• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. Çocuğumdan Sonra Değişen Duygularım: Gecikmiş Lohusa Depresyonu Olabilir mi?

2013 normal doğum yaptım 2014 ve 2015 sezeryanla doğum yaptım ikiz gibi büyüdüler korundum 2018 de oğlum oldu sezeryanla 2020 ve 2021 sezeryanla doğum yaptım bacım şuan deprem bölgesinde yaşıyorum ben konteyner kent kalıyorum çocuklarim okulu İstanbul da olduğu için yanımda değiler hepsi okuyorlar yatılı hafta sonu aile ziyareti felan derken hersey bn ilgileniyorm
Beş yaş gibi anneye en muhtaç olduğu yaşta sizden kmlerce uzakta yatılı bıraktığınız çocuğa bakmış olmuyorsunuz. Başkaları büyütüyor çocuğunuzu.
İleride size öfke duyacaklar. Bizi başka şehre atıp yeni bebek yaptı diyecekler. Anne çocuk bağı kurmuyorsunuz zaten uzaktan para göndermekle olmuyor o işler.
Çocuk emek vererek büyütülür yatılı okula atılıp para göndererek değil.
Yedi tane çocuğa böyle bakacağınıza gerçekten bakacağınız kadar çocuk yapacak bilince sahip olsaydınız keşke.
Yazık o çocuklara

Bu bebeği ne kadar çok istediğini biliyorum aylarca topikte birlikte bekledik. Bak ben hala daha hamile kalamadım. Şu anda depresyona girmişsin kendine haksızlık ediyorsun. Doktora gittiğinde zaman içinde düzeleceğine inanıyorum.

6 çocuğu burada perişan edemem deyip üremeye devam etmeniz. Bundan sonra bir planınız var mı korunma ile ilgili?
Ben 2. Çocuktan sonra bakamayacağım için tüp bağlattım.
Çocuklarınıza hayatta bol şans diliyorum. Yüzleri hep gülsün ne diyim…
cehalet akıyor böyle tiplerden çok üzüldüm çocuklara

Beş yaş gibi anneye en muhtaç olduğu yaşta sizden kmlerce uzakta yatılı bıraktığınız çocuğa bakmış olmuyorsunuz. Başkaları büyütüyor çocuğunuzu.
İleride size öfke duyacaklar. Bizi başka şehre atıp yeni bebek yaptı diyecekler. Anne çocuk bağı kurmuyorsunuz zaten uzaktan para göndermekle olmuyor o işler.
Çocuk emek vererek büyütülür yatılı okula atılıp para göndererek değil.
Yedi tane çocuğa böyle bakacağınıza gerçekten bakacağınız kadar çocuk yapacak bilince sahip olsaydınız keşke.
Yazık o çocuklara
Bu yazıları anlayacak biri olsa zaten böyle korkunç bir karar verip, 5-6 yaşındaki çocukları yatılı yurtta bırakıp başka şehre gitmez.
İlk dört çocuk ilk eşten, son ikisi bu eşten hepsini birden bırakıp, evliliğini "kurtarmış"
Sırf koca için yapılmış çocukları bırakıp kendi kafasına göre yaşama işi. Bu çocuğu da birkaç seneye gönderir bir yere.
Konu sahibinin derdiyle de uzaktan yakından alakası yok. Kadın yanı başındaki çocuklarına yetememe korkusundan bahsediyor. 6 çocuğunu etrafa salmış kadın da yorum yapıyor şaka gibi.

