2 aylık bebeğimle yaşından çok problemimiz var :(

sersemsinem

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Mart 2012
837
714
kızlar bebeğim bugün tam 67 günlük fakat her geçen gün daha zor anlaşıyoruz.
doğduğundan beri gece uykuları konusunda sorun yaşıyoruz, mutlaka her saat başı uyanıyor.uyuduğu bir saatlik sürelerde sürekli sıçrıyor (kolları bağlı olduğu halde) uyanıyor ve sallamadan uyumuyor.sallamayı bırakınca tekrar uyanıyor.. kısır döngü.. eşim akşamları saat 10dan önce gellemiyor.geceleri uyumayan bebeğim gündüzleri hiç uyumuyor.15er dakika 3 kere uyuyor maksimum.uyanık olduğunda da sürekli kucak istiyor.ne iş yapabiliyorum ne uyuyabiliyorum, ne telefon ne tuvalet, ne yemek.. herşey herşey bitti benim için.sütüm nerdeyse hiç yok artık yemek yemeğe vakit bulamadığım için en çokta buna üzülüyorum.

bide son zamanlarda aşırı derecede sıçrıyor yüzü aynn böyle :KK53:
kollarını yana doğru kasıp feryat figan ağlıyor.onu öyle görünce çok korkuyorum ben de onunla oturup ağlıyorum.psikolojim berbat duumda,kendimden korkmaya başladım artık.tecrübeli arkadaşlarım tecrübelerinizi paylaşır mısınız lütfen?

kızlar bebeğim bugün tam 67 günlük fakat her geçen gün daha zor anlaşıyoruz.
doğduğundan beri gece uykuları konusunda sorun yaşıyoruz, mutlaka her saat başı uyanıyor.uyuduğu bir saatlik sürelerde sürekli sıçrıyor (kolları bağlı olduğu halde) uyanıyor ve sallamadan uyumuyor.sallamayı bırakınca tekrar uyanıyor.. kısır döngü.. eşim akşamları saat 10dan önce gellemiyor.geceleri uyumayan bebeğim gündüzleri hiç uyumuyor.15er dakika 3 kere uyuyor maksimum.uyanık olduğunda da sürekli kucak istiyor.ne iş yapabiliyorum ne uyuyabiliyorum, ne telefon ne tuvalet, ne yemek.. herşey herşey bitti benim için.sütüm nerdeyse hiç yok artık yemek yemeğe vakit bulamadığım için en çokta buna üzülüyorum.

bide son zamanlarda aşırı derecede sıçrıyor yüzü aynn böyle :KK53:
kollarını yana doğru kasıp feryat figan ağlıyor.onu öyle görünce çok korkuyorum ben de onunla oturup ağlıyorum.psikolojim berbat duumda,kendimden korkmaya başladım artık.tecrübeli arkadaşlarım tecrübelerinizi paylaşır mısınız lütfen?

dr una sicrama konusunda danis.
karninin tam doyduguna emin misin ? cunku uyumama ve aglamanin iki buyuk sebepleri aclik ve gaz

bebeginin fizyolojik bir problemi yoksa ona dua okumani tavsiye ederim. O yasta bebegin bu kadar sicrayip korkmasi garip geldi. Cok huzursuz olmus yavrucak. Ayetelkursi, felak ve nas, bol bol okumani tavsiye ederim. Ve yatagina bir cevsen koymani.

dr una sicrama konusunda danis.
karninin tam doyduguna emin misin ? cunku uyumama ve aglamanin iki buyuk sebepleri aclik ve gaz

karnının doyduğuna eminim, çünkü hem emiyor hem de düzenli olarak mama veriyorum.mutlaka gazını çıkarıp öyle yatırıyorum.
ama hep huzursuz :KK43:(

bebeginin fizyolojik bir problemi yoksa ona dua okumani tavsiye ederim. O yasta bebegin bu kadar sicrayip korkmasi garip geldi. Cok huzursuz olmus yavrucak. Ayetelkursi, felak ve nas, bol bol okumani tavsiye ederim. Ve yatagina bir cevsen koymani.

