2 aylık kızım kakasını yapmıyo yardım tecrübeli anneler :(

efsane_19

Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2013
12
2
6
Ankara
bana lütfen yardım daha 22 yaşındayım ve tecrübesiz bi anneyim kızım daha 2 ay 8 günlük bügün kakasının yapadığı 10 günü ne yapmam lazım...daha öncede 6 7 gün yapmadığı oldu bundan önce 8 günde sonra 4 gün sonra yaptı bugün 10 gün neler yapabilirim bana yardım edermisiniz ((((((50:

Selam, geçmiş olsun. benim de 3 yaşını tamamlamış bir kızım var ve senin bebğin gibi geç kaka yapardı ben zeytinyağlı pamuk koyardım popsuna, bir de ayaklarını bisiklet çevirir gibi birde karnına doğru ileri geri hareketler yaptırırdım. iyi gelirdi. istersen sende deneyebilirsin. Rabbim acil şifa versin...

Selam ben yeniyim haliyke yeni gordum mesajini ben oglumda zinco nun bebekler icin yag karisimi var onu dene cok iyi geliyor nasil kullanacagin yaziyor kutuda cok iyi geldi hemde dogal

selam. benim oğlum da 1 yaşında ve hep kabız. ben en fazla 3 gün beklerdim 3. günün sonunda yapamadıysa kulak temizleme çöpünü zeytinyağına batırıp poposuna sürüyordum. zaten o bölgeye bir sey değmesi cocuğun ıkınmasını da sağlıyor. tabi canını acıtmadan nazikçe çubuğun pamuklu kısmını değdiriyordum öyle mutlaka yapıyordu tabi bu o anlık bir çözum. fakat artık büyüdü bu yönteme bırakmıyor kacıyor. tanıdığım bir doktor zeytinyağı içirmemi önerdi şimdi oyle yapıyorum ama ben de kurtulamadım bu sorundan. senin bebeğin daha küçük zeytınyagı verılır mı bılmıyorum belki bır damlası fılan vardır. bır de cok zorda kalırsan fıtıl kullan. mama da kabızlık yapabilir mama verıyorsan kaynamıs sogutulmus su ıcır. sadece emen bebekler hergun kaka yapmayabılırler ama on gun bence uzun bır sure. Bır de belkı bebeğın çok terleyıp su kaybedıyordur havalar cok sıcak belkı o yuzden de kabız olabılır.

Anne sütü alan bazi bebkler geç yapar bunun sebebi sütun tamami bebege yaramasi benim ilk kizim da gec yapardi simdi ki kizim da gec yapio 4 aylik olcak ilk kizimda ek gidaya baslayi ca duzeldi bebegin fitil atarak ya da diger yontemlerle kakasini yaptirmaya çalışmayın bagirsaklari tembelesir ne zaman huysyzlasir o zaman yarim fitil atarsiniz bugun kizimin 6 gunu kakasini yapmayali gecen 9 gununde yapti

Merhaba bende yeni katildim araniza.. benimde 2 aylik kizim var sutum az gekdigi icin mamada veriyorum. Kakasini 2 3 gun yapmadigi oluyor cay kasiginda zeytinyag iciriyorum faydasini goruyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…