• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 2 aylık bebeğim artık hiç beslenmiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

aysee

Guru
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2007
134
4
316
mrb benim 2.5 aylık bir oğlum var sütüm çok az oldğu için 15 günlükken mama vermeye başladık. başta herşey yolundaydı ama 1 ay sonra içtiğimamayı azaltmaya başladı.beni artık hiç emmek istemiyor. günlük içtiği mama 100cc yi bulmuyor. oda kucakta gezerek ağzına sıkarak 10 cc anca yiyor ne yapacağımı şaşırdım bi öneriniz varmı

hepimiz beslenmeyle ilgili sorunlar yaşıyoruz ama sizinki çok fazla.günlük 100 cc mama ne demek?bebeğiniz aç duruyor ve bu kadarı ne iştahsızlıkla ne huzursuzlukla açıklanabilir.kesinlikle bir doktora götürün,mutlak bir şikayeti var.idrar yolu enfeksiyonu geçiriyor olabilir.geçmiş olsun.

Hangi mamayı veriyorsunuz bilmiyorum ama değiştirmeyi deneyin isterseniz, belki de tadını sevmiyor olabilir bebeğiniz..Farklı birkaç mama alın, hepsini deneyin..Piyasadaki mamaların hepsinin tadı birbirinden farklı..Ben de yaşadığım için biliyorum, az içmeye başladığında farklı mama veriyordum..Allah kolaylık versin..

benim bebeğimde de aynı sorun var. Sütüm iyi olmasına rağmen emmeyi azaltmaya başladı. 2. ayın sonunda memeyi bıraktı. Hem süt hem de mama vermeye başladım. İçtiği miktarın ne kadar az olduğunu gördüm. 24 saatte 500 ml. alıyor. Son günlerde bu 400e düştü. 1. ayda 900 gr. 2.ayda 200 gr 3.ayda da 300 gr aldı. Şu an 3 ay 5 günlük ve 4800 gr. 3 gün önce prof.e (gastroentereloji uzmanı) gittik ve en sonunda laktoz intöleransı olduğunu öğrendik. yani süt allerjisi. Son günlerde çok huzursuzdu ve gaz sancısı vardı. bebeğinde bu olabilir. tahlil olarak kakada redüktan maddeye bakılıyor. Süt onda allerji yaptığı için aç olsa da içmemeye başlıyor. Şimdi özel bir mamaya başladık (pregomin). Az da olsa anne sütü verdiğim için ben de diyete başladım. Süt ve süt ürünleri, çikolata, tarhana çorbası, hazır çorbalar, kraker, kırmızı et ve türevini yemiyorum. Çünkü bunlar sütle bebeğe geçip alerji yapıyor.
Çocuk doktorları kilo alamamasına çözüm bulamadı. Mamayı değiştir, biberonu değiştir, mamayı farklı ısılarda ver diye önerilerde bulundular. Hepsi vakit kaybı oldu.
Aksatmadan tahlili yaptır. Geçmiş olsun

bbeğimim yemesi için bir çok mama ve biberon denedik. hiç biri işe yaramadı.şuanda dr götüremiyorum. ben karadenizde bir ilçede yaşıyorum. bulunduğum yerde çocuk dr u yok . en yakın ile gitmem için yolların açılması gerekiyor. şuanda burda yollar kapalı. yaptırdığınız tahlil her hastanede yapılabiliyormu acaba en yakın zamanda götürcem dr a peki bebeğininz şimdi yemeye başladı mı

mrb benim 2.5 aylık bir oğlum var sütüm çok az oldğu için 15 günlükken mama vermeye başladık. başta herşey yolundaydı ama 1 ay sonra içtiğimamayı azaltmaya başladı.beni artık hiç emmek istemiyor. günlük içtiği mama 100cc yi bulmuyor. oda kucakta gezerek ağzına sıkarak 10 cc anca yiyor ne yapacağımı şaşırdım bi öneriniz varmı

Allah yardımcınız olsun.Sizin yaşadıklarınıızı bende yaşamıştım

Diğer marka mamalarıda deneseniz belki tadını sevdiği mamayı bulursunuz
Yada biberonu değiştirebilirsiniz
Sesli,hareket eden oyuncakları çalıştırıp dikkati ordayken deneyebilirsiniz
Pusetine çıngırıklı oyuncaklardan takıp deneyebilirsiniz
Ben oğlumu gün içinde pusetiyle bahçeye indirip o etrafa bakarken vermeye çalışıyordum
Eşim,annem,kayınvaldem,ablam vermeyi denedi ama malesef yine başarısızdık:(Bunu dr.bana söylemişti)
Akşam üzeri eşim işten gelince arabayla turlarken ben yine vermeye çalışıyordum (hatta bu hala böyledir oğlum gün içinde az yediyse akşamları dışarıda turlanır ve oğluma birşeyler yedirilir)
şurup damlalığıyla ağzına sıktım,biberonlada,kaşıkla denedim ama benim oğlumda o kadar iştahsız bir çocuktuki çaresizlikten ağlar dururdum,
Birsürü test,vitaminler ama hiç çözüm olmadı:(
Bana çevreden çok dediler keçi sütü al sulandır içir diye ama hiç denemedim dr.ada sormadım
Oğlum 2.5 yaşında ve hala iştahsızdır ama birşeyle oyalamak kolay oluyor ve azda olsa yiyor ama hala zayıf

bbeğimim yemesi için bir çok mama ve biberon denedik. hiç biri işe yaramadı.şuanda dr götüremiyorum. ben karadenizde bir ilçede yaşıyorum. bulunduğum yerde çocuk dr u yok . en yakın ile gitmem için yolların açılması gerekiyor. şuanda burda yollar kapalı. yaptırdığınız tahlil her hastanede yapılabiliyormu acaba en yakın zamanda götürcem dr a peki bebeğininz şimdi yemeye başladı mı

