2 aylık bebeğimle sıkıntıdayım önerilerinizi bekliyorum

hanifta

Nirvana
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2008
120
0
641
Yozgat
bebeğim 2 aylık oldu ilk başlarda çok güzel uyuyan bebeğim(ilk 2 hafta) hatta biz uynadırıyorduk şimdi huysuz oldu çıktı.kendi uyumuyo biz kucağımızda onda bunda uyutacaz ancak yerine yatıyo bu birinci sıkıntımız değişirmi bilmiyom.2.si bebeğim uykusunda sürekli sıçrıyo elini kolunu çok fazla oynatıyo 3.sü gözünü açtığında emmeden sonra az ağlamadan duruyo sonra sürekli ğlıyo ağlamadığı zaman sürekli hareket halinde el kol ayak nefes nefese sesi bizi yoruyo hatta bu kadar hareket normalmi yaşayanlar varsa.bunları yazıyorum çünkü ben bi şekilde bebeğimle uğraşabilirim ama göreve başlayacam ve ben gündüz lmayacam şimdiden neler yapabilirim geçicimidir kafam karışık bebeğimi düşünüyorum emzikde vermedik dürekli mememi istiyo yardııııııııııııııııııııım akıııııııııııııııl verin

canm benm kizimda 1.5 olucak benmkide ayni sürekli uykusunda korkuyo birden sicrio aglamaya baslio önceden cok güzel uyurdu ama simdi sabah 6 aksam 10 anca uyuyo sabah 6da ayakta anlayacagin bide uyuyamadigi icin huzursuz oluyo aglio bende yalanc1 emzik vermeyi düsündüm ama istemio gece mutlaka 10da uyuyacak oda meme agzinda olcak yoksa kesinlikle uyumuyo bence sicakklarin cok etkisi var bizim evde hamam gibi oluyo bende simdi citcitli badilerini giydirmeye basladim evin bi penceresi acik hava alsin die ve ben bile inanamiorum ama suan uyuyo uyumadigi zmanda sakince etrafi izlio bitek acikinca ve gazi olunca aglio sende dene derim insallah faydasi olur umarim yardimci olmusumdur canimmm

tek kat sıfır kol zıbınmı giydiriyosun canım ben üşütmesinden korkuyom terden sonra diye hala o kadar cesaretli olamadım deneyim olmazsa ihşallah dediğin gibidir

hanifta kardeşin aynı sorunu bizde yaşadık birinci aydan sonra.daha sonra anladımki sorun onu sarmamamızdaymış..birinci ayı doldurana kadar annem yanımızdaydı ve o sarıyordu battaniyeye kızımı ama tabii o zamanlar hava soğuktu (martta doğdu kızım) annem gidince ben kızım sıkılıyo diye sarmamaya başladım...o dönemden sonra hiç uyumuyordu gündülzeri..emerken uyuyup yatırınca sıçrayarak uyanıyordu hep..tekrar emzir tekrar yatır tekrar uyansın tekrar emzir derken bi türlü uyumuyordu çok üzülüyordum..sonra bigün doktora gitmem gerekiyordu komşuya bıraktım kızımı oda sarmış sarmalamış 2. ayındaydı o zaman bir uyuduki sorma gitsin :) o gün bu gündür hala daha sarıyorum kızımı..içine sadece çıtçıtlısını giydiriyorum ince kundaklar var kenarları oyalı (eşimin yengesinden arakladım yaz için) onada sarıyorum ohh mışıl mışıl uyuyor..ne zaman açık kalsa sıçrayarak tekrar uyanıyor..tabii senin bebeğinde işe yararmı bilmem canım..Allah yardımcın olsun..zor zanaat annelik :)

canım benim kolları hareket edemeyecek şekildemi sarıyosun sıçrayınca uynamasın diye biizmki sıçrayınca kollar uyandırıyo çünkü

arkadaşlar benim kızım da 2 aylık oldu. gündüz sırrtüstü yatınca kollarının hareketinden o da en fazla 10 dk uyuyor. gece ama derin uyuduğu için sorun olmuyor. bben de gündüz yüzüstü yatırıyorum. gece değil ama tehlikeli olabilir. gündüz gözlem altında olduğu için yüzüstü yatırabiliyorum ve bu şekilde çokdaha uzun ve huzurlu uyuyor. deneyebilirisiniz.

