• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 Haftada 6 Kilo South Beach...

DeliKizinDirdiri

Yangına Körük , Kavgaya Sırık...
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2008
6.155
428
363
Amerika'da yüzlerce kişiyi çok kısa sürede zayıflatmayı başaran ünlü South Beach diyeti, bir zamanlar diyetle ilgili her türlü gazete dergilerden yazılan yazıları toplama alışkanlığım vardı. İşte geçmişi karıştırırken 13 Nisan 2003 tarihli bir gazete geçti. Sizlerle burada yazılan yazıları sizlerle burada yazılanları paylaşmak istedim.

South Beach diyeti, ne düşük yağ ne de düşük karbonhidrat diyeti. doğru yağ ve doğru karbonhidratla beslenmenizi öğretiyor.
üç basamaktan oluşuyor ve birinci aşama iki hafta sürüyor. ilk iki haftada en az 3, en fazla 7 kilo vermek mümkün (bana göre biraz zor ama öyle yazıyor.) İkinci aşamada , birinci aşamada yiyemediğimiz bazı besinleri, yeniden yemeye başlıyorsunuz. hedeflediğimiz kiloya ulaşınca da üçüncü aşamaya geçiyorsunuz. Zaten son aşama, hayaatınız boyunca, aç ve hiçbir şeyden mahrum kalmadan, ince ve sağlıklı kalmak için tüketeceğiniz besinleri öğrenmenizi sağlıyor.

1. AŞAMA

Kırmızı et, tavuk, hindi, balık ve deniz ürünlerinden normal porsiyonlarda yiyeceksiniz. Bol miktarda sebze, yumurta, peynir ve fındık tüketeceksiniz.
Salatalarınızda zeytinyağ kullanacaksınız.
Her gün üç öğün düzenli yiyeceksiniz ve hiçbir zaman açlık hissetmemek için yemek sizin için görev haline gelecek.
İhtiyaç duysanız da duymasanız da kuşluk ve ikindi vakitlerinde atıştırma yapmanız gerekiyor. Akşam yemeğinden sonra tatlı yiyebilirsiniz. Bol Bol su ve eğer arzu edersiniz, çay ve kahve de içebilirsiniz.
14 gün boyunca ekmeki pirinç, patates, makarna ve hatta meyve yemiyorsunuz. Bunlarsız hayat mı olur, demeye başlamadan önce, yani iki hafta içinde bu besinleri yavaş yavaş öğünlerinize geri katmaya başlayabilirsiniz.
İki hafta boyunca şekerleme, kek, bikküvi, dondurma ve şeker yemeyeceksiniz.
eğer makarna, ekmek ve patates yemeden duramayan biriyseniz hiç merak etmeyin çünkü iki haftanın sizin için ne kadar kolay geçtiğini anlayamayacaksınız bile.

South Beach Diyetini zaten biliyorsanız diyetin 3 aşamalı olduğunu da biliyorsunuzdur. 2 hafta süren 1. aşama, yemekten kaçınacağınız ve keyif alacağınız yiyeceklerin neler olduğunu öğrenirken kilo vermeye başlamanıza yardım edecektir. Yemek yeme isteğinizle insülin sınır devrelerine bir son vererek kilo vereceksiniz ve kan yapınızı düzelteceksiniz. Bol bol yağsız proteinler, sebzeler, fındıklar, az-yağlı peynirler, yumurtalar ve az-yağlı süt mamulleri yerken makarna, pirinç ve ekmek içeren bütün nişastaları yemiyeceksiniz. Ayrıca, meyve ve meyve sularının içerdiği şekerleri almayı bırakacaksınız. Bir gün içerisinde 3 öğün yemek yiyecek, 2 atıştırma ve hatta bir tatlı atıştırması bile yapabileceksiniz.

SOUTH BEACH DİET
1
Kahvaltı; 150 ml. sebze suyu kokteyli. Taze baharatlar ve mantarla yapılmış omlet. 2 dilim dana jambon. Kafeinsiz kahve veya çay, yağsız süt ve tatlandırıcı.

* Kuşluk;Bir parça az yağlı peynir.

