2 ÇOCUKLA ÜNİVERSİTE SINAVI VE KPSS SINAVI DEĞERMİ

Juvaderm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2016
2.589
2.346
32
Arkadaşlar herkese merhaba.Ben lise mezunuyum eşimle hiç anlaşamadığımız halde çocuklarım için gidecek yerim olmadığı için ve en önemlisi işim olmadığı için ayrılamadım.Aynı evin içerisinde saygısını sevgisini kaybetmiş eski iki arkadaş gibiyiz.Neyse konuma döneyim 2 ay sonra KPSS var ben daha yeni başladım çalışmaya ve gerçekten her akşam oturup 5 saat falan çalışıyorum çok zor çünkü bütün konuları unutmuşum dört işlemi bile yani sıfırdan başladım.Netten konu anlatımı dinliyorum soru bankası aldım ondanda çözüyorum şuanlık iyi gibiyim fakat 2 ay sonraki KPSS yi kazanmam imkansız gözüküyor.Ben aynı zamanda ünv sınavınada hazırlanmak istiyorum yaşım 28 diyorumki bu saatten sonra zormu olur zaten işsizlik var diploması olanlar iş bulamıyor bide bu kervana 4 senemi heba edip benmi katılayım sonuçta iki tane ilgiye muhtaç çocuğum ders çalışıp çalışıp sonrada ortalıkta avare avare dolanmak istemiyorum.Birde bu lise KPSS sinden nerelere memur alınıyor bilgisi olan varmı bende bel fıtığı ve vertigo var masa başına lise mezunlarından alıyorlarmı.Arkadaşlar bu konulardaki düşünceleriniz nedir

Lise mezunu adroları daha çok posta dağıtıcılığı, ölü yıkayıcılığı, okulda müstahdem vb kadrolar. Masa bası memurluk yok diye biliyorum.

Canım illa memurluk olması şart değil normal özel sektörde de bir iş bulup çalışabilirsin. Kendini KPSS için çok şartlamışsın ama kendin yazmışsın herşeyi unutmuşum diye. Eğer KPSS olmazsa mutlaka B planın olsun. Eğer örgün eğitim bir üniversiteye gitmen maddi olarak seni zorlar ise uzaktan eğitim güzel bölümler var onlara katılıp hem okuyup hem çalışabilirsin

Açıkçası üniversite diploması değil, kendine kattığın nitelik ve donanım daha önemli. Üniversite bitince iş bulamamak genel olarak herkesin problemi ama kendini geliştirirsen işverenlerin karşısında + puan olur.
Öte yandan hiçbirşey için geç değil, 4 yıllık açıktan okusan ama iyi bir bölüm okusan gerçekten başarabileceğini düşünüyorum. Kpssye gelince o gerçekten çok zor, bende bu yıl tıbbi sekreterlik okumaya başladım, aynı anda devam eden örgün bir okulum olmasına rağmen kpss konularında zorlanıyorum. Bence hedefini belirle ondan sonra ne yapacağına karar ver. Kpssye bir sonraki yıl girip konuları 1 yıla yayarak çalışabilirsiniz, hem konular daha da oturmuş olur.

Öncelikle gerçekçi olacağım. Sınava kalmış 2 ay siz daha yeni başlamışsınız, rakipleriniz sizden çok daha uzun zamandır çok daha planlı çalışıyorlar. Eksikliği kapatmak elinizde ama iki çocuk ve ev sorumluluğu varken yine çok yüksek ihtimal değil bence kaldı ki temelim yok diyorsunuz.

Üniversite sınavı desek onu da kazanmak için çok çalışmanız lazım. Sınav yazın oluyor yaza kadar hadi çok iyi bir tempoda çalıştınız diyelim hadi kazandınız diyelim ne okumayı planlıyorsunuz? Üniversite mezunları da okul bittiği gibi iş bulamıyorlar. Bu da artı beş sene demek sizin için. Çok okumak istiyorsanız açıköğretim okuyun hatta geç bile kalmışsınız.

Bu kadar KPSS odaklı olmayın derim. Özel sektörde vasıfsız eleman ilanlarına bakın.

Arkadaşlar herkese merhaba.Ben lise mezunuyum eşimle hiç anlaşamadığımız halde çocuklarım için gidecek yerim olmadığı için ve en önemlisi işim olmadığı için ayrılamadım.Aynı evin içerisinde saygısını sevgisini kaybetmiş eski iki arkadaş gibiyiz.Neyse konuma döneyim 2 ay sonra KPSS var ben daha yeni başladım çalışmaya ve gerçekten her akşam oturup 5 saat falan çalışıyorum çok zor çünkü bütün konuları unutmuşum dört işlemi bile yani sıfırdan başladım.Netten konu anlatımı dinliyorum soru bankası aldım ondanda çözüyorum şuanlık iyi gibiyim fakat 2 ay sonraki KPSS yi kazanmam imkansız gözüküyor.Ben aynı zamanda ünv sınavınada hazırlanmak istiyorum yaşım 28 diyorumki bu saatten sonra zormu olur zaten işsizlik var diploması olanlar iş bulamıyor bide bu kervana 4 senemi heba edip benmi katılayım sonuçta iki tane ilgiye muhtaç çocuğum ders çalışıp çalışıp sonrada ortalıkta avare avare dolanmak istemiyorum.Birde bu lise KPSS sinden nerelere memur alınıyor bilgisi olan varmı bende bel fıtığı ve vertigo var masa başına lise mezunlarından alıyorlarmı.Arkadaşlar bu konulardaki düşünceleriniz nedir

