Her istediğinde meme ver. Zaten 2 haftalıkken en fazla 2 saat emmeden durur. 4-5 saat emmeden uyumasını bekleyemezsin ama merak etme bugünler çabuk geçiyor. Biraz yorulacaksın ama değecek unutma. Umarım önerilerimi dikkate alırsın yoksa sadece gece verdiğin mama takviyesini ileride gündüz de yapmak zorunda kalırsın. Sevgiler, bebeğini sağlıklı bir şekilde büyütürsün inşallah...

arkadaşım çok tşk ederim bilgileirn için benim sorunum bebeğim uyurken uyandıramamak dediğin gibi 2 saate bir beslemem gerekiyor anne sütüyle ama uykusu o kadar derin ki cimcikliyorum biraz canını acıtıyorum biraz yüzünü buruşturup tekrar uyuyor insiyatifini bozmuyor hiç uyandırmazsan 4 saat kesintisiz uyuyor aç kaldığını düşünüyorum bende geceleri memeyi veriyorum dudakları çabuk yoruluyor sanıırm 1 2 kere emim uykuya dalıyor bende uykusuzluktan kafamı zor tutuyorum :)) bekliyorum emmiyor yatırıyorum başlıyor 5 dk sonra ağzına açmaya başlıyor çünkü doymuyor bende mama verdim 1 2 kere hemen uykuya dalıp uyuyor ama dediğin gibi alışıcak biborona anne sütünü bırakacak diye çok korkuyorum birde çok yavaş emdiği için uyuuya dalamıyor açlıktan aslında birazda suç bende 1 saat dinlenemli olarak emzirmem gerek uykusuzluk bu hale getirdi beni arkadaşım dediklerini uygulıycam tşk ederim tekrar sütüm hazır varken azim etmeliyim sanıırm.

mama için daha çok erken sütün normalse kilosuda normal gidiyosa doyuyodur sık emzir bence mamayı tavsiye etmem.

tatlım emmeden sonra ağlamıyorsa, kakası ve idrarı normalse gelişimide iyi gidiyorsa anne sütün yetiyordur. onlar emmeyi yavaş yavaş öğreniyorlar hala çene kasları çok gelişmemiş. o biberonu bir an evvel kes yoksa kesinlikle alışır. benim sütüm 15. gün gelmeye başladığı için biberon verdim ve 4. ayda emmeyi tamamen bıraktı.ki 15 günden sonra iki ay hiç mama vermediğim biberonu unutturmak istediğim halde.onlar çok zeki ve kolay olanı seçiyorlar buda çok normal. daha sütün yavaş yavaş oluşacak.uykusuzluğunu anlıyorum çok zor dönemler ama bu günlerin geçeceğini ve anne sütünün bebeğin için en ideal besin olduğunu düşünüp dişini sık. ayrıca emzirmek o kadar güzel bir şey ki ben hala emziren kadınları kıskanıyorum ve yeğenimi emziriyorum.o hazdan kendini ve bebğini mahrum bırakma.mutlaka sık sık emzir eninde sonunda bir düzene oturacaktır.

canım bence çok çabuk pes ettin.kızım iki buçuk aylık ve gayet guzel emmiyor.bebekler doyduklarını bilmezler.kızım beni korkuttu ilk bir ay.okadar çok emmiyordu bende doymuyor zahnettim.artık goguslerim yara olmuştu.sonra emzik verdim.şimdi gayet normal gidiyor.doktorumuz,iki ayda alması gereken kilo,bir ayda almış diyor.allah kolaylık varsin,arkadaşim.

öncelikle bebeginin kilo alimini kontrol ettirebilirsin.normalse endiselenmene gerek yok. eger düsükse bence bebegini ac birakma tabi ki mama ver. ben aciksaci ille anne sütü diye bebegini ac birakanlari hic mi hic anlamiyorum. elbette cok önemli anne sütü ama tamamen mamayla büyüyen milyonlarca insan var yani artik koca adam olmus insanlar.ayrica ona gece mama verip iyice uyuyup dinlenirsen sütün de bol olur. dinlenme cok önemli ve bir ögün mamadan hicbirseycik olmaz.