* Öğlen; Elma sirkesi ve sızma zeytinyağlı marul salatası üzerinde, dilim dilim kesildikten sonra ızgarada pişirilmiş tavuk göğsü.

İkindi; Salatalığı, üzerine az yağlı inek peyniri sürerek yiyin.

* Akşam; Dereotlu Izgara Somon (4 kişilik) Buharda pişirilmiş kuşkonmazın yanı sıra salatalık, yeşilbiber, domates, zeytinyağı ve sirkeyle yapılmış salatayla servis yapabilirsiniz.

2
Kahvaltı; 175 ml domates suyu. 1 haşlanmış yumurta. 2 dilim ızgara dana jambon. Kafeinsiz kahve veya çay, yağsız süt ve tatlandırıcı.

* Kuşluk; 1-2 hindi dürümü (2 kişilik).Dört dilim hindi göğsünün her birini bir marul yaprağının üzerine yerleştirin. Üzerine biraz yağı azaltılmış mayonez sürüp, yeşil soğan ve kırmızıbiber ekledikten sonra dürüm şeklinde sararak yiyin.

* Öğlen; Ton balıklı South Beach Salatası (1 kişilik). 185 gr. kurutulmuş ve ince ince kesilmiş salamura ton balığı.

* İkindi; Salatalığı, üzerine az yağlı inek peyniri sürerek yiyin.

* Akşam; Izgara tavuk göğsü. Patlıcan ve yeşilbiber. Zeytinyağı. Yeşillik, salatalık, yeşilbiber ve çeri domatesle yapılmış zeytinyağlı ve sirkeli salata.

3
Kahvaltı; 150 ml sebze suyu kokteyli. Kuşkonmaz ve mantarlı omlet. Kafeinsiz kahve veya çay, yağsız süt ve tatlandırıcı.

* Kuşluk; 1 parça az yağlı peynir.

* Öğlen; Dereotlu karides salatası (4 kişilik) 225 ml beyaz şarap, 1 yemek kaşığı hardal çekirdeği.

* İkindi; 1–2 dana jambon dürümü (2. gün verilen hindi dürümü gibi hazırlanacak).

* Akşam; Buharda pişirilmiş brokoli, karnabahar ve ızgara domatesle birlikte ızgara biftek.
4

Kahvaltı
* 1 bardak domates suyu; * 1 yumurta
* 2 dilim salam; * Kafeinsiz kahve veya çay (tatlandırıcı ya da yağsız süt ilave edebilirsiniz)

Ara öğün
* 1 dilim yağsız peynir

Öğle yemeği
* Ton balıklı salata (zeytinyağı limon sos ile)

Akşam yemeği
* Tavuk göğsü ızgara; * Patlıcan-biber ızgara
* Mevsim salatası

5

Kahvaltı
* 1 bardak sebze suyu
* Kuşkonmaz ve mantarla hazırlanmış omlet
* Kafeinsiz kahve veya çay

Ara öğün
* 1 dilim yağsız peynir

Öğle yemeği
* Dereotlu karides salatası (zeytinyağı limon sos ile)
* Tatlandırıcılı jöle

Ara öğün
* 2 hindi rulosu

Akşam yemeği
* Sığır fileto ızgara
* Buharda pişirilmiş brokoli
* Domates ızgara (üzerine karabiber ekleyebilirsiniz)

6

Sabah Kahvaltısı
160 gram sebze kokteyl
Yağsız süt ve tatlandırıcı ile kafesinsiz kahve ve çay

Sabah Atıştırma
1 parça kaymaklı peynir

Öğle
Marul üzerinde kızartılmış tavukgöğüsü
2 çay kaşığı salata sosu veya az şekerle hazırlanmış sos
Şekersiz jöleli pasta

İkindi Atıştırma
İnek sütünden yapılmış 1 dilim peynir ile kereviz

Akşam Yemeği
Izgara kuşdili ile Somon balığı
Buharda pişmiş kuşkonmaz
Karışık salata (yeşillik, salatalık, yeşil biber ve domates)
Tat vermesi için zeytinyağı ve sirke veya 2 çay kaşığı şekersiz sos