Eşim lise mezunuyken kpss ile atandı
Puanı 89.8 idi yanlış hatırlamıyorsam. Ama bu puan merkezi alıma yetmedi. Onun için minimum 95 almanız lazım. Eşim halk eğitimden kalorifercilik sertifikası almıştı onunla kpss puanına ilan açan bir kadroya başvurdu. Sonra mülakat ve uygulama sınavı oldu.
Merkezi alım olmasa da çeşitli kurumlar kpss ve mülakat ile alım yapıyor. Mesela adliyede mübaşirliğe falan da başvurup mülakata girmişti. Ayrıca bu puanla sözleşmeli olarak bir kurumda temizlik işçisi olarak da çalıştı 8 ay kadar. Belediyeler falan kpss puanıyla alabiliyor ilana çıkıp

Ben burada bir üyenin aşçılık kursuna gidip kurstan sonra işe girdiğini sonra üniv kazandığını hatta atandığını okumuştum.Keşke gelip kendi yazsa

Yasın cok degıl ama ıkı cocukla 4 yıl okumak nasıl olur bılemedım kpss de en az 90 alman lazım ortaogretımde. Bence kpss sınavından sonra hemen kurslara gıt sertıfıkalar al. Yoksa yıne zor ama kpss 70 puanla beledıyelerın kadrolarını degerlendırebılırsın alım oldugu zaman. Olmadı devam et ıkı yıl sonrakı sınava hazırlıklı girersin belkı o arada 2 yıl unıversıte fılan okursun

Kpss için vakit epey yakın. Süreyi en iyi şekilde değerlendirip ki 5 saat çalışma iyi bence, oradan alabileceğiniz en iyi puanı alıp merkezi ve açıktan atamaları takip edebilirsiniz.Bu süreçtede;
Kendinize yeni bir hayat kurma fikrindeyseniz, size iş ile alakalı nitelik ekleyecek kurslara gidebilirsiniz.Halk eğitimin,işkurun iş edindirmeye yönelik kursları oluyor.
Yine çeşitli kurumların online ücretsiz eğitmleri internette de oluyor.Bunlara katılıp sertifa alabilirsiniz.
Üniversite okumanın ise yaşla ilgisi yok.Elbetteki kazanırsınız,okursunuz yapılamaycak birşey değil.Dilerim herşey gönlünüzce olur.

Herkesin kısmeti ayrı, benim üniversite mezunu kpss den 85 üstü alan arkadaşım atanamazken, 70 küsürle başka bir arkadaş atandı. İstediğin bölüm, il gibi bir sürü kriter var.

40 yaşındayım önümüzdeki sene ki üniversite sınavı için hazırlanıyorum. İkinci üniversitemi okuyacağım inşallah. kafamda bazı projelerim var, onları yapabilmek için sosyoloji diploması almam gerekiyor. Hedefim ikinci öğretimden örgün ama olmazsa uzaktan okuyacağım.

Benden 12 yaş küçüksün, benim yaşıma gelince kafandakileri hayata geçirip en az 5-6 senedir de ekmeğini yiyor olabilirsin. Hiç düşünmeden direkt bugünden başla plan program yapmaya.
Geçende tv de 60 yaşlarında bir kadın sırf içinde kaldı diye üniversite sınavını kazanıp kaydını yaptırmış diye, haber olmuştu. Keşke 40 yaşlarında olsaydım mesleğe bile dökerdim diyordu. Oda şimdi ki benim yaşımda olmak istiyor yani.

Şu anda mezun olup iş hayatına dalmaya çalışanlardan bir kaç yaş büyüksün, abartılacak bir şey yok.

Kpss olmazsa üniversite sınavına sıkı çalış. Diğer yandan meslek kurslarına bak. Okuduğun bölüm o mesleği destekleyen bir bölüm olsun. Gerisi gelir bir şekilde.

Memurluk biraz sıkıntı yani sınavdan yüksek alsan bile mülakattan bırakıyorlar falan. İstanbulda belediyeye alıyorlar lise mezunlarinida kadrolar ne onu bilmiyorum

Öncelikle Azmi’nizden dolayı takdir ediyorum sizi

Yaşınızı medeni durumunuzu sorun etmeyin Gayette okunur çok gençsiniz

Halk eğitimlerin meslek edindirme kursları oluyor oralara gidip meslek edinebilirsiniz.

Terzilik , aşçılık vs gibi

KPSS ye hazırlanın imkan varsa önlisans ataması olan 2 senelik bölümleri araştırın o tür bölümlerden de çok rahat ataması olanlar var hem 4 değil 2 sene gider çok çok

Kpss ye girin , denemeden bilemezsiniz.

Sonrasında mutlaka halk eğitim merkezlerinde meslek edindirme kurslarına gidin.

Yerinizde olsam kpss ye bir sene sonrası için hazırlanır girerdim. Tabii 2 ay sonra da girin denemiş olursunuz hatta bakarsınız tutar. Lise seviyesi memurluğa başladıktan sonra açık öğretimden üniversite okuyarak diplomanızı alıp memuriyetinizi yükseltebilirsiniz.(Bu dediğimle ilgili bilgisi daha iyi olan arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim.) Kpss de yüksek puan alabileceğinize dair umudunuz yüksekse önceliğiniz üni okumaktan ziyade kpss olmalı diye düşünüyorum. Genel olarak ise lütfen pes etmeyin. Bir şekilde önünüze kapı açılıyor inanın.

X