İnanır mısınız bıberon almadm hiç gerekırse alırım dedim süt sağma makinesinin biberonu vardı doğum sonrası kontrole gttgmde eşime verdm oğlum uyanmamıs dye vermemiş. Emzik almıyor 23 gunlkken aldm ustunde durmadım psmanm smdı almyor 😔 şu biberon olayını deeneyecektim ki biberon alıp meme reddi yapan büyük bebişleri okudum ınstada . Ama bi cesaret denemem lazm. Bi aile apartmanında yaşyoruz evime dönunce ozellkle cocuklae brakıp kayınvalıdeme, eşimle basbasa bsyler yapmam lazm biberon kurtarıcım olur☺️ bugun deneyecegm buzlugumda kolostrum sütü vardı 🥲 ben de kızımla anne kız saati yapıyorum waffle cok sever fırsat buldukca gdyrm park evmzn yannda oarka da gderız ama o aralık cok uzun olamıyor gunduz onu da aşmak lazm🥰 maşallah size de

Sizin sağlık problemi yaşamış olmanız etkilemiş en çok bence psikolojinizi.
Ben de o yüzden zorlanıyorum. İşimi gücümü rahat yapamıyorum romatizmadan sırtım kalçam tutuk. Oğlun doğduğunda da böyle atağa girmiştim yine geçer umarım. 🥲
Biz 1 haftalıkken doktora gittiğimizde doktor kendi dedi buna emzik biberon ver yoksa zorlanırsın diye çok emiyordu.
Ben yine emzirme otursun diye 1 ay bekledim. Hiç etkilemiyor biberon gerçekten çocuğun mizacıyla ilgili.
Size de arada 3. Yü de yapayım çok güzel bir hismiş gibi bir düşünce geliyor mu 🤭 tabi sonra hemen vazgeçiyorum tabi daha 2sine zor yetiyorum 3nasıl olacak diyorum da keşke enerjim olsa bir tane daha evladım olsun isterdim.
Ne yalan söyleyeyim 3 çocuğum olsun çok isterdim ama yaşım 38. Çalışıyorum. İşe döneceğim 1 yaşa gelince.
Eşim hep dedi 3 yaşına gelince yine bebek bebek diye tutturur musun diye. Hatta doktoruma bile söyledi 😂
Hem yaş hem sağlık problemlerim 3. Yü yapmamam lazımdı. Doktorumun ısrarıyla tüplerimi bağlattık 😂😂😂

Bu yazıları anlayacak biri olsa zaten böyle korkunç bir karar verip, 5-6 yaşındaki çocukları yatılı yurtta bırakıp başka şehre gitmez.
İlk dört çocuk ilk eşten, son ikisi bu eşten hepsini birden bırakıp, evliliğini "kurtarmış"
Sırf koca için yapılmış çocukları bırakıp kendi kafasına göre yaşama işi. Bu çocuğu da birkaç seneye gönderir bir yere.
Konu sahibinin derdiyle de uzaktan yakından alakası yok. Kadın yanı başındaki çocuklarına yetememe korkusundan bahsediyor. 6 çocuğunu etrafa salmış kadın da yorum yapıyor şaka gibi.
İkinci kocası bir de inşaat işçisiymiş. Hiç gelecek korkusu da duymuyorlar. Tek bir işçi maaşıyla bu kadar çocuğu nasıl büyütürüz nasıl okuturuz kafası da yok.
Gerçi biraz aklı olsa düşünse 6. Sezeryanda masada kalırsam bu altı çocuğa kim bakacak diye korkardı.
Allah akıl fikir versin

Hiç duymadinz mi yatili okulu devlet ait nasıl kuran kurusu var yatılı benim en küçükler kuran kursuna yatılı gidiyor devlet yurdu olsa görme şansım az olur du çok şükür öle değil
Çok korkunç gerçekten nasıl gece uyayabiliyorsunuz çocuklarınız olmadan bu kadar savunmasız yaşta nasıl başka yerde bırakabiliyor sunuz aklım almıyor gerçekten bakamayacaksaniz dogurmayin yazık o çocuklara hiç mi sorgulamiyorsunuz bazı şeyleri gerçekten başka dunyadami yaşıyorsunuz ben buna akıl tutulması olduğunu düşünüyorum Allah sizin kalbinize merhamet versin inşallah en kısa zamanda

Çok korkunç gerçekten nasıl gece uyayabiliyorsunuz çocuklarınız olmadan bu kadar savunmasız yaşta nasıl başka yerde bırakabiliyor sunuz aklım almıyor gerçekten bakamayacaksaniz dogurmayin yazık o çocuklara hiç mi sorgulamiyorsunuz bazı şeyleri gerçekten başka dunyadami yaşıyorsunuz ben buna akıl tutulması olduğunu düşünüyorum Allah sizin kalbinize merhamet versin inşallah en kısa zamanda

