Bebek Beslenmesi 2 aylık bebegimde emzirme sorunu

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Bebegimle

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2012
1.269
121
113
Selam kızlar bnm bi sorunum var..

Benm kizim 2 aylik ve sürekli emmek istiyor hic durmadan hemde cok dinleniyor nerdeyse 1 saat felan memede kaliyor..

elimle sıktım süt geldi ama az mi geliyor acaba yoksa memedemi kalmak istiyor sizce ne yapabilirim kendi halinemi birakayim düzelirmi?

benimde oğlum 2 aylık , sürekli emmek istiyor ama memede dinlenmiyor işi bitince bırakıyor, bazen de uyumak için meme istiyor, o zaman fazla emmeden uyuyor, senin kızında uyuyor mu memede yoksa bakınıyor mu dinlenirken? çabuk doyuyor olabilir. benim oğlum 10 dk emer hızlı hızlı sonra 2-3 saat sonra acıkır. ama uyanıksa bu süre 1,5-2 saate düşer.

bakınıyor uyuyor oyalanıyor sürekli memede ama doyuyomu bilmiorum ama cok duruyo

canım sütüm az mı diye merak ediyosan en az 2 saat emzirmeden bekle sonrasında sağ bak ne kadar çıkıyo toplam 60-70 çıkıyosa sütün yetiyodur. merakını ancak böyle giderebilirsin.

oooooofffff offf......ben neler çektim bu emzirme konusundan.....o kadaaaar çok emiyordu ki kızım kendimi inek gibi hissediyordum artık. ne tuvalete gidebiliyordum, ne duş alabiliyordum..ağlıyordum artık sinirimden. geçti gitti işte. kilo alımı normalse süt gelmediği için değil, emmek istediği için emiyordur.benim kızımda kolik vardı, bi de reflü. bu nedenle çok emiyordu.

ne zaman düzeldi cnm?

kolik 5,5 ay devam etti. kızım 3,5 ay hiç ara vermeden emdi. 3,5 ile 5,5 ay arası yine çok emdi ama en azından nefes alma fırsatı bulur oldum. 5,5 aydan sonra daha da rahatladık. ama hep diğer bebeklere nazaran çok emdi.

bebeginizin kolik oldugunu nAsııl anladınız. benım bebegımde emmek ıstıyor sureklı memeyı hırslı hırslı emiyor sonra aglamaya baslıyor.baktım sutum ıyı gelıyor

kolik bebek 2-3 saat bazen daha fazla hiç durmadan ağlar. karnı tok, altı temizdir ama ağlar, ağlar, ağlar...gazı vardır çıkaramaz ve çıkaramadığı bu gaz bağırsaklarında ağrı yapar. hatırlamak bile istemiyorum. ayaklarını karnına çeker ağlar, gerinir ağlar, birden bire acı çığlıkları atar, uykusundan çığlıklarla uyanır. kolik olursa mutlaka anlarsın yani. bi gece kendini acilde bulursun ve uykusuz gecelerin başlamıştır.

canim emzik kullaniyor mu?

dr. bana bebeğini 10 en fazla 15 dk emzir daha fazlasını istiyorsa emzik ver o seni emzik niyetine kullanıyor demişti. çünkü bebekler gazı olduğunda da kaka yaparken de yani her sıkıntılarında emmek istiyorlar. bende senin gibi hemşireye doymuyor mu falan dedim.göğsünde süt olmasa bebeğin hayatta emmez hemen atar demişti.

almiyorki keske alsada bende rahatlasam :S

benim kızım emzik hiç bi zaman almadı. zorlamak falan da işe yaramadı. 9 aylık olduğunda pes ettim artık.

almaz dio annem bu saaten sonra ( cünkü farkediyordur memeyle emzigi dedi annem o 1 aylkken olmasi gerekirmis ama alanida var dio pes edip ama bizimki hala almio (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…