• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 Erkek arasında sıkıştım kaldım, aşk mı mantık mı çözemiyorum

Bu işin doğrusu ; sev yada sevme hayatında bir adam varken başka bir adamı ölçüp tartmayacaksın.
Bu işin doğrusu ; ilişkini başka bir adamla "hangisini seçsem" diye kıyaslıyorsan hala devam edip o adama terbiyesizlik yapmayacaksın.
Bu işin doğrusu ; vicdan sahibi olup konmak istemediğin durumlara başkasını sokmayacaksın.
:KK9::KK9::KK9:

Yeni tanıştığım kişiyi konudan ayırarak düşünsek; çalışmayı sevmeyen, kadın parası yemekten hoşlanan, hala annesinden harçlık alan, sorumsuz ve içine kapanık bir erkekle evlilik olur mu. Bunu içime sindiremiyorum. Benim için ne yaptı diye düşündüğümde geleceğe dair en ufak yatırım yapmadı. Bir dikili ağacı yok. Benden umuyor gibi bazı şeyleri. Soğuyorum böyle olunca. Öteki adamla sevgili değilim. O sadece kıyas. Ortada sevgililik durumu yok. Kadınız biz. İnsan hayat güvencesi istemez mi?

Sorun bunlar değil ki. Sorun sizin yaptığınız. Şimdi bu yaşananları erkek arkadaşınız yapsaydı sizde birinden duyup buraya konuyu açsaydınız Allah belasını versin diye hepimiz sayıyorduk erkek arkadaşınıza..
Siz yapınca kadın güvence istiyor oluyor ama..
Böyle düşündüğünüz için haksız bulmuyorum sizi. Böyle düşündüğünüz halde bu ilişkiye devam ederek karşınızdakine yaptığınız saygısızlık için haksız buluyorum..

3 yıllık ilişkinizi kendi içinde çoktan bitirmişsiniz, iş sadece "ayrılmanın lafını etmeye" kalmış, halen vicdan diyorsunuz, yarım bırakmak istemiyorum falan diyorsunuz.
Yeni biriyle tanışmışsınız, hali hazırda bir ilişkiniz sürerken yeni tanıştığınız adamla evlilik düşüncesi, hatta evlenip de mutlu olma düşüncesi kafanıza çoktan uğramış.
Birini diğeriyle aldatmış oluyorsunuz aslında, siz kendinize konduramasanız da... Bunun için yeni adamla ilişkiye başlamanız gerekmiyor bile. Ama asıl mevzu; ortada iki adam var ama sizde bu ikisine karşı da aşk yok, heyecan yok, sevgi yok, yok yani duygu yok. Bence sizin biraz kafa dinlemeye ihtiyacınız var, zamana ihtiyacınız var zira pek sağlıklı düşünüp doğru kararlar alabileceğiniz bir dönem değil içinde bulunduğunuz zaman dilimi.
Bu iki adama da ihtiyacınız yok. Kendinizi birşeyler için şartlamanız doğru olmaz.

Merhaba arkadaşlar, kaderim hep böyle zor seçimlere itiyor beni. Hiç istemediğim halde hep iki şey arasından seçim yapmak zorunda kalıyorum ama bu çok zor bir seçim. Tecrübelere paha biçilemez. Tecrübeleriniz benim için o kadar değerli ki. Lütfen, düşüncelerinizi yazmaktan geri durmayın. Şimdiden teker teker hepinize teşşekkür ederim.

3 senedir süren bir ilişkim var. Sevgilim, ortaokul mezunu ve işçi. Birbirimizi sevdiğimiz için bu kadar sürdürdük. Ama ilişkiyi analiz ettiğimde, sevgilimle hiç paylaşımım olmadığını görüyorum. Karşılıklı sağlıklı ve verimli iletişimimiz sıfır. Bu güne dek bir kez bile kavga etmedik. Kavga etmeme nedenimiz mükemmel anlaşmamız değil elbet de. Sevgilimin huyunu bildiğimden sorunları ya öteledim ya da yoksaydım. Ben ikizler burcuyum. Sevgilim akrep burcu. Zihinsel anlamda ve hayata bakış açısından çok zıt kişileriz. Neden devam ettin akılsız diyenleriniz çok haklı. Ne diyebilirim. Sevgiden dolayı...Ama ikizler burcu olanlar iyi bilir ki, birlikte olduğum erkekle önce kafaca anlaşıp dost olmalı, ortak paylaşımlarda bulunmalıyım.

