2 çocukla tükenmişlik sendromuna girecek vaktim bile yok

leylosvemecnun

Cennet kuşu Deniz'im ❤
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
4.980
6.720
3 bucuk aylik bebegimvar 4yasinda bir de ablasi ablasi anaokuluna gidiyor bebisimle birlikte ablayi getir götür yapiyoruz.Eve geliyor ödevleri oluyor anaokulu diyip gecmeyin ödev veriyorlar cizme boyama vs illa ki oluyor.Sorumluluk bilinci gelissin diyeymiş.Okuldan aliyorum yemek yiyoruz esim geliyor sonra 4 yasindaki cocuğumuzla babasi ilgileniyorken ben de bebegimle ilgileniyorum buyük kızım anne sen neden yaptirmiyorsun diyor o da ilgi bekliyor.
Kabus gibi gecen hamilelik ardindan tam oh dedim cünku hamilelikte kati bir diyet yaptim gebelik sekerim vardi dogumdan sonra rahatim dedim bu sefer bebegimin alerjik oldugu anlasildi emzirdigim icin ben de diyete girdim cogu sey yasak alerji mamasi denedik vanilya surubundan tut pekmeze kadar denedim bana misin demedi asla istemedi.
Halsizim yorgunum insanim canim cikolata cekiyor insan gibi yemekler cekiyor salca da yasak domates de yasak hani disariya ciksam karnim acikca yiyecek bir sey yok simit bile yasak bu yasak psikolojisi beni sinirli asık suratli biri haline getirdi.Esim her konuda yardimci benim yetemedigim yerde yetiyor ama bu bile bana yeterli gelmiyor sürekli ona catiyorum kavga cikarmaya calisiyorum alttan aliyor gececek sabret diyor.Alamadigi zamanlar da oluyor sürekli gerginlik hakim bu aralar.Misafir gelmek istiyor mesela kabul etmiyorum ya da misafirlige cagiran oluyor gitmiyorum kimseyi göresim yok ben sinirimi nereden cikaracagimi bilmiyorum sürekli ağliyorum su 2 gündür iyice cöktüm bir insan cani pasta cekti diye aglar mi cocuk gibi agladim daha demin.Yorgunum aclik psikolojisindeyim gluten ve patates tüketmekten siştim.Bebegim aglasin ben de aglamaya basliyorum zaten uyumuyor hadi uyumayisini kabullendim dert etmiyorum is güc de yapamazsam esim hallediyor o da sorun degil ama bu psikoloji beni mahvetti cok, bu günler gececek diyorum motive ediyorum kendimi, yol uzun biliyorum..ablasinin alerjisi tam 3 yıl sürdü o 3 yilda neler yasadik bir ben bi Allah bilir biraz olsun dertlesmek icin actim bu postu ilk alerjik anneligim değil bu yollardan gectim ama sanki sabrimi ilk cocukta tükettim buna bir sey kalmadi gibi geliyor kapana kisildim kaldim sanki bir topluma girdigimde ayrışmaktan yoruldum hamileyken de sefer tasıyla gezerdim cünkü bulunmam gereken ortamlarda.Haftasonu hava güzeldi esim kalk cikalim hadi dedi sirf yanimda canak kap tasimamak icin cikmadim o kadar moralim bozuk ki ve bu aptal diyet ne zamana kadar devam edecek bilmiyorum

Sütünüz fazlayla sağın stok yapın ve alerji maması başlayın bence bu kadar yıpranmış psikolojisi bozulmuş şekilde dolaşmaya gerek yok.
Kabul etmiyor asla vanilya surubu ve pekmez dahi denedim icmedi zorla icirdigimde kustu istemiyor katiyen ve maalesef sütüm sadece bebegime yetecek kadar var

Var ama ne kadar ise yarar tartisilir bir de vaktim yok gün 48 saat olsa yetmeyecek
Ise yaramaz kafasından çıkın öncelikle, naçizane tavsiye.
Öncelik kendi beden ve akıl sağlığınız. Vakti dolduracak şeyler her zaman olacak, kapıyı çekip çıkmadığınız müddetçe işler zaten bitmez. Bu yolda bi adım atarsanız her şey ona göre düzenlenir bi şekilde, eşiniz de destekmiş hem, bence ertelemeyin, kolaylıklar diliyorum.

Son düzenleme:
Maalesef asla istemedi bir kac gün inat ettim her ictigini kustu biberonun ceyregini dahi iciremedim cıglik cigliga aglayinca doktoru anne sütüne devam edelim dedi

Hay Allah'im ya inatci kuzular anneyi cok zorluyor boyle durumlarda. Alerjik mamalarin tadi cok kotu haksiz sayilmaz kuzucuk. O zaman en sagliklisi terapi alman gibi gozukuyor, vakit yoksa online terapi deneyebilirsin.

Sabret geçecek demeye geldim ,ayninyollardan geçtim. Ek gıdaya başlayınca toparlandı, sonra ben de her istediğimi yiyebilidim.
Internette Facebook ta alerji grupları var ordan destek al .Çok anne var şu anda böyle olan ,içim sızlıyor o günleri hatırlayınca ama geçti gitti ,lütfen sabret bahara rahatlayacagim diye dusun .
5.ayda başladık minik minik ek gıdaya sonrası eskisi kadar olmadı. 2 yaşında ise tamamen kurtulduk şükür.
İlki gecmis bu da geçecek, sabret sen çok güzel bir annesin ,içini sızlatıp seni üzen bir anı olarak kalacak sadece .