iki beşiği var biri salonda biri benim odam da.ikisine de küçük kuran koydum başına.bismillahsız hareket ettirmiyorum, babasıda ben de sürekli okuyoruz (nazara önlem olsun diye).. hiç birşey fayda sağlamadı.bu sıçrama apayrı bişey, sakinleştirmem bile çok uzun sürüyor.bi ara epilepsiden bile şüphelendim o kadar kasıyor kollarını falan ama doktora gittim yeni doğan refleksi korkacak bişey yok dedi.ama normal bi sıçrama zannetti herhalde.kesinlikle doğal değil :KK43:(

karnının doyduğuna eminim, çünkü hem emiyor hem de düzenli olarak mama veriyorum.mutlaka gazını çıkarıp öyle yatırıyorum.
ama hep huzursuz :KK43:(

iki beşiği var biri salonda biri benim odam da.ikisine de küçük kuran koydum başına.bismillahsız hareket ettirmiyorum, babasıda ben de sürekli okuyoruz (nazara önlem olsun diye).. hiç birşey fayda sağlamadı.bu sıçrama apayrı bişey, sakinleştirmem bile çok uzun sürüyor.bi ara epilepsiden bile şüphelendim o kadar kasıyor kollarını falan ama doktora gittim yeni doğan refleksi korkacak bişey yok dedi.ama normal bi sıçrama zannetti herhalde.kesinlikle doğal değil :KK43:(

suphelendigin sicramalari videoya cek ve baska bir dr a daha goster.
internetten kadir tugcuya da gonderebilirsin sana fikir verir.

Öncelikle ömürlü olsun bebeğiniz...

Her şey düzelecek bunu bilin:KK34:

Ben de aynı yollardan geçtim, duş alamaz, 2 lokma yemek yemeye fırsatım olmaz, ayakta uyurdum...

Defalarca doktora, acile gittik, çok az uyuyan ve uyanıkken durmaksızın ağlayan bir kızım vardı.

Kucakta ve gezerek susardı sadece. Düşün evin içinde yürümekten bebekle helak olmuştum:KK50:

6 ayda hamileyken aldığım 22 kg yi verip, üstünde 3 kg daha vermiştim:KK50:

Doktorlar hep kolik dedi ve tamm 7 ay sürdü, ne zaman ki emekledi bir nebze rahatladım

Uykusuzluktan göz altlarım mordu ve çatlayana kadar esnerdim hep, özel yaşamım, vücut bakımım vs her şey iptaldi.

Ama geçti inan, 1. sınıfa giden dünyalar güzeli bir cadım var ve artık 2. çocuğu düşünüyorum. Ödüm patlıyor ama yine aynı olursa diye:18: Eve her gelen biz böyle çocuk görmedik, hasta mı, neden sürekli kendini kasarak ağlıyor derdi de, Allahım nadir bir derdi mi var acaba diye ağlardım:KK43:

Yatırırken bol bol oku ayrıca, kolay gelsin:KK34:

Benim kızımda düzeltilmiş 3 aylık(doğalı 5 ay oldu) aynı şekilde çok sıçrıyor ve uyanıyor sık sık.Gece uykusu çok düzenli sütünü

verip yatırıyorum sorun yok fakat gündüz uykusunda sürekli sıçrama halinde ve korkup ağlıyor.Şu sıralar daha çok oyun ve ilgi

istiyorlar bu yüzden uykuları kısalabilir.Sürekli kucak istiyor ve benim annem yanımda kaldığı halde bazen bizim cadıya

yetemiyoruz.Sizin gibi tek başıma kalsam aynı şeyleri yaşardım.Yanıbaşına küçük Kuran-ı Kerim koydum bende.

