• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 ay önce sizde benim gibi ağır bi grip geçirdiniz mi?

Bende ocak sonu gibi böyle oldum. Öksürükten 4 gün falan uyuyamadığımı biliyorum. Bana da faranjit deyip ilaç vermişlerdi. Yaklaşık 2 ay kadar öksürüğüm bitmedi. Ara ara da ateşleniyordum.. çok garip çoğu kişiden duydum aynı dönemlerde geçmeyen benzer şikayetler...

Bende ocak sonu gibi böyle oldum. Öksürükten 4 gün falan uyuyamadığımı biliyorum. Bana da faranjit deyip ilaç vermişlerdi. Yaklaşık 2 ay kadar öksürüğüm bitmedi. Ara ara da ateşleniyordum.. çok garip çoğu kişiden duydum aynı dönemlerde geçmeyen benzer şikayetler...
Aynısı bende var ocak spnu grip oldum sonra geçmek bilmeyen bir boğaz yanması apzımda ateş var sanki kulaklarım tıkanık gibi doktora gidiyorum faranjit diyip yolluyor geçmedi bir türlü başka doktor alerji olmuşsun dedi largopen verdi bir sprey hala çekiyorum 5 ay oldu

covid-19'un resmi olarak açıklandığı tarih olan 31 aralık'tan çok daha önce yayıldığı yönünde teoriler var. ben de iş gereği sık sık yurt dışına çıkıyorum. en son ocak ayında katar, şubat ayında da ispanya'ya gitmiştim. gittiğimde vaka yoktu. ama ben de döndüğümde ateşli bir grip geçirdim. benzer şeyleri başkalarından da duydum. burada yazılanlarla paralellik gösteriyor.

Dünya Sağlık Örgütü'nün rehberinde hastalığı kapanların yüzde 85'inin hiç bir tedaviye ihtiyaç duymadan kendi kendilerine geçirdikleri yazıyor.
Belki de hastalığı bu şekilde atlattık.

covid-19'un resmi olarak açıklandığı tarih olan 31 aralık'tan çok daha önce yayıldığı yönünde teoriler var. ben de iş gereği sık sık yurt dışına çıkıyorum. en son ocak ayında katar, şubat ayında da ispanya'ya gitmiştim. gittiğimde vaka yoktu. ama ben de döndüğümde ateşli bir grip geçirdim. benzer şeyleri başkalarından da duydum. burada yazılanlarla paralellik gösteriyor.

Dünya Sağlık Örgütü'nün rehberinde hastalığı kapanların yüzde 85'inin hiç bir tedaviye ihtiyaç duymadan kendi kendilerine geçirdikleri yazıyor.
Belki de hastalığı bu şekilde atlattık.
Bende Geçen sene Nisan ayından beri var olduğunu WHO nun bunu sakladığını okumuştum

Evet.
Ama ben koronadan çok haberdar değildim. Yani bu derecede ciddi olduğunu öğrenmem zaman aldı.
Kuru öksürük nefes darlığı ateş yüksekliği vardı. Bayağı kötü geçti. Günlerce düzelmedi.
Hatta video çektiğimiz hali var. Erkek arkadaşım bana bakmıyor diye şaka amaçlı video çekmiştim (bakıyordu tabi) gözlerimin altı mosmor olmuş, suratım içeri göçmüş.
Ama çok sık hastalanan insan olduğum için önemsemedim.
Sonra erkek arkadaşım da hastalandı. Aynı belirtiler. Biraz baktım ama o daha güçlüydü çabuk attı.
Şimdi düşünüyorum acaba covid miydi diye.
Bir de bende ileri derecede panik atak var. Burnuma boğazıma bir şey soksalar o panikle kendimi bir yerden bile atardım(kontrol edemiyorum)
İyi ki iyileştim ya