Her neyse. Bu sene artık sevgilimi hiç özlemediğimi fark ettim. Onu gördüğümde sevinmiyorum. Yanında mutlu olmuyorum. Onu hep kendi içimde sorguluyorum. İçten içe eleştiriyorum. Aramasam sormasam özleyip de bi sesini duyayım demiyorum. Çok dertliyken, ağlarken bile aradığımda sesini dyyup da teselli olmuyorum. Yani o erkeğin verdiği teselli eden güveni onda bulmuyorum. 3 sene devam ettik. Vicdanım sızlıyor. Ayrılmama nedenim de yarı yolda bırakmamak. Yani terk edip yarım bırakan olmak istemiyorum. Kim bilir o ayrılalım dese belki de çok rahatlardım.

Konu aslında şu; başka bir erkekle tanıştım. Normalde hiç evlilik lafı etmeyen ben nedense bu adamla evleneceğimi ve hatta mutlu olacağımı sanıyorum. Fiziken hoşuma gitmiyor. Yani baktığımda hoş adam değil. Ama birlikte çok güzel sohbetler ediyoruz. Tam kafama göre, anlayışlı, iletişime açık, bilgili ve eğitimli. O da lisans mezunu. Benimle aynı konulara meraklı.

İster istemez seçmek zorunda kaldım. Sevgilimden ayrılmadan, bu ilişkiye kapı açamam elbet de. Ne yapsam mantık mı, vicdan mı, gelecek mi, yılar mı karar veremiyorum. Çok ama çok mutsuzum. İçim acıyor. Ya bencil olup kendimi düşünmeliyim ya da kadere boyun eğmeliyim. 31 yaşındayım. Çocuk değilim ama sanırım kafam yeteri kadar çalışmıyor. Doğruyu arıyorum ama bulamıyorum.

Bu işin doğrusu nedir sizce?
Sen bu yazin tamamen beni anlatıyor . Bende ikizler burcuyum 4 yıllık sevgilimi bıraktım onun umursamaz tavırları yüzünden ve senin yaşadıklarını ayınini yaşadım ki zaten eger sen sogumasaydin sevgilinden baska bi erkekle o anlamda görüşmezdin . İkizler sevdiği erkeğe sonuna kadar sahip çıkar tamamen . bende senin hissettign duygularla biriyle tanıştım o kadar ahım şahım degil ama kafamız cok uyuo ve tanistikdan 7 ay sonra nisanlandik :KK68:ve Suan cok huzurluyum cok mutluyum. Iki ay sonra dugunum var allahın izniyle.

Sizin zaten sevgilinize karşı herşeyiniz bitmiş.. sevgi aşk heyecan herşey.. kısacası sadece alışkanlık
Ve yalnızlık korkusu kalmış bu nedenle ayrılamamışsınız.. yoksa vicdan felan dinlemez gönül
Diğer konuya gelincede sevgilinizi sevmediğiniz için kendinizi karşınıza cıkan yeni biriyi hayatınıza alma
Almasanız bile bu duruma hazır hale getirmişiniz
Şu an tek yapmanız biran önce o kişiden ayrılmak..
Suçlu değilsiniz sevginiz aşkınız bitebilir.. bitmeyecek birşey yok
Oda yoluna bir şekilde devam eder Böyle devam etmektense sizde aynı şekilde..
Diğer kişiye gelincede hemen arkasından yeni bir ilişkiye başlamak ne derece doğru bilmiyorum ama
Bunuda en iyi siz verebilirsiniz.. Hakkınızda hayırlısı olsun
Tekrar söylyim ki lütfen sevmediğinizi birini vicdan için cekmeyin aynısı bende yaşadım
Gerçekten işkence gibi.

Ooooo ooo siz bunları diyerek zaten 3 yıllık ilişkiyi bitirmişsiniz şimdiden böyle düşünüyorsanız evlenmeyin hiç boşuna. Durumunuzu da 3 yıllık sevgilinize anlatın boş yere umutlanmasın herkesin bir yolu var sonuçta .