Tabii ki açsa bebek mama verilmeli ama buna annenin gözlemi ve doktor tavsiyesi ile başlanmalı. Hepimiz bebeklerimizin sağlıklı büyümelerinin peşindeyiz bu yüzden de acaba aç mı diye endişe ediyoruz. Ama çoğu zaman endişeeler boşa çıkıyor çünkü ay sonunda kilo aldığını görüyoruz.

Sütü artırr şeylerin içinde elbette dinlenme var ama gece emzirmesinin hele ilk aydaki gece emzirmesinin ne kadar önemli olduğu yadsınamaz. Dinleneceğim diye verdiğin ki senin o nedenle verdiğini sanmıyorum, 1 kerelik mamanın çok büyük dezavantajını yaşarsın özellikle 1. ayda. Öncelikle bebeğini biberona alıştırırsın, sonrasında sütünün azalmasına yol açarsın. Sütün varken bebeğin emerken neden mama neden vazgeçiş yaşayasın canım. Ne gerek var.

Bu arada bebeğin sarılık değil dimi. Benim bebeğim de sarılık olmuştu uyuyordu emmek için bile uyanmıyordu geceleri 2 saatte bir saat kurup her emzirmede altını açıp uyandırıp öyle emzirirdim.

ah canım daha 2 haftalıkmış, onun daha ne düzeni olur? kafasına göre takılıyor işte, biraz sabret, julianne çok güzel yazmış, ekleyecek birşey göremiyorum
ilk ay bana da mama ver deyip durdular, 1 ayın sonunda 1 kilo aldığını görünce herkes sustu
ilk ay herkes aynı şeyi yaşıyor sanırım, bebek doysa bile düzensiz emdiği için doymadığı düşünülüyor
biberonu hemen bırak sonra çok ah vah edersin, daha geçen gün burada bir anne yazmış, sütüm varken biberonla mama verdim, şimdi emmiyor, sütüm de gitti diye ağlıyordu
aynısını sen de yaşama canım

helel olsun sana arkadaşım.bizler birşey dememiz gerek kalmadı.okadar guzel anlatın.bence bunu herkez okumalı ve anlamalı.seni tebrik ediyorum.sevgiler.

canım bence yanliş bilgi veriyorsun.anne sutu çok onemli.ben iki çocuk büyüttüm ve kolay olmadı.oglum hiç meme almadı ve uyurken emziriyordum.sonra alıştı.hiç pes etmedim.tabiki mama da verilir ama 2 haftalık bebege çok erken.bizler bol bol emzir arkadaşim dememiz lazım.bol emziren bebek sagalıklı olur.biraz dikkat edelim tavsiyelere.saygılar.

Yazılacak tek sey var.. katılıyorum, her kelimesine.

merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıdım benimde bebeğim 7 gün sonra tam 2 aylık olacak..
yazdıklarınızı okudum çok güzel yazmızşınız ama mama vermemek adına bebeği aç bırakmamak konusunda burcu 77ye katılıyorum. şöyleki, ben de hamileliğim boyunca sürekli ilk 6 ay sadece anne sütü verilmeli diye okudum durdum ve kararlıydım. hatta benden 6 ay önce doğum yapan komşuma da ahkam kestim. işte neden su verdin de, gerek yok sütün yeter de... tamam doğru olabilir ama o derece şartlanmak da yanlış bence.. neden mi?
bebeğim doğdu ve ben tüm olağan ve olağanüstü rahatsızlıklarıma rağmen emzirdim durdum. bebeğim de istekliydi. o kadar ki hiç bıraktırmasam hep emebilirdi. ama bıraktığı an bir kaç dakika içinde uyanıp ağlamaya başlıyordu. sonra gene emmeye başlıyordu. doğduğunun 3. günü hastaneye gittikdoktor hemen mama demesin mi? ben de daha 3 günlük bebeğe mama mı olur diyip almadım.sadece kendime süt arttırıcı çay başladım. görünürdesüt arttı ama oğlum hala aynıydı.. ama ben de sabretmeye kararlıydım. annem annanem ve bebeği görenlerin çoğu aç olduğuna hükmediyorlardı. ben ise beynimi kemirsede bu soruyu düşünmemeye çalışarak 20 gün geçirdim. ve doktora gittiğimizde sadece 200 gr almıştı bebeğim doktor bebeğinizin kilo alımında sorun var dediği anda beynimden aşağı kaynar sular döküldü..ister istemez mama başladık ama ben daha kötü bi psikolojiye girdim. bi yandan hamilelik boyunca edindiğim önyargıyla bebeğime sanki mama değil zehir veriyomuşum gibi geliyordu. diğer yandan bunca zaman benim yüzümden aç kaldı diye kendime kahrediyordum.. yetersizlik hissi vs...

