• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları 2 aylık bebeğim kakasını yapamıyor

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

rabisp

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2006
22
0
86
Ankara
2 aylık bebeğim kakasını iki gündür yapmıyordu. Doktora götürdüm poposunun zorlamadan dolayı çatladığını ve acıdığı için korkup kakasını yapmadığını söyledi. Krem verdi poposundaki çatlakların iyileşmesi için. Ve fitil verdiler. Çok ağladı bebeğim. Ama yine de düzelmedi. Fitil verilince düzelmesi gerekmiyormuydu. Çok canı yanıyor valla gözünden yaşlar akıyor evladımın. Sizin de başınızdan böyle bir durum geçti mi? Ne önerirsiniz? Anne sütü ile beslenen bir bebeğin kabız sorununu yaşaması normal midir?

canım geçmiş olsun.benim bebeğimde 3 buçuk aylık.bebeğimdede aynı şey oldu.bi hafta önce dr a gittik. 2 tane krem verdi,birbirine karıştırıp süreceksin dedi.ayrıca günde bi defa sıcak oturma banyosu yaptıracaksın 15 dk dedei.bebeğiminki baya iyi şimdi.önceleri kanıyodu.ama şimdibiraz içinde var sadec.tavsiye ederim.ama kesinlikle fitil kullanma canım.dr bana fitil kullanma,dereceyle uyarma,sabun kesinlikle yasak.poposuna hiçbişey sokma dedi.ben sadec bikaçkez fitil yapmıştım artık yapmıyorum.bir haftaya kadar yapmaması normal dedi.bekle zamanla öğrenir kaka yapmayı dedi.2 gündür az azda olsa yaptı biraz kaka.galiba acısı azaldıki yapmaya başladı.umarım biran önce iyileşir bebeğin canım..

canim benim kızım 5 gün yapamamiştikakasini ben biraz zeytinyagi verdim(bir cay kasşıgı)ondan sonra çok rahat yapti zeytinyagi kaka ypişini kolaylastiriyor..sende bide öyle dene istersen ama 2 gün çokda degil bunlar olur merak etme.ayrica kabız olsa keçi kakasi gibi olur kuru kuru ama sen hiç yapmadigini söylüyorsun merak etme yapar..

Ben de aynı şeyleri yaşadım. Ama kabız değildi kakası yumuşaktı.
Doktor kaslarını kullanmayı bilmiyor demişti. Sert olunca bizimkinden farklı bir soruna işaret olabilir.
Çok sıkıntı çektik doktor doktor dolaştık. Biz çok fitil kullandık.
Belki de müdahale etmemek gerekiyordu ama başka çaremiz yoktu, o kadar ağlıyordu ki acile götürüyorduk lavman yapıyorlardı. Bir süre sonra fitil işe yaramamaya başladı bizde evde lavman kullandık. 7. aydan sonra düzeldi.

Back