31 yaşındasın ve akrep burcu olan sevgilin seninle evlilik dusunmedimi? benimde akrep sevgilim vardı bikac gün öncesine kadar oda lise mezunu kendini geliştirmemiş belli konularda sadece 5.5 yıl devam ettik ama ite kaka.
Bende cok elestiriyodum işimden ve hep başkalarıyla kıyaslamaya başlamıştım son 2 senedir.Ayrıldım umarım bir daha ona dönmem.Hem kişilik olarak beni cok zorluyo hemde hayata bakış acısı dar.Sende mutlulugun icin elinden geleni yap

inşallah bu adamda aynısını yapar da empatiyi öğrenirsiniz. lisans mezunuyuz hıaaaa

Merhaba arkadaşlar, kaderim hep böyle zor seçimlere itiyor beni. Hiç istemediğim halde hep iki şey arasından seçim yapmak zorunda kalıyorum ama bu çok zor bir seçim. Tecrübelere paha biçilemez. Tecrübeleriniz benim için o kadar değerli ki. Lütfen, düşüncelerinizi yazmaktan geri durmayın. Şimdiden teker teker hepinize teşşekkür ederim.

3 senedir süren bir ilişkim var. Sevgilim, ortaokul mezunu ve işçi. Birbirimizi sevdiğimiz için bu kadar sürdürdük. Ama ilişkiyi analiz ettiğimde, sevgilimle hiç paylaşımım olmadığını görüyorum. Karşılıklı sağlıklı ve verimli iletişimimiz sıfır. Bu güne dek bir kez bile kavga etmedik. Kavga etmeme nedenimiz mükemmel anlaşmamız değil elbet de. Sevgilimin huyunu bildiğimden sorunları ya öteledim ya da yoksaydım. Ben ikizler burcuyum. Sevgilim akrep burcu. Zihinsel anlamda ve hayata bakış açısından çok zıt kişileriz. Neden devam ettin akılsız diyenleriniz çok haklı. Ne diyebilirim. Sevgiden dolayı...Ama ikizler burcu olanlar iyi bilir ki, birlikte olduğum erkekle önce kafaca anlaşıp dost olmalı, ortak paylaşımlarda bulunmalıyım.

Her neyse. Bu sene artık sevgilimi hiç özlemediğimi fark ettim. Onu gördüğümde sevinmiyorum. Yanında mutlu olmuyorum. Onu hep kendi içimde sorguluyorum. İçten içe eleştiriyorum. Aramasam sormasam özleyip de bi sesini duyayım demiyorum. Çok dertliyken, ağlarken bile aradığımda sesini dyyup da teselli olmuyorum. Yani o erkeğin verdiği teselli eden güveni onda bulmuyorum. 3 sene devam ettik. Vicdanım sızlıyor. Ayrılmama nedenim de yarı yolda bırakmamak. Yani terk edip yarım bırakan olmak istemiyorum. Kim bilir o ayrılalım dese belki de çok rahatlardım.

Konu aslında şu; başka bir erkekle tanıştım. Normalde hiç evlilik lafı etmeyen ben nedense bu adamla evleneceğimi ve hatta mutlu olacağımı sanıyorum. Fiziken hoşuma gitmiyor. Yani baktığımda hoş adam değil. Ama birlikte çok güzel sohbetler ediyoruz. Tam kafama göre, anlayışlı, iletişime açık, bilgili ve eğitimli. O da lisans mezunu. Benimle aynı konulara meraklı.

İster istemez seçmek zorunda kaldım. Sevgilimden ayrılmadan, bu ilişkiye kapı açamam elbet de. Ne yapsam mantık mı, vicdan mı, gelecek mi, yılar mı karar veremiyorum. Çok ama çok mutsuzum. İçim acıyor. Ya bencil olup kendimi düşünmeliyim ya da kadere boyun eğmeliyim. 31 yaşındayım. Çocuk değilim ama sanırım kafam yeteri kadar çalışmıyor. Doğruyu arıyorum ama bulamıyorum.

