2. Abdülhamid'in torunu: Parlamenter sistem canımıza yetti

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
Sultan II. Abdülhamid'in torunu Nilhan Osmanoğlu, referandum için “evet” dediğini belirtti, “Kılıçdaroğlu diyor ya, 'Neyinize yetmedi parlamenter sistem' diye. Bizim canımıza yetti parlamenter sistem artık" diye konuştu.

PAYLAŞ
  • A

Sultan 2. Abdulhamid Han’ın 5. kuşak torunu Nilhan Osmanoğlu konulu İstanbul Gaziosmanpaşa Meydanı'nda “Torununun Dilinden Kösem Sultan” adlı konferansa katıldı.

Sosyal medyadaki 'evet' kampanyasına katılan ve "Cumhurbaşkanımızı Sultan Abdülhamid Han'ın yalnızlığına bırakmamak için evet diyorum" diyen Osmanoğlu, parlamenter sistemin dava adamı olarak öne çıkanlara engel olduğunu savundu.

Osmanoğlu, “Benim oyun tabi ki ‘evet’ten yana oldu. Bunun birçok sebebi var. Parlamenter sistemin benim değerlerime, benim dava adamı gördüğüm kişilere hep zarar verdiğini düşünüyorum. Örneklendirecek olursak Adnan Menderes ve dava arkadaşları parlamenter sistem yüzünden asılmadılar mı? Bu şekilde şehit edildiler. Darbeler bu dönemde yapıldı. Kenan Evren, 'Bir sağdan bir soldan astık' dediğinde o gençler bu parlamenter sistem yüzünden gittiler. Sonrasında rahmetli Turgut Özal, Çankaya Köşkü’ne bu parlamenter sistem yüzünden hapsedilmedi mi? Zehirlendiğinde yardıma koşacak ambulans dahi gidemedi. Birçok örnek verebiliriz bununla ilgili. Parlamenter sistemde yaşadığımız zorluklarla ilgili birçok örnek verebiliriz. Cumhurbaşkanımız okuduğu şiir yüzünden siyasi yasaklı hale gelmedi mi? İmam Hatipler kapatıldı, başörtülü kızlarımızı yerlerde sürüklediler. Bu parlamenter sistem yüzünden. Bu mu demokratik ülke? Kılıçdaroğlu diyor ya, 'Neyinize yetmedi parlamenter sistem' diye. Bizim canımıza yetti parlamenter sistem artık. O yüzden biz başkanlık sistemine evet diyoruz” dedi.

Osmanoğlu 15 Temmuz'la ilgili ise “Daha öncesinde biz kendi aramızda konuşuyorduk, böyle bir savaş çıksa biz nasıl reaksiyon veririz. Acaba Çanakkale’deki şehitlerimiz gibi biz de çıkabilir miyiz, silah tutabilir miyiz, savaşabilir miyiz? Bunları konuşuyorduk. Çıkardığımız sonuç hiç de olumlu değildi. Belki birçoğunuzun öyledir. Ama sonrasında 15 Temmuz’da insanların kendisinin dahi idrak edemeyeceği reaksiyonlar oldu. Ertesi gün 'Sen bunu nasıl yaptın?' diye sorsan, 'Bilmiyorum' der. Birçok partiyi, birçok ideolojiyi kendi çatısı altında toplayan o vatan duygusu var ya, o aşk. İşte bu kaybettirilemeyen şeyle savaştı. Ne yaparlarsa yapsınlar bunu hiçbir zaman kaybettiremezler” diye konuştu.
http://www.hurriyet.com.tr/abdulhamidin-torunu-parlamenter-sistem-canimiza-yetti-40351594

şuan için hürriyetten konu açmak yasak değil, tekrar sorun olursa Kazen bildirir sanırım, KİB butonunu rahat bırakın yani

Bu prensesi Sultan'ı ne istiyormuş anlamadım. Parlamenter sistem kaldırılsın, cumhuriyet yıkılsın, dedesinin zamanına dönüş yapalsın mı istiyormuş
Son zamanlardaki saraylı prensesli filmleri fazla izledi zaar, sarayda prenseslik hayalleri falaan
Yada kurdugu internet sitesindeki cin malları pek satılmıyor galibaa yeni bir rant kapısı siyaset. Yanlız o türbanlı genç kızlar olayı bayatladı artık. Türbanlı kızlar aştılar artık kendilerini darbe bile yapıyorlar. Siyasete başka yerden gir bacım

