2 düşükten sonra 3.ye hazırlık

ferrary99

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2021
166
48
48
31
Değerli anne ve anne adayları. Hepimizin dualarının kabul olduğu günler nasip etsin Rabbim. 2 kalp durması sonucu 9. Hafta kayiplarim var. Son kayiptan sonra yaklasik 10 ay gecti ve artik 3. Kez denemeyi istiyoruz. Tip 1 diyabetliyim. Haşimato ve Pcos mevcut. İstanbul Avrupa yakasında iyi sayilabilecek doktorlarla calistim. Ancak ilk kaybimda iyi sayilabilecek doktora israrla "kan sulandirici baslayalim hocam, ben riskli gebelik yaşıyorum" dememe ragmen "Hayir ne alakasi var, her onune gelen doktor oluyor, kan sulandiricilik bir durumun yok!" şeklinde Prof. Ünvanıyla sert cikisti. 9. Haftaya geldigimizde kalbi durmus, yapacak bir sey yok dedi. Ben sana kan sulandirici vermistim dimi dedi... Orada bir hangame bir kargaşa yasadiktan sonra... Velhasil kelam 2. Kaybimda baska bir doktorda devam ettim, bu doktora da aynisini soyledim. Hele bi 10.haftayi gorelim ondan sonra baslariz acele etme dedi. 9. Hafta yine kalbi durdu... Yine ayni cevabi aldık. "Erken başlasaydık kan sulandiriciya belki de devam edebilirdi" dedi. Bu ağır DOKTOR TRAVMALARINDAN sonra artık daha bilgili bir doktor arayisina basladim. Nasipse fazla kilolarimi verip 3.kez deneyecegim. Ama bu sefer iyi bir doktor olsun istiyorum. Yuksek butcelere sahip olmamakla beraber, 5 bin 10 bin lira muayene ucreti olan doktorlarin egolariyla savasmak istemedigim icin daha hasta dostu bir doktor onerisi rica ediyorum sizlerden.
Anneliği herkesin tatmasını diliyorum.
Kalın sağlıcakla...

Bende sizinle aynı süreci geçirdim 2.den sonra başka doktora gittim iğneye aspirine başladık ve ilk 3 ay Progestan iğnesi ve belli bir aya kadar Progestan hapı kullandım 3.hamileliğim sağlıklı oldu çok şükür. Umarım siz de iyi bir doktor bulursunuz sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.Ben ikinciden sonra bir sürü test de yaptırdım yine birşey çakmadı be ona göre yine bu tedavi ile devam ettimDonra yine sağlıklısı bir gebelik geçirdim sonra doktorum 4.hamileliğimde ilkin de kullandıklarıma ilave bir ilaç verdi o çok ağır bir haptı ve süreliydi düşük önleyiciydi şükür 2.sağlıklı bir gebelik daha geçirdim

Küçükköy başarıda Betül hanım var. Riskli gebelikler bölümüne bakıyor kendisi. Hastane bünyesinde çalışıyor. Muayene 750 TL gibi birşeydi en son

Allah bagislasin, saglik sihhat nasip etsin insallah. Doktorunuz nasil bunlari kullanmaniza karar verdi, pihtilasma testi falan yaptimi? Son verdigi ilac neydi acaba?

Siz 3. Gebelige baslamadan mi progestan ve kan sulandirici kullandiniz?

Çok geçmiş olsun .... Eşinize ve size genetik test yapılsın . Bir de size trombofili paneli testi yapılmalı . Tıbbi genetik bölümünden randevu alırsanız bunları yaptirirsiniz kolaylıkla .Sonuçları bir ay içinde çıkıyordu diye düşünüyorum . ( Tabi yaptirmadiysaniz )
Bunları tamamladıktan sonra düzenli troid ve şeker hatta insülin direncinin olup olmadigina dair tüm raporları goturursunuz doktora ona göre iyi bir plan çizilir diye düşünüyorum . Pcos oldugunda genelde insülin direnci de olabiliyor .Bunun yanında tam kan hemogram ( saglikocaginda yapılıyor ) folik asit ,B12 ve d vitamini de özel kliniklerde yapılıyor bunlara baktırın derim . Bu durumda da aktif folat kullanımı çok önemli .
Maalesef bende yaşadım bunları. Benimkiler çok daha erken dönem olduğu için embriyo anamolisi dendi . Biz farklı bir tedavi planına gittik .Doktor önerisi olarak da özelden yazarım eğer bir sorunuz olursa .

Allah bagislasin, saglik sihhat nasip etsin insallah. Doktorunuz nasil bunlari kullanmaniza karar verdi, pihtilasma testi falan yaptimi? Son verdigi ilac neydi acaba?
Tüm testler yapıldı ama hiçbirşey çıkmadı önlem amaçlı başladık ve lekelenmelerim olunca da Progestan iğnesine devam ettik lekelenme beyaza dönene kadar ama sağlıklıdan sonra sağlıksız gebelik olunca 2ye kaldığım da hepsine ek birde bir hapa başladı ama asını hatırlamıyorum belli süreli bir haptı aşırısı bebek de zihinsel ve bedensel açıdan zararlı olur dedi

Tesekkur ederim verdiginiz bilgiler icin. Ben Tip 1 diyabetliyim, insulin direnci gibi durumlar bizde soz konusu olmuyor. Tiroidlerim icin haşimato teshisinden sonra levotiron kullaniyorum yillardir duzenli olarak, tiroid degerlerim hep iyiydi. Tum vitamin testlerim yapildi, hatta diyabetli oldugum icin 3 ayda bir yaptiriyorum ve tamamliyorum eksik olani. Folik asitiin metilfolat halini kullaniyorum. Doktor onerinizi paylasirsaniz sevinirim

AA çok pardon o zaman ben tip1 diyabetli olduğunuzu kaçırmışım,gormemisim sanırım. Doktor önerimi de yazayım özelden . Tabi gidin görüşün yaklaşımı hoşunuza giderse farklı bir bakış açısı sunarsa devam edersiniz .

GOP Medical Park Serdar Basaranoglu var. Muayne ücreti 1.000 TL diye biliyorum sigortam olduğu icin şuan ki net fiyatını bilemiyorum ama o civarlarda. Kendisine takipliyim, ilaç tedavisi ile gebeyim. Rabbim her isteyene sağlıklı hayırlı evlatlar nasip eylesin, size de çok geçmiş olsun rabbim tekrarini yaşatmasın. Serdar hocayı önerebilirim, ortalama 2 yıldır kadın doğum geçmişim var kendisiyle başladım kendisiyle sonuç elde ettim. Küçükköy bilge hastanesinden Medical parka geçti. Bide bilgede oğuz hoca vardı onuda çok övüyorlardı, oda asya Hastanesi'ne geçti diye biliyorum ama kendisine muayne olmadım hiç bilemiyorum onu. Tekrardan geçmiş olsun

Çok tesekkur ederim. Allah yavrunuzu saglikla kucaginiza almayi nasip etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…