7

Sabah Kahvaltısı

160 gram domates suyu
1/4 veya 1/2 kase yumurta akı
2 dilim Kanada pastırması
Yağsız süt ve tatlandırıcı ile kafesinsiz kahve ve çay

Sabah Atıştırması
1-2 Hindi rulosu
2 çay kaşığı kişniş bitkili mayonez (opsiyonlu)

Öğle
Ton balığı ile doğranmış salata
Şekersiz jöleli pasta

İkindi Atıştırması
İnek sütünden yapılmış 1 dilim peynir ile kereviz

Akşam Yemeği
Fırında tavukgöğsü
Kızartılmış patlıcan ve biber
Karışık salata ( yeşillik, salatalık, yeşilbiber ve domates)
Tat vermesi için zeytinyağı ve sirke veya 2 çay kaşığı şekersiz sos

Bunları yemeyin!

Et
* Ciğer
* Kaburga
* Yağlı etler
* Kanat ve but (hindi/tavuk)
* Ördek

Peynir
* Krem peynir

Sebzeler
* Pancar
* Havuç
* Mısır
* Patates
* Yer elması

Meyve
* Elma, şeftali, armut, greyfurt da dahil her çeşit meyve ilk iki hafta boyunca yasak.

Karbonhidratlar
* Ekmek, pilav, makarna, yulaf ve kek gibi tüm nişasta ve karbonhidratlı ürünlerden uzak durun.

Süt ürünleri
* Yoğurt, süt ve dondurma da dahil tüm süt ürünleri yasak.

İlk 2 hafta sonunda menülerinize elma, greyfurt, şeftali, armut gibi meyveleri günde bir adet ve sabah kahvaltılarına 1 dilim tahıllı ekmek ekleyebilirsiniz.

Ben başladım bu diyete.İlk 2 günde 2 kg gitti, inanamadım.Tatlıya fast food a düşkün bir insanımdır normalde, hiiiç canım istemiyor.Kan şekerini dengelediğine gerçekten inanıyorum.
Kalkınca koca bir bardak limonlu su içiyorum.
Kahvaltı olarak; yumurta, hindi füme, domates-salatalık ve kahve
Ara: bir parça dil peyniri
Öğlen:tonlu veya tavuklu salata ile diyet kola
Ara:bir parça dil peyniri ile kahve
Akşam: haşlanmış sebzeyle beraber et, tavuk veya balık yiyorum.
Bugün 4.gün, şehir dışında olduğumdan tartılamıyorum.Pzts tartılınca buraya yazarım sonucu.Herkese tavsiye ederim, çok güzel bir diyet.

6 gün bitti bugün 7. Gün, eve döndüm tartıldum, sadece 100 gr daha gitmiş,6 günde 2100 gr etti.Tuvaletle ilişiğim kesildi, bu yüzden bu son 4 günde kaybın az olduğunu düşünüyorum, bir de evde olmayınca dışarda yedim, diyetime uygun şeyler yemiş olsam da dışarıda yapılan yemeklerin yağ ve tuz oranları evde yaptıklarım gibi düşük değildir sanıyorum.bugün evde hazırladığım gıdaları yiyerek ve form çayla fln şu tuvalet sorununu çözerek yarına daha iyi bir netice alabilmeyi planlıyorum, moralimi bozmamalıyım.
Son 4 günde yediklerime gelirsek:
Sabahları:Mantarlı omlet-domates-salatalık-çay
Öğlenleri: tavuklu sezar salata-diyet kola
Akşamları:tavuk fileto veya dana rosto-salata ve diyet kola
Aralarda dil peyniri, sütlü kahve.
Neleri daha iyi yapabilirim? Dil peynirini daha düşük yağlı peynirle değiştirebilirim, Ama eve de birsürü dil peyniri aldım diyette kullanmak için...
Kahvelerimi starbucksta içince yağsız sütten yaptırdım ama otelde veya evde yağlı süt kullandım.Sütü düşük yağlıyla değiştirebilirim evdeki sütler bitince.
Eve döndüm artık ve etlerimi yağsız kızartıyorum zaten, dışarda neyle yaptıkları belli değil.
Salatalarımı evde az zeytinyağı ve limonla hazırlıyorum, dışarıda yediklerimde daha fazla zyağı veya karışık yaplar, limon yerine limon sosu kullanılmış olabilir.
Suyumu aksatmadım ama evde limon sıkıyordum uyandığımda içtiğim suya, orada yapamadım, o zmn şimdi ilk iş koca bir bardak limonlu su hazırlıyorum kendime :) yarın 1 haftalık sonucu yazarım, sevgiler.