Düşündükçe bana daral geliyoruz beş yaşında annesi doğuda çocuk İstanbul’da. Beş yaş ya. Dövüyorlar mı vuruyorlar mı? İstismara mı uğruyor? Çocuk kendini anlatacak yaşta değil.
Oğlum beş yaşındayken okulda kötü bir gün geçirse tutardı kendini ama akşam yanıma gelince ağlardı. Anne sarılınca ağlarsın ya kendini güvenli kolda teselli edersin çünkü.
Bu çocuk aylarca anneden uzakta, azarlasalar da içine atıyor. Terk edilmiş hissediyor.
Günah gerçekten günah ya.
Ki beş altı yaş günlerce aylarca anneden uzakta kalacak yaş değil.

Düşündükçe bana daral geliyoruz beş yaşında annesi doğuda çocuk İstanbul’da. Beş yaş ya. Dövüyorlar mı vuruyorlar mı? İstismara mı uğruyor? Çocuk kendini anlatacak yaşta değil.
Oğlum beş yaşındayken okulda kötü bir gün geçirse tutardı kendini ama akşam yanıma gelince ağlardı. Anne sarılınca ağlarsın ya kendini güvenli kolda teselli edersin çünkü.
Bu çocuk aylarca anneden uzakta, azarlasalar da içine atıyor. Terk edilmiş hissediyor.
Çok umrunda olduğunu düşünmüyorum doğurup doğurup devam etmiş hayatına bu kadar rahat çocuğu yanında olması gerektiği yaşta yanında deyilse ve bir anne rahat olabiliyorsa gece uyayabiliyorsa Allah bunlara annelik duygusunu kalbine yerlestirdigini düşünmüyorum o duygu olsa deyil günlerce bir gece ayrı kalamazdı

Neden sürekli doğurup başka yerlere bırakıyorsunuz? Bir tane evlat aradım bunca zamandır da Rabbim sonunda nasip etti çok şükür. Bu kadar planlı olmasına rağmen yine nasıl bakarım diye ona bile endişeliyim. Bu kaygısızlık nerden geliyor size? Yazık değil mi evlatlarınıza?
militan yetiştiriyorlar çünkü. kendisi tam bir kuluçka makinesi ve gayet bunu savunuyor.

Sizin sağlık problemi yaşamış olmanız etkilemiş en çok bence psikolojinizi.
Ben de o yüzden zorlanıyorum. İşimi gücümü rahat yapamıyorum romatizmadan sırtım kalçam tutuk. Oğlun doğduğunda da böyle atağa girmiştim yine geçer umarım. 🥲
Biz 1 haftalıkken doktora gittiğimizde doktor kendi dedi buna emzik biberon ver yoksa zorlanırsın diye çok emiyordu.
Ben yine emzirme otursun diye 1 ay bekledim. Hiç etkilemiyor biberon gerçekten çocuğun mizacıyla ilgili.

Ne yalan söyleyeyim 3 çocuğum olsun çok isterdim ama yaşım 38. Çalışıyorum. İşe döneceğim 1 yaşa gelince.
Eşim hep dedi 3 yaşına gelince yine bebek bebek diye tutturur musun diye. Hatta doktoruma bile söyledi 😂
Hem yaş hem sağlık problemlerim 3. Yü yapmamam lazımdı. Doktorumun ısrarıyla tüplerimi bağlattık 😂😂😂
Tabi sağlık, özellikle de mental sağlık çok önemli! hayırlısı diyelim herşey gönlünüzce olsun ☺️

yok hiç üzülmeyin. çünkü bizimle savaşmayı öğretecekler o çocuklara. anne babasına değil dışarıda kendi halinde gezen kadına düşman olup hıncını çıkarmaya kalkacak o çocuklar.

çocuğu olanlar görün bunu önleminizi alın. burası artık çocuklarınızın geleceği olan bir yer değil.

Back
X