• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 cocuklu çalisan anneler

1 hafta içerisinde ev tekrar kirleniyor. Pazartesi günü geldi abla. Ve bugün aniden bir misafir gelecek. Ev toplu cok temiz ama ben de arkasidnan surekli dagilan bozulan herseyi düzenliyorum

işte nedir o sürekli dağılan bozulan dediğiniz

eve misafir gelecekse de benim dağınıklığımla gelsin

çat kapı gelen olursa hiç sıkıntı değil

oğlum tüm koltuk minderlerini indirip mağara yapar örneğin

kapıdan gelene

gel buyur dağınıklığımın kusuruna bakma derim

oturacak yer kadar açar geri kalanına ilişmem

ama başkası vardır bu durumdan rahatsız olur

öyle durumlarda da misafir gelecekse dağınıklığı koyun yatak odasına çekin kapıyı mesela oldu bitti

iki çocuklu çalışan kadına akşam iş çıkışı gelip bir de dedikodu yapacaklarsa da yavaşça uzaklaşın :)))

Benim tv şansım hiç yok. Isten dönünce bile ders çalışıyorum. Akademik kariyer yapıyorum bir taraftanda
Ben de sürekli kendimi geliştirmek için birşeyler yapıyorum
Bu tarz şeylere vakit ayırmak gereksiz geliyor
Ikıncı üniversiteye basladim
Zaten hali hazırda işim o kadar stresli ve yoğun ki
Onun dışında eşimle akşamlari oturup 1 bardak keyifle çay içmek, 1 film ya da yabancı dizi izlemek beni mutlu ediyor
Onun dışında farklı programlarım var sporum var hiç vakit yok
bence stres yapma
Günde kendine yarim saat belirle olduğu kadarını yap gerisi kalsın.

Hem çalışma hem çocuklar, galiba 3. de yolda, üstüne akademik kariyer. Bir de ev düzenli olsun istiyorsun. Bacım valla ayakta alkışlıyorum seni. Yorma kendini bunlardan en önemsiz ev temizliği sal gitsin olduğu kadar

Eklentiler

• IMG_0709.webp
    IMG_0709.webp
    68,4 KB · Görüntüleme: 21
yardımcı almıyorum. tek evladım var eşim ilgilenirken toparlıyorum silip süpürüyorum. eşim yoksa bebeğimle yapabildiğim kadarını yapıp kalanı uyutunca yapıyorum. haftada 1 temizlik yapıyorum ama çamaşır wc ye çamaşır suyu arada ufaktan bi süpürge tutma işlerini her gün yapıyorum. geç yatıyorum. yemek ve çorba yapıyorum. arada bırakıyorum kendimi ama genelde koşturmayla geçiyor

Siz isteyken çocuklar evde mi? Okuldalarsa dağılan eşyalar neyse onları elden çıkarıp sikintindan büyük ölçüde kurtulabilirsin,eşyaları azaltmak lazim yani. Koltuk örtüsü kullanıyorsan kaldir,temizliğin kolaylaşması için halıları azalt,sus esyasi az ve öz olsun, eşyalar cekilmeden altlari silinebilir olsun mumkunse. Eger yoksa sarjlı süpürge ve mop edin çok kolaylık olur. Rossmanda mendiller var kullan at seklinde hem yer için hem wc için,ben arada onları kullanıyorum memnunum.
Soru calisan annelere gelmiş ama ben de atladim hemen😊 Calisirken duzenim daha guzeldi,simdi iki cocukla evde hicbiseye yetisemiyorum cunku evde oldugumuz icin surekli dagitiyoruz

valla şuan annem kalıyor yanımda bir kaç ay sonra ufaklığı kreşe vericem ve annem evine dönecek bende ne yaparım bilemyorum

Cocuklarin odasi varsa oyuncaklariyla orada oynasinlar, diger alanlar pek dagilmaz. Aksamlari mutfagi temiz birakin, mumkunse yemegi aksam yapin. Haftada bir detayli temizlik, haftaici bir gun d3 sadece supurme toz alma olabilir.
Dolapta hazir yemek olmasi baya zaman kurtariyor. Haftasonu birkac cesit yapip dolaba koyabilirsiniz

Hem çalışma hem çocuklar, galiba 3. de yolda, üstüne akademik kariyer. Bir de ev düzenli olsun istiyorsun. Bacım valla ayakta alkışlıyorum seni. Yorma kendini bunlardan en önemsiz ev temizliği sal gitsin olduğu kadar
3. Yok. Onu nasıl yaptim bulamadım. Kaldırıamadim.

Arkadaşlar merhaba
Hem 2 çocuk, hem çalışma hayati, hemde ev düzenini nasil sağlıyorsunuz?
Yardim aliyor musunuz? Eğer evetse kaç gün?
Temiz olamaya bayiliyorum. Ama hep evi düzenli tutmakta gerçekten zor.

Bu kadınlar bence süper kahraman :D

Yani hem çalışıp, hem çocuklarla ilgilenip hem de evi tertemiz tutabiliyorlarsa demek istedim..

Bence bu durumda çok kasmamak gerekli. Sonuçta siz de çalışıyorsunuz eşiniz de. Eşit durumdasınız. Ev sürekli düzenli olmak zorunda değil eşiniz düzen istiyorsa alın hafta 3 kere yardımcı ev hep düzenli kalsın.

Azıcık para gidecek diye kendinizi hırpalamayın. Sonuçta çalışıyorsunuz.
Haa siz bugün kendinizi hırpalar her şeye yetişmeye çalışırsınız.. Vücut ve sağlığınızın kıymetini bilmez, kendinize bakmaya zamanınız olmaz. Yarın kimi eş kişisi karşınıza geçer ve ''Sen biraz saldın, kendine bakmıyorsun'' vb. derse görürsünüz :D

O zaman erkeklerin hiç aklına sizin onlar için nelerden feragat ettiğiniz, iş, ev çocuklar derken neler çektiğiniz gelmez maalesef...

Kendinizi fazla yıratmayın, kendinizin değerini bilin...

Back
X