Sütsüz kahveye alışsam ne güzel olur aslında ama pek mümkün görünmüyor bana.O içtiğim sütlü kahve beni motive ediyor.Biraz araştırma yapacağım, acaba soya sütü, badem sütü fln kullansam daha mı iyi diye.Olmadı evdeki süt bitince light süt alacağım.

South Beach Diet app ini indirdim bugün.süt-yoğurt ilk aşamada yasak değil, 2 cup la sınırlamış ve düşük yağlı olsun demiş. Yenilebilenler arasında bakliyat ve fındık fln da var.App ücretsiz, oradan bakabilirsiniz.Sanırım sonunda kitabı da alacağım.

İlk hafta bitti, bugün 8.gün. Tuvalet sorunumu çözemedim, tartı dünkinden 200gr fazla gösteriyor.Wc sorunumu çözmek amacıyla 2 gündür sodyumsülfat kullandım ama çözmedi, sodyumsülfat yüksek tuz oranından dolayı ödem yapabilirmiş, prospektüste öyle yazıyor.Bu tuvalet sorunuyla ilgili tavsiyelerinizi bekliyorum.Onun dışında diyet gayet iyi gidiyor, hiç zorlanmıyorum, mahrumiyet hissetmiyorum.Midem alıştı bu beslenme düzenine, bir de bağırsaklarım alışsa süper olacak.

Bugün 10.gün.Dün akşam katıldığım bir doğumgünü yemeğinde 1 kadeh şarap ve koca 1 dilim pasta yedim ve ilk kez yoldan çıkmış oldum.Şu ana kadar 2,5 kilo vermiş oldum.

Sizi takipteyim sevgili kity :) bu diyeti beğendim ben de uygulamayı dusunuyorum önümüzdeki hafta başlamayı planliyorum. Tuvalet sorunu için akşamdan 3 4 kuru kayisiyi suda bekletin sabah suyunu icebilir ve posasini yiyebilirsiniz. Veya kurukayisiyi sıcak suda 5,10 dk bekleyip hafif iliyinca suyunu içip posasini yiyebilirsiniz. 15 gün sonunda kilo kaybınızı bildirin lütfen olur mu :) ben sizi referans alıp başlamayı düşünüyorum :) Gorusmek üzere sizi takipteyim :)