Beni yıllarca deli gibi seven mesleği süper karakteri süper olan ailemin sulalemin onayladığı adamı sırf tipini beğenmiyorum diye yıllarca istemedim. Esimide görür görmez aşık oldum . Çok yakışıklıydı . Basit bir mesleği var sigortası yok karakter sıfır... Noldu evlendim değer görmedim çok yıprandım . Bazen keşke diyorum bana değer vereni alsaydım . Şimdi iyi bi ders oldu ama iş işten çoktan geçti . Bence mantık

Beni yıllarca deli gibi seven mesleği süper karakteri süper olan ailemin sulalemin onayladığı adamı sırf tipini beğenmiyorum diye yıllarca istemedim. Esimide görür görmez aşık oldum . Çok yakışıklıydı . Basit bir mesleği var sigortası yok karakter sıfır... Noldu evlendim değer görmedim çok yıprandım . Bazen keşke diyorum bana değer vereni alsaydım . Şimdi iyi bi ders oldu ama iş işten çoktan geçti . Bence mantık

Hayat tecrübelerin bileşkesi değil mi? Çok teşekkür ederim...

Bu şekilde ikileme düştügünüz adamla asla ama asla evlenmeyin birliktede olmayın 3 yılın vicdanı diye kendi ve onun ömrüne yazık...
İkinci kişiyede çok bel baglamayin derim sanki sevgilinizin verdigi sıradanlık yüzünden ilginc gelmiss gibi

İnsan 25ine kadar aşk peşinde oluyor. 25-30 arası bu işte bir terslık var diyor :) 30 dan sonra mantıklı ilişkiler kurmaya karar veriyor. 35ten sonra da koyveriyor :KK48:

Adam gibi bir mesleği olan bir adam bul. Aşk maşk hikaye. Hayatının sonuna kadar mavi yaka olarak çalışıp, düşük ücret alacak adamla mutlu olmayabilirsin. Çocuklarına iyi eğitim sağlayabilecek mi? Çocukların canı oyuncak isteyince alabilecek mi? Şimdi senin mesleğin iyiyse yinede yanaşma, kadın parası yiyen adam kadar itici bir şey yok. Dış görünüşe gelirsek, bencede çok önemli ama adam belli bir standartın üstündeyse tipe yoğunlaşmaya gerek yok, zaten yaşlanınca o cazibede gidecek.

Adam gibi bir mesleği olan bir adam bul. Aşk maşk hikaye. Hayatının sonuna kadar mavi yaka olarak çalışıp, düşük ücret alacak adamla mutlu olmayabilirsin. Çocuklarına iyi eğitim sağlayabilecek mi? Çocukların canı oyuncak isteyince alabilecek mi? Şimdi senin mesleğin iyiyse yinede yanaşma, kadın parası yiyen adam kadar itici bir şey yok. Dış görünüşe gelirsek, bencede çok önemli ama adam belli bir standartın üstündeyse tipe yoğunlaşmaya gerek yok, zaten yaşlanınca o cazibede gidecek.

Ve 30unu geçmiş bi bayan kankam daha :KK50: ne güzel yazmış bak :)

Ikisini de secme bence sevgiline asik degilsin sadece vicdan yapiyorsun oyle olmaz ona daha cok zarar veriyorsun sevgilinden ayrilmalisin biraz uzulur gecer. Yeni tanistigin adama gelince onun da tipini begenmiyorsun bir sure sonra tipi gozune batacak vay ben ne yaptim diyceksin hem tipine hem havasina hem gorgusune asik olacagin adami bekle

Ve 30unu geçmiş bi bayan kankam daha :KK50: ne güzel yazmış bak :)
: )
28 yaşında evlendim, kamufda mühendistim. Tabiri caizse mantık evliliği yaptım, eşim ve ailesinin hali vakti yerinde. Çalıştığım kamu kurumdan istifa ettim, şu an evde dünyanın en güzel şeyini yapıyorum, oda annelik, 2. çocuğumada hamileyim, 4-5 e kadar yolu var.

Okuyamadım ama başlığa cevap veriyorum; Aşkı seçin. Mantığı seçip sonra sadakatsizliğe kılıf aramamış olursunuz. Sonra burada konu açıp haklı olmak için sebep saymamış olursunuz.

Back
X