Boyle seyler bebegin sinir sistemi gelismekte oldugu icin olabiliyor. Ve her bebek cok farkli oldugu icin bazilarinda sicrama az gorulse de (benim kizimda da vardi) bazilarinda siddetli olabilir. Ama tabi genede videoya alip baska bir arkadasin dedigi gibi tekrar doktora goturmeni tavsiye ederim. Bir problem oldugunu cok sanmiyorum, cunku gelisiminde problem olsaydi doktorunuz farkederdi diye dusunuyorum. Ama bazi bebekler boyle hic gece gunduz huzursuz olup uyumayabiliyorlar, bunu biliyorum. Kolay gelsin size.

Öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun Merak etmeyin hepsi geçecek ilk 3 4 ay az yada çok her anne bunu yaşıyor düzen oturana kadar illaki yorulup uykusuz kalınıyor bebek gece gündüzü öğrenene kadar gaz sancıları hafifleyene kadar bu durum biraz daha sürer sonra sizde bebekli hayata alışacaksınız bebek size siz ona alışıp bir yolunu bulacaksınız elbet, şuan size bu kadar zor gelmesi sizinde hala bebekli hayata tam olarak alışamamanız yüzünden,
Gece uykularınız hiçbir zaman eskisi gibi olmayacak belki bir anneyi en çok zorlayan konu bu ama çocuk büyütmenin Zorluklarıda bunlar işte, yemek,iş.. bunları boşverin bunlara takılırsanız hayat dahada çekilmez olur eski düzeni unutup ailece yeni bir düzen kurun zaten ister istemez bu olacak ve her kim olursa olsun yardımı dokunacak kimsenin yardım teklifini geri çevirmeyin

Benim oğlumu anlatmışsınız sanki.
Sezeryanle doğum yaptım, önce onu belirteyim.
Benim oğlum altı aylık olana kadar günde toplam yalnızca altı saat uyudu. Bu altı saatlik uyku, gündüzleri 10 -15 dk arası dört uyku, geceleri yarım saatte bir kalkışla tamamlanan bir döngüdeydi. Sürekli sıçrayarak uyanırdı (yeni doğan refleksi dendi, gaz dendi vs), sürekli kucakta gezdirirdik eşimle, seslere panikle dönerdi o minicik halinde ve ben gerçekten bir ara çok korkmuştum, neden böyle diye. Çevremde ki insanlarda oğlumun seslere bu panikle ve sıçrayarak dönmesine çeşitli manalar buldular tabi. Pek çok doktor gezdik, biraz kaka uzmanı, biraz gaz uzmanı, biraz da uykusuzluk uzmanı olarak bu aylara kadar geldik. Artık günlük toplamda sekiz saati buluyor uykumuz. Elbette kendime vakit ayıramıyordum ancak bünyeme az uyumayı mecburen öğrettim. Şimdi yavaş yavaş sabırla herşey düzeliyor. Bizde bir problem çıkmadı. Kan değerleri, sindirim sistemi vs. herşeyi normal, bunlara baktırdık. Dilerseniz siz de kontrollerini bir yaptırabilirsiniz, bazı bebekler gaz yüzünden de bu şekilde uyanabiliyormuş.
Anne olmak hiç kolay değişmiş, ben oğlumla öğrendim. Eşinizle veya aileden büyüklerle bu durumu paslaşarak kontrol altına alabilirsiniz. Sizin sakin olmanız bebeğinize de iyi gelecektir. Fiziksel bir rahatsızlık yoksa, tüm bunlar dördüncü ayda azalıyor, altıncı ayda yok denecek seviyeye geliyor ve yeni bir düzen başlıyor. Sadece biraz sabır.

