• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 çocuk arası yaş farkı

Doğduğunda bizimde aramızda 7 yaş olacak .
Kesinlikle katılıyorum. Kızım küçük olsaydi sanirim mahvolmuştum, yıpranmıştım suan.
Kesinlikle öyle. Büyük olan kendini kurtardı bir çok işini kendi yapabiliyor, yemek, WC, uyku vs. hepsine kendi yetebiliyor. 2 -3 yaşındaki çocukta bakıma muhtaç, yenidoğan bi bebek başlı başına tüm günü alıyor zaten yardımcı yoksa çok çok zor bana göre yaşların yakın olması. Ben kesinlikle altından kalkamadım.

Kimi 6 7 yaş diyor
İlk çocuk bağımsızlığını kazansin diğeri ile ugrasalim diye.
Kimi arkadaş olur iki yaş iyi diyor.
Bende karisik durumdayım.
İki çocugum olsun istiyorum bir yandan diğer yandan aşırı zor.
Kaç yaş arası ideal bende kadar veremedim.
Ablamla aramda 3 kizkardesimle aramda 6 yaş var.
Ben kizkardesimle daha samimiyim.
Her zaman her kural geçerli olmuyor.
Bir de uykusuzluğa alışıp yeniden yıllar sonra yapmak zor bir de yaş faktörü de var benim için.
Ben zaten yaştan dolayı en fazla 4 e cikarim gibi.
Çok karışık işler.

Benimkilerin arası 2,5 yaş. Şuan da küçük 8 aylık, zor bir bebek değil ama büyüğünde bakıma ihtiyacı olmasi beni zorluyor. Ablaminkilerin 15 ay arası var. Şuan ilkokul cagindalar hiç arkadaşa ihtiyaç duymuyorlar. O günlerin gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum 😄

Abiş 5.5 kızım 1.5 yaşında.
Araları 4 yaş yani.
Ben aşırı aşırı memnunum.
Ama bu durum annenin şartlarına, büyük ve küçük çocuğa göre değişebilir..
Oyun da oynuyorlar, iletişimleri de gayet iyi, hem de öyle kavga kıskançlık da olmuyor.

Çocuklarınız arasında kaç yaş var 2 yaş nasıl sizlerin tavsiyesi fikri nedir 🌼
Ben 4 yaşın ideal olduğunu düşünüyorum. 1.Kendi özbakımını gerçekleştirmeye başlamadan 2.nin gelmesi anne için çok yıpratıcı. Bir anaokuluna biri beşiğe mantığı çok daha akla yakın. Ki kendim de öyle yaptım

Oğlum 15 aylıkken kızıma hamile kaldım aralarında 23 ay var ikinciler daha kolay ve hızlı büyüyor, ilk zamanlar zor, çocuğun mizacına da bağlı, yardım edecek birileri varsa çok iyi olur, çünkü büyük olanla birebir gün içinde zaman geçirmek çok önemli, bir de ikisi de öz bakıma muhtaçlar ben çok kez kafayı yedim ama şimdi iyiki diyorum çünkü ikiz gibiler birbirlerine oyun arkası oldular

5bucuk yasinda cocugum ve yeni hamileyim...zor olcak gibi ama her haliyle kac yas olursa olsun zor olcak..cocuk yetistirmek basli basina zor zatenn

Oğlum 15 aylıkken kızıma hamile kaldım aralarında 23 ay var ikinciler daha kolay ve hızlı büyüyor, ilk zamanlar zor, çocuğun mizacına da bağlı, yardım edecek birileri varsa çok iyi olur, çünkü büyük olanla birebir gün içinde zaman geçirmek çok önemli, bir de ikisi de öz bakıma muhtaçlar ben çok kez kafayı yedim ama şimdi iyiki diyorum çünkü ikiz gibiler birbirlerine oyun arkası oldulari

Benim ablamla aramda iki yaş var, kanka gibi buyuduk. Odada beraber oyun oynar, dışarı beraber çıkar, aynı kitapları okurduk, aynı dönem üniversiteye gittik, birbirimizle şehir şehir gezdik. Bence iki yaş ideal. Ben de mutluyum,ablam da mutlu bu durumdan^^

Back