Çocuk Hastalıkları 2 aylık bebek karaciğer nakli acil yardım...

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

zbusrapayhan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2016
24
0
36
38
Merabalar. 2 aylık kızım da ağır hasarlı karaciğer rahatsızlığı var. Su an hastanede tam teşhis konmaya çalışılıyor. Nakil olursa yaşama şansı ne olur. Çevrenizde bebeklere karaciğer nakli yapılan var mı. Varsa da şimdi durumları nasıl.

Yok çevremde ama dualarım bebışın ve senınleAllahım yar ve yardımcınız olsun

Hayırlı geceler kardeşim.öncelikle şu mübarek ayda acil şifalar diliyorum Rabbimden başta siz ve ihtiyacı olan herkes için.benim birkaç sorum var yaşın kaç bebeğin normal doğummu ve sende yada eşinde hepatit varmı?şimdi benim hikayemi anlatayım sana.benim babam 4yıl önce hepatit c nedeniyle siroz oldu ve annem ona ciğer verdi.çok zor yıllar sonunda nakil gerçekleşti ve annemde babamda çok sağlıkçılar Allah a şükür.ameliyat dönemi öncesi ve sonrası hastanede çok uzun zaman geçirdim günlerce yoğun bakımdaki babamla kaldım bu esnada nakil olmuş çok bebek gördüm.hepside iyileşti oynaya zıplaya evlerine döndüler.senin bebeğin çok küçük ve bu bir artı aslında doktorların söylediği ve benim tecrübem bebekler biz yetişkinlerden çok daha güçlü oluyorlar ve çok çabuk iyileşiyorlar.ayrıca huzursuzluk hissediyorlar ama acı duymuyorlar.Melekler onlara yardımcı oluyor.benimde bebeğim hasta doğdu hastalığı benim karnımdayken tespit edildi.şimdi iki yaşını geçti ve Allah a hamdolsun çok sağlıklı.bebekler güzel sürprizler yapmayı sever.bebeğin nerede hangi hastanede nakil olacak ve senmi ciğer vereceksin?son sorumda emiyormu meleğin?imkanın olursa bebeğinin durumunu öğrenmek isterim,sorularıma cevap verebilirsen daha ayrıntılı yazarım sana.ve nacizane bir anne tavsiyesi ağlama ümitsiz olma bebeğinin yanında bulunmak için şartları zorla onunla konus ve sıcaklığını kokunu hissetmesini sağla.onun en büyük ilacı senin sevginde şefkatinde onun şifası senin dualarında.Allah yardımcınız olsun kardeşim...

Hayırlı geceler kardeşim.öncelikle şu mübarek ayda acil şifalar diliyorum Rabbimden başta siz ve ihtiyacı olan herkes için.benim birkaç sorum var yaşın kaç bebeğin normal doğummu ve sende yada eşinde hepatit varmı?şimdi benim hikayemi anlatayım sana.benim babam 4yıl önce hepatit c nedeniyle siroz oldu ve annem ona ciğer verdi.çok zor yıllar sonunda nakil gerçekleşti ve annemde babamda çok sağlıkçılar Allah a şükür.ameliyat dönemi öncesi ve sonrası hastanede çok uzun zaman geçirdim günlerce yoğun bakımdaki babamla kaldım bu esnada nakil olmuş çok bebek gördüm.hepside iyileşti oynaya zıplaya evlerine döndüler.senin bebeğin çok küçük ve bu bir artı aslında doktorların söylediği ve benim tecrübem bebekler biz yetişkinlerden çok daha güçlü oluyorlar ve çok çabuk iyileşiyorlar.ayrıca huzursuzluk hissediyorlar ama acı duymuyorlar.Melekler onlara yardımcı oluyor.benimde bebeğim hasta doğdu hastalığı benim karnımdayken tespit edildi.şimdi iki yaşını geçti ve Allah a hamdolsun çok sağlıklı.bebekler güzel sürprizler yapmayı sever.bebeğin nerede hangi hastanede nakil olacak ve senmi ciğer vereceksin?son sorumda emiyormu meleğin?imkanın olursa bebeğinin durumunu öğrenmek isterim,sorularıma cevap verebilirsen daha ayrıntılı yazarım sana.ve nacizane bir anne tavsiyesi ağlama ümitsiz olma bebeğinin yanında bulunmak için şartları zorla onunla konus ve sıcaklığını kokunu hissetmesini sağla.onun en büyük ilacı senin sevginde şefkatinde onun şifası senin dualarında.Allah yardımcınız olsun kardeşim...