bunların hepsi bebeğin gelişim sürecinde bizim de yaşadığımız sıkıntılar. tıpatıp bize uyuyor. şimdi paşam 5 aylık olmak üzere hala tikliyor bazen uykuda. ilk 2 aydan sonra uykuları azaldı ve uyuması zorlaştı ama 3 aylık olunca düzene girdi.

benim oğlum 4 buçuk aylık .ılk aylarda oda kollarından korkuyor sıçrıyordu bizde çareyi ince bir yemeniyle kollarını çok sıkmadan sarmakta bulduk ondan sonra korkmadı ama sakın sıkıca sarmayın bu seferde sıkılır uyumaz. bebekler çok garip varlıklar çünkü her yeni gün yeni bir huy ediniyorlar ben neredeyse 2 ay uyumadım ama sonra yavaş yavaş uykusu düzene girmeye başladı. Birde inancınızı bilmiyorum ama besmelesiz bebeğinizi yatırmayın.Artık kollarını sarmıyorum sadece ilk 2 ay yaptım bunu.

canım benim kolları hareket edemeyecek şekildemi sarıyosun sıçrayınca uynamasın diye biizmki sıçrayınca kollar uyandırıyo çünkü

evet canım kollarıyla beraber sarıyorum işte..çok sıkı sarmıyorum yani kundak gibi ama kolları sıçramıcak kadar işte..her bebek bir değil ama bi dene istersen ilk başta hoşuna gitmicektir hatta sana sevmedi gibide gelebilir ama biraz mızırdayıp sakinleşip uyuyor benim kızım...anne karnında gibimi hissediyor kendini nedir sarmadan asla uyumuyor..tabbi ağzında emziğide var canım emziksizde uyumaz bizimki :) onu dememişim bak..kolay gelsin canım sağlıklı günler.

bebim bebeğimde 39 günlük aynı sorunları bizde yaişıyoruz, elleri hiç durmuyor, sürekli nefes nefese. ama bunlar bebeğin gelişim süreklerinden biri, ben hiç endişe etmedim, ellerini bırakın hareket ettirsin kaslarını geliştirsin, sarmayın bence çocuğu ben üzerine bişey örtmüyorum ki bacaklarıda hareket etsin, bunlar çok öenmli.

Canım bebeğin huyu sürekli değişir,bence sarmak faydalı olmaz çünkü havalar çok sıcak nerede yaşadığını bilmiyorum ama ben izmirde yaşıyorum,bebeğim sadece çıtçıtlı badi ile duruyor(2 aylık bu arada),saran arkadaşlarımızın bebekleri alışmıştır bence.Benim de bebeğim durmuyordu,emziğe alıştırdım hiç istemeyerek.Ama ben de çalışıyorum,bakıcının emzirmesi mümkün olmadığından emziğe alıştırmak zorunda kaldım.

canım biz annelerin hemen hemen hepimizin başına gelen ortak sorunlar bunlar. benimde oğlum ilk aylarda ne gece ne de gündüz uykusu yok gibiydi çok az uyuyordu ve uykusunda genelde sıçrardı elleri ve ayakları çok hareketliydi hatta hiperaktif olmasından çok kokmuştuk ve öyle bir ağlama krizlerine giriyordu ki ne yapacağımızı şaşırıyorduk. bende ilk başlarda emziğe alıştıramadım ve sürekli göğsümde uyumak istiyordu göğsümden alınca hemen uyanıyordu. doktorumuza sorduğumuzda bazı bebeklerin alışma evresi geçirdiklerini kimisinin 3. aydan sonra kimisini de 6. aydan sonra düzene girdiğini söyledi. oğlum şu an 7 aylık ve çok şükür artık eskisi gibi sürekli ağlamıyor ellerini ve kollarını çok hareket ettirmiyor ama halen uyku sorunu yaşıyoruz sonradan emziğe alıştığı için emziksiz uyumuyor ve emziği ağzından her düştüğünde sürekli uyanıyor ve bu arad emziğe alıştıktan sonra beni emmeyi reddetti çok mücadele ettim emzirebilmek için ama kesinlikle almadı bende sağarak vermeye devam ettim ama 10 gün önce sütüm kesildi. yine de emziğe alıştırma derim senin için zor olmayacaksa :ecrin_bebek:

merhaba benimkisi 4 ü bitirip 5 aya girecek hala aynı bizimkinin huyu durmadan değişiyor ama olumsuz yönde biz ağlamaya başlayınca saç kurutma makinesini acıyoruz çok işe yarıyor bilimsel bir yöntem elektrik süpürgeside aynı şekilde

