• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 Erkek arasında sıkıştım kaldım, aşk mı mantık mı çözemiyorum

3 yıllık sevgiline acıyorum şuan. Terket de adam yoluna gitsin.
Eğitim farkıydı,sosyal statüydü, işiydi gücüydü, aşkta ve sevgide bu konular masada olmaz.
Kendine milyonlarca lisans mezunundan birini bulmuşsun hem de hayatında biri varken.
Onunla yoluna devam et bence.

: )
28 yaşında evlendim, kamufda mühendistim. Tabiri caizse mantık evliliği yaptım, eşim ve ailesinin hali vakti yerinde. Çalıştığım kamu kurumdan istifa ettim, şu an evde dünyanın en güzel şeyini yapıyorum, oda annelik, 2. çocuğumada hamileyim, 4-5 e kadar yolu var.
Eşiniz içinde mantık evliliğiyse ne mutlu ikinize.

Onun ki aşk, benimkide aşk, ama sonra ne kadar mantıklı evlilik yaptığımı anladım : )
Yazdıklarınızı okuyunca tamamen farklı bir resim çıkıyor ortaya. Öyle olmadığına sevindim doğrusu.
Hamileymişsiniz tebrik ederim, Allah hayırlısıyle kucağınıza almayı nasip etsin.

Sevgilinin durumunun burcu ile alakası yok, adamcağız sana kültürel olarak yetemiyor durum bundan ibaret.

Seçim konusuna gelirsek, bence her ikiside iyi seçim olmaz. İlkine zaten aşık değilsin, ikincisinde ise mantık seçimi diyemeyiz çünkü adama karşı fiziksel bir şey hissetmiyorsun. İş evliliğe gelip aynı yatağa girdiğinde hoşlanmadığın biri ile nasıl olacak? Gördüğün gibi buda mantık dışı...

İlkinden ayrıl, ikincisi ile arkadaş ol ve yeni biri ile tanışmayı bekle.

Birinin isi ve kulturel birikimi sorun, digerinin tipi. Siz ikisiyle de gorusmeyin bence. Ilerde iki ozellige birden sahip biriyle karsilasirsaniz pisman olursunuz.

Aynı konuya benzer B'nde açmıştım aşkı seçmiştim oysaki burdaki yorumlar mantık demişti.çok pişmanım mantık en iyisi lisans mezunumuş ne güzel .bnide öğretmn istemişti B'nde kalktım işçiye gittim zor hala sıkıntı .

Bence ilişkiniz sıradanlaşmış ve yeni bir heyecan seni sevgiline karşı bahaneler üreterek uzaklaştırıyor. Yoksa 3 sene içinde de bunları görebilirdin. Şuan yeni birisi monoton bir ilişkide seni heycanlandırıyor olabilir ama o heycan bitince eskisi aklına düşer ve pişman olabilirsin diye düşünüyorum.

Diğer arkadaşla aranızda ileride ne olur bilemem ama şu anki sevgilinden ayrıl. Ayrılmak demek yolda bırakmak demek değildir ki ona da kendini seven ve kendi sevdiği birini bulmak için fırsat tanımaktır.

Merhaba arkadaşlar, kaderim hep böyle zor seçimlere itiyor beni. Hiç istemediğim halde hep iki şey arasından seçim yapmak zorunda kalıyorum ama bu çok zor bir seçim. Tecrübelere paha biçilemez. Tecrübeleriniz benim için o kadar değerli ki. Lütfen, düşüncelerinizi yazmaktan geri durmayın. Şimdiden teker teker hepinize teşşekkür ederim.

3 senedir süren bir ilişkim var. Sevgilim, ortaokul mezunu ve işçi. Birbirimizi sevdiğimiz için bu kadar sürdürdük. Ama ilişkiyi analiz ettiğimde, sevgilimle hiç paylaşımım olmadığını görüyorum. Karşılıklı sağlıklı ve verimli iletişimimiz sıfır. Bu güne dek bir kez bile kavga etmedik. Kavga etmeme nedenimiz mükemmel anlaşmamız değil elbet de. Sevgilimin huyunu bildiğimden sorunları ya öteledim ya da yoksaydım. Ben ikizler burcuyum. Sevgilim akrep burcu. Zihinsel anlamda ve hayata bakış açısından çok zıt kişileriz. Neden devam ettin akılsız diyenleriniz çok haklı. Ne diyebilirim. Sevgiden dolayı...Ama ikizler burcu olanlar iyi bilir ki, birlikte olduğum erkekle önce kafaca anlaşıp dost olmalı, ortak paylaşımlarda bulunmalıyım.

