Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Davranış Bozuklukları2,5 yaşındaki oğlum balkondan dahi herşeyi atıyor yardım çıldırmak üzereyim
Ay cok guldum ayni benim oglum benimkide atiyor camdan balkodan eline ne gecerse. cok hosuna gidiyor. ben sadece dikkat ediyorum, onun bulundugu yerde camin balkonun acik olmamasina. aciksada dikkat ediyorum iste. benimkide eylulde 3 e girecek. simdi simdi basladi dinlemeye. cekinmese yine devam edecek
Sabırlar diliyorum öncelikle. Bence 2.5 yaşındaki çocuğun balkona çıkması bile sakıncalı. mümkünse kilitleyin çıkmasın balkona Atma konusundada caydırıcı şeyler kulnabilirsiniz. Atmak üzreyken başka şeyler teklif edip dikkatini dağıtıp farklı yönlendirebilirsiniz. Ödüllendirme de yapabilirsiniz
kızlar hepinize teşekkür ediyorum.bütün dr lar pedogoglar bu yaştaki çocukların bu durumda olmalarını normal kabul edip bunun bir süreç olduğunu düşünüyorlar.tabikide yalnız balkon sefası yapmıyor yanında ben babası varken bunları yapıyor.hatta 2 saat önce 20 kişilik bir aile ortamında 3 kattan hortumu açıp aşağıya su tuttu bunu nasıl bu kadar hızlı yapıyor bilemiyorum.bazılarınız diyebilir hiçmi fark etmiyorsunuz diye.çeşmeyi kapatırken gitti bişey buldu aşağıya hopp fırlattı.çok üzülmeye başladım artık ben bu durumdan allahım bi an önce unutsun bu huyunu.
slm kızlar oğlum 2,5 yaşında ve çok hareketli.yapma dediğim herşeyi yapıyor atma diyorum inadına atıyor.hemde eline ne geçerse sandalye dahil olmak üzere ne bulursa.artık çok sıkılmaya başladım.tepki gösterdim olmadı tepkisiz kaldım ilgisini başka yöne çektim olmadı napacağımı şaşırdım sürekli alttakinin şikayetindende yoruldum.tamam yapmıcam söz anne diyor 5 dk sonra aynı.bu konuda bilgisi olan varsa lütfen cevap yazsın.
Şaka değil aslında...basit şeylerden başlıyacaksın...yani atınca kırılmayan bişeyler..önce evin içinde...komik ama..mesela..otur diyorsun inadına kalkmak mı istiyor...oturmıyacaksın de.. hele bi otur bak nasıl kızıcam diye biraz çıkışır gibi...yani tam tersini...
Çok işe yarıyor....
.
Elbette yalnız çıkarmıyorsundur eminim buna. Ama işte öyle birşey ki. akşam yemek yerken oğlum eşim ve benim aramda sandalyedeydi birden ayağı kaydı eşim ve ben bir hamle yaptık ama tutamadık kafası betona çarptı, verilmiş sadakamız varmış. yani ikimizde yanındayken ve çok az bir açıklık varken ordan düştü çocuk. Ağırşeyler atıyorsa allah korusun peşinden oda gidebilir. Bu kazalar biranlık o yüzden çıkarmamaya dikkat et dedim. Ayrıca benim oğlumda beşikteyken ne bulursa aşağıya atıyor. az daha büyük olsa eminim oda atar bakondan birşeyler :)
evet aslında bi dönem bu tekniği kullanıp iyi sonuç almıştım yeme diyordum ve yiyordu.ama şimdi bunda kestiremiyorum ya devam ederse.ooofff gerçekten zor bir durum.çocuk büyütmek heleki iyi çocuk büyütmek gerçekten çok zahmetli.bazen bakıyorum çevreme ne kadar rahat umursamaz çocuğum nasıl bir birey olucak korkusu yaşamadan oluruna büyütülen çocuklar oluyor.acaba benmi çok büyütüyorum diyorum yada onlarmı rahat bilemiyorum.
