2.cocugumada aynı ismi versem olmazmı yani ?

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
398
Merhaba kızlar
arada böyle sohbet muhabbet dönen sayfalarda bahsediyordumda herkezde bir garipseme oluyor

Allah nasip ederse inşallah eder bir tane daha oğlum olsun isterim

İlk cocugum tedaviyle olmuştu çook isim düşünmüştüm etmiştim en sonunda suanda oglumun adına karar verdim
acık yazsammı emın olamadım
oglumun adı Eg.D.niz :27: hiç belli olmadı değilmi ? Oğlum olursa yine adını D.nizEg. koymayı ciddi ciddi düşünüyorum

Kardeşler , sonucta kardeş çok önemlidir hayatta böylelikle birbirlerine Ömür boyu baglanmalarını saglamak isterim isimle olacak iş değil biliyorum ama her ikisininde hayatımdaki önemini vurgulamış olurum

Ama çokmu abes olur bilemiyorum Teşekkürler

Son düzenleme:
Bence cok abes olur. Ben sirf kafiye olsun diye konulan benzer isimlere bile karsiyim. Nasil soylesem, sanki bu cocuklari birbirinden ayirmamis, kendi benliklerini vermemis gibi oluyor bana gore. Ben guzel ifade edemedim galiba ama bu konuda birsey okumustum cok uzun zaman once. Orda bunun pek iyi birsey olmadigini soyluyordu.

Kizkardesim var, isimlerimiz ayni olsaydi anneme kizardim acikcasi. Milyon tane isim varken...

bence yine sizin için önemli bi isim bulabilirmişsiniz gibime geliyo :16::16::16:
ya da önceki düşündüğünüz isimlerin içinde son 2 ye düştüğünüz seçenek mutlaka olmuştur onu değerlendirseniz:21::21:
yine sizin tercihiniz ama bence 2 çocuğa aynı isme gerek yokk :34::34:

dünyada milyonlarca isim varken neden aynı isimleri koymayı düşündünüz ki.kırk yıl düşünsem aklıma gelmez böyle bir şey.

Günaydın :1:

Evet, çok abes olur. Hayatlarında sıkıntıya da yol açabilir. Birleşince kafiyeli olacak bir isim olabilir veya bir isimleri aynı bir isimleri farklı olabilir. Bağlanmaları için soyadları yeter bence .

Merhaba kızlar
arada böyle sohbet muhabbet dönen sayfalarda bahsediyordumda herkezde bir garipseme oluyor

Allah nasip ederse inşallah eder bir tane daha oğlum olsun isterim

İlk cocugum tedaviyle olmuştu çook isim düşünmüştüm etmiştim en sonunda suanda oglumun adına karar verdim
acık yazsammı emın olamadım
oglumun adı Eg.D.niz :27: hiç belli olmadı değilmi ? Oğlum olursa yine adını D.nizEg. koymayı ciddi ciddi düşünüyorum

Kardeşler , sonucta kardeş çok önemlidir hayatta böylelikle birbirlerine Ömür boyu baglanmalarını saglamak isterim isimle olacak iş değil biliyorum ama her ikisininde hayatımdaki önemini vurgulamış olurum

Ama çokmu abes olur bilemiyorum Teşekkürler

manyak :)))))))))))))

neden dusundum ılk evlılıgımden oglum dogumdan hemen sonra terk edıldık eskı esım tarafından 3.5 yasında oglum 3.5 sene once oldu bunlar , 10 aydır evlıyım 1.5 yasından daha kucukken sımdıkı esımle tanıstım ıkımızde hem bu ılıskı ıcın hem ege ıcın cok emek sarfettık gercek manada , boylelıkle ıkıncı bebegımız oldugunda onları bırbırıne kenetlemeyı dusunuyorum bu sekılde ısım verırsem yanı biz beraberiz annemle babam bize bu isimleri şu yuzden uygun gormuş diyebilecekleri bir cok sey anlatabılırım onlara ama bunlar cok kelımelerle dokulebılecek seyler degıl buraya

buarada kız olursada cıddı cıddı NilDeniz koymayı düşünüyorum ,

buardaa eger harbıden olmazsa ve ınsanlar cok tepkı verırse(ki hiç umursamam aslında ama o andaki psikolijik durumuma baglı) Sadece Deniz koyarım erkek olursa bu konuda netım :26:
saplantılımıyım neyim :27:

birbirine bağlansınlar diye aynı ismi koymak işe yarasaydı tüm kardeşler aynı ismi alırdı :27:
mantığını anlayamadım o yüzden.
sonuç itibariyle kardeşler, bağlarının kuvvetlenmesi için ismlerinin aynı olmasına gerek yok ki.
hem onlarda büyük ihtimal bu durumdan rahatsız olur ilerde.

belki daha önce kimse düşünemedi :27:
EgeDeniz

Deniz

DenizEge

kız olursa Nil deniz

başka isim begenmiyorum iyimi :27:

zinedege koy
Memlekette isim kıtlıgı mı var arkadaşım, biraz daha kafanı çalıştırırsan bence daha guzel isimler bulabilirsin

denizlerle nehirlerle bölgelerle iyi haşır neşir olmuşsun :27:
ailenizin bireyleri tamamlandığında tam bir coğrafya ailesi çıkacak ortaya: )))

doy artık şu denize :)))
bence olmaz çocuklar ileride başka isimmi kalmadı diyebilirler.. ayrıyetten kocan ne düşünüyor bu konuda.