halbuki bebeğim beni hala emiyor..biberonla kafi miktarda mama emiyor diye beni emmeyi bırakmadı.. mamaya o kadar karşı olmasaydım, mama vermeyi olağan olarak karşılayabilseydim belki bebeğim 20 gün aç kalmayacaktı.. şimdi hala çok ağlayan bi bebek, ve ben belki de o günlerde ağlamaya alıştırdığımı da düşünmeden edemiyorum.. bilmiyorum tabi..

arkadaşlar tavsiyeleriniz için çok tşkler şimdi sadece sabrederek anne sütü veriyorum mamayı tamamiyle bıraktm sütümünde daha fazlalaştığını gördüm .julianne arkadaşım evet bebğim de sarılık vardı hatta bir gün ferorans altında kaldı hastanede 16 dıydı sarığı şimdi 6 düştü .

arkadaşım bebğiniz için üzüldüm demek mamayı kullanmakta bazen bebek için yararlı oluyor. sağlıkla büyütmeniz dileğile! bende mart 4 de kontrole aşısı için gidicem o zaman kilosundan anlaşılacak

Merhaba benimde kizim 1 haftalik ayni sorunu yasiyorum geceleri uyumuyor ve doymuyor,,emerken uyursa gidiginin altini veya kolunu gidikla uyanip tekrar emiyor...bende ne yapacagimi sasirdim Allah hepimize yardim etsin insallah en kisa zamanda duzene girerler

o günlerin çok zor olduğunu biliyorum.. ben de çıldıracak gibi oluyordum 3 hafta neredeyse günün 10 saatni aralıksız emzirerek geçirdim. tabi bu arada her hafta doktora gidip kontrol ettiriyoruz.. kilo alımı iyi diyor doktor, en sonunda dayanamayıp doktora da danışarak emzik vermeye karar verdik. hiç sevmese de aldı, 1 ay o şekilde idare ettik 2 aylık olduğunda artık emziği almamaya başladı ama hala 2 göğsümü emdikten sonra aranmaya devam ediyordu.. neyseki o zamandan sonra biraz konuşup dikkatini dağıtınca aranmaktan vazgeçiyorlar. şuan 3 aylık oldu ve hala emdikten sonra aranmaya devam ediyor, şimdiye kadar hiç "oh doydum anne eline sağlık" dediğini görmedim inşallah 20-25 yıl sonra bunları da yaşarız

Bu söylediklerinizin hiçbiri doymadığının göstergesi değil, boşu boşuna mama verip hem daha az anne sütü almasına hem de sütünüzün azalmasına neden olmayın. Kilo alımı nasıl? Günde kaç kere kaka yapıyor? Bu 2 sorunun cevabı dışında hiç bir şey doymadığının göstergesi değil

sutun artmasi icin en onemlisi gece emzirmeleridir,gece sut uretimini saglayan hormon daha fazla salgilanir ve gece memeden bosaltilan sutu hemen yerine doldurmak icin daha fazla calisir.Gece emzirmesini keser kesmez sutunuzde azalma fark ederseni,sebebi budur,beyin sute ihityac yok bosuna uretmeyelim mesaji alir.Sakin ilk aylarda gece emzirmesini kesmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…