Evet deme nedenleriyle parlamenter sistemin ne alakası var?
Tamam evet diyeceksen yine de ama resmen sebep bulacağım diye kastıkça kasmış.
Yok ambulans gelememiş falan

allahim bu kadar cok sey soyleyipte hic bir sey soylememek bu olsa gerek. Hele bu kisma bittim :

" Osmanoğlu 15 Temmuz'la ilgili ise “Daha öncesinde biz kendi aramızda konuşuyorduk, böyle bir savaş çıksa biz nasıl reaksiyon veririz. Acaba Çanakkale’deki şehitlerimiz gibi biz de çıkabilir miyiz, silah tutabilir miyiz, savaşabilir miyiz? "

Su kismi okuyunca bir gulme geldi:))) gorende diyecek cidden 1.dunya savasinda veya kurtulus savasinda herkes savasti, Birinci dunya savasinda Osmanli ordusu en fazla asker kacagi olan ordu, ve ayni sey kurtulus savasinda da gecerli, hatta asker kacaklarinin bir kismi istiklal mahkemelerinde cezalandiriliyor. Bugun bir cok insan " biz burayi sehit kanlari ile aldik" diye populist populist konusuyor ama bir cogunun dedesi ayni bu hatun gibi muthemelen savasa katilmadi, asker kacagiydi, simdi sehit ve gaziler uzerinden caka satiyorlar, saka gibi resmen, herkes bir acaip.

Bir kere kadın, kendisine Sultan dedirtmekle suç işliyor. 1952 tarihli yasa ile Osmanlı hanedanına mensup kadınların Türkiye'ye giriş yasağı kaldırılmış olup, şart olarak Sultan, Prenses, Hanımsultan, Kadınefendi gibi lakapları kullanmaları kesinlikle yasaklanmıştır. Bu hanımın, sultandan.com diye osmanlı ürünleri satan bir internet sitesi mevcuttur
Yaşasın Cumhuriyet

Ya hanımefendi olmuşsun züccaciyeci hala sosyal medya hesaplarında sultan/şehzade falan kalıplarını kullanıp bir de üstüne siyaset hakkında ahkam kesiyorsun shsjsjs. Hayır para için kim milyoner olmak istersen'e katılmışsın, orda burda size cevap yazan insanlara da pespaye şekilde çatla, patla filan diyorsunuz. Yemin ederim entelektüellikte zirve yapmış Fatih, şu an diğer dünyadan tırnaklarını yiyerek sizi izliyor.
Saraya sultan olma hayalinizi de yıkacak gerçekler var misal şu :

Hsjsjsh
(Herkes Twitter'da müze kart yolluyor kendisine çok zevkli ahaha )

Son düzenleme:

doğru yazabildiği tek tweet'i de yok sadece ona yazılan cevapları okumak bile insanın gününü güzelleştiriyor

bizde hevesle bu kadının evet mi hayır mı demesini bekliyorduk, meraktan çatladık, çünkü çok önemli bu kadının parlamenter sistem hakkındaki konuşmaları...

Onu hic bilmiyorum Mune o da o civardadır. Ayasofya da 40 TL, arkeoloji muzesi de 20 TL. Tam müzelik olmuşum ben gördüğün gibi
Hanedan'dan olanlara özel indirim vardır belki, sen halksın 40 lira iyidir sana
Yalnız müze girişleri ne kadar pahalı, turistlere 40 lira olsun ama ben kendi müzelerimi niye 40 liraya geziyorum ki
3 kişi 120 lira

Hanedan'dan olanlara özel indirim vardır belki, sen halksın 40 lira iyidir sana
Yalnız müze girişleri ne kadar pahalı, turistlere 40 lira olsun ama ben kendi müzelerimi niye 40 liraya geziyorum ki
3 kişi 120 lira

Sorma ona da ayrı kıl oldum, gezmeyelim evde evlilik programi izleyelim istiyorlar demek.

Sorma ona da ayrı kıl oldum, gezmeyelim evde evlilik programi izleyelim istiyorlar demek.
Kıl olunmayacak gibi değil ki, çoluk çocuğu müzeye götüreyim desen herkesin ortalama 2 çocuğu olduğunu düşünecek olursak anne ve çocuklar olarak gidilse 120 lira, haftasonu ailece gidelim desen anne baba 2 çocuk 160 lira, hadi çocuklara öğrenci indirimi, müzekart avantajı vs desen, e bunun ulaşımı, çocuklar acıkır yemeği derken kafadan 200-250 tl, asgari ücret baz alınınca kimse öyle kolay kolay müzeleri gezemez.
5 lira 10 lira yap tüm halk gezsin, 40 lira nedir ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…