Öncelikle Allah razı olsun. Bebeğim 3 aya yaklaştı. karın şişliği şikayeti şikayeti ile bulunduğum ilde özel bir hastaneye götürdük. kan değerleri ve karaciğer enzimlerindeki anormalliklerden dolayı kayseri erciyes tıpı önerdiler. vakit kaybetmeden aynı gün götürdük. kan değerleri bozuk çıkınca yatış yaptılar. kan pıhtılaşma sorunu olduğu için biyopsi yapamıyorlar bu yüzden kan değerlerine ve ultrasyona bakıp bişey söylüyorlar yada söyleyecekler tam teşhis konmadı daha. safra yollarında sıkıntı yok böbrekte sıkıntı yok. diğer organları iyi çok şükür. şu an karaciğerin verdiği diğer hasarlarla ilgileniyorlar onları tedavi etmeye çalışıyorlar. bebeğim daha 5 kilo doktorlar 10 kilo olmadan nakil olmaz diyorlar. hem daha nakle var diğer sıkıntılarını gidermeye çalışıyorlar. bende yada eşimde hepatit hasatlığı yok. 2 tane olum var onlarda da bi sıkıntı yok aileden gelen bi kronik hastalık ta yok. 10 gündür hastanedeyiz benim için zor geçiyor hergün 4 tüp kan alıyorlar. damar yolu tıkanıyor onu açıyorlar. anlaşılan benide uzun bir süre bekilyor hastanede. Rabbim acil şifalar verir inş. söylediğin bir çok şey rahattatı beni sağolasın.

bir sorum olacak hangi hastanede yapılmıştı çocukların nakilleri

Yaşım 26 kızım 36 haftalıkken normal dogum oldu. İlk bir ay çok iyi idi. 1 kilodan fazla aldı fakat 2. Ay gelişimi yavaşladı

Babamın nakili ve hastalık takibi istanbul mamorial hastanesi Şişli şubesinde yapıldı.bahsettiğim bebeklerde oradaydı.bildiğim kadarıyla SGK yarı yarıya ödüyor.özel sigortanız varsa oda geçerli.türkiyenın heryerinden gelen hastalarda tanıştık orada birbirimize yardımcı olduk.nakil için Türkiye'nin en iyi hastanesi ve dünyanın en iyi nakil doktor ameliyat ekibi mamorial de.yurtdışındanda gelen çok aile var nakil yaptırmak için.eğer gelme imkanınız varsa ben ve ailem canla başla yardımcı ölürüz size.doktorlara tanıştırırız sizi yakınımız olduğunuzu söyleriz dahamda özel ilgilenirler.karşılığında tek istediğimiz bebeğin iyileşmesi.biz bu zor süreçte anladıkki insana insan ve dua lazım gerisi boş.biz hastane ekibiyle artık 10 yılı devirdik ve aile gibi olduk.tekrar söylüyorum eğer gelirseniz ben ve ailem yanınızdayız.çok genç bir annesin Allah evladınızı size bağışlasın dayanma gücü versin.herkes bir anneye sen 10 anne olacaksın.ne zamanki evladın iyileşecek ozaman ağlayabilirsin üzülebilirsin yorulabilirsin.şimdi evladın için sadece sen varsın dimdik ayakta olacaksın.bunları söylemesi kolay sana deme daha önce söylediğim gibi önce ölümden dönen bir baba sonra hasta doğan bir evlat.yaşadığım için bukadar kesin konuşuyorum.yanlız değilsiniz.Allah var kardeşim.bebeğin emiyormu?adı ne meleğinin?

Bizide o hastaneye yonlendirecekler. Ama benim kızımın durumu ağır kan değerleri bozuk ve karnında asit var vede fazla. Bu sebeblerle nakil bile kurtarmayabilir dedi doktorlar. Dün fenalasmisti ama bugün biraz iyi. Burdaki doktorlar görüşecek istanbulla bakalım ne olacak kabul edecekler mi. Kızımın adı zeynep. İstanbula gelirsek muhakkak ulaşırım size. Şu an tek çaremiz nakil oda bi ihtimal gibi. Rabbim yardımcımız olsun ne diyim. Allah razı olsun herşey için. Eğer istanbul bu hasta riskli deyip kabul etmezse yardımcı olurmusunuz.

Tabiki yardımcı oluruz haber vermeniz yeter.İnşallah herşey güzel olur.bol bol enginar yiyin sütünüzden Zeynep e geçsin.enginar karaciğerin şifasıdır hergün yiyin.haberlerinizi bekliyoruz.

