• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 ay aşısı icin parol olur mu

penceresizkiz

Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2023
87
11
8
27
Merhabalar bebeğime bugün 2 .Ay aşılarını yaptırdım evde bulunsun diye ates düşürücü yazdırdım doktor calpol verdi ama bundan önce hastanede yaptığımız için doktor ona parol yazmıştı eczanesi evde parol var diye vermedi ikisi aynı dedi ama güvenemedim ateşi çıktığında parol de calpol ile aynı etkiyi verir mi acaba lütfen yardımcı olur musunuz bir çok yerde okudum ates çıkmadan ates düşürücü vermeyin yazıyordu vermedim cok şükür vermek aklımdan gecmisti çünkü lütfen aynı değilse söyleyin reçetesiz gidip alayım lütfen

Aynı şeyler ateş düşürücü-ağrı kesici ikisi de elinde varsa almanın anlamı yok ki

Merhabalar bebeğime bugün 2 .Ay aşılarını yaptırdım evde bulunsun diye ates düşürücü yazdırdım doktor calpol verdi ama bundan önce hastanede yaptığımız için doktor ona parol yazmıştı eczanesi evde parol var diye vermedi ikisi aynı dedi ama güvenemedim ateşi çıktığında parol de calpol ile aynı etkiyi verir mi acaba lütfen yardımcı olur musunuz bir çok yerde okudum ates çıkmadan ates düşürücü vermeyin yazıyordu vermedim cok şükür vermek aklımdan gecmisti çünkü lütfen aynı değilse söyleyin reçetesiz gidip alayım lütfen
Aynı içeriği. Açılmış şurubun bir ay süresi var sonra yeterince etkili olmuyor ilaç aklınızda olsun .

Parol elimde var sadece 2 hafta falan önce aldım kullandım hala var
Bizim de hep dolapta olan ilaçlar doğumdan itibaren, tam kaşık değil biraz versen yeterli olur, ateslenirse incelt üzerini düşmezse atesi verirsin ateslenmezse zaten sıkıntı yok

Bizim de hep dolapta olan ilaçlar doğumdan itibaren, tam kaşık değil biraz versen yeterli olur, ateslenirse incelt üzerini düşmezse atesi verirsin ateslenmezse zaten sıkıntı yok
Peki ilk gün ates çıkmazsa diğer günler çıkabilir mi ne kadar süre takip etmeliyim

Peki ilk gün ates çıkmazsa diğer günler çıkabilir mi ne kadar süre takip etmeliyim
Vurulduktan bikac saat sonra çıktı çıktı çıkmazsa problem olmaz tedbiren gece takip edersin çıkarsa biraz verirsin şurup korkulacak bı durum değil bu

Vurulduktan bikac saat sonra çıktı çıktı çıkmazsa problem olmaz tedbiren gece takip edersin çıkarsa biraz verirsin şurup korkulacak bı durum değil bu
Kis ayı olduğu için oturduğumuz odada surup 2 haftadır buzdolabına koymadım sorun olur mu normal oda sıcaklığı yani elektirikli sopayla ısınıyor ev yani

Yoo 25 30 derece değil ya bu ev, bı sıkıntı olmazz benim de kullanilan günlük şuruplar hep dışarıda durur

benım dr um da acılmıs ates dusurucu agrı kesıcı ve soguk algınlıgı surup sıselerını max 2 ay sonra atın dedı. etkısı kayboluyormus ates dusurmuyormus. ama sorunla ılgılı bilgim yok. sadece ates cıkmadan ates dusurucu verme. benım oglum hıc bı asıda ateslenmedı. dişte de. sadece kabakulak asısı olduktan 1 ay sonra rahatsızlanmıstı

Calpol'le parol aynı ilaç, sıkıntı yok. 25 derecenin altında sakladıysanız ve şişeyi açalı çok olmasıysa kullanabilirsiniz.

24 saat önemli. Takip edin ateş ölçer ile. 38 üstü ateşte verebilirsiniz ateş düşürücüyü 6 saatte bir gerekli olduğu halde kullanabilirsiniz. Bebekler için 2.5 ml yeterli doz.
Çok teşekkür ederim bana 2 saate bir verebilirsin dedi aşısını yapan hemsire yanlış mı bu acaba

Başka bir şey soracağım. Aşı yaptırma sebebiniz vücudun bağışıklık kazanması değil mi? Ateşi çıkıyorsa vücut savaşıyor ve aşı işe yaradı demektir. Neden ateş düşürücü verip baskılıyorsunuz?
Ben yurt dışında yaşıyorum, aşılardan sonra ateş çıkması beklenen bir şey. Sadece 24 saatten çok sürerse, bebek çok halsizse ve ateşi 39un üstü ise ateş düşürücü tavsiye ediliyor ki vücut savaşarak bağışıklık kazansın.

Başka bir şey soracağım. Aşı yaptırma sebebiniz vücudun bağışıklık kazanması değil mi? Ateşi çıkıyorsa vücut savaşıyor ve aşı işe yaradı demektir. Neden ateş düşürücü verip baskılıyorsunuz?
Ben yurt dışında yaşıyorum, aşılardan sonra ateş çıkması beklenen bir şey. Sadece 24 saatten çok sürerse, bebek çok halsizse ve ateşi 39un üstü ise ateş düşürücü tavsiye ediliyor ki vücut savaşarak bağışıklık kazansın.
Aşı sonrası 38.5 ve üzerine ateş düşürücü verilmesi tavsiye ediliyor. Düşük seviyede ateş zaten beklenilen bir durum.

Back