Her neyse. Bu sene artık sevgilimi hiç özlemediğimi fark ettim. Onu gördüğümde sevinmiyorum. Yanında mutlu olmuyorum. Onu hep kendi içimde sorguluyorum. İçten içe eleştiriyorum. Aramasam sormasam özleyip de bi sesini duyayım demiyorum. Çok dertliyken, ağlarken bile aradığımda sesini dyyup da teselli olmuyorum. Yani o erkeğin verdiği teselli eden güveni onda bulmuyorum. 3 sene devam ettik. Vicdanım sızlıyor. Ayrılmama nedenim de yarı yolda bırakmamak. Yani terk edip yarım bırakan olmak istemiyorum. Kim bilir o ayrılalım dese belki de çok rahatlardım.

Konu aslında şu; başka bir erkekle tanıştım. Normalde hiç evlilik lafı etmeyen ben nedense bu adamla evleneceğimi ve hatta mutlu olacağımı sanıyorum. Fiziken hoşuma gitmiyor. Yani baktığımda hoş adam değil. Ama birlikte çok güzel sohbetler ediyoruz. Tam kafama göre, anlayışlı, iletişime açık, bilgili ve eğitimli. O da lisans mezunu. Benimle aynı konulara meraklı.

İster istemez seçmek zorunda kaldım. Sevgilimden ayrılmadan, bu ilişkiye kapı açamam elbet de. Ne yapsam mantık mı, vicdan mı, gelecek mi, yılar mı karar veremiyorum. Çok ama çok mutsuzum. İçim acıyor. Ya bencil olup kendimi düşünmeliyim ya da kadere boyun eğmeliyim. 31 yaşındayım. Çocuk değilim ama sanırım kafam yeteri kadar çalışmıyor. Doğruyu arıyorum ama bulamıyorum.

Bu işin doğrusu nedir sizce?
Burcu murcu bir kenara bırak.Diğer adamı da bir kenara bırak.Sevgilinin anlattığın kadarıyla çokta evlenilecek bir adam olmadığı ortada.Çalışmayı sevmiyor,anlaşamaıyorsunuz,hayat görüşleriniz eğitiminiz farklı.Uzatma.Vicdan yapılacak birşey yok.3 yıldır bir ilişki resmiyet kazanmadıysa,bu saatten sonra da kazanmaz.

Duygusal bir ilişkide TERCİHLE birine yönelme.Şu an ki duygusal geçişlerinde başka insanın eksileri bile artı görünür gözünde.Önce kangren ilişkiyi bitir.Bir diğerini de yarabandı olarak görme.

Sen 3 yıllık ilişki içinde olduğun adamı sevmiyorsun . Senin duyduğun alışkanlık.
Bu ilişkiyi bitirmen gerek hem kendin için hemde diğer taraf için.
Mantığına uygun gelen adam için biraz bekle durum değerlendir.
Yüreğinde sevgi yoksa onu da hayatına alma.
Karşındaki kişi ne kadar iyi olursa olsun sevmeyince ufak kusurları büyüyor gözünde
insanın kavgaya bahane ararsın.
Sevmediğin birine katlanmak zor.

Aynı yaştayız seninle benzer fikirlere sahip olmamız yüksek.

Yalnız 3 yıllık sevgilinizi çok düşünseydiniz başka bir adamla flört etmezdiniz, en kısa zamanda ayrılın.

Bence asık degilsin onunla olmaya alıskınsın ve bu kadar surmesinin nedeni onu yarı yolda bırakmak istememen, ama sürekli baskalarını düşünerek devam edemezsin. Evlilik cok ciddi bi şey ve sen o noktaya gelmek üzeresin, bence evlilik sadece askla ilerleyen bi şey olamaz kafanızın uyusması ve bir ömür beraber olmaktan zevk alıcagın biri olmalı, birnevi arkadasın olmalı, bu yüzden bunları düşünerek daha çok kendini düşünerek hareket etmelisin böyle durumlarda fedakarlık yapsan bile ne sen mutlu olabilirsin ne de o, tüm hayatını onunla geçirebilicek misin? Vicdanını bir kenara bırak ve kendini mutlu etmeye calıs gelecegini de düşün bence.

Hatalısın. 3 yıldır ne paylaştın ki şimdi gözüne batıyor bu durum. Aşkın hormonal etkileri geçmiş demek oluyor bu. En başından mantığını kullanamamışsın ama geç olmadan kullan. Vicdan için kimseyle bir ömür birlikte olunmaz. Bundan sonra da her anlamda kendine denk birini bulursan mhtlu olma şansın artar. 3 yıl onunla oldun diye seni zimmetine geçirmedi ya. Aldatmadan ayrılmalısın.

Merhaba arkadaşlar, kaderim hep böyle zor seçimlere itiyor beni. Hiç istemediğim halde hep iki şey arasından seçim yapmak zorunda kalıyorum ama bu çok zor bir seçim. Tecrübelere paha biçilemez. Tecrübeleriniz benim için o kadar değerli ki. Lütfen, düşüncelerinizi yazmaktan geri durmayın. Şimdiden teker teker hepinize teşşekkür ederim.

