2 erkek cocuk biri özel çocuk...

nalaaan

Guru
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2013
347
139
323
Merhabalar can anneler... Benim 1tane özel oglum var. Görme engelli. Ve konuşamıyor. Uzun yıllar tedavi oldu. Hala kontrolleri devam. Göz kanseri idi. Görmeyi sonradan kaybetti. Konuşmayida başaramadı. Ama bizim meleğimiz oldu. Ömrümüzü ona adadik. Rabbimin emaneti dedik. Başka çocuk istemedik genetik riskinden dolayı. Genetik çıkmadı ama vardi riski. Derken hamile olduğumu ogrendim. Bize büyük sürpriz oldu. Hem sevindik. Hem korktuk. Bir daha o tedavi yollari olacakmi diye şuan sağlıklı kesin bir sorun var diyemiyoruz. Dogunca belli olacak. Ama ben hamileligimi söyleyince hep inşallah kızın olur dediler... Hem sana destek hem oğluna merhametli olur dediler. Ve bugün bir oğlumun daha olacağını öğrendim. Üzülmedim hiç önce sağlık bizim için... Ama hala kızın olsaydi diyen var. Yaa bu merhamet erkekte olmazmi. Abisinin elini tutup götürmezmi... Biz ona baksin diye daha dogmayan oğluma sorumluluk veremeyizki ama kardestir. En büyük destektir düştüğünde yanindadir. Parka gideriz tek oynar oglum. Nereye gitsek yanimizda oturur. Belki kardeşi alir da yanına götürür oynarlar diye düşündüm. Ama kız erkek farkı olurmu bunun bilemiyorum. Belki de sizlerden iyi birsey duymak için yazdim... Tek duam birbirlerini çok sevmeleri ve değer vermeleri.

Öncelikle Allah size bol bol guç ve sabır versin. Yurudugunuz yol cok zorlu bir yol. Ben de bir engelli ablasiyim annem vefat etti. Kardesime bakici bakiyor, ben ve babam destegini sagliyoruz. Oncelikle o “ayyy kiz olsaymis” diyen herkese haddini bildirin lutfen. Sizin bilincli olmaniz beni cok mutlu etti ama malesef toplumda “saglikli kiz cocuk bir omur bakicilik yapar” algisi var. Bana bu yuk 5 yasindan beri yuklendi (kardesim 3 yasindaydi) Peki ne oldu biliyor musunuz? Ozellikle ergenligim boyunca kardesime karsi cok gaddardim, onu gormek istemez, arkadaslarima onu soylemezdim, utanirdim. Karekterim oturdukca kendimi toparladim. Sizden ufak ricam lutfen 1 tane ozel oglum var demeyin. Butun cocuklar ozeldir. 2 oglunuz da cok ozel cok kiymetli. Kucuk oglunuz kendini hic bir zaman degersiz hissetmesin benim gibi olmasin. Tekrardan sabir ve guc diliyorum

Teşekkür ederim. Özel dememin sebebi ayrıcalık olarak değil engelli demek istemiyorum. Her çocuk özeldir elbette. Ben ona bakıcı olarak bakmak yük yüklemek istemem hiçbir zaman. Sadece destek varlığının olmasi. İleri için bile düşünmedim hiç şuan oyun oynarken. Kuzenleri cok sever oglumu oynarlar. Yemek yerken hemen önüne verirler bulamazsa eline verirler. Ama oğlum istiyor evde bizle kalsinlar yani tek amacim kardeş olarak büyümesi. Rabbim eşime bana ömür versinde biz hep bakalim inşallah. Sizde aslında yaklasimdan dolayı yapmışsın ileri ki yaşta anlamışsınız.

Benim komşumun bir kızı, üç oğlu var. Oğulları o kadar iyiler ki her konuda hem birbirlerine hem de anne babalarına destekler. Kızları ise tam tersi. Yani bunun kızı oğlanı yok. Allah oğullarınıza hayırlı sağlıklı ömürler versin.