Sizi takipteyim sevgili kity :) bu diyeti beğendim ben de uygulamayı dusunuyorum önümüzdeki hafta başlamayı planliyorum. Tuvalet sorunu için akşamdan 3 4 kuru kayisiyi suda bekletin sabah suyunu icebilir ve posasini yiyebilirsiniz. Veya kurukayisiyi sıcak suda 5,10 dk bekleyip hafif iliyinca suyunu içip posasini yiyebilirsiniz. 15 gün sonunda kilo kaybınızı bildirin lütfen olur mu :) ben sizi referans alıp başlamayı düşünüyorum :) Gorusmek üzere sizi takipteyim :)
Kendi kendime yazıp duruyordum, hoşgeldin Sahlepciğim :)
Kayısıyı uygulayamıyorum şu ara, meyve yasak ya.Hergün 1 sade activia yiyorum, biraz daha iyi gidiyor.2. Aşamada meyve hakkımı kuru kayısıdan yana kullanabilirim.
Kilo kaybımı her fırsatta bildiriyorum, 15 gün sonunda da bildiririm mutlaka.
Sütü yağlı tüketiyordum evde var diye, üstüne activia da eklendi, yağsızı yok onun ztn.
Evelki gün doğum günü pastası ve 1 kadeh şarap içtiğimi yazmıştım zaten.
Dün de yeşil mermicek pişirip yedim, bakliyata izin bu evrede 1/2-1/3 cup kadar var, yani salataya fln ilave edecek kadar.Bense resmen öğün yaptım mercimeği.
Diyet sayfasına yazılmaz ama birkaç kare de bitter çikolata yedim dün.
Şehir dışında olduğumdan dışarıda yediğim günler de oldu malum.
Bunlara rağmen 10 günde 3 kilo gitti.aBence harika bir diyet, öneririm.En önemlisi yapması kolay.İsveç diyeti vs yaparak 10 günde bundan fazlasını da verirsin ama 10 gün boyunca kendine acırsın :) Ayrıca diyet bitince sürdürülebilir güzel alışkanlıklar katmaz sana.
South beach te sadece ilk 15 gün sıkı, ki onda bile birsürü seçeneğin var.2.aşamadan itibaren ihtiyacımız olan tüm besin gruplarını kullanacağız.Öğünlerim de düzene girdi bu diyet sayesinde.3.Aşama bildiğin sağlıklı beslenme, güzel ve kalıcı alışkanlıklar edinmeyi umuyorum bu diyetle.Onlar yanıma kar kalacak ve bir daha kilo almamamı sağlayacak inşallah :)
Sonuç olarak, yüzde yüz doğru uygulayamadım, 10 günde 3 gittiyse 15 günde olsun olsun 4 kilo olur.Hiç spor da yapmadım.Tam uygulayan ve spor yapan daha iyi sonuç alacaktır mutlaka, yani '2 haftada 6 kilo' iddiasının hakkını veren bir diyet.Kilosu 100 üzerinde olan kişilerde ve erkeklerde bu rakam 8-10u bile bulabilir malum erkekler şanslı ve bizden kolay zayıflıyorlar.
Çok diyet yaptım, ilk kez bu kadar mutlu diyet yapıyorum, sana ve herkese tavsiye ediyorum.

12.gündeyim,11 günlük kayıp 3 kilo hala.Kimse diyet yapmıyor mu? Yoksa okuyup okuyup kaçıyor musunuz? Biraz destek iyi olurdu hani :)

okudum bana zor geldi bu dıyet..hiç dıyet yapmadım dusunmuyorumda yapamam cunku.=)bende 7 ayda 7 kılo verdım kızım 7 aylık.emzırıyorum hala. gunde 4 lıtre su içtim .tabi ilk başlarda baya baya yıyordum sut yapsın dıye ama anladımkı yanlış yapıyorum.cok yemesyedım belkı 55 kıloydum şuan. ama olsun yerkende zayıfladım su sayeseınde galiba. çay kahve bırsure hayatımdan çıktı şu son ıkı aydr ıçıyrum çayı ıhlamur ıcıyordum .kahvee halandaha içmem.turk kahvesı gunde bır tane etkılı ama malum. çikolatayı çok yıyordum tarcın ımdadıma yetstı hergun tarcın içerim.sut içerim ve bır bardakta rezene her gun.bırde dere otu yedım hergun çiğ çiğ megersem oda iştah kesıyormuş=)66 kılodan 59 kılya ındım. her regl donemımde bır kılo gıdıyor yanı=) şimdi ıp atlıyorum gunde 500 tek seferde bırazdaha hırs yapsam 1000 yaparım ama malum bebğim..hergun aynı saatte plates yapıyorum bır haftada popo ve karın sıkılaştı ıple bırleşince=)artık akşamlarıdındana 6 dan sonra yemek yemıyorum leblebı atıyorum agzıma arkasından 1 ltre su.sabah 7 de kalkıyorum kahvaltı sınırsız. ekmekde var.öğlen ve akşam yemeğinde ekmek yok yıne ıstedığımı yıyorum. yanı sebze et çorba ne kadar kılo aldrcak vucudun ıhtıyacı var.sımdılerde meyve tuketıyorum ama doğal şeker=P bı kaç gun once borek yedım .bırazdaha dıkkat edersem verırım herhalde .emzırdığım için doymuyorum =DD

