2 bucuk aylik bebegim meme reddi mi yasiyor?

Shalini

Guru
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2013
3.646
4.271
333
merhabalar 3 gundur bebegimle meme savasi veriyoruz. bebegim acikiyor meme veriyorum ama bir emip tekrar geri emiyor. e boyle olunca da daha cok gaz oluyor. du gecenin 4 unde burnu tikali diye solisyon yaptik esimle. rahatladi gibi oldu ama 2 saat sonra yine ayni. zaten silikon ucla emiyor, normal memeyi almadi hic. burnu da tikali degil, cok sukur hasta da degil. neden boyle olabilir kizlar?

Tatlı ye sütün tatlansın bide öyle dene

Canım bu aylarda meme reddi oluyor arkadaşımın oğlunda da olmuştu çok savaş verdi sakın emzirmeyi bırakma acı kırsa kaşıkla sütünü sağa ver kesinlikle biberon verme benim kızım da silikon emiyordu beş ay silikonla emdi sonra bir anda bırakta şu an memeyi kendisi emiyor

Biberon kullanıyor musun? Gazı olabilir belki.
Benim bebeğim meme reddi yaptığında pilates topunun üzerinde hafif hafif salınarak sakinleştirip emziriyordum deneyebilirsin. Ve çok sabır gerektiren bir süreç meme reddi. Pes etmeden dene.

Yediğiniz yemekler acı baharatlı vs mi?

Sütünde tazyik olabilir mi? Bi sıkıp bakar mısın? Bir de ortamın sıcaklığını ve nemini iyice kontrol etmelisin. Burnunu her gün 3-4 kez aç özellikle beslenme öncesi. Bu aylarda ve 4. Ayda meme reddiolabiliyor. Bol bol ten tene temas yapıp konuşup teklif et. Sütün bol olsun

cok tesekkur ederim. burnu her gun tikaniyor zaten. cok sıkldım bu durumdan evde buhar makinesi de var. onu calistirsam da burnu tikaniyor anlamiyorum ya neden boyle

cok nadir kullaniyorum. sutumu azicik sagip icine de gaz damlasi damlatiyorum. yani biberonu bu amacla kullaniyorum oyle uzun uzun degil yani. ben de koltukta ziplaya ziplaya emziriyorum geceden beri. ama yok yine sinirleniyor almiyor

tamam insallah bu ara hic vermeyeyim o zaman

cok nadir kullaniyorum. sutumu azicik sagip icine de gaz damlasi damlatiyorum. yani biberonu bu amacla kullaniyorum oyle uzun uzun degil yani. ben de koltukta ziplaya ziplaya emziriyorum geceden beri. ama yok yine sinirleniyor almiyor
Hiç ara verme devam et uykudan uyanırken emzir gece emzir. Beyaz gürültü tarzı seslerden yardım al bi şekilde emzir sonra düzeliyorlar

cok tesekkur ederim. burnu her gun tikaniyor zaten. cok sıkldım bu durumdan evde buhar makinesi de var. onu calistirsam da burnu tikaniyor anlamiyorum ya neden boyle
Bu çok normal evde ısınma için kullandığın ne varsa havayı kurutuyor nem oranını güzel ayarlamalısın. Geceleri buhar makinesi açık uyutabilirsin. Nem oranı %40 ın altına inmesin %60 üstünede çıkmasın. Bir dijital termometre ile takibini sağlayabilirsin. Fakat zaten serum fizyolojiği doktorlar her gün yapmanı istiyorlar. Banyodada çok güzel açılır burnu. Sen evdeki buhar makinesini kullan bakalım bi de termometreyi evde ki ısının havayı kurutmasını engelleyebilirsen miniğinin burnu da kurumaz

Bu aylarda bebek çevreyi keşfetmeye başlıyor. O yüzden meme emerken duyduğu ses, gördüğü nesneleri tanımaya çalışması gibi sebeplerden bu durumu bir çok anne yaşıyor. Emzirme sırasında daha sessiz bi ortamda olabilme şansın varsa birde bu şekilde denemeni tavsiye ederim. Birde genelde anneler bu durumda bebeğim acaba aç mı kalır kilosu azalır mı aman diye stres oluyolar bu sütünü etkiler. Sabırla emzirmeye çalış. Unutma onun için en yararlı şey senin sütün. Gaz problemi içinde rezene çayı tüketmeni öneririm hem senin sütünü arttırır hemde bebeğin gaz problemlerini azaltır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…