ne demek canım kafanı calıstır dıye ben bu ısımlerı begenıyorum sonucta zevklerle renkler tartısılmaz

olmaz dersın anlarımda kafanı calıstır demek kaba oluyor

kocam ne dusunuyor bu konuda aslında kocamın adı + ege oda cok guzel oluyor sevcan bılıyorsun ama olmaz :7: ben doguracagım ıcın cok karısmaz olabılır dıye dusunuyor sımdılık :23:

denizler egelere gelince bu ismide ogluma Egeli olduğum için vermiştim :10:

neden dusundum ılk evlılıgımden oglum dogumdan hemen sonra terk edıldık eskı esım tarafından 3.5 yasında oglum 3.5 sene once oldu bunlar , 10 aydır evlıyım 1.5 yasından daha kucukken sımdıkı esımle tanıstım ıkımızde hem bu ılıskı ıcın hem ege ıcın cok emek sarfettık gercek manada , boylelıkle ıkıncı bebegımız oldugunda onları bırbırıne kenetlemeyı dusunuyorum bu sekılde ısım verırsem yanı biz beraberiz annemle babam bize bu isimleri şu yuzden uygun gormuş diyebilecekleri bir cok sey anlatabılırım onlara ama bunlar cok kelımelerle dokulebılecek seyler degıl buraya

buarada kız olursada cıddı cıddı NilDeniz koymayı düşünüyorum ,

Niyetinin güzelliği ortada. Ama atladığın bir şey var. Senin bebeğim dediklerin, diyeceklerin aslında birer birey. Farklı ve/veya benzer niteliklere sahip olacak iki insan. Kenetleneceklerse bu sen müdahale etmeden olur. Son derece duygusal bir ruh hali içindesin. Ama bi 15-20 yıl sonra onların bu duyguları hissedeceklerini, anlayacaklarını hiç sanmıyorum. Beklenrtinin tersi olma ihtimali de var unutma. Kendi benliklerini ispat çabasına girdikleri dönemde, arkadaşlarından gelecek tepkileri de göz önüne alırsan birbirlerinden mümkün olduğunca uzak durmak isteyebilirler. Bence oluruna bırakmalısın. Çocuklarında kendilerini bir bütünün parçası olarak görmesin. İkisi de ayrı kendilerine özgü bütünler olsun.

denizlerle nehirlerle bölgelerle iyi haşır neşir olmuşsun :27:
ailenizin bireyleri tamamlandığında tam bir coğrafya ailesi çıkacak ortaya: )))

Buarada tebrık ederım yenıcecık hamileymişssin
Allah kucagına almayı nasip etsin
sen ne koymayı düşünürsün yani cocuguna neye göre isim verirsin ?

Ben egeye bu ismi vermeden önce

umut
inanç
kıvanç
arel isimlerini vermeyi düşünmüştüm

umut adını bır arkadasım koydugu için koymadım , inanç ve kıvançı begenmedim sonradan

Arel deniz koymaya karar vermiştim

ama daha sonra EgeDeniz koydum adını

ya cute farklı isim bul yaa..ben sevmiyorum ailede aynı ismin olmasını..çocuklar kendilerini bile karıştırırlar..bence güzel olmaz..

Anladığım kadarıyla çocuklarınızın babaları ayrı olacağı için onların arasında oluşacak bağdan endişe duyuyorsunuz. Ancak bunu isimleriyle sağlayamazsınız. Onlar aynı evde huzurlu ve mutlu bir ailede birbirlerine destek olarak kol kanat gererek yetişirlerse aralarında sımsıkı bi kardeşlik bağı olacaktır, aynı ismi taşımalarına gerek yok emin olun.
Ben kendimi düşünüyorum, kız kardeşimi çok severim, canımdır o benim ama annem bize aynı ismi koymuş olsaydı şuan anneme oldukça kızgın olurdum bunun için.
İki çocuğunuz arasındaki kardeşlik bağında tereddüte düşmeyin ve ikinci bebeğinize de güzel ama farklı bir isim bulun.

Niyetinin güzelliği ortada. Ama atladığın bir şey var. Senin bebeğim dediklerin, diyeceklerin aslında birer birey. Farklı ve/veya benzer niteliklere sahip olacak iki insan. Kenetleneceklerse bu sen müdahale etmeden olur. Son derece duygusal bir ruh hali içindesin. Ama bi 15-20 yıl sonra onların bu duyguları hissedeceklerini, anlayacaklarını hiç sanmıyorum. Beklenrtinin tersi olma ihtimali de var unutma. Kendi benliklerini ispat çabasına girdikleri dönemde, arkadaşlarından gelecek tepkileri de göz önüne alırsan birbirlerinden mümkün olduğunca uzak durmak isteyebilirler. Bence oluruna bırakmalısın. Çocuklarında kendilerini bir bütünün parçası olarak görmesin. İkisi de ayrı kendilerine özgü bütünler olsun.

Peki şöyle desem
Ege Deniz 'e biz ege diyoruz hep

Muhtemelen oglum olursada Deniz ege olursa Deniz deriz
ama ıkıncı isimleri bir şekilde ortak olacak nedense bana çok manalı gelmişti ama şuaradaki 1 kişiye bile o şeyi hissettiremedim yanlış yolda olabilirim

Peki Sadece Deniz olsa ikinci oğlumun adı ,

Veya kız olursada Nil Deniz

cıks olmaz.:)
devamlı karıştırılır.

diyologlar şöyle olur..

_banamı seslendin.??
-yok kardeşine,
-ha benim adımı deyince.
-yok kardeşindi konuştuğum.
yada ad verilir
ikiside aynı anda üzerine alınıp cevap verirler.
söyleyende durum şöyle
:44:
yada böyle..
:37:
ve devamlı açıklama.
_sen değil o. ,
_o değil sen.
ömür boyu bu devam eder gider.
yine cıks.
diyorum. ve başka isim bulun diyede tekrar ekliyorum:))

Back
X