Egry3, başarılar diliyorum sana.
Bana gelince 14.gündeyim, kilo kaybım hala 3, tuvalet sorunum devam ediyor ve günlerdir gr oynamadı ibrede.
Normalde yarın 2.aşamaya geçmem gerekiyor, öyle planlıyordum.Yani günde 1 dl tam tahıllı ekmek ve 1 meyve ilave edecektim, ama şimdi korkuyorum, kilo veremezsem o şekilde diye.Diyetle ilgili çok kaynak da bulamıyorum, keşke kitabı alsaydım.Spor yapmadım hiç bu 2 hafta içerisinde, enerjim günlük hayatıma ve tempolu işyaşamıma ancak yetti, spor yaparsam işteki performansımın düşmesinden korktum.Güya 2.aşamada yapacaktım spor, ama 2ye geçmeye de korkuyorum şu an...2.aşama için biraz araştırma yapıp ne yapacağıma karar vermem gerekiyor.İşin garip yanı ekmek ve meyveyi arıyor, özlüyor da değilim.2.aşamada az da olsa bitter çikolata yiyebileceğime seviniyordum sadece.Araştırmamı yapıp, 2ye mi geçeyim,1e devam mı edeyim karar vereceğim bugün.

2 haftada toplam kayıp 3400 gr.Ekmeği hiç aramadığım için ekmek eklememeye karar verdim.Günde 1 meyve veya 2 kare bitter çikolatanın ise keyfini çıkarmaya karar verdim.Aşama 1,5 oldu yani son kararım :)

18. Gün ve kayıp 4 kg oldu :) Nihayet kitabı da aldım okudum.Çok yararlı makaleler de okudum, ama onları burada değil ayrı başlıkta paylaşacağım, çünkü south beach ile alakalı değiller.South beach aşama 2 baya esnek miş kitaptan anladığım kadarıyla, ben yeterli kaynak bulamadığımdan 1e çok minik eklemeler yapmıştım, günde 4 erik gibi.Bir kez de canım çok çikolata çekti ve protein bar yedim.
Yine ve tekrar söylüyorum, muhteşem bir diyet, açlık hissi yok, bırakın '5 günde 5 kilo' gibi diyetlerle zaman kaybetmeyi ve deneyin.O '5 günde 5 kilo' diyetlerini zaten çoğunuz tamamlayamıyorsunuz, tamamlasanız da 5 kilo vermiyorsunuz, verseniz de sonraki 5 günde hooop geri alıyorsunuz.Kendimi altın bulmuş gibi hissediyorum, ve bu kadar kilo vermek isteyen bayanın olduğu bir sitede bu başlığa neden kimse yüz vermiyor anlayamıyorum.Sevgiyle kalın :)

günlerin ucunu kaçırdım, üstteki mesajıma göre 24.günde olmalıyım, toplam kayıp 5 kg etti.Bu süreçte hiç zorlanmadım, yola devam :)

Aşama 2deki kadar yükseltmeye korktum karbonhidratı.Bu arada ketojenik diyetle ilgili birşeyler okudum ve aklıma yattı denemeye başladım.Ketojenik diyetin south beach den farkı daha fazla yağ tüketebiliyor olmanız.peynir vs asla light önerilmiyor.Carb konusunda da south beach aşama 2 den daha kısıtlayıcı.
Üstteki mesajlara göre 37. Günde olmalıyım, kayıp 7 kg.
3-5 kg fazlası olanlar south beach 1.aşamayı yapsın 2 hafta.
Daha fazla kilo vermek istiyorsanız, ketojenik diyet öneririm.Biraz karışık görünse de başta, gerçekten etkili ve düşük carb-düşük yağ alımını uzun süre sürdürmek daha zorlayıcı olacağından, düşük carb-yüksek yağ lı ketojen diyetler daha tatmin edici ve sürdürülebilir diye düşünüyorum.Bundan sonra sadece ketojenik diyet başlığından paylaşım yapmaya devam edeceğim.Kilo vermek isteyen herkese başarılar.

Back