3 senedir süren bir ilişkim var. Sevgilim, ortaokul mezunu ve işçi. Birbirimizi sevdiğimiz için bu kadar sürdürdük. Ama ilişkiyi analiz ettiğimde, sevgilimle hiç paylaşımım olmadığını görüyorum. Karşılıklı sağlıklı ve verimli iletişimimiz sıfır. Bu güne dek bir kez bile kavga etmedik. Kavga etmeme nedenimiz mükemmel anlaşmamız değil elbet de. Sevgilimin huyunu bildiğimden sorunları ya öteledim ya da yoksaydım. Ben ikizler burcuyum. Sevgilim akrep burcu. Zihinsel anlamda ve hayata bakış açısından çok zıt kişileriz. Neden devam ettin akılsız diyenleriniz çok haklı. Ne diyebilirim. Sevgiden dolayı...Ama ikizler burcu olanlar iyi bilir ki, birlikte olduğum erkekle önce kafaca anlaşıp dost olmalı, ortak paylaşımlarda bulunmalıyım.

Her neyse. Bu sene artık sevgilimi hiç özlemediğimi fark ettim. Onu gördüğümde sevinmiyorum. Yanında mutlu olmuyorum. Onu hep kendi içimde sorguluyorum. İçten içe eleştiriyorum. Aramasam sormasam özleyip de bi sesini duyayım demiyorum. Çok dertliyken, ağlarken bile aradığımda sesini dyyup da teselli olmuyorum. Yani o erkeğin verdiği teselli eden güveni onda bulmuyorum. 3 sene devam ettik. Vicdanım sızlıyor. Ayrılmama nedenim de yarı yolda bırakmamak. Yani terk edip yarım bırakan olmak istemiyorum. Kim bilir o ayrılalım dese belki de çok rahatlardım.

Konu aslında şu; başka bir erkekle tanıştım. Normalde hiç evlilik lafı etmeyen ben nedense bu adamla evleneceğimi ve hatta mutlu olacağımı sanıyorum. Fiziken hoşuma gitmiyor. Yani baktığımda hoş adam değil. Ama birlikte çok güzel sohbetler ediyoruz. Tam kafama göre, anlayışlı, iletişime açık, bilgili ve eğitimli. O da lisans mezunu. Benimle aynı konulara meraklı.

İster istemez seçmek zorunda kaldım. Sevgilimden ayrılmadan, bu ilişkiye kapı açamam elbet de. Ne yapsam mantık mı, vicdan mı, gelecek mi, yılar mı karar veremiyorum. Çok ama çok mutsuzum. İçim acıyor. Ya bencil olup kendimi düşünmeliyim ya da kadere boyun eğmeliyim. 31 yaşındayım. Çocuk değilim ama sanırım kafam yeteri kadar çalışmıyor. Doğruyu arıyorum ama bulamıyorum.

ikisini de boşver. birinciyi bitir. anlaşamıyorsunuz.

Sen mantigini dinle canim.sonucta ortak konularin olmasi öönemli ayni kültür seviyesi önemli hic vicdanin sizlamasin. Önemli olan senin kendini kimin yaninda mutlu hissettigin

O değil de yaş almış başını gitmiş. Yani demek istedigim evlilik yasin coktan gelmis. Neden bu zamana kadar evliliği dusunmediniz sevgilinizle?

ve ikizler kadını sonunda iki erkek arasında kalır.dalga geçmek için demiyorum.bir ikizler olarak uzun ilişkiniz olması da ilginç. ikizler uslanana kadar çok sevgili değiştirir.demekki bir yönünüz sabit ki ilişkiniz hemen bitmesin istiyorsunuz.bu yeni tanıştığınız bey kova burcu mu? yoksa o da mı akrep.akrep erkeğinin katı kuralları varıdr.burçlar harici size diyeceğim şu. sevgilinizi koca gibi benimsediğiniz için sizin ilişki cicim ayları bitmiş bir tür mantık evliliğine dönüşmüş gibi aşk tamamen bitmiş sürekli kendinizi sorgulamalarınızdan bu anlaşılıyor..diğer tanıştığınız bey sizde eksik kalan hoş sohbeti tamamlıyor fakat insanın arkadaşken ayrı kişi,evliyken ayrı kişi babaykende bambaşka kişidir.zaten mutlu evliliklerde bu değişimlerin kişinin ana karakterinden çok zıt bir yere gitmemesi gerekir,yoksa anlaşmazlıklar başlıyor.mesela şöyle konular açılıyor."eşim bana güller veriridi kuş gibi kucağında uyuturdu ama oğlumuzu bir kere bile öpmedi"adam aynı adam ama adamın sevgililiği ayrı,babalığı ayrı insan gibi.
siz bu tanıştığınız kişinin sohbet sırasında aşk hayatını da irdeleyin.bu aşk maceralarında bayanlara nasıl davranmış neyi hoş görmemiş neyi beğenmiş.gerçi bu da garanti değil ama biraz ipucu verebilir.bir söz vardır. iki kişiarasında kalırsanız.2. yi seçin çünkü birinciyi gerçekten sevseydiniz 2. olmazdı.

Back
X