• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Davranış Bozuklukları 2,5 yaşındaki oğlum balkondan dahi herşeyi atıyor yardım çıldırmak üzereyim

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
ayy kardeşim geldi aklıma o da mutfakta ne var ne yok hepsini atardı balkonda aşağı.biz yapma dedikçe çok hoşuna gider hızlı hızlı alıp kaçmaya başlardı.ahh keşke benim çocuğumda olsa da o da böyle yapsaa...

benim oğlum da herşeyi aşağıya atardı.mesela eşimin polis ayakkabısının bir tekini atardı hep.nedense o ayakkabıları çift olarak sevmiyordu çocuk:).zavallı eşim işe giderken hergün bir ayağında ayakkabısı,diğer ayağında terlik...söylene söylene merdivenden inerdi:1:
aaahhhh....bu günlerini lütfen kendini ve çocuğunu hırpalayarak değil de o yaramazın yaptıklarına gülerek geçir...bi gün büyüyorlar...

evet aslında bazen kendi kendime çokta eğlenip gülüyorum nasıl olsa bunlarıda unutucak ve ben özlemle anıcam biliyorum...

benimkide 2 .5 yaşında atmadığı bir biz kaldık altın bileziğim bile gitti düşünün yani,oyuncağı kalmadı balkonun altında çocuklar bekliyor düşünün durumu ,sakin oluyoruz atmaması gerektiğini söylüyoruz ama yok dinlemiyor kaşla göz arası ne varsa atıyor.yan komşumuzda beni sinir etti aa kaç yaşında hala atıyormu dedi millette ne dediğini bilmiyor.

Çocuğunuz konuşuyor mu? kendini ifade edebiliyor mu? Benim oğlumda her şeyi atma huyu vardı 3,5 yaşında otizm tanısı aldık konuşmuyorsa doktora gitmeniz fayda var.

:61: evet aslında bi dönem bu tekniği kullanıp iyi sonuç almıştım yeme diyordum ve yiyordu.ama şimdi bunda kestiremiyorum ya devam ederse.ooofff gerçekten zor bir durum.çocuk büyütmek heleki iyi çocuk büyütmek gerçekten çok zahmetli.bazen bakıyorum çevreme ne kadar rahat umursamaz çocuğum nasıl bir birey olucak korkusu yaşamadan oluruna büyütülen çocuklar oluyor.acaba benmi çok büyütüyorum diyorum yada onlarmı rahat bilemiyorum.

doğru canım valla allah tüm annelere sabır versin çocuk yetiştirmek çok zor hele bi de benimkiler gibi ikizlerse..:) ruhen çok yoruluyo insan aman başına bişey gelmesin düştümü kafasını mı çarptı her dakika göz önünde tutuyosun ama yine de olcak olduktan sonra oluyo işte malesef.. benimkiler 1 yaşında bakalım bizi daha neler bekliyo:34: bu zamanlar da geçicek elbette çocuklarda olan bişey ama gördüğüm kadarıyla bu atma huyu... her dönemin ayrı bi zorluğu oluyo ne yazkki artık güzelliklerini düşünmeye çalışcaz daha çok :61:

çok şükür kızlar atma huyumuzu bıraktık.görmemezlikten geldim olmadı ilgilenmedim olmadı güzellikle anlattım olmadı.en sonunda beni sinir krizine soktuğunda azcık sesimi yükseltince bide beni üzdüğünün farkına varınca bıraktı bu huyunu.şimdi bazen evde kumandaları alıyor yanımdan atmıyorum ane bak koyuyorum diyor..

Back