2 aylık gelişim

kullanici03851

Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2022
91
44
18
24
Merhabalar kızım 2 aylık oldu bu ay düşük kilo almış ebe sınırda dedi sütüm var emziriyorum bol bol ama sanırım çok da yaramıyor doktor günde 3 öğün mama takviye et dedi kilo icin hangi mamayı takviye edebilirim aceba yorum yaparsanız çok sevinirim.

Her mama kilo aldırır önemli olan gaz meselesi. Her bebeğe her mama yaramıyor birinde çok iyiyken diğerinde gaz ve kabızlık yapabiliyor. Size tavsiyem en mamanın en küçük boyunu almanız başlangıç için. Eğer beğenmez kusar veya kabız gaz sorunu yaparsa değiştirirsiniz çabuk biter. Tavsiye edebileceğim sma comfort veya aptamil prosyneo. Mesela benim bebeğim aptamili sevmedi ama doktoruna göre prosyneo kullanabileceği en iyi mamalardan biri. Biz sma comfort kullandık. Başka markaları da deneme yanılma yöntemiyle doğru mamada devam edersiniz

Evet en düşük kaç gr varsa ilk onu denicem inşallah ama burdaki kullanan annelere sormak istedim en çok hangisi tavsiye edilirse ilk onu denicem aptamil prosyneo daha önce de duymuştum eğer öneri gelmezse ilk ondan başlıycam

İnşallah tek seferde uygun mamayı bulmuş olursunuz

Bence sütünüz varsa mama vermeyin bu ayda düzenli emzirin yine bi gelişme olmazsa o zaman düşünün mamayı. Her annenin sütü kendi bebeğine göredir ve bence yaramıyo diye bişey yoktur. Ama mecbur kalırsanız tabiki kullanın mamayı karşı diilim yanlış anlamayın sadece öneri benimki biz yeğenime hipp marka kullanmıştık içeriği falan baya iyi bi araştırın isterseniz

Biz de aptamil prosyneo kullandık. Hâlâ da yatmadan önce veriyorum (15 aylık) memnun kaldık

Gaz önemli canim bir suru marka var gaz yapmayan

Evet bol bol emziriyorum zaten sadece genelde ilk 4 ay hızlı kilo alırlarmış sonra azalırmış o yüzden bu ayların önemli olduğunu söylemişti ebemiz sonra ek gıda ile devam edebilirsin dedi.

mamaların kalorisi standart. 100 ml'de 66 kalori. numarasına göre bile ancak 1-2 kalori oynar. yani hepsi aynı kiloyu aldırır. aptamil ve hipp tavsiye edilmişti bize hastanede ve doktorumuz tarafından. özel bir gaz sorununuz yoksa düz aptamil ile başlayabilirsiniz. uzun süre kullanacağınız için gereksiz yere pahalı ve daha zor bulunan mamalara alıştırmamanız iyi olur.

Kızlar benim bebeğim 2 aylık. Memeden toplasanız 3 4 ml çıkıyor. Bebeğim de emmiyor. Aptamil kullanıyorduk hep. Kakası sarı pütürlüydü. İçinde mukus olunca doktora gösterdim fotoğrafını. Alerji belki olabilir ama sağlığında sorun yok dedi. Önlem amaçlı siz sğt ürünlerinden 3 aya kadar uzak durun. Mama olarak da aptamil prosyneo kullanın dedi. Başladık kullanmaya 2 gün oldu. Bugün hiç kaka yapmamıştı. Şimdi beslerken yaptı kakasını. Yeşil renkte mekonyum kıvamı gibi çıktı. Çoğu kişi prosyneo da demir olduğu için yeşil olması normal demiş. Prosyneo kullanan arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Var mı sizde de böyle bir durum? Gün içinde huzursuzluk yok. Mışıl mışıl uyuyor. Mama vakti uyanıyor mama yiyip uyumaya devam ediyor. Biri de demiş ki önsüt içen bebekte yeşil kaka olur. 3 4 ml çıkıyor dediğim acaba önsüt mü? Başka gelmiyor. Onu da vermezsem anne sütü hiç olmayacak. Şaştım kaldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…