• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 haftada 1 regl oluyorum

soncare

Guru
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2008
301
87
298
selam kızlar. benim ilk şikayetim yaklaşık 3 ay önce oldu. ben adetimi çok yoğun geçirirm yıllardır fakat 3 ay önce adet zamanım geldiğimde kahverengi akıntı halinde ve sadece 3 gün oldu (normalde 6 7 gün sürerdi) doktora gittim kan testi vs yaptırdı bişey bulamadı ilaç verdi ilaçları kullandım ilaç bitince hastalancaksın demişti. bittikten sonra 1 hafta geçti öyle hastalandım ve o zamandan beride 2 haftada bi regl oluyorum. tekrar gittim kan testi yaptırdı yine süt bezlerin yüksek snrm dedi. baktı gayet normal yumurtalıkların temiz vs dedi hiçbişeyin yok diyo. ama ben 2 hafta bi regl oluyorum artık ve 4 5 gün sürüo bazen 2 3 gün. böyle bi sıkıntı yaşadınızmı yada bi bilginiz var mı :5: . başka bi doktora gitmeyi düşünüyorum

Ben 47-48 yaşlarında iken, 2 haftada bir 2-3 gün süren ve miktarı bir hayli az olan kanamalarım olmuştu (ben adet gördümü, ama menapoza falan girdiğimi düşünmüştüm, normalde de adetlerim fazla kanamalı geçmezdi): netice de ultrason falan neticesi bir kaç miyom olduğu ve endometrium da kalınlaşma diye bir teşhis konmuştu.
Size kan tahlili dışında ultrason (başka bir adı da olabilir, şu an hatırlayamıyorum) yapıldı mı?

Ben 47-48 yaşlarında iken, 2 haftada bir 2-3 gün süren ve miktarı bir hayli az olan kanamalarım olmuştu (ben adet gördümü, ama menapoza falan girdiğimi düşünmüştüm, normalde de adetlerim fazla kanamalı geçmezdi): netice de ultrason falan neticesi bir kaç miyom olduğu ve endometrium da kalınlaşma diye bir teşhis konmuştu.
Size kan tahlili dışında ultrason (başka bir adı da olabilir, şu an hatırlayamıyorum) yapıldı mı?

evet ultrason ve muayne yaptı doktor herşeyin gayet temiz olduğunu söyledi. başta hamile olduğumu düşünüp testte yaptırdı ama negatif çıktı. acaba diyorum ilaçların yan etkisimi geçer mi fln ama durduk yere niye böyle olsun :50:

Peki doktor birşey diyemiyor mu konuda?
İlaçların prospektüsünde yan etki olarak ne yazıyor (tabi biz anlayabilirsek ne demek istediklerini)
Bir de, benim ne zaman tatile çıksam, artık kafamamı takıyordum, hava değişikliği mi bilmem vakti gelmeden adet görürdüm. Sizde öyle bir şeyler var mı?
Vallahi, aklımda kalanlar bunlar. Bu yaşta bu kadar oluyor.

Peki doktor birşey diyemiyor mu konuda?
İlaçların prospektüsünde yan etki olarak ne yazıyor (tabi biz anlayabilirsek ne demek istediklerini)
Bir de, benim ne zaman tatile çıksam, artık kafamamı takıyordum, hava değişikliği mi bilmem vakti gelmeden adet görürdüm. Sizde öyle bir şeyler var mı?
Vallahi, aklımda kalanlar bunlar. Bu yaşta bu kadar oluyor.

doktor sadece hiçbi dorun yok diyip duruyo. yan etkilerinde böyle sorunlar kesinlikle yazmıyo. bi tane ilaç verdi mesela artık onu kullanmadım internette araştırıyorum benim sorunumla ilgli bile değil. anlamadımki. özele gittim bide. ama en iyisi başka doktora gitmek olucak sanırım. normal regl oluyomuş gibi ağrım sancımda oluyo. ve ilaçları kullandıktan sonra normal akıntımda arttı kokulu renkli değil normal akıntının sürekli olanı. doktora söyledim birşey yapamayız ilaç versemde etkilemez vs dedi.

Back