• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 2 aylık bebeğim kilo almıyor :(

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

aysenurt3991

Muhakkak ki Allah sabredenlerle beraberdir...
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2015
593
1.043
113
31
Kızlar bebeğim 2700 kg 48 cm dogdu bir hafta sonra 2600 olmuştu bir aylıkKen 3400 53 cm oldu dün kontrole gittik 55 günlüktu 4000 kg çıktı Dr sütünü sağ getir az mı acaba dedi sağıp götürdüm gayet iyi dedi öbür ayı bekleyelim dedi yine az olursa mama başlayalım dedi çok uzuluyorum aranızda bebeği böyle olan var mı nasıl kilo aldirabilirim sadece anne sütü aliyor

aslinda kotu bir tablo yok,sutun de az degilmis ustelik minimum 600 gram aliyorsa bu iyidir almis.Yediklerinin kaliteaine dikkat edersen bu sute de yansir,protein agirlikli yemeye calis bu ay farkli cikar insallah.Mama da verse dunyanin sonu degil,bir iki ay kullanip toparlanan da cok,sadece mama ile buyuyen de.Kendinize stres yapip olan sutu azaltmayin

Mama verecek olmam üzmüyor beni tabi haklısın mama ile büyüyen gayet sağlıkli çocuklar var beni kilosu üzüyor bebeklerde persentil değer var gelişimı ile ilgili kızım o değerin altında cikiyor

toparlar insallah uzme canini,persentile gore altta cikmasi hep oyle olcagi anlamina gelmiyor ki.sen beslenmene dikkat et,bebegini bol bol emzirirsin.hallolur insallah:KK66:

Bebeğiniz doğduğunda ve sonrasında hastaneden çıktığınızda minnakmis yoksa 55 günde 1400 Gr almış.Gunde 25 Gr yapiyor.Bu gayet normal bir değer.Benim kızım 2.ay 2200 Gr almıştı ama bu günde 240 CC mama destegiyleydi. Kademe kademe 120 CC ye düşürdüm ve bu ay daha az kilo alacak hiç önemli değil.Bebeginizin hareketli olması,az uyuması kilo alımını etkiliyor.

2 ayda mama+emzirmeyle toplam 2200 Gr aldı yukarıda 2.ay yazmışım.Bebek huzursuz uykusuz değilse herşey yolundadır.Sadece dinlenmeye ve protein zengini şeyler yemeye bakın.En kolayi bol yumurta

Öyle yapmaya çalışıyorum zaten ama aynı dönemde doğum yaptığım bir çok arkadaşım var onlarınkini 5 kilo 6 kilo görünce canım sıkılıyor bıkıyorum kıyas yapmamam lazım ama işte anne yüreği

Doğum ağırlıkları fazladır , mama kullaniyorlardir ve ya sütleri müthiş yağlı ve boldur. Ben şu an mama oranını. 120 CC ye indirebildigim için öyle mutluyum ki anlatamam. Bebeğiniz huzursuz değilse ve ağlayıp durmuyorsa çok güzel.3.ay gelişimine de bakarsiniz

Evet artık 3. Aydaki kilosuna bakacagim şimdilik bir sıkıntısı yok çok şükür

Kızlar merhaba 37+4 te 3 kg 45 cm Doğum yaptım.İlk ay 4400 kg 50 cm olmuştu kızım ..bugün 2 aylık aşısı için gittiğimde 4955 kg 54 cm olmuştu yani 555 gr almış ...bana az geldi, hemşire bazen boya bazen kiloya giderler diğer ay da bakalım öyle doktora görün dddi sizce hemen bi doktora gitmeli miyim ? Bebeğim zayıf geliyor bu arada çok hareketli hemşire bile şaşırdı boyunu zor ölçtü hareketli olduğu için

Back