- 21 Ocak 2018
- 8.341
- 20.583
- 348
- 32
- Konu Sahibi kesenmakas
-
Benim akıllı doktorlarım 3 embriyomu tek tüpte dondurmuş. Hepsi çözdürüldü 2 embriyom çöp oldu.Kac sene embriyo dondurululabilir. ? Bide iki tane dondurulmus ayni anda cozdurulur yoksa tek tek mi
Aynen bende o durumdayım ikizlerim 16 aylıkken kalmışım biri diyodu bende siyah bant yapistirdimMerhaba. Regliniz düzenli mi? Ben sebepsiz infertilite sebebiyle tüp bebekle kızıma kavuştum. Kızım 16 aylıkken “nasılsa olmuyor” diye düşünerek korunmayı bıraktık ve 14 gün sonra hamile olduğumu öğrendim. Hem emziriyordum hem de kilom çoktu. Emzirmeyi de şöyle bıraktık. Sürekli oyun oynattım, dışarı parklara götürdüm, gün boyu oyaladım ki istemesin. Gün içinde isterse “süt bitmiş” dedim. Sadece uyku zamanı emzirdim. Sonra tamamen kesmem gerektiğinde ( kan pıhtılaşması sebebiyle süte geçen bir ilaç kullanıyordum. ) tabletten şarkı açtık. Hiç ekran göstermemiştik o yüzden çok ilgisini çekti ve sarılarak uyuduk. En büyük kurtarıcım ise pipetli suluk oldu. Gece uyanınca direkt onu verdim. Onunla emme isteğini karşıladı
14 aylık oğlum var, 23 haftalık gebeyim.Hanımlar merhaba.
22 aylık bir oğlum var. 40 yaşındayım. 8 yıllık evliyim. Oğluma tüp bebek yöntemi ile sahip olduk çok şükür.
Bu tedavi sırasında da bir tane dondurulmuş embriyomuz kaldı.
Oğlumun doğum zamanları maddi açıdan zorlu dönemlerdi. Bunun yanında gerek hamileliğin gerekse doğumum çok zorlu geçti yavrum 23 gün küvezde kaldı.
2. Çocuk benim için hep kısmetse kadardı. Bu konuyu hiç konuşmamıştık eşimle doğru düzgün. Geçtiğimiz günlerde eşim 2. Çocuk istediğini, oğlumuzun yanlız büyümesini istemediğini söyledi. Aslında konuyu o açınca ben de ne kadar istediğimi farkettim.
2. Çocuk fikrine kadar oğlumu kendisi bırakana kadar emzirmek istiyordum. Kendisi de maşallah pek düşkün.
Eşim tedavi noktasında hemen ilk regl dönemimde tedaviye başlama konusunda istekliydi.
Fakat biz bu planları yaparken emzirme faktörünü hiç düşünmedik.
Uygulanacak tedavide emzirmeye devam etmenin mümkün olmadığını doktorumuz dan teyit ettik.
Bir kere 2 yaşını tamamlama kararı aldık bebiş kendisi bırakmazsa.
Peki ya sonra? Aklım çok karışık.
Bir yandan ilerleyen yaşım, bir yandan ilk denemede hamile kalıp kalmayacağım çıkmazı, bir yanda bebeğimi sütten kesme fikri.
Emzirmeye çok önem veren bir anneyim (burada emzirmek istemeyen yada emairemeyen yada bebişleri emmeye kızkardeşlerimi kırmak değil niyetim)
2.çocuk kararı için bebeği sütten kesmek doğru olur mu. Kesmesem oğlanın ne zaman bırakacağının garantisi yok, kendisi ilk denemede tutunan bir bebek ama nasibimizde varsa 2. Bebeğin tedavisinin ne kadar zaman alacağı belli değil...
Kafam çok karışık ve çok fuygusalım. Bu işin bir doğrusu yoktur ama bir kaç fikir okumak bana iyi gelebilir.
Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
Bu konuda çok uzun uzadıya yazacak kadar bilgim olmamakla birlikte emzirmenin faydalarının 2 yaş ile sınırlı olmadığına dair yapılan bilimsel çalışmalar da var bildiğim kadarıyla. Bu birazcık sizin benim neyi kabul etmek istesiğiniz ile alakalı olmalı.2 yıl yeter ve artar emzirmek için. Anne sütün faydası o saatden sonra yok artık. 2 ay daha emzirin sonra yavaş yavaş bırakın bence.
Emzirmeye çok duygusal anlamlar yüklemeyin lütfen
Emmeyi bırakıncada o yine sizin bebeğiniz, beraber öpüşüp koklaşıp, koynunuza alın yatın uyuyun.
Nasıl ya soruyorlar.Benim akıllı doktorlarım 3 embriyomu tek tüpte dondurmuş. Hepsi çözdürüldü 2 embriyom çöp oldu.
Kocaman çocuk dedikleriniz sanırsınız ilk okula başlamışlar daha süt kokan küçücük bebek onlar.İki yas emzirme yeterli zaten neyi dert ediyorsunuz ki? Cocuk 5 yasina kadar birakmak istemese emziricekmiydiniz yani gereksiz dusunuyorsunuz cok seviyorsunuz madem emzirmeyi iki ay daha emzirin yeterli kocaman cocuklari emzirmeyin lütfen
Nasıl ya soruyorlar.
Embriyologlar geliyor tek tek mi çift çift mi donduralim diye.
Dondurma ücretleri de değişiyor hepsini anlatıyor.
Doktor buna nasıl karar verir!??
Böyle mesajlar beni ayrı bir rahatsız ediyor.Dunya sağlık örgütü bile 2 yaş diyor gerisi faso fiso
2 ay daha dayanıp bırakın
Konu açmaya bile değmez ki bu olayda
Her işin bir hayırlısı var diye düşünmek lazımBen devlet hastanesinde yaptırmıştım tedavimi. İlk sene zaten ücret alınmıyordu. Sorsalardı bize 3ünü ayrı ayrı dondurun derdik, gerekirse ücrette öderdik. Ama olan oldu artık.
Anladım.Ben devlet hastanesinde yaptırmıştım tedavimi. İlk sene zaten ücret alınmıyordu. Sorsalardı bize 3ünü ayrı ayrı dondurun derdik, gerekirse ücrette öderdik. Ama olan oldu artık.
Bu konuda çok uzun uzadıya yazacak kadar bilgim olmamakla birlikte emzirmenin faydalarının 2 yaş ile sınırlı olmadığına dair yapılan bilimsel çalışmalar da var bildiğim kadarıyla. Bu birazcık sizin benim neyi kabul etmek istesiğiniz ile alakalı olmalı.
Koynunuza alıp uyuyun dediniz ya bakın bir de o mesele varyatak ayırmak gelecek bunun devamında. Allahım
Evet bende öyle düşünüyorum. Nasip kısmet herşey.Her işin bir hayırlısı var diye düşünmek lazımCanimKendim . Sizin için hayırlı olan buymuş demek ki.
Bu konuda çok uzun uzadıya yazacak kadar bilgim olmamakla birlikte emzirmenin faydalarının 2 yaş ile sınırlı olmadığına dair yapılan bilimsel çalışmalar da var bildiğim kadarıyla. Bu birazcık sizin benim neyi kabul etmek istesiğiniz ile alakalı olmalı.
Koynunuza alıp uyuyun dediniz ya bakın bir de o mesele varyatak ayırmak gelecek bunun devamında. Allahım
Kızım 22 aylıkken, oğlum 23 aylıkken bıraktirdim emmeyi..
Emzirmenin duygusal bir tarafı olduğunu düşünüyorum bende açıkçası ama kendi keyiflerine bırakacak kadar sabırlı değildim.
İkinci çocuk konusu yeni açılmış, bir anda tedavi sürecine girmektense bir iki ay kendinizi dinleseniz güzel olur diye düşündüm nacizane.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?