Tahlillerin her hastanede yapılıp yapılmadığını bilmiyorum. Bebeğim hala az içiyor mamayı. Ama huzursuzluğu geçti. Mamanın tadı çok kötü. Zamanla alışıp miktarı artırırmış. Sabırla bekliyorum. Deli olucam walla. Elimde biberonla geziyorum

arkadaşlar dr gittik çeşitli tahlilller yapıldı.hepsi temiz çıktı. fakat oğlı-umun beslenmesi gün geçtikçe kötüye gidiyorç dr asöylüyorum. herhangi bi hastalığı olmadığı için yapabileceğimiz bişey yok diyor değişik mamala biberonlar dene dedi fakat hiçişe yaramıyo zaten mamanın tadına hiç bakmıyor beni emmeyi de tamamen bıraktı ne yapacağımı şaşrdım delirmek üzereyim çok huysuz sürekli ağlıyor.

arkadaşlar dr gittik çeşitli tahlilller yapıldı.hepsi temiz çıktı. fakat oğlı-umun beslenmesi gün geçtikçe kötüye gidiyorç dr asöylüyorum. herhangi bi hastalığı olmadığı için yapabileceğimiz bişey yok diyor değişik mamala biberonlar dene dedi fakat hiçişe yaramıyo zaten mamanın tadına hiç bakmıyor beni emmeyi de tamamen bıraktı ne yapacağımı şaşrdım delirmek üzereyim çok huysuz sürekli ağlıyor.

çok zor aynı şeyleri bende yaşadım ve hala devam ediyoruz benim kızımda 1 aylıkken beni emmeyi bıraktı mamaya başladık istemedi çeşit çeşit mama ne biboron denedim olmadı kilo alımı çok azdı gitmediğimiz doktor yapılmayan tahlil kalmadı hiç birşey çıkmadığına sevindik sadece hala yemiyo 1 yaşına girdi 7 kilo bile olamadık henüz bundan 1 ay önce kadar hastalandı isal kusma derken diş çıkardı şimdi ek gıdayı ağzına bile almıyo anında çıkarıyor 1 yaşında mamadan başka birşey yemiyo mama yiyor dediğime bakmayın onuda zorla bardakla ağzına döküyorum ilk zamanlar benim içinde çok zordu sinir ve ağlama krizleri geçiriyordum kızıma bişey yapıcam diye çok korkuyodum ama malesef alıştık artık size allah sabır versin

Allah kolaylık versin çok zordur tahmin edebiliyorum.Bir de uykuda vermeyi denesen.Benim oğlum şu an 1 yaşında artık normal yemeğe geçtik ama devam sütü de içiyo tabi.Uyanıkken asla içmez biberonla.Ancak bardakla içer o da oyun zannediyo hoşuna gidiyo onun için.Ben de gece uyuturken süt veriyorum normalde ama tam uykuya dalacağı zaman ya da uyuduğu zaman.O uykudayken farkında olmadan alıyo açsa içiyo.Denemediysen mutlaka dene.Yatağından kaldırma ki uyanmasın kafasının altına bi yastık koy öyle yattığı yerde uykusunu açmadan ver bakalım belki öyle içer.Umarım denemediğin bi yöntemdir ve işe yarar.İnşallah en kısa zamanda yoluna girer.Onlar yemek yemediği zaman insanın içi gidiyo boğazından lokma geçmiyo.Ne zormuş annelik ya.

Benim oğlumun da 4 aylıkken iştah sorunu başladı yapılan tahlil neticesinde enfeksiyon tespit edildi .O zaman doktorumuz bize allerji şurubu vermişti "neden bu ilaç?" diye sorduğumuzda en büyük yan etkisinin iştah açtığını söylemişti ama çok kısa süre kullanım önerdi 5 gün gibi ve ilk günden etkisini gösterdi sonra da iştah açıcı şurupla bir dönem devam ettik B grubu vitaminleri herkeste aynı olmamakla birlikte iştah açıcı özelliği bulunmaktadır.Gerçi bebeğiniz çok küçük ama doktorunuza bir danışın isterseniz. Beslenmeyen bebek hele de bu kadar küçükse çok zor.Allah yardımcınız olsun.

Çok uzun zaman geçmiş ama belki buradasınızdıe aynı şeyleri yaşıyorum çocuğunuz düzelmiş miydi

Merhaba Ayşe hanım emzirme danışmanı sevda ben. Sorununuzu benim instagram hesabımdan takip edip DM den yazarsanız konuşabiliriz. Ayrıntılarıyla. Sağlıklı günler.

Back