2 cocuklu çalisan anneler

Aylakkadin

Bahar, bir insanla gelebilir insana 🕊
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2019
7.259
17.454
198
Arkadaşlar merhaba
Hem 2 çocuk, hem çalışma hayati, hemde ev düzenini nasil sağlıyorsunuz?
Yardim aliyor musunuz? Eğer evetse kaç gün?
Temiz olamaya bayiliyorum. Ama hep evi düzenli tutmakta gerçekten zor.

Ben haftada 1 gün yardımcı alıyorum
Düzenimi anladı sayılır her hafta bir gün geliyor büyük rahatlık
Madem calisiyorum o kadar eziyete gerek yok haftada 1 gün için 100 tl veriyorum 9 da gelip 2 gibi gidiyor.

Bu arada düzen temizlik takıntim yok
Ama herkes gibi düzenli ve temiz evde yasamak psikolojimi son derece düzeltiyor
Kadın geldikten sonra kafamın daha rahat olduğunu farkediyorum
Evim daha düzenli çünkü kadın gelecek doye ekstra düzensağlıyorum dağıtmamakta calisiyorum
Kendime hedef koydum evi toplamadan yatmıyorum
Bu arada isim çok stresli sorumluluğu çok fazla kafa olarak düşünecek o kadar çok şeyim var ki temizlik son sıralarda onu da gelen yardımcı ileçözmüş oldum
Benim en büyük sorunum yemek yapmak malesef yemek yapasım yok hiç hep dışarıdayız onu da düzene sokacağım güzel bir diyet programı ile 😂

Ben artık kabullendim 2 çocuklu hatta tek çocuklu evi düzenli tutmaya çalışmak boş çaba.sen toparliyorsun onlar aynı hızla arkandan dağıtıyor.temizlik yapıyorsun hop arkanı bir dönüyorsun birşeyleri dökmüşler yok cama ellerini sürüp suratlarını yapıştırmışlar. Tabi yine toparliyorum temizliyorum ama kızmıyorum onlara öyle öyle öğrenip,eğleniyorlar.bir işi 2-3 kez yapıyorum yine de tam olmuyor malesef.artik kabullendim biri gelecek laf edecek stresimde yok ev benim çocuk benim.simdilik kv var evde ama iş yapsın yoruldun istemiyorum.sonrasinda da tam düzenli bir plan yapacağım umarım başarılı olabilirim.hergun yarim saat bir saat bir işi halletmeyi planlıyorum.

size en büyük tavsiyem az eşya olabilir

yani dağıtılacak şeyler azalırsa toplanacaklar da azalır

bir de mesela bana göre oyuncaklar dağınıklık değil ama kimi tanıdıklarım var evlerinde iki çocuk var ama hiç oyuncak yok dolabın üst rafındaymış annelerinden istiyorlarmış indiriyormuş oynayınca topluyorlar anneleri tekrar kaldırıyor vs

bu bana uymaz ben çocuğun daha serbest olmasını isterim evde çocuğun odası olmasına rağmen oyuncak sepetleri evin salonunda zira ortak yaşam alanında birlikte zaman geçirirken oynadı yıllarca

iki çocukla en azından temizlik düşünmemek için yardım alın

yarım gün 90 benim yardımcım her hafta geliyor

hatta ütülü giyinme alışkanlığınız varsa ütü de yapsın tüm gün gelsin o tarz işlere harcayacağınız zamanı çocuklarınıza ve kendinize ayırın

Ben haftada 1 gün yardımcı alıyorum
Düzenimi anladı sayılır her hafta bir gün geliyor büyük rahatlık
Madem calisiyorum o kadar eziyete gerek yok haftada 1 gün için 100 tl veriyorum 9 da gelip 2 gibi gidiyor.
Benimde geliyor. Ama sonrasında sende mi sürekli evi düzenlemek için dolaşıyor musun peki?

Ben artık kabullendim 2 çocuklu hatta tek çocuklu evi düzenli tutmaya çalışmak boş çaba.sen toparliyorsun onlar aynı hızla arkandan dağıtıyor.temizlik yapıyorsun hop arkanı bir dönüyorsun birşeyleri dökmüşler yok cama ellerini sürüp suratlarını yapıştırmışlar. Tabi yine toparliyorum temizliyorum ama kızmıyorum onlara öyle öyle öğrenip,eğleniyorlar.bir işi 2-3 kez yapıyorum yine de tam olmuyor malesef.artik kabullendim biri gelecek laf edecek stresimde yok ev benim çocuk benim.simdilik kv var evde ama iş yapsın yoruldun istemiyorum.sonrasinda da tam düzenli bir plan yapacağım umarım başarılı olabilirim.hergun yarim saat bir saat bir işi halletmeyi planlıyorum.
Çocuklarıma sinir koymuyorum. Tek kuralımız dağıttıklarini topluyor. O konuda fazla rahatım hatta