Kabul etmiyor asla vanilya surubu ve pekmez dahi denedim icmedi zorla icirdigimde kustu istemiyor katiyen ve maalesef sütüm sadece bebegime yetecek kadar var
Tüh ya mamayı içseydi en azından rahatlardın biraz. İnat ettiler mi de ediyolar işte anca ek gıdada rahatlarsın kaşık mamalarını sevebilir öyle yada böyle geçicek büyüyecek. Aslında alerjinin 3. Ay dolunca hafiflemesi beklenir

Var ama ne kadar ise yarar tartisilir bir de vaktim yok gün 48 saat olsa yetmeyecek
10 yıl tıp okumuş psikiyatri uzmanlara, 4 yıl psikoloji okumuş üzerine 2 yıl yüksek lisans yapmış uzman klinik psikologların terapilerine "Ne Kadar İşe Yarar Tartışılır"
demek ne kadar cahilce bir bakış açısı.
İnsan bu hayatta ne yaşarsa yaşasın, "ben iyi olacağım" demeli. Siz böyle olumsuz bakarsanız baştan kaybedersiniz.
Yıllarını bu mesleğe vermiş meslektaşlarıma "tartışılır" diye aşağılayamazsınız.
Ayrıca terapi seansları hafta da ya da 15 günde bir sadece 45 dk sürer. Kendi psikolojinize zaman ayiramayacak kadar da aciz olmayın.
Ben ne kadınlar tanıdım 4 çocuklu biri engelli biri kolik bebek ve bulaşıkçı olan her yere zamanı yeten anneler gördüm. Zaman bir bahane olmamalı.

Ise yaramaz kafasından çıkın öncelikle, naçizane tavsiye.
Öncelik kendi beden ve akıl sağlığınız. Vakti dolduracak şeyler her zaman olacak, kapıyı çekip çıkmadığınız müddetçe işler zaten bitmez. Bu yolda bi adım atarsanız her şey ona göre düzenlenir bi şekilde, eşiniz de destekmiş hem, bence ertelemeyin, kolaylıklar diliyorum.
Katılıyorum Türkiye'de var o zihniyet. Nerede bir psikiyatri hekimi ya da psikolog görseler "bu işe yaramaz" diye kestirip atıyorlar. Evet mesleğin de başarısız meslektaşlarım da var ama hepsi öyle değil. Bir kere insan kendi ruh sağlığını böylesine hiçe saymamalı, zamanım yok diye bahane üretmemeli. Çok üzülüyorum ya o kadar okuyoruz, yıllarımızı veriyoruz kadının biri çıkıp "tartışılır" diyor. Her şeye çok olumsuz bakan, iyileşmeye meyilli olmayan bir ülkeyiz ne yazık ki.

10 yıl tıp okumuş psikiyatri uzmanlara, 4 yıl psikoloji okumuş üzerine 2 yıl yüksek lisans yapmış uzman klinik psikologların terapilerine "Ne Kadar İşe Yarar Tartışılır"
demek ne kadar cahilce bir bakış açısı.
İnsan bu hayatta ne yaşarsa yaşasın, "ben iyi olacağım" demeli. Siz böyle olumsuz bakarsanız baştan kaybedersiniz.
Yıllarını bu mesleğe vermiş meslektaşlarıma "tartışılır" diye aşağılayamazsınız.
Ayrıca terapi seansları hafta da ya da 15 günde bir sadece 45 dk sürer. Kendi psikolojinize zaman ayiramayacak kadar da aciz olmayın.
Ben ne kadınlar tanıdım 4 çocuklu biri engelli biri kolik bebek ve bulaşıkçı olan her yere zamanı yeten anneler gördüm. Zaman bir bahane olmamalı.
Yok ben kendimi yanlış anlattim sanirim terapi almak benim gerek kendim icin gerek cocugum icin yaptigim bir sey icinden cikamadigim durumlarda zaten.Burada mesela bir seyleri yiyip icememek cözüm de yiyip icmekte bittigi icin ise yarar mi tartisilir dedim brokoliye bakis acim degismeyecek neticede canim yine pasta börek isteyecek 🙈 o anlamda dedim yoksa benim bu tarz seylere karsi oldugum yok yillarca yenemedigim köpek korkumu bile bu sayede bir nebze olsun yendim inkar edemem faydasini.Baktim daha da kötüye gidiyorum tabii ki düsünebilirim psikolog mu haa deli doktoru diyen zihniyetten olmadim hic bir zaman

aynı yollardan geçmiş biri olarak belki daha zorunu,geçiyor demeye geldim.
Şimdi biri kreşte biri 2.sınıfa gidiyor.Bende çalışıyorum.
Yine vakit yok,çdevleri kursları okulları koşturmaca.
Ama insan alışıyor bu hareketliliğe.
Bir şekilde zaman geçiyor

X