Canim bebegin hayirli olsun Allah analibabali buyuttmeyi nasip eylesin
Benim kizda boyleydi.sana tavsiyem sutunun cok az oldugunu söylüyorsun cocuk tam doymuyordur birde gunduzleri Karin ustune yatirmayi dene ozaman sicramaz sikca kontrol et.takviye sut Anne sutune gore daha kolay agiza geldigi Icin emmekten yorulsada yeterince midesine gitmis olacaktir.inan seni cok iyi anliyorum Benim kizlarim ikiside boyleydi bir elimle yemegi karistirip digeriyle onutasixordum.banyo yap belki uyur sahsen bende oda ise yaramiyordu.Biraz buyusun toparlar kendini.Sende rahatlarsin ins canim

Bu bir cok annenin yasayabilecegi bir sorun

Yalnizsan bunalmakta haklisi

Drum bazi bebekler dunyaya hemen bazilari gec alisir demisti

Seninkide uyum surecinde olabilir

Ben sagolsun annem babam yardimcimdi

Birde elektirikli muzikli yenidogan bebek salincagiyla isi cozdum

Bayiliyordu salincakta uyumaya

Cook tavsiye ederim

Allah tum annelere sabir versin. Benim kizim zor bir bebek olmamasina ragmen cok zor oldugunu hatirliyorum o gunlerin. Gece her yarim saate bir uyanan bebegi dusunemiyorum bile.

öncelıkle kuranı kerımı yatgından cıkarın cocugun yatılan bıyerde kuranın bulunması olmaz bende aynı seyı yapıyordum cocuk sıcrayıp aglardı gecelerı korkardı takı cıkardım yataktan yukarı bıyere basucuna koyabılırsın cevsen takabılırsın yastıga nas felak oku egrkı nazardansa bunlar kımsenın yanında emzırme bu bıle yapabılıyor gaz sorunuda olabılır gazını cıkardıgın halde bos hava yutmasından dolayı olan gazlar uykusundan edebılıyor malesef

öncelıkle kuranı kerımı yatgından cıkarın cocugun yatılan bıyerde kuranın bulunması olmaz bende aynı seyı yapıyordum cocuk sıcrayıp aglardı gecelerı korkardı takı cıkardım yataktan yukarı bıyere basucuna koyabılırsın cevsen takabılırsın yastıga nas felak oku egrkı nazardansa bunlar kımsenın yanında emzırme bu bıle yapabılıyor gaz sorunuda olabılır gazını cıkardıgın halde bos hava yutmasından dolayı olan gazlar uykusundan edebılıyor malesef

Benim de dikkatimi ilk ceken bu oldu. Benim de bildiğim yatilan yerde Kur'an-i Kerim olmayacagi, hatta degil Kur'ani ayet yazili bir kagidi bile yattigimiz odaya koymayiz, hocalarimizdan boyle ogrenmistik. Bence bu bıle rahatsız edebilir yavruyu. Sen dualarini bol bol oku. Uzerinde nazar icin bir seyler taşıyabilirsiniz(cevsen gibi). Ama bunun disinda yasadiklarin her annenin ilk donemde yasadigi seyler, yalnizsan bebek buyutmek gercekten cok zor. O donemlerde gun icinde tuvalete bile gidemiyordum, benim oglum da uykusuz bir bebekti ki hala uykusuz bir cocuk olarak devam ediyor. Allsh yardimcin olsun. Ama bir sorun oldugunu düşünüyorsan mutlaka baska doktorlara da goster, annelik hissi ters giden bir sey varsa pek yanilmaz.

Benim kızımda bebekken epey çektik sürekli ağlardı çok gazlı bir çocuktu ayrıca sürekli sallanmak isterdi öğlenleri uyumaz akşamları geç yatardı , zor dönem atlattım,
anneme giderdim sen şuna bak ben biraz uyuyayım derdim ,uyumak benim için lüx tü, zaten 2 cesaret edemedim ama o dönem anneme demiştim anne benim çocuk çok mutsuz diye , 6 aydan sonra biraz düzeldi sıcak zeytin yağlı bezler koyardım karnına,şimdi 21 yaşında en büyük sorunumuz yemek seçmek, yediği şeylerin sayısı belli halen zor bir çocuk bence

benim oğlumda sıçrayıp uyanıyor ve ağlıyordu arkadaşlarında dediği gibi fatiha, nas, felak, ayetel kürsi okuyun sürekli inş. geçer canım...

X