size en büyük tavsiyem az eşya olabilir

yani dağıtılacak şeyler azalırsa toplanacaklar da azalır

bir de mesela bana göre oyuncaklar dağınıklık değil ama kimi tanıdıklarım var evlerinde iki çocuk var ama hiç oyuncak yok dolabın üst rafındaymış annelerinden istiyorlarmış indiriyormuş oynayınca topluyorlar anneleri tekrar kaldırıyor vs

bu bana uymaz ben çocuğun daha serbest olmasını isterim evde çocuğun odası olmasına rağmen oyuncak sepetleri evin salonunda zira ortak yaşam alanında birlikte zaman geçirirken oynadı yıllarca

iki çocukla en azından temizlik düşünmemek için yardım alın

yarım gün 90 benim yardımcım her hafta geliyor

hatta ütülü giyinme alışkanlığınız varsa ütü de yapsın tüm gün gelsin o tarz işlere harcayacağınız zamanı çocuklarınıza ve kendinize ayırın
Çok teşekkür ederim

Haftada bir yarım gün yardımcı.
O kadar rahatlatıyor ki insanın kafasını.
Maddi durum iyiyse daha sık veya tam gün olsa süper olur.

Benimde geliyor. Ama sonrasında sende mi sürekli evi düzenlemek için dolaşıyor musun peki?

işte nedir o düzen

yani aynı yardımcı 4. ya da 5. sezon başladık

hiç arkasından ev toplamıyorum

hiçbir şeyin yerini değiştirmiyor

hatta bulduğu minicik kağıdı da atmıyor oğlumun eşyası kıymetli olduğu ve kedi de olduğu için yerdeki kutuyu kartonu vs de değiştirmiyor

genel olarak topluyor temizliyor ve gidiyor

yardım almıyorum kendim yapıyorum sonra o yardımcı parasını kendime harcıyorum rahatlıyorum :KK53: yoksa eşim dahil 3 çocuğa bakmak, evi çekip çevirmek hakikaten zor:KK14:

benim o benim :)
yardimcim da yok,
eskiden vardi cok cok guzeldi, imkaniniz varsa muhakkak degerlendirin.
Benim eskiden haftada iki yarim gun gelirdi, sadece genel duzeni saglardi, supurur siler, kendi kafasina gore sirayla camlari kapilari silerdi, her geldiginde bir tanesini gibi mesela.

simdi yardimcim yok, buharli mopum var, hijyeninden cok memnunum.
D damdan in dedigi gibi esyayi azalttim cokca, hali yok, kumas perde yok, evdeki her seyin altina supurge/mop giriyor, hic bir seyi cekip yerine koymuyorum temizlik yaparken. camlarim kirliymis falan takmiyorum, yagmur temizliyor dis camlari sagolsun, icleri temizlerim sadece :dondurma:

Sürekli değil akşamdan aksama işte
Genel olarak rahatımdır
Zaten calisiyorum tum gun evde yokum
Çocuklar da yok ananede
Haftasonalri ya da akşamları da dağıtsınlar
1 saatimi almıyor toplamak
Başka da bişey yapmıyorum zaten

Ben de 3 çocuklu olarak burdayım. Yardımcı almıyorum çok düzen takıntım da yok. Ama farkettim ki ne kadar tv nin başında az vakit geçirirsem o kadar iyi oluyor ev açısından.

işte nedir o düzen

yani aynı yardımcı 4. ya da 5. sezon başladık

hiç arkasından ev toplamıyorum

hiçbir şeyin yerini değiştirmiyor

hatta bulduğu minicik kağıdı da atmıyor oğlumun eşyası kıymetli olduğu ve kedi de olduğu için yerdeki kutuyu kartonu vs de değiştirmiyor

genel olarak topluyor temizliyor ve gidiyor
1 hafta içerisinde ev tekrar kirleniyor. Pazartesi günü geldi abla. Ve bugün aniden bir misafir gelecek. Ev toplu cok temiz ama ben de arkasidnan surekli dagilan bozulan herseyi düzenliyorum

Ben de 3 çocuklu olarak burdayım. Yardımcı almıyorum çok düzen takıntım da yok. Ama farkettim ki ne kadar tv nin başında az vakit geçirirsem o kadar iyi oluyor ev açısından.
Benim tv şansım hiç yok. Isten dönünce bile ders çalışıyorum. Akademik kariyer yapıyorum bir taraftanda

Back
X