ah canim allah yardimcin olsun iki oglus buyuttum bizde atlatik o donemleri cok zor hareketleri enerjileri hic bitmiyor ,hele erkek cocuklari daha basarili bu konuda dikkat ediceksin
tehlike kaza her an her dakika.ne kadar yanlarında dahi olsak kaşla göz arasında dedikleri şey sürekli oluyor bizdede.herşeyden önce allahım onları gerçekten koruyor.çok geçmiş olsun sizede.eylül ayından itibaren okula vericem eminim faydası olucaktır.aile olarak kalabalık oturuyoruz eşimin ailesi yakınımda.kesinlikle benim evetim evet hayırım hayır anne ve baba olarak bizim yetiştirme kültürümüzle büyüyor.ama gel gelelimki benim ufaklık çok sevildiğinin farkında şımarmaya çalışıyor.ve sonuç işte şımaıyor
evet gerçekten erkek çocuklarının daha hareketli olduklarını kabul ettim.aynı yaşta kız arkadaşları var kızların tepesinde at yapıyor üstlerine binmeye çalışıyor bizimle nasıl oynuyorsa onlarlada oynucağını sanıyor.ki hergün parka götürüyorum bodrumda yaşıyorum deniz dediğinde hemen denize götürüyorum ne isterse sosyal anlamda her dediği oluyor.ama yine beni dinlemiyor yine dinlemiyor.
ah canim allah yardimcin olsun iki oglus buyuttum bizde atlatik o donemleri cok zor hareketleri enerjileri hic bitmiyor ,hele erkek cocuklari daha basarili bu konuda dikkat ediceksin
sabır canım başka yapacak şey yok vede çok dikkatet gözünden ayırma allah korusun düşer veya birinin başına bir şey atar,zamanla unutur çok çocukta gördüm ben bunu önemli olan kazasız belasız bu devreyi atlatmak biraz daha büyünce unutur bu yaptıklarına gülersin o zaman ona anlatırsın
sabır canım başka yapacak şey yok vede çok dikkatet gözünden ayırma allah korusun düşer veya birinin başına bir şey atar,zamanla unutur çok çocukta gördüm ben bunu önemli olan kazasız belasız bu devreyi atlatmak biraz daha büyünce unutur bu yaptıklarına gülersin o zaman ona anlatırsın
o oyun yapıyor kendince nasıl da eğleniyordur eşyaları balkondan atarken
hele bir de karşısında kendini atma yavruuum diye heba eden annesi varken. bir dönem kuzenim de sürekli atıyordu terlik çy tabağı anahtar eline ne geçerse... ve bunları yaparken attığı kahkahalar hala kulağımda. onunla konuşun bir süre balkon cam açmayın. Biliorum bu sıcakta zor bir durum ama havalandırmayı eğer müsaitlerse camları üst taraflarından açarak yapın. Çocuğuna da balkonun yasak olduğunu çünkü attığı şeyler yüzünden için komşularınızın sizden şikayetçi olduklarını; bu durumun daha da fazlalaşması durumunda evinizden atabileceklerini filan söyleyin. ama bi süre atabilecek ortamı yaratmazsanız anlayacaktır
bende bu dönemleri geçirdim. oğlum şimdi 3 yaşında. balkondan küçük banyo taburesini fırlattı. tabure kırıldı. Allah korusun ya alttan birisi geçiyor olsaydı birinin kafasına gelseydi düşünmek bile istemiyorum.. oyuncak - terlik - kaşık - mandal eline ne geçerse. annemlerin balkonunun altı aralık oradan en son 2,5 lt. lik su dolu şişeyi yuvarlamaya kalkışmışken yakaladım. Aman Yarabbim ne zor günlerdi.. merak etme geçecek bunlar. biraz daha sabretmen gerek.
bende bu dönemleri geçirdim. oğlum şimdi 3 yaşında. balkondan küçük banyo taburesini fırlattı. tabure kırıldı. Allah korusun ya alttan birisi geçiyor olsaydı birinin kafasına gelseydi düşünmek bile istemiyorum.. oyuncak - terlik - kaşık - mandal eline ne geçerse. annemlerin balkonunun altı aralık oradan en son 2,5 lt. lik su dolu şişeyi yuvarlamaya kalkışmışken yakaladım. Aman Yarabbim ne zor günlerdi.. merak etme geçecek bunlar. biraz daha sabretmen gerek.
bunu çok sık duyar oldum çoğu annede aynı sorunlar yaşanıyor.peki bu durumda sizin tepkiniz ne oldu.tamamen ilgisizmi kaldınız yoksa tepki verip nasıl karşılık aldınız.neyseki siz atlatmışsınız bu durumu inş en kısa zamanda bizimde bu sorunumuz ortadan kalkar.gerçi biri bitiyor sorunların yenisi başlıyor...ısırma huyu bitti vurma huyu başladı vurması daha bitmeden herşeyi atmaya başladı baya uğraştırıyor beni kereta...