tam olarak 31 aylık ikiz kızlarımdan birinin farklı davranışlarından dolayı psikiyatriye götürdüm.farklı davranışları konuşmama,6 ay öncesine kadar ağzını kulağını gözünü her eyini gösterirken bir anda göstermeme,seslenilidğinde işine gelince bakmak,diğer çocuklarala çok fazla oyunlara dahil olmamak,bizimle göz teması kurarken diğer insanalrın gözüne çok bakmamak gibi...bunlarla beraber motor kabiliyeti gayet iyi.kuleler yapabiliyor,şekilleri kutularından atabiliyor,kağıt kalem kullanıyor. özel psikiatri uzmanı atitip otizm belirtileri taşıyor dedi ve ilaç yazı. fakat ilaçlar için çok hoş şeyler duymadım. RAM a götürdüm. ordada kızımı kreşe vermem gerektiğini 6 içinde herhangi bir değişiklik olmaz ise uzman yardımı almam gerektiğini söylediler.çok üzgün ve çaresizim. ne yapmam gerektiğini bilmiyorumşimdi araştırma hastanesinden randevu aldım kreşe başladık. birde araştırma hastanesinde görsünler ve bana var ise bir tanı yok ise beni rahatlatmalarını istiyorumm.. aramızda benim durumumda olan biri varsa yardımcı olursa çok mutlu olurum.bir arakdaşım kan testleri ve beyin emarı ile var ,se kesin tanı konulacağından bahsetti. bilgisi olan var ise yardımcı olsun lütfen...
benimicinmi yazdiniz bunu yoksa ilkbayan icinmi
merhaba benim oğlum 21 aylık aynı sizin gibi biz bugun ram gittik hastaneye yönlendirdiler atipikm otizm olduğu düşünüyorlar dünyam basıma yıkıldı sizinle iletişme geçmek istiyorumMerhaba benim oğlum 3 yaşında;sadece kelime konusuyor cumle kuramıyor,işine geldimi bakıyor gelmedimi ne kadar seslensende bakmıyor,bizimle göz teması kuruyor yabancılarla kısıtlı kuruyor.cocuklarla kısa zaman oynuyor ama bununla beraber 2 yasindan bu yana kedi yemegini kendi yer,işaret parmagını kullanıyor(bununda kriteri varmış cocuk kendisi farkındalıklarını belirtmek için kullanmalıymış),nereyi işaret ediyorsam oraya bakıyor,dönen nesnelere ilgisiz,ufak tefekte olsa hayali oyunlar oynuyor ama sanki birseyler anlatırken anlamıyormuş gibi hissediyrum.cok iyi bir hastaneye yardımcı doç.götürdük 3 ay önce nörolog gördü herşey normal çıktı doktor bize yok bu cocugun bişeyi dedi ama cocul hala aynı durumda.biz bu hafta yine aynı doktara götürdük o zaman problem nedir merakıyla bu kez doktor cok acaip bi sekilde kararsız kaldı ve atipik otizm şüphesi koydu ve bizi başka bir prof.a yönlendirdi.pazartesi kesin tanıyı bu prof koyacak.sizi o kadar iyi anlıyorum ki.uzulmemek için kendimi teskin etmeye çalışıyorum veren ALLAH diyorum.elikolu saglam nefes alıyor yuzume bakiyor diyorum ama ne oldugunu bilmek istiyorum.kabullenebilmem icin neyi kabullenecegimi bilmem gerekir.sizede tavsiyem bi doktorla kalmayın aynı doktor bize iki fakli tanı koydu sizde bir prof bulun bence en azından bi kereligine odeme yaparsiniz ama ne oldugunu anlarsiniz.a titpik otizm tedavisi olan bir durum.ALLAH yardımcımız olsu amin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?