Bugün nasılasınız,hastaneyle ilgili bir haber varmı?ben yanlış biliyormuşum SGK ameliyat masraflarının tamamını karşılıyormuş.ameliyat öncesi yatış masrafını karşılamıyormuş.dün gece yine zeynepcikten konuşurken eşim imkanı varsa babası buraya gelse bebeğin dosyalarını buradaki nakil yapan doktor ekibine gösterse hem fikir alsa hemde ozaman süreç daha hızlı işler dedi,bize de mantıklı geldi sizinle paylaşayım dedim

Burdaki doktor ordaki hastaneyle görüşmüş. Pazartesi kurul toplanıp karar verilecekmiş bebek gelsin gelmesin yada su zaman gelsin diye. Zeynep aynı durumu ne iyi ne kötü şükür buna da. İstanbul kabul etmeyebilir zeynebi çok riskli görüyor lar. İstanbul olmazsa malatya yı deniycez olmazsa başka çare. Su an elimiz kolumuz bağlandı. Kayseride çakılı kaldık. Biraz daha beklemek lazım su an haber bekliyoruz. Bizim ameliyat çok riskli diyor doktorlar çıkama ma ihtimali var diyorlar. Çıksa bile vücut fonksiyonları tekrar karaciğeri etkileyebilir diyorlar. Rabbim den başka bir dayanağım kalmadı. Allah razı olsun ilginiz için.

Evet biliyorum. Ahk nınmasrafı karşıladığını sorun o olsa sadece para bulunur niçin vardır ki para zaten. Ama bazen onun da fayda etmediği yerler var. Allah büyük

Dün akşam babamlarda iftardaydık.babam bebeğinizi sordu son durum ne dedi bende anlattım.kuruldan red kararı çıkarsa kabul etmeleri zor olur kurul toplanmadan önce Münci Hocaya durumu anlatayım yakınımın bebeği diye söyleyeyim dedi.soyadlarını biliyormusun dedi o yüzden sordum.tedirginliğinizi anlıyorum.hiç tanımadığınız bir insan internetten bişeyler yazıyor biricik bebeğinizi soruyor sonrada soyadınızı soruyor.benim adım esma sema Şahin.babam Burhan yongacı annem Nursel yongacı.babam 2011 Aralık'ta nakil oldu.istanbul Eyüp te oturuyoruz.istanbulluyuz.
Biz çok acılar çektik babam aylarca komada kaldı.tam bir sene hastanede yattı ameliyattan önce.doktorlar 15gün içinde nakil olmazsan öleceksin dediler.benim düğünümden bir hafta sonra babam hastaneye yattı bir sene sonra nakil oldu.nakilden sonra vücudu yeni ciğeri reddetti.ben hem anneme hem babama baktım tek başıma.bir buçuk ay hastanede kaldım hiç evime gelemedim.benim babam 70 annem 55yaşında ben 30 yaşındayım.iyileştikten sonra babam annem kendilerini hasta insanlara yardım etmeye adadılar.nolur yanlış anlamayın hiçbir beklentileri yok Allah a şükür ki bir Allah razı olsundan başka hiçbir ihtiyaçlarıda yok.sizin yerinizde bende olsam kim bu insanlar niye ısrarla yazıp duruyorlar derdim.
Bakın prof.dr.münci kalayoğlu
Prof.dr.yılmaz çakaloğlu
Ve diğerleri Burhan beycim nasılsın sağol kardeşim sen nasılsın diye bir muhabbet var aramızda.evimize misafirliğe gelirler.
Hastaneyi arayıp bizim hakkımızda bilgi alabilirsiniz.
Organ nakli koordinatörüne arayıp bu insanlar bize böyle anlattılar kendilerini doğrumudur diye sorabilirsiniz.
Hastanenin sitesine girip annem ve babamla yapılmış röportajı okuyabilirsiniz,videoyu izleyebilirsiniz.
Isterseniz annemin babamın telefon numaralarını verebilirim size.biz art niyetli kötü insanlar değiliz.küçücük bir bebeğin hayatı söz konusu olunca çok hassasız sadece.
Sizi huzursuz ettiysem çok özür dilerim kardeşim ben size daha fazla yazmayacağım.siz bilgi verirseniz yardım isterseniz başımızla beraber canla başla yardım ederiz.ama derdinizin arasında birde benden tedirgin olmayın nolur babam hacıdır biz kendi halimizde sayılan sevilen maddi yönden çok iyi durumda bir aileyiz.abimin büyük kızının adı Zeynep 17yaşında ince uzun dünya güzeli bir kız.Su mübarek günlerin hatırına Rabbim sizin Zeynep inizede sağlıklı hayırlı upuzun bir ömür nasip etsin sizde onun bir fidan gibi büyüdüğünü izleyin Inşallah.
Allah a emanet olun kardeşim.

Allah razı olsun. Yok soyadını sylesem ne olur söylemesem ne de. Herşey için Allah razı olsun. Ben birşey merak ediyorum. Sgk sadece ameliyatı karşılıyor ya. Yatış masrafları ne kadar bir bilginiz var mı. Örneğin biz 3 Ay hastanede kalırsak bize ne kadar masraf çıkar bi öğrenebilir misiniz. Kurul kabul ederse bu bilgiler oraya gelmeden bana lazım da o yüzden. Yazmayı bırakmayın sizin yazdiklariniz benim için bir teneffüs oluyor. Acil beni bilgilendirirseniz sevinirim.

Back