merhaba arkadaşlar . benim size danışmak istediğim birşey var. 2,5 yaşında kızım yaklaşık bir ay önce tuvalet eğitimine başladık. gece ve gündüz bezi aynı zamanda bıraktık. ilk zamanlar gündüzde gecede kaçağımız oluyordu tabikide. şuan gündüzü baya hallettik tuvalete geldiği zaman kendısı soyluyor dışardada cok sıkıntı cıkarmadı hatta bazen uygunsuz yer oldugu zaman biraz tut kızım dıyorum ıdare edebiliyor. sıkıntımız yok dıyebılırım ama gece sıkıntı.. geceyi henüz çözemedik.
şöyle ki ; akşam 10 gibi uyumuş oluyor uyumdan önce tuvaletini yaptırıyoruz. ilk zamanlar gece 1 kez kaldırıyordum 2:30 gibi bır hafta hıc kacagmız bıle olmadı hatta dedım cok sukur ne kadar kolay atlattık. sonra bıraz usuttu galıba 2 saate bır yanına gıttıgımde altına yaptıgını fark ettım gecede 2 3 kez ust degıstırdık. dedım boyle olmuycak en ıyısı gecede 2 kez kaldırayım. bız yatarken 24:00-1:30 arasında bır kaldırıyorum (hatta bazen ılk kaldırmama kadar yapmıs bıle oluyor), daha sonrada ılk kardırdıgım saate gore 3 saat sonraya alarm kurup kaldırıyorum buda 3:00-4:30 arası oluyor yanı gecede ıkı kez kaldırmıs oluyorum sonuc olarak. ve her kalkmazmızda aferın kızım altına yapmamıssın,yada yaptıysada kızım bak yıne yapmıssın neden yaptın dıye uyarıda bulunuyorum yanı durumu fark etsın dıye. yatarken ozellıkle soyluyorum çiş gelırse sakın altına yapma anne babaya seslen biz gelip seni hemen tuvalete gotururuz dıye . ama yok yanı ben kaldırmasan hıc kendı kalkıpta yapacak gbı degıl. ve sankı yaptıgı çişten rahatsız da olmuyor cunku bazen altına yapmıs oldugunu ben fark ettıgımde buz gıbı olmus oluyor yanı yenı yapmadgnı fark edıyorum. fark edıpte uyanmıyor gıbıme gelıyor.benmı yanlıs yapıyorum arkadaslar? tabıkıde her gece her gece altını ıslatmıyor bazen ust uste kupkuru geceler gecıyıryuz. ama sonuc olarak benım destegımle oluyor bu.sizler gece olayını nasıl çözdünüz? tuvalete kaldırmak mı mantıklı yoksa hıc kaldırmayıp kendısını altını ıslata ıslata rahatsız ola ola mı alısacak?