Öncelikle başınız sağolsun.Sosyal medya da olsun çevremde olsun o kadar çok duydum ve gördüm ki belirtiler aynıydı gittiğim doktor bile şikayetleri duyunca irkildiğini hissettim.Bence o zamanlar doktorlar biliyorlardı ama hastalara söyleyemediler çünkü devlet adamlarının önce açıklamasını beklediler ki işleri yanmasın
Aynen katıliyorun bende ocak ayinda cok kötü zatürre geçirdim koronanın butün belirtilerini yaşadım. öluyorum sandim hayatimda boyle bir hastalık görmemistim.Acildeki dr dinledikten sonra cigerlerimi bi durmuştu.tanima tanimlanmamis zatuure yazilmiş.Bana 10 gun sonra mutlaka acile kontrole geliseksin bu arada kötu olursan tekrar gel dedi.Sasırmiştim acile kontrol olurmu diye.10 gun sonra kontrole gittigimde hemsireler soylendiler bana acilde kontrol yok diye.biraz tartistim anlamiyormusunuz doktor mutlaka cagirdi beni diye nobetci dr izah ettiler neyse 10 gun sonra cigerler biraz iyilesmis dr atesin eklem agrin olursa tekrar gel demisti.ilaçlarim bitmisti ama hala iyilesememistim 2 ay bende etkisi sürdü..aradan 5 ay gecti n3fes darligi bende kalici kaldi astima cevirdi en kisa zamanda doktoruma gitmem lazim ilaclarim yetmiyor bana..is yerinde herkez bana corona gecirdin belkide diyordu ama o zmn turkiyede yoktu cinde vardi bilmiyorm artik dr gidersem antikor testi istiycem yaparsa tabii

Son düzenleme:
Aynen katıliyorun bende ocak ayinda cok kötü zatürre geçirdim koronanın butün belirtilerini yaşadım. öluyorum sandim hayatimda boyle bir hastalık görmemistim.Acildeki dr dinledikten sonra cigerlerimi bi durmuştu.tanima tanimlanmamis zatuure yazilmiş.Bana 10 gun sonra mutlaka acile kontrole geliseksin bu arada kötu olursan tekrar gel dedi.Sasırmiştim acile kontrol olurmu diye.10 gun sonra kontrole gittigimde hemsireler soylendiler bana acilde kontrol yok diye.biraz tartistim anlamiyormusunuz doktor mutlaka cagirdi beni diye nobetci dr izah ettiler neyse 10 gun sonra cigerler biraz iyilesmis dr atesin eklem agrin olursa tekrar gel demisti.ilaçlarim bitmisti ama hala iyilesememistim 2 ay bende etkisi sürdü..aradan 5 ay gecti n3fes darligi bende kalici kaldi astima cevirdi en kisa zamanda doktoruma gitmem lazim ilaclarim yetmiyor bana..is yerinde herkez bana corona gecirdin belkide diyordu ama o zmn turkiyede yoktu cinde vardi bilmiyorm artik dr gidersem antikor testi istiycem yaparsa tabii
Çok geçmiş olsun ya muhakkak kalıcı bir şey bırakıyor bu hastalık bende dilimi hissetmiyorum.Test yaptırsam geçirdiğim ortaya çıkar mı

Çok geçmiş olsun ya muhakkak kalıcı bir şey bırakıyor bu hastalık bende dilimi hissetmiyorum.Test yaptırsam geçirdiğim ortaya çıkar mı
Dün doktoruma gittim antikor testinde belli oldugu icin fiyatoni
Antikor testi yaptirirsan belli olur.
Ben sün doktoruna sordum fiyatini 300 tl yaptirmadim.doktora sordum corona mart ayında geldi ama aslinda ocak ayinda geldigi iddea ediyorlar ocak ayinda cok kisi hasta olmus ben ayni corona gibi belirtiler gecirdim zaturre old.um dedim.Evet bende dedim ocak ayinda geldigini düsünuyorum dedi belki gecirdin belkide ben bile gecirmis olabilirim dedi.Bende allerji vardi. zatureden sonra astim allerji cikti doktor birsey demedi ama eminim tetikledigine....

Back