Arkadaşım benim oğluşum da 2 ayını doldurmak üzere ve aynı dertlerden muzdaripim...
Seninki de benim ki gibi KOLİK BEBEK canım...
kolik;bebişlerimizin dış dünyaya uyum sağlamaya çalıştıkları gaz sancılarıyla da karışık yorucu bir süreç.kiminde 2 ayda kiminde 3 ayda bitiyomuş.6 aya kadar uzyznlar bile varmış.
Bizimki son 4 gündür iyi.akşamüstü 4 te başlar gece 11 kadar çığlık çığlığa ağlardı.Şimdi ağlamaların şiddeti de süresi de azalıyor gibi.ilk zamanlar neredeyse 24 saat böyleydik.Babamızın 12 saat ayağında durmadan salladığını bilirim.
Fön makinaları,elektrik süpürgeleri,kolik cd leri ve çeşit çeşit gaz ilaçları(kocakarı ilaçları da dahil) Hiçbir işe yaramıyor,hepsini denedik.
Süreç diyorlar,zaman diyorlar,geçecek diyorlar....Sanırım bize biraz daha sabır gerekiyor...
Birebir yaşadıklarımız aynı canım,Allah hepimize yardım etsin,tek değilsin emin ol!!!vereliniortak

Benim de 2 aylık bebeği var ve sanırım kolik. Mesaj sahipleri, yazdıgınız gunden bugune acaba ne gibi tecrubeleriniz oldu? Bebeğinizin huysuzlukları, aglamaları gecti mi?

Benim de 2 aylık bebeği var ve sanırım kolik. Mesaj sahipleri, yazdıgınız gunden bugune acaba ne gibi tecrubeleriniz oldu? Bebeğinizin huysuzlukları, aglamaları gecti mi?
benimde kolik bi bebeğim vardı 4,5 ayda geçti çok şükür kolik krizlerimiz ama gazımız hala var bu durumdan sıkıntılıyız kolikten kalan kucak problemimiz var malesef onun dışında bi sıkıntı yok artık kolikle ilgili Allah yardımcınız olsun çok zor bi olay kolikle başetmek

Kolik bebeklerin genelde aksam saatlerinde siddetli aglama norbetleri gecirdiğini okudum, Benim bebeğim de oyle, fakat bebeğimin huysuzlugu gunun ilk saatinden itibaren baslıyor. Gunduz uyutabilirsek 2-3 saat uyuyor fakat uyanık oldugu zamanlar surat ekşi, ıkınmalar, ıkk-mıkk aglamalar oluyor. Etrafa bakınıyor, kucagımızda gezdırıyoruz fakat genelde 10 dakika sonra sıkılıp aglamaya baslıyor. Aksam uzeri 5 ten sonra bu aglamalar daha da siddetlenıyor ve gece 12 e kadar devam ediyor. Bu surecte ne yapacagımızı sasırıyoruz. Fon makinaları, kucakta pıspıslar, battaniye ile sallamalar vs..12 den sonra gece uykusuna gecebılıyor.Sabah 7 ye kadar 2 kere emmek için uyanıyor. Gece aglaması genelde olmuyor. Aksam nobeti kolik tanımına uygun sanırım yanlız tam anlayamadıgım gunduz huysuzlukları da kolik yüzünden mi? yoksa mizacı mı boyle huysuz? 2 aylık bir bebek genelde ne yapar? Her bebeğin az cok gaz sancısı olur herhalde ama gaz ile kolik sancısı nasıl farklılık gosteriyor? Kolik gectiğinde bir bebeğin normal bir gunu nasıl geciyor acaba?
Bilgi paylasırsanız sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…