- Konu Sahibi PINAR__PINAR
-
Ben 32 yaşındayım ve 39 aylık bi oğlum var. Çevremdeki herkes 2. çocuk için çoktan baskı yapmaya başladılar. Ama ben ikinci çocuğu yapmayı oğluma ihanet gibi düşündüğüm ve ikisine birden bakamayacağımı hissettiğim için kesinlikle yapmayacaktım. Oğlum çok iştahsiz 1,5 yaşına kadar sürekli kusan bir bebekti. Halada yemek yemez, beni mahveder. Çoğu geceler aç yatar. İçim parçalanır. Çok kıskanç, bi bebek sevsem kıyameti kopartır. Bütün bunlar bi araya gelince ikinci çocuk fikrini silmiştim aklımdan. Ama etrafımda tek çocuk yapan insanların pişmanlıklarını da dinleyince oğlumun bi kardeşi olmalı diye düşünmeye başladım. 2. ÇOCUK YAPSAM MI DİYE KENDİ KENDİME SORDUKÇA DA NEFESİM KESİLİYO, BOĞULACAK GİBİ OLUYORUM.. Eğer ertelersemde yaşım ilerliyo ve hiç bi daha cesaret edemezmişim gibi geliyo. Lütfen bi akıl verin sizce ne yapmalıyım?
öncelikle Allah bağışlasın oğlunuzu bende pek sevmezdim yemk yemeyi alışır çocuğunuz fazla üzmeyin kndinizi kesinlikle kardeş olmalı diyorm ben yaşınızda çok büyük değilmiş biraz daha toparlayın kendinizi çoğununuz 4 yaşına gelsin bende en az..
Sağol canım, hep bekliyorum yemek yesin, yanakları tombiş olsun, pantalonu düşmesin artık belinden diye... İnşallah birgün iştahı açılır. Bende 2. olursa en erken aralık 2014 yada ocak 2015 gibi hamile kalmayı düşünüyorum(çin takvimine göre kız oluyo:). Ama napıcam bilemiyorum. Çok kararsızım. Rabbim en hayırlısını nasip etsin inşallah...
İnşallah ya öncelikle hayrlısı olsn :) biz iki kardeşiz abim var ve iyikide var yeri geldiğinde sevgilim yeri geldiğinde babam gibi olmuştur bana çok seviyorum onu şimdi uzaktayız nette görüştüğümüzde hep bana bakar napıyosun abi dondun diyorum yok ya seni izliyorum diyor :) çokk özledim abimiii keşke daha çok kardeşim olsaymışş çünkü ben herkezle anlaşamıyorum da .s
Doğru söylüyosun canım kardeşlik başka bişey... Kimse gibi olmaz canından bir parça. Ama işte ben kendimi, bedenen ve beynen aynı şeyleri yaşamaya hazır hissetmiyorum. Sanki hayatım ellerimin arasından kayıp gidiyo. Hep yapmak istediklerimi ertelemek zorunda kalıyorum. oĞLUM BÜYÜSÜN ŞUNLARI ŞUNLARI YAPICAM DİYODUM MUTLU OLUYODUM. Şimdi herşey başa dönecek....
Ben 32 yaşındayım ve 39 aylık bi oğlum var. Çevremdeki herkes 2. çocuk için çoktan baskı yapmaya başladılar. Ama ben ikinci çocuğu yapmayı oğluma ihanet gibi düşündüğüm ve ikisine birden bakamayacağımı hissettiğim için kesinlikle yapmayacaktım. Oğlum çok iştahsiz 1,5 yaşına kadar sürekli kusan bir bebekti. Halada yemek yemez, beni mahveder. Çoğu geceler aç yatar. İçim parçalanır. Çok kıskanç, bi bebek sevsem kıyameti kopartır. Bütün bunlar bi araya gelince ikinci çocuk fikrini silmiştim aklımdan. Ama etrafımda tek çocuk yapan insanların pişmanlıklarını da dinleyince oğlumun bi kardeşi olmalı diye düşünmeye başladım. 2. ÇOCUK YAPSAM MI DİYE KENDİ KENDİME SORDUKÇA DA NEFESİM KESİLİYO, BOĞULACAK GİBİ OLUYORUM.. Eğer ertelersemde yaşım ilerliyo ve hiç bi daha cesaret edemezmişim gibi geliyo. Lütfen bi akıl verin sizce ne yapmalıyım?
bence 2. çocuğu kendiniz için değil çocuğunuz için düşünmelisiniz. maddi sıkıntınız varsa bilemem ama ölümlü dünya sonuçta. anne baba olarak bizler bu dünyadan göçünce bir kardeşi olmasın mı dayanacağı. benim de 4 yaşında bir kızım var. yaklaşık 5 aydır 2. için deniyorduk çok şükür bu ay oldu ve 2. yi bekliyorum şükürler olsun kızımın bir kardeşi olacak diye öyle seviniyorum ki:) tabi ki sıkıntılar olacak sil baştan uykusuz geceler başlayacak vs ama kesinlikle değer. ben tek çocuğu olanların sonradan çok pişman olduklarını duyuyorum hep.
elifceeee biz de deniyoruz,sizin herhangi bir sorun var mıydı ?Herhangi bir tedavi gördünüz mü? Bence dünyada kardeşinin varlığını bilmek bile insana güç veriyor.Bu bile yeterli 2.için.
Çocuğunuz simdi kiskaniyor diye onu kardeşten mahrum etmeyin. İlerde niye kardeşim yok dediğinde çok uzulursunuz. Herşeyi birakin hasliklibi dunyadayiz. KKardeş kardeşin canini kurtarıyor bir ilikle. 5 kardeşiz bazen anneme kiziyorum 7 tane kardeşim olsaydi diye. Kardeş candirrr cannnn. Düğününde yaninda olur, mezuniyetinde yaninda olur.en iyi sirdastir
en yakın dostum kız kardeşim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?