Aminnn hepimizin evladina inşallah. İnanin bugün okadar moralim bozulduki sizlerden iyi şeyler duymak dertlesmek için yazdim buraya.

Aminnn hepimizin evladina inşallah. İnanin bugün okadar moralim bozulduki sizlerden iyi şeyler duymak dertlesmek için yazdim buraya.
Hiç moralinizi bozmayın, Rabbim neylerse güzel eyler. Insanlar konuşur durur. Kişi de ne eksikse keşke o olsaydı derler. Siz evlatlarınızı sevgiyle, güzel ahlak ile büyütün, onlarda o ahlak üzere yaşayıp giderler inşaallah.

Insanlar hadsiz onlar konuşsun ama siz dinlemeyin. Rabbim yardımcınız olsun. Inşallah hayal edebileceğinizden güzel olsun her şey. Rabbim cennetle mükafatlandırsın.

İnşallah en büyük isteğim Ahlak tabiki. Teşekkür ederim

Sağ salim alın kucağınıza. Benim de 2 oğlum var. Daha küçükler biri 2 buçuk yaşında biri 14 aylık. Kavgaları oluyor olmuyor diyemem ama birbirlerine yemek yediriyorlar, su içiriyorlar, küçük asla abisinin yanından ayrılmaz sürekli yanında olmak ister. Geçen hasta oldular, abisi uyurken gitti kolunun üstüne yattı saçlarını sevdi var ya içim eridi ya. Rabbim size de nasip etsin inşallah

Aminnn inşallah öyle oluruz bizde. Sizinkilerde sağlıklı büyüsünler inşallah

Allah bağışlasın yavrularınızı . Allah size güç kuvvet versin . Endişelenmeyin kız da olsa erkek de olsa çocuğunuzu siz büyüteceksiniz. Siz eğiteceksiniz . Vicdanlı merhametli olmayı sizden öğrenecek.

Merhaba.
Üzülmeyin ya erkek çocuklarında da merhametli, koruyucu olanı oluyor, denk geldim duyuyorum.
Kolalik dilerim, umarim her şey gönlünüzce olur

Tam da böyle

Merhaba 19 yaşında otizmli erkek ve 6 yaşında sağlık bir oğlum var. Engelli çocuktan sonra hamileliğimde ve sonrasın da cinsiyet benim için hiç önemli olmadı. Tek isteğim sağlıklı olmasıydı. Şimdi bakıyorum engelli oğlumun temizliğini felan yaparken saklı gizli yapmıyorum. Eğer küçük olan kız olsaydı sürekli saklı gizli yapmak zorunda kalırdım. Çok şükür oğlum çok merhametli. İlerisi için düşünüyorsanız bile erkek engelliye kız çocuğu çok zorlanır. gönlünüzü ferah tutun. Ayrıca engelli abisi olan çocuk aşırı merhametli olur. Çünkü bir melekle büyüyor.

Yani ileride bakacak bakmali demiyorum onunda bir hayatı olacak daha doğmadan üstüne bu yükü yukleyemem ama guvenecegi bir kardeşi olsun hep istedik kız erkek olarak düşünmedik hiç. Ama korktuk oda sağlıklı olmazsa diye. Şuan bizim için önemli olan sağlık. Ama insanlar maalesef susmuyor. Herkesten kendimi soyutladigimda ise arkamdan diyorlar...

Allah oğllariniza hayırlı uzun sağlıklı ömür versin. Kardeşin kızı erkeği yok merhametli olanı var. Benim saçlarımi abim tarardi, örgü yapardı. Okulda her tenefus yanıma gelir tenefuslerde bizimle oynardı. Evde evcilik oynardı... Merhametli olduktan sonra kardeşe de yük olmuyor .

Hepsiyle görüşmeyi kes. İnsanlar sağlıklı olsun diye dua edeceğine kız olsun şu olsun bu olsun ! Size ne ? Besigimi siz mi salliyorsunuz ,engelli oğlum için hanginiz gelip sen bir saat uyu biz bakalım dediniz diyeceksin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…